Onsdag kväll på gården

Igår kväll fick vi äntligen ihop tältet, ja äntligen. Whiskas blev så glad då dörren till "hennes rum" äntligen öppnades så hon har sovit i vaggan hela natten. Något som också stått och väntat länge är växthusbygget. Inget har hänt på hela sommaren. Nu är arbetet igång igen. Ja i alla fall är några stolpar runt bygget uppe. Förra vintern förstörde ju en del av den uppmurade väggen, så nu måste några varv plockas ner. Sedan muras upp igen. Inget roligt jobb precis. 
 
 
Först var det varmt i solen, men den gick snabbt ner. Redan före nio började det skymma. Saknar de ljusa kvällarna.
 
 
Idag har jag städat och plockat samt flyttat runt lite saker. Blev en sväng till gymmet också. Ikväll blir det nattjobb och imorgon på förmiddagen frissan. 
 
Hoppas ni får en fortsatt bra dag!
 



Svartvitt och ljusgrönt

En ledig dag. Ja vad gör man då? Jo man tar en loppisrunda. Blev dock bara Combo och Comboliina idag. På Combo hittade jag en stor fin scarf/sjal för bara 1 euro samt en pläd för 3 euro.
 
 
Fyndade faktiskt på Lidl också, två par "mjukisbyxor" för 3 euro styck. Bra att ha här hemma. Några andra fynd blev det inte idag. I helgen ordnas det Loppisrace i Sundom. Som tur börjar racet redan klockan nio, jag ska vara på jobbet kl.13, så borde hinna besöka många gårdar innan dess. Annars blir det nog mest jobb hela helgen, men ser framemot Loppisracet, börjar vara en tid sedan sist.
 
 



Sensommarträdgård

Idag har det regnat mest hela dagen, men tog mig ändå en tur runt gården för att föreviga sensommarträdgården. 
 
 
Idag efter nattjobbet blev det gymmet. Sedan har jag bara tagit det lugnt resten av dagen. Sett på serier och läst en bok. Imorgon har jag en ledig dag, vet ännu inte vad jag ska hitta på, ser ut att bli regn, så kanske det blir en loppisrunda.
 
 
 
 



Snart är hösten här

En ny vecka har börjat. Vi går snart in i september. Vill inte att sommaren ska ta slut ännu...snyft. Vilken sommar kan man också fråga sig, har ju inte precis varit någon sommarvärme. Men det är väl bara att inse fakta att hösten snart är här. Inatt hade vi ju nästan minusgrader, bara något på 1 grader var det imorse, usch då! Jag vill ju kunna odla utomhus länge ännu, får se hur länge plantorna klarar sig. Denna vecka jobbar jag natt må-ti och to-fre, sedan kväll på lördag och morgon på söndag. Idag har jag passat på att vara utomhus så länge solen sken. Har plockat lite hallon och en hink med vinbär. Whiskas hjälpte förstås till.
 
 
Nu ska jag se ett avsnitt av Paradise Hotel Norge, börjar bli spännande nu att se vem som vinner, hehe. Sedan tar jag mitt pick och pack och åker till gymmet. Sedan blir det nattjobb.
 



Villaavslutning 2017

På lördag åkte vi ut till Lillö mitt på dagen. Det kom något skur på vägen dit, men väl framme var det uppehåll. Hela 9 grader visare termometern i bilen. Det blev en ganska mulen dag, men lite sol såg vi nog. Johnny började med att bära in den nya bastubänken som han snickrat. Den passade perfekt! Mamma hade beställt den redan ifjol, men först nu hade han fått tid över att tillverka den.
 
 
Vi grillade också korv, men måltiden åt vi inomhus. Sedan kom Elisabeth och Matti också dit. Lite senare blev det några omgångar "När då då?". Jessica och Kim kom också på besök en stund så då passade vi på och tog en kaffepaus. 
 
 
Såklart måste vi ut med båten, men det blåste väl hårt så det blev ingen lång båtfärd. Dessutom blåste Johnnys sittdyna till sjöss, men som tur hittade vi den och kunde fiska upp den igen. 
 
 
Just före det var dags för mat igen kom Ulli och Ove med familj. Sedan var det hög tid att börja ställa iordning med maten. Johnny rökte räkor och så blev det en massa annat gott som kräftor, pajer m.m.
 
