Inte långt kvar till påsk

Idag är det exakt en månad kvar till påsken. Ska bli intressant att se hur mycket snö som finns kvar då. Påsken är ju ganska tidigt i år så gissar att det nog är en del snö kvar då, men det återstår att se. 
 
Jag brukar inte pynta så mycket till påsk, det är ju ändå en kort högtid, men lite ris och några påskägg och häxor brukar nog komma fram. Surfade runt på några sidor och blev inspirerad av fint påskpynt.
 
Bilder lånade från Quriosa
 
 
Bilder lånade från Ellos
 
Brukar inte själv skicka några påskkort. Men nog kan gamla påskkort vara fina!
 

Bilder lånade härifrån.



Förkylning pågång?

Vaknade med sjuk hals och en rinnande näsa idag på jobbet. Suck. Vill inte bli sjuk. Hoppas det är en lindrig sort. Hade tänkt fara till gymmet efter jobbet, men for hem. Nu sitter jag i soffan och fyser istället.
 
Ute blåser det hårt och är glashalt. Som tur har solen värmt upp de större vägarna så asfalten kommit fram, men efter vår gårdsväg vill man ogärna gå. 
 
Händer nog inget speciellt idag. Ska tillbaka till jobbet till klockan 18 för att jobba en till natt. Har sedan ledig helg, vilket ska bli skönt. Blir nog en dag framför tv:n och datorn. Dammsög igår så behöver åtminstone inte städa idag. 
 



Drömmen om isen

En solig och fin dag som denna skulle det vara skönt att ta sig en tur på isen. Blev lite inspirerad då jag läste VBL imorse om damerna som promenerat till Jannes Saloon. Tror dock det får bli till ett nytt år för min del. Eller man vet ju aldrig. Skulle vara roligt att ta sig en tur ut på isen och pilka lite.
 
Bjuder på några gamla bilder.
 
 
 



Spår i snön igen

Åtminstone en hare och ett lodjur har hälsat på på vår tomt. Synd bara att man aldrig ser en skymt av dem. Eller kanske lika så bra. I alla fall då det gäller lodjuret. Vem vet vad det är som kissona sitter och ser ut på om kvällarna, kanske kan det vara ett lodjuret. Skulle vara intressant att veta om det är samma lodjur som smyger omkring eller om det är flera. Finns spår av lodjur nästan hela tiden inne i skogen.
 
 
Vilka stora tassar haren haft!
 



Tandläkarbesök

Var på tandkoll igår, ingen rolig upplevelse. Blodet rann och det tog sjukt. Brukar inte tycka att det tar sjukt att lappa hål, men igår var det extremt. Var inte tanden med hål som det tog sjukt att lappa utan det var en tand som det var borta en bit från som det tog sjukt att lappa. På tredje försöket lyckades lappningen av den! 
 
Idag blir det nog en hemmadag tills jag ska till jobbet kl.18. Har dubbelnatt igen. Hoppas jag får sova mera än sist. Tänkte först att jag skulle fara till gymmet, men orkar inte köra fram och tillbaka idag.
 
Solen var just framme, men nu är den bakom molnen igen. Någon promenad blir det nog inte. Var nämligen glashalt på vägen och gården igår kväll då jag kom hem från jobbet. 
 



Trångt om saligheten

 
Ser ut att vara lite trångt i stolen, men nöden har ingen lag. Har Whiskas tagit Mollys stol så lägger sig Molly helt enkelt ner halvt ovanpå Whiskas.
 
Idag blir det jobb 14-22. Men först och kolla om jag har några hål i tänderna...vilket jag säkert har!



Randigt tyg

Köpte två gardinkappor av randigt tyg igår på loppis. Tänker inte använda dem som gardiner, de ska bli kuddöverdrag. Om det lyckas återstår att se, men nu har jag åtminstone något att försöka mig på. 
 



Bullafat

Hittade detta bullafat idag på Jupiter av alla ställen! Trodde först att det var en mattallrik, men konstaterade sen att mattallrikarna inte ser ut sådär, så måste vara ett bullafat eftersom det annars är lika stort som en mattallrik.
 
 
 



Gårdagen och dagen

Igår kändes det verkligen att man inte sovit ordentligt på flera nätter. Efter att ha vilat fram till eftermiddagen for vi och hälsade på Fiffi katten. Blev också en sväng runt Merikart-Lillkyro-Mullola-Kuni. Tycker om att vara ut och köra och se på fina gamla hus. 
 
