Ingen sommarvärme på Lillö

Idag for vi en sväng till Lillö för att se på det låga vattenståndet...men det hade ju blivit högre vatten. Någon sommarvärme var det inte, får väl åka dit en annan dag då solen visar sig.
 
 



Kalas del två

Igår kväll blev det kalas del två. Arbetskompisarna kom hit på knytkalas. Blev en riktigt lyckad kväll. Många skratt blev det åtminstone. Tusen tack för presentkortet!
 
 
Inte så ofta jag lägger upp bilder på mig själv...men kvällens klädsel var följande...ja och en massa skor i bakgrunden...men man behöver inte se så noga på bilden...
 
 
Ikväll fortsätter vi med kalas del tre. Blir säkert roligt det också. Tur att man är ledig till tisdag, behövs säkert lite vila efter allt kalasande i dagarna tre.
 



30-års kalas del 1

Igår kväll gick kalas ett av stapeln. Sammanlagt blev vi 16 personer. Tack för alla fina presenter! 
 
Av Johnny fick jag en kylväska modell dyrare ända från Tyskland. I den fryser kylklabbarna redan vid plus 6 grader, desutom har den en inbyggd kompressor. Ser fram emot att få testa den på vår campingresa i sommar. Fick också en fin blombukett. Egentligen har jag fått många presenter av Johnny redan tidigare i vår, bokhyllan han gjorde var också en födelsedags present och här om dagen dök det upp en ny uteradio, vilket också var en present. För att inte tala om hela halva paviljongen som är förnyad. 
 
 
Fina och goda smörgåstårtor och princesstårtor hade Johnny bakat.
 
 
Lite tilltugg hade jag åstadkommit.
 
 
Förutom presenter fick jag många fina kort också. Mamma och pappa hade dessutom knåpat ihop ett fotoalbum med bilder från hela min uppväxt samt bilder på mina förfäder. En mycket uppskattad present!
 
 
Ikväll fortsätter firandet med knytkalas då en del av arbetskompisarna kommer hit. Blir säkert en rolig kväll.
 
 



Jämna år

Så var dagen här, dagen då jag fyller jämna år. Jämna 30. Känns inte så länge sedan jag fyllde 20, men åren de går, kan inte annat än följa med. Ikväll blir det att fira med nära och kära, imorgon kommer arbetsgänget hit och på lördag firar jag med kompisarna. Kalas i dagarna tre alltså. Idag känner jag mig dock inte alltför pigg efter att ha jobbat dubbelnatt, men piggnar väl till efter att ha städat lite.
 
 
Tack för alla grattisar på jobbet imorse! Blev så glad :). Dessutom fick jag ju en nallebjörn och en blomma också. Tack!
 
Då jag kom hem efter jobbet väntade blommor på bordet, ett fint kort samt ett STORT paket. (Vad paketet innehöll får ni se en annan dag). Nu har jag dessutom blivit uppassad med en stor kaffekopp så jag ska piggna till.
 
Blir nog en bra dag det här. 



Svart och vitrandigt

Så här ser alltså sittdynorna ut. De som vi köpte i Seinäjoki alltså. Tyvärr ser vi inte ut att få så bra väder de kommande dagarna (skulle ju ha kalas ute i helgen), men dynorna kommer nog att användas flitigt ändå, har ju hela sommaren på oss att använda dem.
 
 
Får se hur länge de håller. De gamla hade vi nog ganska många år, men nu var de fulla av fläckar som inte gick bort, därför ville jag ha nya. På Biltemas hemsida kan man läsa att de nya dynorna är av UV behandlad polyester, samt att de är vattenavvisande och tvättbara. Låter ju bra åtminstone!



Tack!

 
Tack för de fina korten, Erkki och Ulla samt Inger Oline. Det gjorde min dag!
 



Ny lampa

Då vi var till Stockholm för x antal månader sedan köpte jag en fönsterlampa som vi nu äntligen har fått upp. Länge har den legat och väntat, men igår sa jag att nu ska den upp, och upp kom den.
 
 
Whiskas ville förstås också vara med på bild.
 



Förberedelser

Denna dag går i städandets och förberedelsernas tecken. Jobbar dubbelnatt från och med idag till torsdag. Hur jag sedan ska orka med att ordna tre kalas tre dagar i rad vet jag inte, men har ju själv planerat (dock inte arbetslistan...). Men det är ju roliga saker man har att se framemot så vetja jag orkar :). Om inte annat får jag väl ta en tupplur mellan varven. 
 