 
Efter maten blev det bastu. Sedan blev det allt mörkare och mörkare. William hjälpte till att tända alla ljus som jag tidigare på kvällen hade ställt ut lite här och där. 
 
 
Sedan var det dags för fyrverkeri. Ingen villaavslutning utan raketer. Några "sprakanstickor" hade jag också köpt. William hade roligt med några "smällare".
 
 
Efter fyrverkeriet for alla hem. Alla förutom vi båda. Vi tog istället en filt och satte oss ute på bryggan och såg på andras fyrverkeri. Åtminstone en halvtimme satt vi där, sedan gick vi in igen och såg på tv en stund innan det var dags att gå och sova.
 
Idag vaknade vi utvilade och pigga. Det blev en riktigt fin dag. Något regn såg vi inte skymten av. Satt flera timmar och läste utomhus i solen. Några omgångar "När då då?" blev det också tillsammans med mamma och pappa som kom dit igen på dagen. På kvällen var det dags att åka hem igen. Såklart blev det varsin mjukglass vid Bernys före vi kunde åka hem.
 
 
Det blev en riktigt bra villaavslutningshelg!
 



En stressig fredag men nu VILLAAVSLUTNING

Det blev en lite stressig fredag, men nu är allt inhandlat till villaavslutningen. Tänk vad länge det kan ta att hitta västerbottensost i Vasa, till sist hittade Johnny lite ost på Piffi (av alla ställen!). Vi var också på jakt efter räkor med skal samt bastuvax, till sist hittade vi dock allt vi skulle ha. Måste dock ta en matpaus på Pikku Quattro, vi var båda så hungriga, trötta och sura. Blev lite bättre efter lite mat i magen. Efter tre timmars ostjakt kom vi äntligen hem. Jag hade tänkt baka något, men det blev Johnny som fick slänga ihop en paj. Ett snabbt besök på Målarbackan hann vi också med på "seinon". Sedan var det skönt att sätta sig ner i soffan med ett glas rött och en bra serie på datorn. 
 
 
Idag var det skönt att få sova länge. Nu kan villaavslutningen inledas!
 
 
Önskar er alla en fin villaavslutning och en trevlig helg!
 
 



Vinbär och gräsklippning

Har varit en effektiv ledig dag. Klockan tio gick jag ut för att klippa gräset. Det var dock för vått i gräset ännu så började plocka vinbär istället. Lite senare kom mamma och pappa hit och plockade lite röda vinbär, men det finns ännu mycket kvar att plocka. Alla gröna samt svarta vinbär plockade jag dock. 
 
 
Frågan är nu vad jag ska göra med grönavinbären, har ju ännu kvar fjolårets i frysen...På eftermiddagen satte jag igång med att klippa gräs. Sedan paus för lite matlagning och sedan ut och klippa igen. Totalt tog det cirka 3,5 timme att klippa allt, så nu är jag trött i benen. Behövde nog inte åka till gymmet idag.
 
 
Det blev riktigt fint väder idag ändå och varmt i solen. Blev till och med för varmt med långärmad tröja på. Har ännu inte hunnit baka något som jag tänkt göra idag, men vet egentligen inte om jag måste. Johnny ska baka en västerbottenostpaj till villaavslutningen, har ännu inte bestämt mig för om jag ska baka något annat. Resten finns ju att köpa i butiken. Onödigt att laga det invecklat.
 
Nu ska jag nog lägga mig i soffan och se på lite Paradise Hotel Norge innan Johnny kommer in och vill se på något annat. Snart börjar ju Sveriges Paradise Hotel också och så har jag Danmarks senaste säsong att se på också, nåja, allt finns ju kvar på nätet så har ju något att göra i höst då regnet öser ner.
 
Önskar er en fortsatt trevlig kväll!
 



En lång dag

Är äntligen hemma efter en lååång arbetsdag. Nåja kanske inte så ovanligt lång, men har varit borta hela dagen. Började med personalmöte på förmiddagen. Sedan hade jag tre timmar ledigt. Hann med mycket på de timmarna. Var en timme på gymmet. Sedan åkte jag via Fyndis och sedan gick jag in till Sko-Extra. Köpte faktiskt ett par arbetsskor. Har ju tänkt köpa nya nu i några år, så det var på tiden. De var dessutom på rea. Dyra var de ändå, men billigare än de arbetsskor jag gått med nu i x-antal år. Sedan blev det jobb 15-21. 
 