 
På kvällen kom Gunvi, Jussi och Tommy hit på kaffe och Tiramisu. Johnny hade ju lagat på mycket efterrätt i fredags, säkert 10 skålar, så var bra att få lite hjälp med att äta upp allt. Blev också lite biljard. 
 
Har varit skönt att vara ledig idag. Var på BodyPump och Korsetti till gymmet. Sen for jag runt till lite olika ställen och hittade lite smått och gott att köpa. Nu är det matlagning pågång. Kokar broilersoppa som ska räcka flera dagar.



Vill ha!

Såg så fina skåp på Minimani idag. Vill ha! Men vet inte var jag skulle lägga dem... Speciellt den där byrån i mitten skulle vara fin att ha någonstans.
 



Äntligen kom solen fram!




En vårlik söndag med längtan till vårens händelser

Söndag idag, känns skönt då arbetshelgen är över. Fick lite mera sömn denna natt, dock bara 3 timmar så är inte precis pigg idag heller. Har sovit 1,5 timme på soffan nu medan Johnny har sett på actionfilm. Måste nog vara trött om jag kan sova medan han ser på något sådant. Har inga planer för dagen, men ska väl nog röra på oss lite, orkar inte ligga på soffan hela dagen heller.
 
Undrar var solen är? Piggare skulle man bli om den tittade fram. Lite vårlikt är det idag med plusgrader och snö som rasar från taken. Är inte många dagar kvar till den första vårmånaden. Har två resor att se framemot i vår. Tammerfors i mars samt Luleå i april. Behöver inte vara långa resor för att göra mig glad. Hellre flera korta resor under ett år än en lång. Små korta shoppingresor till t.ex. Seinäjoki och Tuuri är också ett skönt avbrott i vardagen. 
 
I mars ska vi och lyssna på dessa:
 
 
 
I april ska jag och Mia på denna fyndmarknad/loppis:
 
 
 
 



Lördagsmiddag

Blev bjuden på exklusiv lördagsmiddag idag. Johnny hade kokat rödvinssås i två timmar igår kväll samt lagat lite annat smått och gott.
 
Njöt av god nöt-yttrefilé med rödvinssås, rostad mandelpotatis samt savoykål-baconröra. Jag ville också ha lite annat grönt på tallriken så tog fram gårdagens sallad också.
 
 
Till efterrätt blev det tiramisu.
 
 
Nu är jag så proppmätt att jag knappt kan röra mig. Men tror nog det blir några parti biljard nu före jobbet.
 



Första natten

Min första natt på nya stället var nog lugn, men sömnen kunde jag inte hitta. Låg och lyssnade på alla konstiga ljud. Var också irriterad då det inte var kolsvart i rummet. Hoppas verkligen jag kan somna där en annan natt. Inatt har jag dock bestämt att jag ska sova på andra sidan, måste ju testa på båda sidorna. Kanske jag är så slut ikväll så jag somnar oberoende om det är ljust eller inte.
 
Ska nog mest ta det lugnt idag så jag orkar med en natt till. Ska börja med att se veckans avsnitt av Falling Skies, spännande, spännande!
 



En jacka

For via Fyndis på väg hem från butiken. Fyndade faktiskt också. Hittade en fodrad jacka för 10€ samt en assiett för 4 €. En jacka har jag sökt efter länge, så blev riktigt glad då jag hittade en för en billig peng!
 
 
 
Eftersom det är fredag idag ska jag laga pizza. Sedan är det dags för nattjobb. Önska mig lycka till.



En vanlig, men ändå ovanlig fredag

Fredag idag och en helg med jobb framför mig. Har ingen aning om hur nätterna och morgnarna går till på nya stället ännu, men det klarnar väl. Är tydligen lite nervös för hur det ska gå att jobba natt för jag har drömt en massa konstiga drömmar inatt. Vad jag drömde minns jag inte mera, men något obehagligt var det.
 
Idag blir det nog gymmet samt butiken. Börjar bli tomt i kylskåpet! Blir att köra av o an idag, men ibland är det så. 
 



Ny dörrmatta

Skönt med en ledig dag, fast jag bara jobbat två dagar. Har dubbelnatt i helgen så får se hur det går, får man sova eller inte är frågan.
 
Är städning som pågår idag. Samt tvättning av sängkläder och renbäddning. Just nu ligger det dock en Molly katt i den renbäddade sängen...:).
 
 
Här är en annan "katt". Köpte en ny dörrmatta på Biltema i Ersboda. Tycker den är så fin! Skulle vara ganska häftigt att kunna laga en egen dörrmatta med Molly och Whiskas på, men den här är ju nog bra den också, liknar Whiskas.
 