Hela eftermiddagen igår gick också åt till kalasförberedelser. Stryka dukar, förlänga matbordet, tvätta och plocka. Ser tyvärr inte ut att bli det bästa vädret to-lö (fast jag beställt sol och 25 grader). Men vad kan man. Blir väl att duka här inne då. Bäst att förbereda för både och, så får man se sen vad det faktiskt blir för väder. 
 
 



Äppelblom

Tyvärr blommar inga stora äppelträd vid oss, men hos Johnnys föräldrar har tre av fyra äppelträd slagit ut i blom. Tidigare än vanligt tycker jag...men så är det väl varje år. 
 
 
Väntar nu bara att våra äppelträd ska växa till sig, men det tar väl nog x antal år innan de är fullstora.



Auktionsinköpet

Köpte ju 9 stycken mässings gardinstänger på auktionen i helgen. Det är väl nog lite fix innan man kan hänga upp dem, men så brukar det vara med gamla saker. Som sagt så lägger jag ju inte upp dem ännu heller, först vill jag nog åtminstone ha ett fönster att hänga dem vid, inte bara en fönsterglugg som det är i gäststugan just nu.
 
 
Då vi renoverade huset fantiserade jag om mässingsstänger i hela huset, men då råkade jag inte hitta några förmånliga. Vi har ju dessutom 22 fönster (olika stora) samt en balkong och terrassdörr med fönster. Skulle alltså ha behövt hitta ganska många gamla gardinstänger innan det skulle ha varit klart för gardinerna att komma upp. Därför köpte vi nya gardinstänger. Nu tänker jag inte byta ut de nya mot de gamla heller, de nya var nog för dyra för att bytas ut redan. 



Ylistaro, Seinäjoki och lite blommor på det hela

Började dagen med sovmorgon till kl.10, det var länge sedan sist! Skönt att få sova mera än 7 timmar någon natt. Gjorde sedan min plikt och for och röstade. Så här fint hade de gjort utanför Marthagården.
 
 
Sedan styrde vi kosan mot Seinäjoki för att hämta sittdynorna vi beställt. Körde på andra sidan älven ända fram till Ylistaro, intressant att se lite andra vyer. Stannade vid Ylistaro kyrka och tog några bilder.
 
 
 
Dynorna vi beställt var precis så som vi tänkt oss fastän vi inte sett dem annat än på bild, så var nog värt att köra till Seinäjoki bara för att hämta dem. Visar bild på dem en annan dag. 
 
Förstås måste jag ju söka upp ännu ett till loppis i Seinäjoki så nu har jag fyra stycken loppis att rekommendera i staden (bara att fråga om du vill ha adresserna). Fyndade en blus/tunika för 2,50.
 
Vi blev förstås hungriga idag också (tycker vi bara ätit ute denna vecka...men ibland blir det så). Johnny var snål på Kotipizza så vi gick omkring i centrum och försökte hitta en Kotipizza, men nej, hittade bara en massa andra matställen. Men vi fick oss åtminstone lite motion i värmen samt lite sightseeing.
 
 
 
 
Var 13 grader då vi for hemifrån, 26 grader och ingen luft då vi kom till Seinäjoki. Då vi efter att sist och slutligen hittat en Kotipizza utanför centrum kom hem igen visade mätaren bara 15 igen. Alltså kunde nog ha lämnat i Seinäjoki en stund till bara för värmens skull. 
 



Auktion i Vassor 24.5.2014

Igår var vi på auktion till Vassor. Det var årets första auktion, som vi väntat på...eller i alla fall jag. Redan tidigt var det en hel del folk där och mera blev det. Fanns nog mest skräp där, inga dyrgripar som jag skulle ha behövt. Kom dock hem med 9 mässings gardinstänger till sist. Ska dock bara ha tre av dem till gäststugan i något skede. Ska nog inte hänga upp några gardiner där ännu, men kanske om något år. 
 
 
Efter auktionen blev det mat på förnyade Tesses Café. Var riktigt gott med en grillbiff!
 
 
Gårdagen var nog en av årets varmaste dagar. 30 grader visade mätaren då jag körde iväg till jobbet. Som tur var det en lugn kväll på jobbet, gick riktigt bra att arbeta ändå fastän svetten rann.
 
 



Resan bokad!

Nu är sommarresan bokad. Blev inte Tyskland i år, utan Gotland. Ska bli så roligt! Jag har ju visserligen varit dit förut, men det var länge sedan, Johnny har inte varit dit förr. Nu blir det att kolla upp var alla campingplatser finns och dylikt. Huvudsaken båtarna är bokade så är det bara att fara iväg sen då den dagen är här.
 
