Kaffe burk

 
I fyndlådan jag ropade in på auktionen i helgen fanns det en fin lila kaffe burk. Passar bra där på hyllan tillsammans med den andra burken. Vem vet, kanske de snart får sällskap av några andra minst lika fina burkar. 
 



Stackars båt

På lördag var vi till Lillö och tog upp de sista två båtarna, eller ja, en ligger ju nog kvar inne i viken ännu. Frågan är vad vi ska göra med den. Tanken är väl att den ska få sin sista viloplats där inne i skogsbacken någonstans om ingen vill ha den...
 
 
Lite synd om den är det nog, men tyvärr är den rutten rakt genom stommen, så är inte mycket att göra åt det. Men kanske om man skulle ha tid, ork och vilja skulle man kunna renovera den, men det är nog inte något projekt som någon av oss börjar på med. Det är en träbåt med glasfiber på utsidan. Är du intresserad av båten? Hör av dig!
 
Det kom en kort regnskur då vi tog upp den ena båten, men sedan kom solen fram igen. Kan du se vad jag ser i molnen? Visst liknar det ett hjärta.
 
 
 



Pulled Pork Burger

Idag före jag for till jobbet bjöd Johnny mig samt Gunvi,Jussi o Tommy på Pulled Pork Burger. Riktigt smaskigt var det! Och mätt blev man!
 
Han hade köpt 1 kg gris nacke (Pulled Pork). Köttbiten hade han i ugnen i 4 timmar i 120 grader. Då man tog ut köttet ur ugnen var det så mört att det föll sönder i små bitar. Förutom köttet skulle det också vara gurksallad, tomat, rödlök, mögelost, bacon, senap och ketchup mellan brödskivorna. 
 
 
Förövrigt känner jag mig inte helt frisk ännu. Blir nog ett besök vid HVC imorgon.
 



Johnny bakom kameran

 



Auktion i Pensala 28.9.2013

 
Var inte så mycket folk där, fanns inte heller så mycket intressanta saker, men kom inte hem tomhänt.
 
 
Köpte en "mjölkhink" modell annorlunda samt en "fyndlåda". Mjölkhinken ska jag nu samla alla tomburkar och flaskor i. Passar mycket bättre med hinken än med en ful plastpåse på köksgolvet.
 



Gårdagens fredagsmys

 



Med nya kameran

Tar en tid innan jag har lärt mig alla finesser med nya kameran, men överlag tycker jag nog att det blir bättre bilder med den. Färgerna och skärpan i bilderna är annorlunda än med den andra kameran. 
 
 



Tomater på fat

Sommarvärmen är slut och de flesta tomater än intagna. Får se om de blir färdiga här inne eller om de åker i roskis till sist.
 
 
Har varit så behändigt att gå ut och plocka egna tomater, idag var jag tvungen att köpa några från butiken. Nåja, det är bara att konstatera att hösten är här och jag får vänta tills nästa sommar igen.
 



Början på en samling?

Idag känner jag mig mycket bättre! Endast snuvan och huvudvärken kvar. Behövde röra på mig efter två dagar på soffan så for via Suvikirppis, Adam & Ewa samt butiken. Måste säga att det räckte bra som dagens motionspass. Är nog inte helt kry ännu, men på god väg. Blir nog inget gym förrän tidigast nästa vecka. 
 
På loppis hittade jag ett glas som jag tidigare tänkt köpa, men detta kostade bara 40 cent till skillnad från de glas jag sett tidigare, så idag köpte jag ett. Då de såldes i butiken var det senap i glasen, det var väl i slutet av 80-talet eller början på 90. Ännu är de inga samlarobjekt, men man vet inte vad de blir i framtiden. Tycker de är fina bara i sig. De jag minns är Kalle Anka, Musse Pigg och Kajsa Anka. Kanske det finns andra motiv också?
 
 
Kan ju samla de här glasen åt Johnny, Kalle-Anka fantast som han är. 
 