Imorgon har jag en ledig dag. Har fullt program ändå. Borde klippa gräs och baka något till helgen. Kanske åka via gymmet också. Kanske Molly håller mig sällskap på gården. Det börjar nästan kännas som höst nu då rönnbären börjar bli röda. Hoppas ännu på lite sommarvärme, fastän det börjar se dåligt ut med den saken. 
 
 



Kantareller

Ikväll tog jag mig en tur till skogen. Hittade faktiskt lite kantareller, frågan är bara vem som ska rensa och äta dem, hehe. Nåja, det var ju inga stora mängder.
 
 
Ikväll har vi också stöttat upp äppelträdet som lutade. Det är så mycket äpplen på det så hela trädet började luta, dessutom blåser det ofta från det hållet också så var det nog dags att göra något åt saken, innan trädet faller omkull. 
 
 
Nu har jag så huvudvärk så ska nog lägga mig på soffan en stund. Imorgon jobbar jag delad dag, så hinner nog inte med så mycket annat än jobb och gym. 
 
 



Hård vind och båtmotorn fixad

Igår efter jobbet for vi till Lillö. Johnny hade bytt några delar på båtmotorn, så nu fungerar den igen, för stunden åtminstone. Tog med båten till Lillö och satte ut den igen. Får se hur många gånger vi hinner fara ut med den ännu i år, men nu är den i. Kan ju bli en varm höst, vem vet. Igår var det dock inte något båtväder. Blåste riktigt hårt. Då vi for därifrån visade mätaren vid Replotbron 17 m/s, men det blåste nog hårdare än så då vi kom till Lillö.
 
 
Idag har jag städat hela dagen. Det behövdes verkligen! Känner mig nöjd. Bara övrevåningen kvar, men det tar jag någon dag då andan faller på. Ännu ligger ju tältet där i ena rummet ut över hela golvet. Som sagt, ifjol tog det flera månader innan vi tog oss tid att vika ihop det igen, ser ut att bli likadant i år. Nu är zucchinilasagnen i ugnen, ska bli gott. Sedan blir det nattjobb.
 



Helgens loppisfynd

I fredags spenderade jag hela 6 euro på mig själv på Juthbacka. Köpte dock några tekoppar åt mamma också. Duken kostade två euro och spelet fyra.
 
 
Igår fyndade jag en muminmugg jag länge velat ha, ja faktiskt så länge som sedan 2012 då jag själv gav bort en i present men aldrig kom mig för att köpa en åt mig själv innan de slutade sälja dem i butikerna. 25 euro gav jag för den. På ett annat bord kostade den 52 euro, men det var nog överpris. Vanligtvis brukar man se den till salu för 35-45 euro. Tycker den är så fin!
 
 
Köpte två disney glas också för 1 euro styck, ni vet de som det fanns senap i förr i tiden, ja i början på 1990 talet eller när det nu var.  Vet inte varför jag fastnat för dem, har redan flera, det är väl lite nostalgi med dem. 
 
 
Det blev inga riktiga antikviteter inköpta, men loppisfynd ändå. En antikvitet står dock här nere nedanför trappan och har stått där nu någon vecka. Den väntar på att bäras upp på andra vånigen, men ännu har den inte kommit sig dit. Vet ännu inte var den ska stå och vad som ska vara i den, men vi får se. Då allt klarnat och den står på sin plats ska ni får se vad jag pratar om.
 



Miljoonakirppis i Tuuri

Det räckte inte med loppis igår. Idag styrde vi kosan mot Tuuri och Miljoonakirppis. Skulle det ha varit finare väder så skulle vi nog ha farit till Lillö istället, men de hade ju lovat regn så for till Tuuri istället. Loppis ordnades på en grusplan invid butiken. Där var många försäljare på plats, dock inte i närheten av så många som på Juthbacka. Priserna var dock lägre än igår. 
 