 
Bara att vänta tills semestern nu nå!



Varmt väder ännu idag

Ser ut att bli ytterligare en fin och varm sommardag idag, men passa på och njut för det kan vara den sista riktigt varma dagen på länge om man ska tro på väderprognosen. 10 grader på tisdag, brrr. Kanske dags att söka fram vinterkläderna igen...eller kanske inte. Bara bra med någon svalare dag så man får gjort något inomhus också och inte känner att man måste vara utomhus.
 
 
Idag ska vi på auktion till Vassor, får se om man gör något fynd. Sedan blir det kvällsjobb för min del.
 
Ha en bra dag!



Ibland har man tur

Igår fyndade jag mera svart samt grönt porslin på loppis. Alltid bra att ha ett till serveringsfat. Att det sedan var lite slitet gör ingenting. 
 
 
Var svårt att ta ett ordentligt foto då allting speglade sig i fatet. Men så här ser det ut. Hade två andra serveringsfat från tidigare, så nu har jag tre :).
 
 
På tal om det gröna porslinet så var det sex stycken assietter, för 20 cent styck! Det är nog samma tillverkare, men bara lite andra blommor. Kommer nog att duka med assietterna och blanda dem med de svarta jag har från förr. 
 
 
Ibland har man turen att fynda två dagar i rad. 
 



En cykeltur i det grönskande landskapet

Igår tog vi oss en cykeltur till Målarbackan. Var så varmt väder att man kunde cykla i shorts och topp, inte ofta det händer i maj. Njöt av det grönskande landskapet.
 
 
Idag blir det jobb 13-21, men före det frissan. Får se om jag kommer ut som en ny människa, eller inte, ska nämligen färga håret för första gången på två år...



Njuter av doften av hägg

Tänk vilket sommarväder vi har! Är så skönt! Efter personalmötet var jag till gymmet en timme. Sedan blev det en sväng via loppis också. Gjorde nog några fynd, men dem får ni se imorgon. Middagen avnjöt vi på terrassen i gassande sol, typ 37 grader i solen eller något liknande. Gissar på 26-27 i skuggan. Nu är det sommar! 
 
Idag kände jag den ljuva doften av hägg. Om det är någon doft jag förknippar med sommar så är det nog doften av hägg. Har alltid varit kär i den doften. Skulle nästan vilja ha en parfym med samma doft. 
 
 
Plockade en bukett och satte i en glasburk vid trappan också. Så nu kan man känna den ljuvliga doften direkt man öppnar ytterdörren!
 
 
En del av blommorna i buketten har inte slagit ut ännu, men har på känn att det inte räcker länge innan de slår ut i blom.



Körsbärsträdet står i blom

 
Idag blir det personalmöte på jobbet. Sedan far jag säkert en sväng via gymmet. Har inga planer för resten av dagen. Hoppas på en solig och fin dag!



En vas

Fyndade en vas på loppis i Seinäjoki idag. Eller egentligen var det Johnny som fick syn på den. Ibland är det bra att ha med ett par extra ögon ifall man skulle missa något. Som ni kanske ser så är vasen i samma serie som jag samlar på, bara att den är blå, samlar annars på svart porslin i samma serie. 
 
 
Som ni kanske också ser så finns det några skråmor på den, men det är från tillverkningen. Hur fin som helst är den. Passar bra i min samling. Användbar är den ju också. 



Roadtrip till Seinäjoki

På eftermiddagen körde vi iväg till Seinäjoki för att se om de hade några sittdynor på Biltema där. Såklart hade de ju inga kvar, så får åka till Seinäjoki en gång till denna vecka...troligen på söndag. Får dem en vecka tidigare om vi far efter dem från Seinäjoki än om vi beställer dem från butiken i Vasa. Ska ha dem tills jag fyller, så det så. 
 
 
Såklart kunde jag ju inte fara till Seinäjoki utan att besöka ett loppis, så blev ett besök till de tre vanliga loppisarna. 
 
 
Såklart gjorde jag ett fynd också. Det får du se i nästa inlägg.
 
Hungriga blev vi, så blev mat på ABC (var annars). På vägen hem njöt jag av den fina utsikten över kyro älv. Nog är maj en fin månad, allt grönskar och ser så fint ut. Såg också att häggen har börjat blomma, blommade mera inåt landet än vad den blommar här tydligen.
 
Stannade och tog några foton i Lillkyro. Blir nog en cykeltur någon dag så man kan stanna och ta fler foton.
 
 



Förgätmigej

Nu har de små blommorna slagit ut i gräsmattan. Så söta! Synd att de inte blommar hela sommaren. 
 