 
 



Loppis fynd

Hittade lite fina saker på loppis igår. Kunde inte gå förbi en stor, och då menar jag STOR, vit arabia skål. Den var inte helt perfekt, men hade bara två små skavanker upptill. Har en likadan, fast mindre från förr. Den lilla använder jag hela tiden som salladsskål. Den stora blir perfekt som degbunke. Fast man kan ju ha den till mycket annat också.
 
 
Hittade också en annan fin sak, nämligen den här:
 
 
Den ska nog komma upp på väggen i lilla wc:n någon gång. 
 



Delad dag

Delad dag idag. Inte så roligt, men det går. Tror inte jag far hem emellan, är ju bara 3 timmar innan man ska på jobb igen. Får se om det blir gymmet, kanske kanske inte. 
 
Ska bli intressant med personalmöte idag. Kanske man får lite mera saker på klart då. 
 
Hoppas ni alla har en bra dag!
 



Första dagen på jobb på nya boendet och ett biljardbord

Ho ho, vilken dag! Är totalt slut i benen, fötterna, ryggen och huvudet. Men kändes nog ändå bra att få vara tillbaka på jobb. Imorgon blir det delad dag, först 9.30-12 och sen 15-21. 
 
Ikväll då jag kom hem blev jag lite överraskad. Hade glömt bort att Johnny skulle efter ett biljardbord idag. Han hittade ett billigt, ej fullstort men ändå stort, på Findit igår och ikväll hade han varit efter det. Blev att möblera om lite på vinden, just nu får det nog stå där det står, går ju att flytta på det sen då det behövs. Är ju nog kul att ta en match ibland!
 



Bus med Whiskas

 
Igår blev det lite bus på gården med Whiskas. Båda två behövde vi nog komma oss ut och "lufta näsan". Idag blir det nog inget sådant. Första arbetsdagen idag på nya stället, får se hur det går. Nå nog ska det väl gå bra :).  Före jobbet blir det en sväng till gymmet. 



Skön start på veckan

Som sagt, blev inte mycket pengar på loppis, men över 50€ blev det i alla fall. Men slutsumman ser jag först imorgon då jag får hämta pengarna. 
 
Ikväll blev det gym ½ timme samt Sh´Bam. Skön start på veckan. Blir snart bastu också. Imorgon var det meningen att jag skulle på jobb till kl.7, men blev ändrade planer så behöver fara först till kl.13. Skönt att få sova längre, men skulle ju nog hellre ha farit till 7 ändå.
 



Stående bord för fåglarna




Måndags funderingar

Idag är det sista semesterdagen. Imorgon börjar vardagen igen. Egentligen ganska skönt, men får väl se hur det känns efter någon dag. Oroar mig för att jag inte kommer att veta mycket då jag kommer tillbaka jobbet. Har varit borta 2 veckor (en vecka sjukledig och en vecka semester) och under den tiden har boendet flyttat, desto mera vet jag inte. Kommer att kännas som första dagen på ett nytt jobb, fast man känner som tur arbetskamraterna och de flesta klienter. Men blir väl nog att ta till sig nya rutiner och nya arbetstider. Från och med nu arbetar vi färre nätter, vilket betyder fler morgon och kvällsskift. Morgonskiften har jag inget emot, men tycker inte så mycket om kvällsskiften. 
 
Ska hämta sakerna från loppis idag. Hoppas verkligen att jag sålt mycket igår. Var där via igår på förmiddagen, såg dåligt ut med försäljningen då. Har på känn att jag aldrig sålt så dåligt på loppis som denna gång. Men man kan ju aldrig veta hur det går.
 
Tänkte visa upp kuddöverdraget som jag köpte på Myrorna i Ersboda.
 
 
Såklart är det blått och randigt. Kostade endast 10kr.
 
 



Smanderoon

Idag blev det 1km simning i simhallen. Var otroligt lite folk där, men bara bättre för oss! Sedan bjöd mamma på mat. Kl.16 var det dags att bänka sig i biosalongen och se den lokala filmen Smanderoon. Var faktiskt riktigt bra med tanke på att det från början var ett skolarbete. Var både komedi och action.
 
Gå in här om du vill se trailern.
 
 



Umeå 16.2

 
Igår var vi över till Umeå med Vasa Express. Gunvi och Jussi var också med.
 