 
Det kom några små droppar regn medan vi gick omkring bland loppisborden, men det störde inte desto mera. Några små fynd gjorde jag nog, bättre fynd än igår! Jag är nöjd. Efteråt blev det en shoppingrunda inne i det stora varuhuset. De hade ändrat om sedan förra gången vi var hit så lite råddigt kändes det.
 
 
Vips hade det gått 3-4 timmar och handelskärran var nästan full. Nöjda och glada kunde vi åka hem i regnet igen. Vad jag köpte på loppis få ni se en annan dag. Imorgon blir det jobb 8-17 för mig.
 



Juthbacka 2017

Årets Juthbacka är över. Ja i alla fall för vår del. Marknaden fortsätter nog ännu imorgon. Åkte hemifrån ett tiden. Då vi kom fram till marknadsområdet träffade vi passligt nog på Linda-Marie med familj. Tog just upp telefon och skulle ringa henne och så möttes vi. Började med att gå på kaffe och äta varsin färsk syltgris. Jag hade tydligen bråttom då vi for hemifrån, hade inte tagit med någon kamera! Suck. Telefonkameran fick duga då, men det blev inte många bilder detta år.
 
 
Dennis och Johnny hade tydligen kommit överens om att ha matchande t-skjortor, ja eller så råkade de bara ha samma färg, vad vet jag, hehe.
 
 
Det tog många timmar innan vi kom oss igenom hela området. Äta hann vi inte med så då klockan närmade sig sju och vi hade gått igenom allt var vi vrålhungriga. Det fick bli pizza i centrum. Samma ställe som ifjol. Dock var det så mycket folk där så vi bestämde oss för att äta i bilen, bra gick det också.
 
 
Så många fynd blev det inte i år. Vanligtvis brukar jag faktiskt inte hitta så mycket heller. Är ju så dyrt. Snålades över en massa muminsaker, men kunde hålla mig. En "fiskskål" av fiskporslinet vi samlar på såg jag också, men inte heller den köpte jag. Såg att de skulle ha 100 euro för ett stort uppläggningsfat av samma serie, minns inte vad jag gav för vårt, men det var nog inga såna summor, kanske 20 eller något liknande. Vad jag köpte får ni se en annan dag. 
 



Sommarvärme på Lillö

Åh vilken skön dag på Lillö det blev! Slutade jobbet 9 imorse. Sedan blev det gymmet. Hann hem och sola en stund, det var ju så varmt. Sedan hoppade jag på med Johnnys föräldrar och så for vi till Lillö. Mamma och pappa var redan där och vi började med kaffe utomhus. Det var helt perfekt väder, knappt någon vind, över 20 och stekhett i solen. 
 
 
Efter jobbet kom Johnny dit och mamma bjöd på god mat utomhus.
 
 
Efteråt tog vi oss en tur med mammas och pappas båt. Sakta men säkert puttrade vi framåt, är ju vana att det ska gå mycket fortare. Svängde utanför "Skelettön" och åkte tillbaka. Lite synd då vi inte hade ut vår egen båt. Skulle ha varit perfekt väder för en längre båttur. Njöt allt vad det gick av båtturen och solen som värmde så skönt.
 
 
Sedan läste jag en stund på bryggan. Måste ta vara på de sista solstrålarna. Som avslutning på en bra dag blev det bastu innan vi åkte hem igen.
 
 
 



En sådan onsdag

Kom hem från Lillö på förmiddagen. Var riktigt skönt att sova där två nätter. Katterna var glada då jag kom hem. Whiskas hade mycket att berätta. Hon berättade dock inte var hon tappat sitt halsband, så får nog gå runt och leta både inne och ute. De har varit runt mig hela dagen då jag pysslat på där ute. Klippte allt gräs, förutom upp till skogs. Var just och besiktade bilen, igen. Denna gång gick den dock igenom, jippie! Då har jag det bekymret ur världen. Körde hem tillbaka fastän det bara var någon timme tills jag ska på jobb. Nu ska jag bara ta det lugnt tillsammans med Whiskas i soffan innan jobbet kallar.
 
 



Kvällspromenad och blåbärspaj

Igår kväll blev det en promenad efter Lillövägen och sedan en bit efter Köklotvägen, skönt att röra på sig lite.