 



Shopping och gott humör

Har jobbat hela dagen lång idag också. Känns dock inte att det var femte dagen i rad. Kanske det är sommaren och ljuset som gör att man är på gott humör hela tiden, dessutom har tålamodet blivit längre, konstigt nog. Nåja, får väl njuta så länge det varar.
 
Efter jobbet for vi på jakt efter sukrin melis (sötningsmedel som vi hittills bara hittat i Sverige). På Fitnesstukku hade de bara det på nätet, inte i butiken. Blev att köpa en motsvarande sort från Punnitse ja Säästä istället. Var också på jakt efter nya sittdynor till utemöblemanget, men de som vi skulle ha var slut på Biltema...så får se nu om det blir en roadtrip till Seinäjoki då det skulle ta så länge att få dem till butiken i Vasa. Dessutom blev det klädshopping. Inte ofta jag köper kläder i butiken, köper ju oftast från loppis, men nu var det akut brist på vanliga toppar, t-skjortor, jeans och liknande, vill inte gå omkring med för stora kläder som faller av. 
 
Har nu njutit av solen en timme på terrassen. Riktigt skönt efter en dag på språng. 
 
 
Imorgon har jag ledig dag. Ska också bli skönt. Hade egentligen tänkt vara hemma hela dagen, men tror nog det blir gymmet åtminstone, har inte hunnit med något gym pass ännu denna vecka så abstinensen börjar göra sig påmind :). 



På gång

Det senaste renoveringsprojektet är en kommod. Ska dock inte ha den själv, tänker sälja den på gårdsloppis som vi har i byn 8.6. 
 
 
Just nu ser den ut så här. Nu ska den slipas och målas. Får se hur den ser ut då den är färdig. Troligen mycket finare, nästan så man kunde ha den själv. Men nej, den ska säljas. 
 



Värmebölja och åska

Ska inte klaga på vädret, men idag har det nog varit VARMT! Nästan för varmt, i allafall inomhus på jobbet, ja nog var det varmt utomhus också, 26-27 grader visade mätaren (både inne och ute). Vet inte när jag senast har haft så varmt på jobbet, var så varmt att fläktarna fick komma fram. Lagom tills jag slutade jobbet blev det svalare, förstås. Jag som hade planerat in en kväll på terrassen. Nåja, det får bli en annan dag. Något gym blev det inte heller, skulle nog ha fått värmeslag då. 
 
Årets första åska fick vi just vara med om, inte roligt, men var inget långvarigt. Får se om det blir mera åska ikväll eller inatt, hoppas inte.
 
 



Tulpaner i all sin prakt

 



En solig söndag

Har varit en varm och skön dag. Har målat om några ljusstakar, rensat lite ogräs, fört bort skräp som legat runt gården, Johnny har sått i odlingsbänkarna, satt upp ett nytt tak på paviljongen, lyssnat på bra musik, solat, planterat några blommor, haft kaffe frömand, burit ut utemöblemanget, grillat och en hel del annat har vi väl också hunnit med...jo visst, fyllt på spolarvätska och olja i bilen. 
 
 
Hoppas det blir flera varma dagar, och att värmen håller i sig tills jag fyller...men har inga höga förväntningar, skulle inte bli helt förvånad om det började snöa sista helgen i maj...är väl bara att vänta och se.



Lite nytt till bilen

Enligt vissa ser min bil ut som en "pensionärsbil", och till viss del kan jag hålla med. Igår tyckte jag det var dags att köpa nya navkapslar, de gamla var ju ändå så fula. Egentligen skulle jag vila ha alufälgar, riktigt breda såna dessutom, men såna saker är dyra och (onödiga). Så fick bli så här istället.
 
FÖRE:
 
 
 
EFTER:
 
 
Blev mycket bättre, eller hur? :) Är nog fortfarande kvar på 18-års stadiet gällande bilar. Helst skulle jag vilja ha en sportbil med alla tillbehör, tonade rutor, alufälgar, en bas i bakluckan och såna saker. Men får väl nöja mig det det jag har :).



Gårdsloppis i Kuni och loppis vid Carpella

Idag var vi på gårdsloppis till Kuni med omnejd. Johnny fyndade en Kalle Ankas pocket (vad annars), jag hittade gardiner och så köpte vi en squash och en bönplanta och några lökar. Skulle gärna ha fått vara fler gårdar med i evenemanget, var ju perfekt väder, men så där är det ibland. Fick ju lite sightseeing i grannbyarna åtminstone. 
 