Var en tid sedan man var över till Umeå senast. Vi bestämde oss att fara vidare till Ersboda för att shoppa där, medan resten av resenärerna steg av i centrala Umeå. Det var ganska långa avsånd mellan butikerna i Ersboda, men det gjorde ingenting, fick ju lite motion samtidigt. Skönt efter den "långa" båtfärden
 
Hittade nog lite smått och gott att köpa. Mest ätbart och drickbart, men nog lite andra saker också. På tre och en halv timme hann vi nog se allt vi tänkt se. 
 
Överfärden var ganska tråkig. Samma buffé båda vägarna. På ditresan blev det buffén (bestående av: potatismos, köttbullar,janssons frestelse rostade grönsaker samt sallad). Ingen höjdare direkt. På hemresan unnade vi oss varsin dyr räksmörgås.
 
Underhållningen ombord var inte så häv den heller, men vi underhöll oss själva med att spela UNO nästan hela vägen dit och tillbaka. Johnny hade sin Kalle Anka.
 



Halvt dussin

Då jag skulle lägga kaffekoppen som jag fick av Mia i skåpet så upptäckte jag att jag faktiskt har 6 stycken kaffekoppar i den serien redan! Kan ju nästan börja använda dem då. Sällan man är fler än 6 som dricker kaffe. Så varsågod och kom in på en kaffetår!
 
 
(Tidsinställt inlägg om någon undrar)



Antingen eller

Har beslutsångest. Ska vi åka in till Umeå centrum imorgon eller till Ersboda? Det är antingen eller. Jag skulle vilja både och. Har dock bara ca 4 timmar på oss.
 
I centrum finns det många butiker (de flesta finns i Vasa också). Vet inte om jag egentligen vill se på kläder (det vill nog inte Johnny heller). Visst, man kan gå runt i stan och bara se på husen också, men ja, vet inte. 
 
I Ersboda som ligger 5 km från centrum finns det många större varuhus som Jula, Rusta, Coop Forum, Willys, Biltema samt två olika seconhand butiker. Mera i min smak alltså. Frågan är bara om man snabbt går igenom allt och sen inte har något att göra. 
 
Återstår väl att se vad vi gör...



En lugn fredag

Blev gymmet idag också, Body och Rpv. Blir dock paus i helgen. Imorgon Umeå resa. Möjligen blir det simhallen på söndag. 
 
Eftersom det är fredag idag har jag just sett på ett nytt spännande avsnitt av Vampire Diaries. Whiskas låg i min famn och försökte sova men hon kunde inte hålla ögonen från datorn för det var så spännande.
 
 
Har inga planer för kvällen, bara bastubad. Bäst att duscha ikväll så man inte behöver stiga extra tidigt upp imorgon, räcker nog med 6.30. Får hoppas båten går imorgon och att vi inte behöver sitta fast i isen som de gjorde igår.



Mat på Panco Villa

Njöt av god mat igår på Pancho Villa. Som tur hade vi bokat bord, var så gott som fullt där en stund efter att vi kommit dit. 
 
 
Kanske någon undrar om jag fick någonting av Johnny dagen till ära. Nå jo. Efter lite övertalning köpte han en ros åt mej :). Inga överraskningar här inte! Ett år fick jag ju faktiskt en blomma utan att själv ha sagt något. Var ju bara det att det var en julstjärna som han hade haft på rummet på jobbet i någon månad. Nåja, det är ju tanken som räknas. 
 
Annars tycker jag inte man behöver köpa dyra saker bara för att det är alla hjärtans dag, det är ju egentligen bara en vanlig dag precis som alla andra dagar. 
 



Tack Mia!




Alla hjärtans dag

Blev i princip samma förmiddags program som igår. Först gymmet 1h 15 min och sen loppis. Var en sväng via Adam o Eva också, men gjorde inga fynd. Var sedan med mera saker till Suvikirppis. Hade nog sålt flera saker sedan gårdagen, men hoppas försås på att få sålt ännu mera. Vissa saker blir man ju nog förvånad över att någon köper!
 
Jag hade tänkt laga smaskig mat tills kvällen (då det är alla hjärtans dag), men Johnny ville fara ut och äta så nu blir det Pancho Villa istället. Ganska skönt egentligen att slippa laga mat :). Vi ska "äta upp" ett presentkort som vi fick till julklapp. Misstänker dock att 30 € inte räcker långt, kanske till en person ja, men inte till två.
 
 
 



Denna dag

Blev LSB Basic 30 samt Strechning 15 och 45 minuter i gymmet idag. Blev lite intervallträning, sprang och gick på löpbandet. Kändes bra i ryggen efteråt. Blir nog gymmet imorgon också. 
 
Mia var hit en sväng ikväll. Länge sen sist. Alltid trevligt med besök :). Hon var hit med lite loppissaker som jag haft hos dem sedan vi hade loppis där hösten 2011. Ska föra en del av de sakerna till loppis imorgon.
 