Imorse åkte Johnny till jobbet. Jag sov vidare nån timme till. Sedan blev det en roddtur in i viken och sedan plockade jag lite blåbär.

Lite senare kom mamma och pappa hit och ännu lite senare kom Ulli och Jens hit. Jag bakade en blåbärspaj. Lyckades bra fastän det var första gången jag bakade i gasspisen. Drack kaffe utomhus fast det blåste lite.

Efter jobbet kom Johnny hit. Även ikväll blev det en promenad, sedan bastu. Nu är det Bygglov på tv som gäller. Imorgon är det dags för nattjobb för mig igen.




Goda burgare och lediga dagar

Igår kväll lagade Johnny riktigt goda hamburgare. Molly blev också snål, hon fick smaka på en ostbit.

Jag klippte gräs och Johnny pysslade i snickeboa. Testade också den gamla båtmotorn som stått i uthuset vem vet hur länge, den startade direkt utan problem. Tyvärr är den för stor för vår båt. Passar nog till båten som står i uthuset, men den är det mycket arbete med innan man skulle kunna sjösätta den. Bra att veta att motorn fungerar i alla fall.

Just nu sitter jag här och njuter av den här utsikten. Rofyllt att sitta och titta ut över det stormande havet. Solen den skiner och himlen är blå, vinden skulle dock kunna vända lite så skulle det vara perfekt. Skönt med lediga dagar.




Skräp och kantareller

Då var helgens nätter på jobbet avklarade, skönt! Nu har jag två lediga dagar. Igår spenderade vi hela dagen på Lillö. Städade i lidret och kastade bort en massa skräp. Här hemma finns det också en hel del skräp så får se hur mycket av det som ännu ryms på kärran.
 
 
Idag har jag suttit i flera timmar och laddat upp foton som ska skickas in. Jag hänger inte riktigt med, tiden går så fort. De sista fotona i albumet är från juni 2014, så har några år (och MÅNGA) foton att gå igenom innan jag kommer ikapp. Just nu har jag 227 foton uppladdade och då har jag bara gått igenom juli och augusti 2014. Har säkert hoppat över minst lika många, så det tar sin tid. Dessutom går det så trögt att ladda upp fotona till sidan jag ska beställa ifrån. Får se sedan hur jag gör med resterande år. Lagar jag fotoböcker eller blir det vanliga foton i ett album. Har på känn det blir betydligt billigare med vanliga foton, dessutom har jag nog inte tid att sitta flera veckor och knåpa på några fotoböcker, kanske på vintern då det är kallt, men inte nu. Resorna som vi gjort efter 2014 har jag delvis gjort fotoböcker om och några har jag ännu kvar att fixa. 
 
Idag blev det också en tur till skogen. Sökte kantareller men hittade inte många. Några deciliter hallon hittade jag bakom uthuset.
 
 
Önskar er alla en fortsatt trevlig söndag!
 



Uleåborg

Börjar komma till slutet av berättelsen om vår campingresa, det tog några veckor att knåpa ihop. Från campingen i Frevisören åkte vi vidare mot den finska gränsen, kändes ledsamt att lämna Sverige. Stannade några timmar i Haparanda och Torneå, gick på några loppis på finska sidan samt i några butiker och Ikea på svenska sidan. 
 
 
Sedan åkte vi vidare till Uleåborg och Nallikari camping, en av våra favorit campingplatser som vi besökt många gånger. För mig blev det ett kvällsdopp.
 
 
Lite senare blev det lite kvällsmat och så fick vi besök av en lite fågelunge som inte kom sig bort från biltaket.
 
 
Stackaren var där hela natten. Följande morgon fick jag lyfta ner den på marken, men den flög upp igen. Tog sedan den på en tidning och satte den på en gren, under dagens lopp hade den nog försvunnit. Den här dagen bestämde vi oss för en stadsdag och åkte in mot Uleåborg centrum. Ja något loppis blev det också förstås.
 
 
Det var minst sagt en varm dag, varmaste på hela resan. Då vi kom tillbaka till campingen blev det dimma och kallt. Då var det passligt väder för att besöka det intill liggande badet Eden.  
 
 
Efter simturen hade dimman försvunnit. Gick och köpte lite gott att äta och dricka.
 