 
Sedan fortsatte vi till Karperö och Carpella där det också ordnades loppis. Där köpte jag en fin tunika.
 
 
Inköpen blev alltså bl.a. dessa:
 
 
 



Grattis Molly

 
Idag fyller Molly hela 9 år. Grattis! Hoppas du hittar många smaskiga möss i skogen idag :).
 
 



En bra kväll

Igår kväll var vi på Bocciasupé till Vallonia med några klienter från jobbet. Det bjöds på god mat och så var det dans efterråt. Blev en riktigt trevlig kväll. Maten var faktiskt godare jämfört med ifjol, men lite större portioner skulle inte ha varit helt fel. 
 
 
Idag blir det en loppisrunda i det fina och varma vädret. Ikväll är det dags för nattjobb.



Blir nog en bra fredag

Då var det åter fredag igen. Denna fredag ser dock lite annorlunda ut än vanligt. Ja nästan i alla fall. Börjar nog med gymmet nu på förmiddagen. men sedan blir det 9 timmars arbetsdag fram till kl. 22. Tror dock att det blir ganska roliga timmar på jobbet för vi ska ut och äta med några klienter till Vallonia. Hoppas på bättre mat än förra året!
 
Med de här bilderna önskar jag alla en trevlig fredag.
 
 



Salta pajer och annat gott

Då har jag äntligen bakat färdigt för idag. Har hållit på i princip hela dagen. Det blev sammanlagt 6 salta pajer, lchf american cookies och en köttsoppa. Vet inte när jag senast spenderat så många timmar i köket, i alla fall inte med att baka. Känns skönt att ha det gjort. Fast behöver ju nog baka ännu mera de kommande veckorna om jag ska kunna ha kalas tre dagar i rad om två veckor. 
 
 
Måste skriva små lappar på pajerna så jag ska veta vilka som är Lchf och vilka som är vanliga. Skulle nog bli dyrare att baka alla enligt Lchf, därför gjorde jag både och. 
 
Nu blir det soffan och något bra på tv. 



En till ledig dag

Ännu en ledig dag...får se vad man hittar på idag då. Skulle bra ha kunnat jobba idag, känns som om jag varit länge ledig, fast jag inte varit det. Nåja, imorgon får jag ju jobba 9 timmar och sedan en 15 timmars natt lö-sö, så kanske det räcker. Ibland blir det lite tråkigt att bara vara hemma också.
 
Igår kväll var det soligt, men vinden var kall. Passade på att ta lite foton samtidigt som jag var ute.
 
 
Nu ska jag försöka slita mig från datorn och göra något vettigt, vad nu det kan vara. Borde baka till kommande kalas, får se om den inspirationen infinner sig. Finns det någon frivillig som vill komma och baka så säg bara till. Annars finns det ju alltid något hörn att städa :). 
 



En bra loppisrunda igen

Blev en bra loppisrunda idag. Hittade en tröja, en tunika, två kuddar och lite annat smått och gott.
 
 
Liknande kuddar har jag länge velat ha, men inte hittat några förmånliga. Kläder är alltid bra att ha, de slits så lätt på jobbet. Fast den lila har jag nog inte tänkt ha då jag jobbar.
 
Kände för en lite lyxigare variant av sallad idag så nu har jag lagat en med jordgubbar, vindruvor, färsk basilika, salladsblad, gurka, tomat och salladsost. Tillsammans med salladen tänker vi äta kycklingvingar. Blir säkert gott!



Onsdags morgon

Godmorgon!
 
Vad gör man då man har ledig dag och får sova hur länge man vill? Jo man stiger upp före åtta för att man är hungrig. Nåja har ju en dag till ledig, så får väl sova lite längre då. Kom underfund med att jag nog måste köpa ett tunnare täcke, svettas varje natt och ligger i princip utan täcke, inte undra på att jag sover dåligt. 
 
Idag blåser det som bara vad utomhus, ja det har nog blåst hela natten. Får se om man vågar sig ut. Om man går in på Foreca.fi kan man se att sommarvädret är på kommande, om man kan tro på prognosen. 20 grader och över skulle inte vara helt illa. 
 
Får se vad man får uträttat idag, blir kanske gymmet och något loppisbesök (ett loppisbesök igår räcker ju inte till). Egentligen borde man ta en svängom med dammsugaren också, men det hinner man nog i något skede. 
 
 



Kurs i Tammerfors

Hemma igen efter en minst sagt rolig kursdag i Tammerfors. Vet inte när jag senast skrattat så mycket. Dessutom var kursen riktigt intressant och givande. Far gärna på kurs snart igen! :) På tåget till Tammerfors fick jag dessutom syn på Sofia, trevligt att träffa dej! 
 