Mia, anmälde oss till Luleå resan i april, får se om de sätter oss på reservlistan. Får bara hoppas någon annullerar resan så vi får fara. Återstår att se. (De hade nämligen en resa till en fyndmarknad/loppis)
 
Annars har vi inte gjort mycket ikväll, sett på tv. Kom så mycket på tv igår så har sett på flera program som vi bandat in. 
 
Gulliga kissor. Sällan de ligger så här nära varandra :).



Får väl lära mig att sy

För en tid sedan var vi på en auktion och där gjorde jag ett verkligt fynd. Ville ha en symaskin samt en overlock (hade ingendera från tidigare, kan ju vara bra att ha en symaskin ibland). De båda maskinerna ropades ut tillsammans med en hel del annat och jag vann budgivningen.
 
Som tur kunde Johnnys arbetskompis föra hem alla saker till oss i sin paketbil, vet inte annars hur vi skulle ha fått hem allt. Tack för det! Var förutom symaskinerna, sex lådor fulla med alltmöjligt samt en del möbler. 
 
 
Måste bara lära mig att sy nu då. Vet inte hur mycket kunskaper som finns kvar från högstadiet, möjligen raksöm ska jag väl klara av att sy. Har på känn att Johnny till och med är bättre på att sy än vad jag är (han fick ju iträdd alla trådar i overlocken). Får väl börja med att sy något kuddöverdrag eller liknande någon dag då andan faller på.
 



Börjar tydligen bli gammal...

Börjar bli bortskämd med att få sova länge på morgon, stiger inte upp före 9-10 varje dag. Får hoppas man kommer sig upp på lördag morgon då bussen till hamnen går 7.40.
 
Läkaren ringde igår angående röntgenbilderna. De kunde inte se nån förskjutning av några kotor eller liknande men de kunde däremot se förslitning på flera kotor, vilket inte går att göra någonting åt. Tydligen börjar man bli gammal! Läkaren ansåg att jag skulle ta kontakt med fysion för att få några rygg och mag övningar (jag tror ju inte de kommer med några övningar jag inte gjort förut på gymmet), men får väl se. Måste väl boka tid någon dag.
 
Idag blir det nog gymmet nu på förmiddagen och sen en sväng via loppis för att se om jag sålt något. 
 
 



Vaccination

Ikväll var vi till Vörå och vaccinerade Molly och Whiskas. Kommunveterinären jobbade där denna vecka, annars brukar vi vara till henne i Smedsby. Har vaccinerat katterna mot bl.a. kattpest, snuva m.m (kombinationsvaccin), sedan de var små. Nu behöver vi inte vaccinera dem förrän om tre år. Ska man ha en katt på kattpensionat bör man dock vaccinera varje år sa veterinären.
 
Stackars Whiskas blev ju som vanligt åksjuk och spydde och kissade i buren på väg dit. Själva vaccinationen gick bra, men sen sprang hon och gömde sig under några bänkar/bord. Tog en stund att få bort henne därifrån! Molly sa ingenting på hela resan och var bara nöjd att få komma hem till "dukat bord", tydligen blev hon hungrig av att vara ute och åka bil. 
 



Sakerna förda till loppis

Då var loppissakerna förda till loppis! Hoppas man får sålt någonting nu då. Bara man nu blir av med en del saker så är det ju bra. 
 



Fynd från Findit

Idag har jag både sålt samt köpt saker via Findit. Först sålde jag två frissa stolar (skönt att slippa dem). Jag hade ju ingen nytta av dem, fanns tydligen andra som hade det :). 
 
 
 
Sedan fyndade jag några delar till Riihimäki serien Grapponia som jag samlar på. En gräddsnäcka samt tre assietter. Två andra kaffekoppar kom också med på köpet. Allt för bara 5 €! Assietterna kostar annars åtminstone 10€/st. Så tyckte det var ett bra köp!
 



Loppisbord fixat

Denna dag ägnar jag mig åt detta:
 
 
Nämligen prissättning av loppissaker. Fick för mig att jag skulle boka bord så ringde loppis idag och bokade, så imorgon får jag föra dit sakerna. Är ju minst sagt jobbigt att prissätta (dessutom då jag ännu inte kan sitta så länge pga ryggen), men då andan föll på så var det bäst att boka bord. 
 
Har egentligen varit ganska effektiv idag. Jag som vanligtvis inte tycker om att ringa så har ordnat Umeåresa, loppisbord, tid till veterinären för vaccination av katterna plus lite andra saker. Väntar dock ännu på att läkaren ska ringa om röntgen bilderna...så är väl bara att vänta och se...