 
Sedan tog vi oss en promenad till stranden. Började mitt i allt ösregna, men det lugnade i sig så vi fortsatte vår promenad runt campingen.
 
 
Följande morgon åkte vi hemåt igen, nöjda och belåtna med årets campingresa. Väntar redan på nästa campingresa.
 



Konstens natt 2017

Igår ordnades Konstens natt i Vasa. Vi var tidigt i farten, redan en 17 tiden kom vi till stan. Gick direkt till det relativt nyöppnade tapas stället, Alhambra. Har inte varit dit förut, men det lät intressant. Det var ganska fullsatt då vi kom och mera folk kom hela tiden. Vi beställde förrätt och varmrätt. Vi väntade och väntade. Efter en timme fick vi vår varmrätt. Då frågade vi om vi inte skulle få någon förrätt. Oj då. Servitrisen sprang genast iväg och efter en stund fick vi förrätten. Förrätten var inget att hurra över, dessutom var den dyr. Några små ostbitar och korvskivor, lite marmelad, salladsblad och vindruvor. Tog inte ens något foto av det för jag var så hungrig så det for ner direkt.
 
 
Varmrätten var desto bättre. Vi tog paella för två och fick in stor panna fylld med ris och olika skaldjur. Jag är ju som sagt inte så förtjust i ris, men det här smakade inte ris, det här var riktigt gott och mätta blev vi.
 
 
Sedan tog det länge innan vi fick betala så det blev lite bråttom. Hade egentligen tänkt se på några uppträdanden, men hann ej då det tog så länge innan vi kom oss därifrån. Mitt tålamod var slut. Tror dock att de inte var förberedda på så mycket folk och det var därför det tog så länge. Kommer nog att gå dit pånytt, då det inte är lika mycket folk där. Sedan blev det bibban. Jag såg på en diafilmsförevisning, gamla vykort från Vasa. Intressant! Sedan gick vi runt på stan.
 
 
Då klockan var 21.30 hade vi sett det vi behövde se och åkte hem igen. Kunde konstatera, som varje år, att det inte finns mycket att se, men vi måste dit varje år ändå. Helt okej kväll blev det ändå, vi hade ju åtminstone tur med vädret.
 



Dagens loppisinköp

Idag har jag spenderat min lediga dag på loppis. Så skönt att vandra runt och inte ha någon tid att passa. Det blev, Combo, Comboliina, Brändö loppis och Fyndis. På de två sistnämnda hittade jag ingenting men på de två första hittade jag några saker. Det blir säkert vinter ännu i år så köpte en tröja för 1 euro. Sommaren är ännu inte slut så en klänning för 3 euro kom också med hem. Lite läsbart hittade jag också i form av en gammal bok för 50 cent.
 
 
Snart ska vi åka in till stan och se vad årets Konstens natt har att erbjuda.
 



Båten på land igen och lite blåbär

Igår kväll for vi en sväng till Lillö. Mamma bjöd på mat och så tog vi upp båten. Det blåste hårt så blev ingen bastu. Får hoppas nu att vi får fixat motorn så vi får sätta ut båten igen före vintern. 
 
 
Ikväll kom mamma och pappa hit och så gick pappa och jag till skogs och plockade blåbär. Nästan 1,5 liter blev det för mig. Denna gång såg jag som tur inga älgar, bara myggor.
 
 
Imorgon har jag äntligen en ledig dag, känner att mina nerver är på helspänn efter 3 morgonturer. De har lovat regn imorgon, men man vet ju aldrig hur det blir. Kan hända det blir en loppisrunda.
 



86 år gamla tidningar

1931 låter relativt nyligen, men det är faktiskt 86 år sedan. Så gamla är Allers tidningarna som jag köpte i lördags. Behändigt och bra då de var inbundna till en bok. De har nog säkert hållit bättre då också. Hittills har jag bara läst (och då menar jag verkligen läst och inte bara tittat på bilderna), de tre första tidningarna. Har några kvar att läsa. Vet inte hur ofta tidningen gavs ut då, månne det var en gång i veckan? Nåja, många tidningar har jag nog kvar att läsa.
 