 
Efter kursen hann vi dessutom med ett loppisbesök och lite annan shopping. Blev dock inte några inköp för min del. 
 
 
Sällskapet kunde inte ha varit bättre, så tack för en rolig dag! Den lever man länge på.



Doft av sommar

Igår kväll klippte Johnny allt gräs för första gången i år. Doften av nyklippt gräs är verkligen något man förknippar med sommaren. Snart är den ljuva sommaren här!
 
 



Blomrabatten rensad!

Äntligen är blomrabatten rensad, så skönt att ha det gjort. Får se hur länge den hålls fri från ogräs. Får väl njuta så länge det varar.
 
 
Snart är det dags att söka till sängs, tidig väckning imorgon. Måste vara före 7 vid tågstationen. Blir säkert en rolig kursdag!



Måndag och ny vecka

Nya tag och ny vecka. Denna vecka ser jag framemot en kursdag i Tammerfors på tisdag, samt mat på Vallonia med en del klienter på fredag kväll. Därutöver har jag inga speciella planer, inte vad jag kommer på nu i alla fall. Hoppas att vårvädret infinner sig, att det sakta men säkert blir lite lite varmare.
 
 



Morsdag gånger flera samt 15-års kalas

Idag har vi firat hela dagen. På eftermiddagen for vi till Västervik för att fira mor. Mamma bjöd på tre rätters måltid, gott som alltid. Sedan fortsatte vi firandet till grannhuset, närmare bestämt till min syster där vi firade systerdottern Cecilia som fyllde hela 15 år tidigare i veckan. Dessutom fyllde systers man år idag också. 
 
 
Ikväll har vi firat morsdag hos Johnnys föräldrar. Där blev det mera mat och tilltugg samt ett parti Ticket to ride igen. 
 
 
Nu ska det bli skönt att avsluta dagen och veckan med bastu. Imorgon är det tidig väckning, jobbar 7-16.



Kalas och Eurovisionen

Igår kväll var vi till Målarbackan och firade Johnnys pappas födelsedag. Blev bjudna på mat och annat smått och gott. Blev ett parti Ticket to ride också. 
 
 
Cyklade sedan hem för att se på Eurovisionen. Som vanligt fick jag se eurovisionen på datorn då Johnny ville se på något annat. Den sista timmen fick jag sitta ensam framför tv:n, slumrade till och missade några minuter av röstningen, men otroligt nog orkade jag se enda tills dess att resultatet var ett faktum. Tyvärr vann inte min favorit, men Sanna från Sverige kom ju trea i alla fall. Dessutom gick det inte så dåligt för Finland heller, de kom visst på 11 plats. Grattis till Österrike som vann! Den låt jag kommer att lyssna mest på från årets Eurovision är nog Running med Kállay-Saunders från Ungern.




Favoriter

Sitter och ser på Eurovisionen på datorn, samt Jurassic Park 3 på tv (inbandat på digiboxen). Tur att man kan se på Eurovisionen Live på nätet också då det finns vissa som inte alls vill se på det, medan andra gärna ser på det. Mina favoriter i finalen är följande:
 
 
 
 
 
Mest hejar jag nog på Sverige och Ungern, men förstås måste man ju hålla tummarna för Finland också. Dessutom är Rumäniens låt ganska medryckande också. 
 
Får se vem som vinner...men jag har väl nog somnat innan man får se resultaten :)



Regntunga moln och grönska

 



Gardiner

I vintras köpte jag ju en hel hög med billiga gardiner från Jotex. Nu börjar det bli dags att få upp dem. Sidogardinerna var dock alldeles för långa för att hängas upp på övrevåningen. Det ena paret har jag nu istället satt upp i sovrummet, det andra paret väntar ännu på att få komma upp i det andra fönstret. Även i sovrummet var gardinerna ca 10 cm för långa, men det går att leva med. Varför ska alla gardiner vara så långa? Eller så är det vi som har lågt i tak. De här sidogardinerna var 220 cm långa och ändå var de som sagt för långa. 
 
 
Är lättare med kappor och hissgardiner, de är åtminstone inte för långa. I stället är de kanske någon cm för breda, men det gör inte så mycket. Satte upp två av hissgardinerna i kvisten, får se var jag sätter upp de resterande tre. Tror nästan det blir på övrevåningen. Är trött på alla alltför långa sidogardiner som bara släpar i golvet och är i vägen då man ska dammsuga. 
 