Umeå resa bokad

Denna vecka har jag vintersemester. Har länge planerat att fara till Umeå en dag under min semestervecka och nu gjorde jag slag i saken. Bokade just bussresa med Oravais trafik, behändigt och bra. Egentligen skulle vi ha farit med Svanbäcks, men deras resa blev inte av pga för lite anmälda, tur att vi kunde fara med OT istället!  
 
Synd bara att man endast hinner vara 4 timmar i Umeå, men får väl åka någon annan gång och vara längre. Skulle vilja åka upp till Pite Havsbad (inspirerad av Svenska Rivieran på sveriges trean), men det får bli någon gång då det är sommar och varmt. 
 
 



Snöig kvällspromenad

Blev en kvällspromenad till Målarbackan där vi blev bjudna på hemlagad pizza samt fastlagsbullar. Blev dock ingen fastlagsbulle för min del, räckte bra med pizzan. På vägen hem blåste det och snöade, mindre roligt, men hem kom vi. Nu är det snart bastudags.
 
 
Sträcken på fotot ovanför ska föreställa snöflingor sedan om ni undrar. 



En städdag

Idag får det bli en städdag. Johnny har skrivit på slutarbetet samtidigt som jag har plockat upp lite här inne. Nu ska här dammsugas och tvättas golv. Imorgon börjar min vintersemester, ska bli skönt. 
 



Ett loppisfynd

 
Randiga kuddar kan jag ju inte få nog av, denna gång blårandiga. 4.50 € för två kuddöverdrag. 
 



Spontan utflykt till Kärkkäinen

Trodde vi skulle fara till stan men mitt i allt var vi på väg till Ylivieska och Kärkkäinen! Blev en glad överraskning fast min rygg var nog inte lika glad. Blev lite spontan shopping samt loppisbesök.
 
Bjuder på lite suddiga bilder.
 
 
Måste bara köpa Ticket to ride Europa versionen för spelet kostade 5 euro mindre än i stan.
 



Kotzone på en fredag

Sjukledigheten är över och på måndag börjar min vintersemester. Är jag frisk nu då? Nå ja, återstår väl att se. Visst känns det bättre då jag inte gjort så mycket denna vecka, men nog tar det fortfarande sjukt i ryggen, främst om jag måste sitta länge. Men ibland tar det sjukt och ibland inte, blir inte riktigt klok på min rygg. Får se om röntgenbilderna visar något, borde få svar på måndag. 
 
Blev så snål på en Kotzone idag så det blev dagens lunch/middag.
 
 
Passade också på att köpa hem lite tulpaner.
 
 
Nu blir det nog soffan någon timme framöver, fastän det egentligen borde dammsugas, men men, lite damm i hörnen skadar väl inte.



En solig dag men ingen rolig natt

Äntligen en solig dag! Har dock sovit dåligt inatt. Vet inte om det var sniglarna som ville ut eller om det var en släng av magsjuka. Har vänt sig i magen hela natten, trodde jag skulle spy men kom bara ut andra vägen. Nu känns det bättre. Men tänker jag på sniglar så är det nog nästan så jag börjar må dåligt. (Linda, kanske jag var allergisk???) 
 
Ska försöka få i mig lite frukost nu. Någon smörgås går inte ner, blir istället en smoothie med mjölk, youghurt, mysli, jordgubbar, hallon och blåbär. 
 
 



Exklusiv middag

Johnny bjöd på en exklusiv middag idag. Gunvi och Jussi fick också smaka på delikatesserna. Blev nämligen sniglar! Gickt nog att äta, men berhöver inte äta det varje vecka.
 
 
Överlevde faktiskt nog också! Mycket vitlök så går det nog ner.



Planerar IKEA inköp...

Blev inspirerad av Catie då hon skrev om vilka möbler hon skulle vilja ha från Ikea. Vi behöver nog inte så mycket i möbelväg, men då vi far till Ikea i mars ska jag åtminstone köpa detta:
 
LIATORP Kirjahylly IKEA Koriste- ja sokkelilistan avulla saadaan yhtenäinen ilme, kun yhdistetään toisiinsa kaksi tai useampia hyllyjä.
 
Har ju sett på den länge.Vill ha! Frågan är bara var den ska stå, men det löser väl sig. Denna gång ska jag nog göra slag i saken och faktiskt köpa den.
 
FRÄJEN Käsipyyhe IKEA Keskipaksu (500 g/m²), pehmeä ja hyvin imukykyinen pyyhe.
 