 
Mycket intressant läsning! Fastnade för uttrycket, "den gula rasen", då det var fråga om en dam från Kina. Tror inte man skulle skriva så i dagens Allers. Annars tycker jag också att språket, eller själva ordföljden ibland är lite svår att förstå. Ni, ni och ni, står det dessutom överallt, man kunde ju inte säga du på den tiden. Flera intressanta ritningar och mönster finns det också i tidningarna
 
Återkommer med fler bilder bara jag har läst vidare i boken.
 



Något rött och sött och något grönt och gott

En ny arbetsvecka har börjat. Nu känns det som vardagen är tillbaka då Johnny också börjat jobba. Dessutom var jag till gymmet idag första gången på 5 veckor. Det var minst sagt jobbigt! Har inte haft så lång paus från gymmet sedan jag började gå på gym för 8 år sedan, så inte undra på att det känns i benen nu. Får se om jag slipper upp ur sängen imorgon, hehe. Kommer nog säkert att vara "limin" flera dagar.
 
Igår då vi kom hem från Lillö tog jag mig tid att plocka lite bär och grönsaker ur trädgården. Det blev 9 frilandsgurkor, 2 vanliga gurkor, jordgubbar och lite smultron. Smultronen åt jag upp med yoghurten imorse, mums!
 
 
Imorgon blir det tidig väckning, hur ska jag orka mig till jobbet till 7? Nåja, det kunde ju vara värre. Efter jobbet blir det Lillö.
 



Kräftskiva, auktion, 11-årskalas och en natt på Lillö

I fredags bjöd vi Johnnys föräldrar på kräftor. Det blev en riktigt trevlig kväll, fastän det började regna. Molly och Whiskas var förstås också med.
 
 
 Lördagen började med auktion i Karperö. Det kom lite duggregn mellan varven, men det störde inte desto mera. Det som störde var de som stod längst fram och fällde upp sina paraplyn direkt det började regna så att ingen bakom dem kunde se vad som såldes. Det fanns mycket skräp till salu, men jag köpte en inbunden bok med halva årgången Allers från 1931. Det fanns också två böcker med Hemmets veckotidning från samma år som jag gärna skulle ha velat ha, men tyvärr såldes alla böcker skillt, så det blev väl dyrt, fick räcka med Allers. Spännande läsning! Ska visa bilder från boken någon dag.
 
 
Senare på kvällen åkte vi till Sommarbo i Gerby där William firade sin 11-årsdag. Grattis än en gång!
 
 
Hade packat bilen färdigt före vi for på kalas så var bara att åka ut till Lillö direkt. Det blev bastubad och sedan såg vi på en film på datorn. Blåste upp luftmadrassen och sov där. Alltid lika mysigt att vakna upp på Lillö. Det blev en mulen söndag, men inget regn. Jag gick en sväng till skogs och plockade 0,75 dl blåbär. Sedan blev det en kort båttur med mammas och pappas båt, vår startade inte. 
 
 
Sedan blev det en uppfriskande promenad till bommen ute vid vägen. Hittade 10 hjortron som vi åt upp direkt.
 
 
Det blev en riktigt bra helg! Nu blir det en arbetsvecka med jobb alla dagar förutom torsdag och sammanlagt 54 arbetstimmar. Ska nog hinna till Lillö någon dag ändå. 
 



Utomhusloppis i Piteå och Gammelstads kyrkstad i Luleå

Äntligen har jag kommit mig för att ladda upp mera bilder från vår campingresa, så här kommer fortsättningen.
 
Det var lördag och vår sista dag i Piteå, eller rättare sagt vår sista förmiddag, vi skulle ju vidare norrut bara vi hade besökt alla loppisar. Denna dag ordnades det uteloppis på två olika ställen i Piteå, vid Nolia mässområde och vid Badhusparken. Vid det förstnämnda var det hur många försäljare som helst. Oj vad roligt att gå omkring där och titta på alla saker, dessutom hade de flesta riktiga loppispriser, alltså BILLIGT. Jag köpte dock bara två muminglas, men Johnny fyndade Kalle Ankas Pocket för 1 krona styck, det kan man verkligen kalla för fynd. 
 
 
I Badhusparken var det inte många försäljare, men det var ändå fint att ta sig en promenad där bredvid vattnet.
 
 
Sedan åkte vi vidare till Luleå där vi gick i någon butik utanför centrum (såklart något loppis också). Billig glass på Biltema hittade vi också.
 