 
Borde kanske lägga en käpp nertill på hissgardinerna så man får dem upp rullade ordentligt, men för tillfället får det vara så här, blev nog ganska bra ändå utan käppar eller pinnar. 
 
Idag är det inte heller något passligt väder för att tvätta fönstren på utsidan. Hoppas på någon fin dag kommande vecka så man får detta evighets projekt ur världen. Nå, brukar ändå vara så att då jag har tvättat sista fönstret får skulle jag få börja om med det första igen...men är inte så noga, smutsiga fönster kan man nog leva med, men åtminstone två gånger/år vill jag få de flesta tvättade.



Dagens projekt

Tog tag i projektet att tvätta fönster idag. Usch och blä. Men det ska göras förr eller senare. Tvättade de fönster som var mest smutsiga, kändes skönt att få dem rena, slippa se på all flugskit. Skulle det inte vara så mycket flugor i farten skulle fönstren inte vara lika smutsiga heller. Men vad kan man göra, flugorna kommer in överallt. Lite mindre har de dock varit i vinter, men i höstas var det riktigt besvärligt på övrevåningen. De övervintrar nog någonstans i mellantaket misstänker jag. 
 
 
Det var ingen vits att tvätta utsidan av fönstren då det regnade ute, men lika bra att tvätta insidan då motivationen fanns. Utsidan får bli en annan dag. 
 
Förövrigt händer det inte mycket denna fredag. Ska äta en god laxbit som jag just stekt, sedan blir det gymmet och till sist nattjobb. Slutar 9 imorgon bitti, sedan ledig helg. 



Chokladbollar på ett nytt sätt

På söndag är det chokladbollens dag, men vi tjuvstartar lite idag. Blev snål på något gott så slängde ihop en deg och lagade några bollar.
 
Testade ett nytt recept som är följande:
 
75 g smör
75 g kokosfett
1 dl hackade nötter (kan uteslutas)
1 dl grädde
100 g kokosflingor
2 äggulor
2 msk kakaopulver
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
 
Smält kokosfettet om det är i fast form. Blanda sedan i övriga ingredienser och blanda till en smet. Rulla till chokladbollar. Rulla gärna bollarna i mera kokosflingor så blir det riktigt goda. Ställ svalt en stund, sedan är det bara att äta och njut. 
 
 



En ny scarf

Var via Brändö loppis igår. Hittade en fin scarf för 3,50. Småblommigt är ju bara så fint!
 
 
Scarfar eller halsdukar kan jag inte få för många av. Skulle kanske nog kunna sälja bort några som jag inte använder länge, borde ta och rensa i skåpet. Har nog en del i alla möjliga färger och former, bra att ha vid olika tillfällen. De flesta har jag dessutom köpt billigt på loppis, inga dyra märkes scarfar här inte. 



Vår i Västervik

Idag på eftermiddagen var jag till mamma och pappa på mat. Passade också på att föreviga vårens ankomst i form av blommor och blad. Tyvärr hade jag inte kameran med mig så ni får nöja er med mobilbilder.
 
 
Fick också med mig flera blomplantor att plantera här hemma, får se nu var jag ska sätta ner dem och om de överlever.
 



På andra våningen

 



Paprikaplanta

Då Johnny fyllde fick han bl.a. en paprikaplanta av mig. Köpte den på Ikea och det stod att frukterna var ätbara, så får hoppas på det. Ska snart äta broilersoppa och har satt några paprikor i soppan så får se om vi överlever :). 
 
 
Får se om plantan överlever tills man kan plantera ut den, hoppas på det. Väntar också tills man kan plantera ut tomat och gurkplantor, är så gott med egna grönsaker.



Tisdag

Var skönt med en kortare arbetsdag igår, 14.33-21, lite mjukstart efter fyra dagars ledighet. Hann med en tur till gymmet före det också och en kort sväng via loppis. Idag blir det dock full arbetsdag, 8-16. Får hoppas jag slipper huvudvärken idag, hade nämligen sjukt i huvudet hela dagen igår, inte roligt. 
 
Hoppas du får en bra tisdag!
 
 



Fynden

Några saker kom jag nog hem med från Fyndmarknaden i Luleå. Skulle gärna ha velat fynda mera porslin, men istället blev bästa fyndet en "läder"jacka. Har i flera månader sökt efter en vår/sommar jacka och inte hittat någon, gissa om jag blev glad då jag hittade en som passade och till ett bra pris dessutom. 
 
 
Hittade också en fin tunika.
 
 
En såskopp. Samlar på servisen.
 