Nya handhanddukar skulle jag vilja ha. Vi har ju nog en del, men de flesta är randiga och alla möjliga färger. Passar inte riktigt enligt mig. Vill ju att det ska vara stilrent, också då det gäller handdukarna. Några svarta handdukar skulle därför passa riktigt bra.
 
FÄRGRIK Astiasto, 18 osaa IKEA
 
Egentligen behöver vi inte mera tallrikar och fat, MEN de vi har är nästan alla BLÅA. Jag vet, förr ville jag ha allt i blått, men inte nu mera. Visst, vi har fisk tallrikar, glastallrikar, blommiga tallrikar och fintallrikar, men de vi dagligen använder är blåa (och de blir väldigt varma i mikron dessutom). Vi har nog en vit serie tallrikar från Ikea från tidigare, men de är alla så stora, de ryms inte heller att stå i diskmaskinen. Behöver som sagt inte fler tallrikar, men kan ju åtminstone spana in dessa och se hur de ser ut storleksmässigt. 
 
Tror inte det är så mycket annat vi behöver från Ikea.Frågar man min sambo så behöver vi nog ingenting, men får se vad man hittar då man väl är där. Alltid blir det några onödiga småsaker som letar sig ner i kärran.
 



Nytt favoritställe

Whiskas byter sovplats ganska ofta. Hon tycker om att gömma sig på alla möjliga ställen där hon får vara ifred. Igår hittade jag henne ingenstans, fast jag tyckte jag sökt överallt. Idag såg jag var hennes nya ställe var. Nämligen i lilla skrubben på vinden. Tydligen har hon övergett sitt gömställe i stora skrubben.
 
 
Gäller bara att komma ihåg att inte stänga skrubbdörrarna då hon kan gömma sig lite här och där :).



Jag är inte tv-beroende men...

Ser ju nog på en hel del program och serier på tv. Har man sett ett avsnitt av en bra serie är det svårt att inte se det andra avsnittet, sedan är man fast. Som tur har vi en inspelningsbar digibox som förenklar livet avsevärt. Man måste ju inte se på programmet exakt då det visas på tv, utan man kan välja att se det då det passar en själv bäst.
 
Måste fundera, vad ser jag egentligen på just nu...
 
Måndagar:  FarmenFamiljen Annorlunda, Dicte, Drömmen om landet och Top Model Sverige
 
Tisdagar:  Farmen, Bygglov, Svenska Rivieran, Suomen surkein kuski, Maria & Mindy - Best friends forever, Grimm och The New Normal.
 
Onsdagar: Farmen.
 
Torsdagar: Farmen, Raising Hope, Antikrundan, Sveriges roligaste klipp, Falling Skies och Last Resort.
 
Fredagar:  Farmen och kanske nån film ibland.
 
Lördagar: kommer det inget av intresse.
 
Söndagar: Kontoret.
 
Dessutom ser jag också på The Vampire Diaries, The Carrie Diaries, Once Upon a time och 90210 på nätet. Så blir nog en hel del...men det beror förstås på vad som visas på tv. Just nu visas många bra serier, medan det om somrarna knappt finns någonting alls att se på.
 
Finns det någon annan som är lika tv-beroende? som jag? 



Äntligen kom fotona!

Har väntat i två veckor nu på att fotona som jag beställt ska komma, och idag kom de! Är en rejäl hög att lägga in i album, men först måste de sorteras i ordningsföljd. Har ju något att göra åtmistone :).
 



För länge sedan

Gjorde som flera andra och laddade upp en gammal bild på mig själv på Facebook. Det blev den här:
 
 
Men den här var inte dum den heller :)
 
 
 



Snigel tallrikar

Får se vilken dag jag måste smaka på sniglar. Johnny blev tydligen så inspirerad i helgen då han åt sniglar så nu har han köpt snigel tallrikar. Jag tycker ju nog vi hade tillräckligt med kippor och koppar i skåpen....men tydligen inte :).
 



Börjar den blomma igen?

 
Amaryllisen som jag köpte före jul har blommat ut för längesen, men nu är en andra blomstängel påväg upp, ja eller i alla fall några blad. Får se om den orkar börja blomma. den som väntar får se.



Sjukledig

Jaha, så var man sjukledig hela veckan då. Inte så roligt, men vad kan man. Lika så bra nog att få ta det lugnt. Frågan är bara vad jag ska göra denna vecka. Kan ju inte bara ligga på soffan, är nog inte så bra för ryggen det heller. Måste väl nog komma mig ut på nån promenad, kanske det skulle vara bra. Några gymnastiska rörelser ska jag nog undvika, har ju nästan blivit värre i ryggen då jag varit till gymmet (med undantag av SH´BAM och andra dans timmar). Blir inget gym denna vecka, får se hur det känns nästa vecka.
 