 
Gammelstads kyrkstad i Luleå har jag länge velat se, så efter glassen blev det ett besök dit.
 
 
Från Luleå åkte vi vidare till Kalix. Såg en camping i centrum av Kalix, hade egentligen siktet inställt på en annan camping, men svängde in och kollade läget. Där fanns dock inga tältplatser, dåligt!, så vi åkte vidare till campingen som vi egentligen tänkt åka till. Det blev alltså Camp Frevisören i Båtskärsnäs en bit utanför Kalix. Vi bestämde oss för att ta en stuga, de var så billiga, bara 198 kr för en natt. 
 
 
Det fanns dock ett hål i golvet, men annars var det en bra och billig stuga. Kokade lite mat och satte oss ner i solen. Äntligen sommarvärme! Satt i solen hela kvällen, fick flytta stolarna allt eftersom solen flyttade på sig. Till sist tog vi med stolarna, varsin bok och lite drickbart och gick ner till stranden. 
 
 
Ännu lite senare satte vi oss på terrassen vid restaurangen och njöt av en vacker solnedgång.
 
 
En av de bästa dagarna på hela resan!
 



Sittdynor till bänkarna

Idag fyndade vi billiga sittdynor till bänkarna i kvisten, de var nedsatta med 70 %. Gammaldags randiga blev det.
 
 
Johnny skulle ha velat ha hel gråa men jag tyckte att de här var snygga. Bra pris var det i alla fall. Så de får duga, hehe. 
 



Promenad till fladan och utfärd till Salteriet

Vi slapp åskvädret helt och hållet igår, hörde bara att det mullrade och såg någon blixt på långt håll. Före vi testade den nya bastukaminen blev det en promenad till Fladan.
 
 
Den nya kaminen var riktigt bra! Något dopp blev det inte, är ännu förkyld. Sedan blev det mys framför tv:n.
 
 
Denna dag började med frukost på bryggan, måste ju njuta av dagens första solstrålar innan jobbet. Gårdagens jordgubbar på yoghurten var smaskens! 
 
 
Sedan tänkte vi ta en snabb båttur, men motorn startade inte. Blev en roddtur istället. Sedan var det bara att packa ihop och åka till jobbet. 
 
 
Blev ingen dålig start på arbetsdagen. Åkte med ett gäng på utfärd till Salteriet.
 
 
Imorgon jobbar jag morgontur, sedan har jag ledig helg. Håller tummarna för att det inte regnar hela helgen. De har ju lovat ostadigt väder. 
 



Åskan går på Lillö

Slutade jobbet 9 imorse. For och förde bilen på service. Johnny hämtade mig och så träffade vi mamma och pappa. Köpte ny bastukamin till Lillö. For ut till Lillö. Mamma lagade mat. Den gamla kaminen åkte ut och den nya in.

Bilen skulle bli färdig 12-13 tiden, men först 15.30 fick jag hämta den. De hade bytt en massa delar. Hade hunnit hem via och packa lite saker så vi åkte tillbaka till Lillö igen. 

Hann bara sitta en minut utomhus så blev jag stucken av tre getingar, mamma blev också stucken. Usch då. Bytte sittplats och satt och läste en stund. Ska sova här i natt, ska till jobbet först kl.13 i morgon och Johnny har ju semester ännu. Åskan går runtomkring oss, några droppar regn har kommit. Mysigt har vi ändå.




Bastuterrassen inoljad

Efter att ha oljat in den nyrenoverade bryggan med tillhörande sittplats så hade jag ännu lite olja kvar. Bestämde mig för att det var lika bra att olja in både trappan och hela bastuterrassen också.
 
 
I lördags oljade jag in terrassen i hård vind, men det var ju åtminstone soligt väder.  Hoppas nu att det håller några år. Såg dock att gavlen borde börja målas också. Dessutom borde nog "danslavan" eller uteplatsen få sig en uppfräschning. Johnny påstod också att flaggstången borde målas. Nåja, ett projekt i taget, finns ju lite att göra här hemma också. En sak vet jag, sysslolös blir man aldrig, hehe.
 
 
Skönt att ha fått ett projekt "ur världen".
 



RSS 2.0