 
Några Kalle Ankas pocket åt han som fick lämna hemma.
 
 
Och sist och slutligen några prydnadsägg till nästa påsk.
 



Mera vår

Kan inte få nog av att ta foto av vårens ankomst, allt som vaknar till liv. Allt som grönskar. Låt våren komma.
 
 
Gårdagens snöfall var inget jag hade beställt, men som tur smälte allt bort direkt. Får se om det kommer mera eller om det var det var det sista snöfallet för i vår.



Rören intäckta

Idag har vi äntligen fått intäckt golvvärme rören i mittersta rummet där nere. Nu borde det inte finnas något ogjort, inget mer som behöver intäckas, inga lister som fattas eller liknande (om man inte räknar med en lampa som fattas i lilla wc:n).
 
Fyrkanterna på skåpet är dörrar (utan handtag). Det ska vara lätt att komma åt rören ifall man behöver se till att allt fungerar som det ska. Golvlisten längst ner blev nog pricken över i:et. Nu smälter allt ihop och bokhyllan passar bra där bredvid. Ännu är bokhyllan inte fylld och organiserad, får se hur det blir till slut. 
 
 
Blev riktigt bra, fastän det inte blev precis som snickaren (Johnny) först tänkt. Blev lite små justeringar innan hela skåpet var på plats. 
 
Skåpet som förut stått framför rören fick jag nu flytta på, nu får det stå bredvid matbordet en tid. 
 
 
Känns skönt att ha avslutat ett projekt, nu slipper man äntligen se de fula rören hela tiden. Huset känns mera färdigt helt enkelt. 



Fyndmarknad i Luleå

Blev en lång dag igår. Väckning 06.00 svensk tid, Fyndmarknad hela dagen fram till 15.30, sedan bussresa hem via Haparanda och Ikea. Hemma var jag först 03.00. Är kanske inte så pigg idag, men en bra resa hade vi i alla fall.
 
Här kommer lite bilder.
 
 
Efter en båtresa på fyra timmar var vi framme i Umeå där vi gick i butiker i några timmar. Sedan fortsatte bussärden mot Luleå.
 
 
I Luleå checkande vi in på Quality Hotel. Ett bra hotell med god frukost.
 
 
På lördag var det dags för Fyndmarknad i Arcushallen. Mycket folk och många saker. Ett och annat fynd gjorde vi nog,
 
 
Nöjda och glada styrde vi kosan hemåt via Ikea och Haparanda. Framför oss hade vi 565 km innan vi var hemma igen. 
 
 
Kan konstatera att man nog hellre skulle ta egen bil, men frågan förblir, vem skulle köra? Är nog behändigt och bra att fara med buss, men snabbare skulle det gå med egen bil. Var nog inte sista gången vi besökte marknaden, om det blir ett nytt besök nästa år återstår att se. Rekommenderar ett besök om du inte tidigare besökt Fyndmarknaden.



Whiskas in action




Blåsippan ute i backarna står

Igår var mamma och pappa hit på en snabbvisit. Med sig hade de två plantor med blåsippor. Tack! Tycker blåsippor är så fina och nu får jag njuta av dem i egen trädgård också.
 
 



En liten resa

Snart bär det av mot Umeå tillsammans med Mia, har fyra timmar på oss att se Umeå innan bussen fortsätter vidare till Luleå. Där bor vi en natt på hotell och direkt på lördag morgon beger vi oss till Arcushallen där Sveriges största Fyndmarknad äger rum. Får se om vi gör några fynd. Efter en dag bland andra loppisfantaster kör bussen hemåt via Haparanda, hemma igen natten till söndag. Ser framemot två roliga dagar på resande fot. Alltid skönt att komma bort från vardagen lite.
 
 



Första maj 2014

Idag blev det ett besök till Vasa torg, som alltid på första maj. Åt årets första glass på torget, men det var dyrt, hela 3,30 för en boll och samma pris för en mjukglass. Blir nog inte många glassar på torget i år till det priset. Det blåste kallt, men solen var i alla fall framme. Såg sedan då veteranbilarna körde förbi torget, alltid intressant att se på alla gamla fina bilar. Blev dock inget långt besök på torget, for via Kotipizza och sen hem för att få gäster. Johnnys farbror med fru från Lappfjärd kom på besök. 
 
 
Nu blir det att förbereda sig inför morgondagens resa till Luleå, kolla in vilka butiker vi ska besöka i Umeå och fundera över om man ska packa med vinter eller vårkläder. Ska besöka Fyndmarknaden i Luleå tillsammans med Mia, ska bli så roligt!



RSS 2.0