Värst är det ju som sagt då jag sitter, allra värst då jag kör bil. Gå och stå är inget större problem, men då jag böjer mig framåt tar det sjukt. Har två olika värkmediciner att ta, hoppas de hjälper. Var också till röntgen, men får svar därifrån först nästa vecka så får se då. Borde också boka tid till Fysioterapin, fråga vad de tror. Men vet ej om jag ska vänta på röntgen svaren först. Tror inte några strechnings övningar hjälper, tycker jag har prövat allt sådant
 
Har föresten flera säsonger av Lilla huset på prärien på DVD som jag inte sett på. Kanske jag ska se på det som tidsfördriv. Men först blir det nog lite mat!
 



Solnedgångar

Nog kan solnedgångar vara vackra. Ligger och drömmer mig bort till sommaren. Kan det inte bli vår och sommar snart!
 



Sjuk rygg

Suck. Har sjukt i ryggen IGEN! Eller mer eller mindre sjukt har jag ju haft i flera månader, men igår kväll var det nu riktigt hemskt. Körde fram o tillbaka till Västervik = inte bra för ryggen. Sen ringde Johnny lite över tolv att jag fick komma efter honom från Tölby samt föra hem resten av gänget. Innan vi var hemma var klockan halv två och min rygg SJUK. Kom knappt ut ur bilen och fick knappt av mig sockorna. Inte roligt. Har känt av det hela natten, är dock lite bättre då jag fått ligga raklång, men bra är det inte. Är hemma från jobbet och ska nog inte göra mycket idag. Blir nog att fixa läkartid imorgon. 
 
Hoppas ni andra har en roligare söndag!
 
 
Muntrar upp mig själv med en gammal bild på kissona. Undrar vad Whiskas har dragit för skämt då Molly har så roligt? :)
 



Kalas i Västervik

Ikväll firade mamma sin födelsedag, fast den egentligen är på tisdag. Vi var lite färre än vanligt, vi rymdes till och med alla runt bordet idag. 
 
 
Mamma har stickat fina vantar åt William. 
 
 
William ville förstås leka, så vi lekte en stund på vinden. Lagade bl.a. lite mat, fast vi just ätit tårta och var mätta :)
 
 
Nu är jag ensam hemma och får ha chipspåsen och dippen för mig själv! Får dessutom njuta av Melodifestivalen deltävling 1 utan att någon tycker att vi ska se på något annat :) Helt enkelt en skön hemmakväll för mig själv :). 
 



Gym och simning, kalas ikväll

Har jobbat natt inatt. Sista natten på gamla stället. Flytten pågår för fullt. Var en sväng till nya stället igår och såg. Främst för att lugna mina nerver lite. Hade nästan ingen aning om hur det egentligen såg ut där. Har ju bara sett stället då allt varit halvfärdigt. Känns lite lugnare nu då jag vet lite vad man har att vänta sig. Blir väl nog bra till sist, men kommer nog att ta en god tid innan man känner sig "som hemma" där som man gjort på gamla stället.
 
Då jag kom hem från jobbet imorse for vi nästan genast iväg till simhallen. Vi var båda två ner i gymmet också. Första gången. Tyckte det var lite svårt att veta hur man skulle göra med maskinerna, var inte samma som på LadyLine. Var där 45 minuter. Sen blev det simning, simmade 1km. 
 
Efter simningen var vi hungriga så gick upp till resturangen på andra våningen där vi åt god buffé för 9,90/pers. Johnny tyckte det var väl dyrt, men gott var det i alla fall! :)
 
Ikväll firar mamma sin födelsedag. Blir att fara dit själv då Johnny ska på fest till en arbetskompis. 
 



Detaljer på gården




Simhallen igår

Blev ingen hemmakväll igår, blev simhallen istället. Lika bra det. Simmade 1,5 km. Det hade inte kommit någon mellandel till maskinerna igår så tumlaren kunde inte ännu läggas på tvättmaskinen, hoppas verkligen delen kommer idag nu då-
 
Idag blir det nog gymmet på förmiddagen. Borde också dra ett varv med dammsugaren innan det är dags för nattjobb kl.18.
 
 
Ser ut att bli en fin dag idag. Skönt om solen kunde titta fram efter flera dagar med grått väder.



RSS 2.0