Under The Dome

Hittade en ny intressant serie att se på, Under The Dome. Hade sett att de ska visa serien på Sveriges femman i höst, men den ser vi inte, och man kan inte se serien på kanal5play heller. Därför sökte jag vidare på nätet, hittade hela första säsongen på Watchseries-online. Serien började sändas i USA i juni detta år, så man får nog vänta en tid innan den visas här. 
 
"Invånarna i den lilla staden Chester's Mill skärmas plötsligt av från omvärlden av en ogenomtränglig men genomskinlig jättekupol. Skräcken och paniken växer bland invånarna. En liten grupp människor försöker förstå vad som orsakat kupolen, och hur de ska ta sig ut ur den. Baserad på en roman av Stephen King."
 

Verkligen en serie i min smak. Rekommenderas!
 
 



En vampyr....eller bara lilla Whiskas?

 



En till dag på soffan

Blev att åka hem från jobbet igår kväll, hade feber. Känner mig liiite bättre nu efter att ha fått sova över 10 timmar, men har fortfarande stegring, sjukt i halsen, huvudet fullt av snor samt huvudvärk. Blir en till dag på soffan, passar riktigt bra i detta höstrusk. Tror jag ska leta fram någon bra serie på nätet att se på. Igår såg jag nästan hela sista säsogen av Färjan på kanal5play.
 
Vad gör ni i höstrusket då? Hoppas ni slipper förkylningen!
 
 



Dagens sällskap

 
Sitter här hemma och snorar i soffan. Mitt i allt då jag satt i soffan på jobbet i går kväll kände jag att jag fick sjukt i halsen. De få timmar jag fick sova på jobbet inatt gjorde inte saken bättre så nu har jag både sjukt i halsen och snuva. Får hoppas jag orkar jobba en till natt...men nog gör jag väl det...får bara hoppas jag inte får feber, men det brukar jag sällan få...



Molly poserar

 



En ljusstake

I helgen var jag på loppis som de ordnade i Carpella i Karperö. Blev inga stora fynd. Köpte endast en ljusstake.
 
 



Nya kameran

Äntligen har jag en ny kamera! Ska se till att vara lite försiktigare med den här. Ska bara lära mig hur man använder den nu då. Tar väl sin tid. Så här ser den ut i alla fall:
 
 
Med kameran kom två olika sorters objektiv. Har aldrig använt en kamera med skilda objektiv förut, allt har suttit ihop från första början. Så har egentligen ingen aning om hur man använder dem, man jag får väl lära mig. 
 
 
Om man vill kan man köpa ännu fler objektiv till kameran om man vill. Tror dock det får räcka med dessa två, i alla fall just nu.
 
Bilderna är googlade.



Första frosten

Inatt har det varit kallt. Mätaren visade 1,7 grader 8.30 imorse och då var det fortfarande frost på marken, höstens första.
 
 
Nu börjar det igen, det här med att man måste skrapa bilrutorna innan man åker iväg. Jag som alltid har så bråttom, far i väg i sista minuten, speciellt om jag har morgonskift. Elektrikern ska fixa (eller har han gjort det redan?) ordentliga motorvärmaruttag i uthuset, bra är det så slipper man dra en massa sladdar hit och dit. Är ju inget problem med bilrutorna då bilen står under tak och man har på kupévärmaren.



Kläderna från HM har kommit

Idag körde jag via posten för att hämta kläderna jag beställt från HM. De var faktiskt riktigt bra! Hade valt M på en tröja och var lite osäker om den skulle passa eller inte, är ju van att ha L eller XL...men den passade, fast den var nästan för stor! Nåja, det gör ingenting, tydligen var det en lite vidare modell, den ska väl inte vara så tight. 
 
 
Nu väntar jag på att kameran jag beställt ska komma. Hoppas på att den kommer någon dag denna vecka, men man vet ju inte. Håll tummarna att den kommer snart, för jag vill börja ta ordentliga foton och slippa spara om dem i paint hela tiden. 
 



Det blir kallare

Idag blir det jobb 13-21, men före det gymmet. Känns bra nu då det blivit lite kallare ute. Tycker det är svårt att veta vad man ska klä på sig då det varken är varmt eller kallt. Får se nu om jag kan ta min läderjacka på, eller om det blir för varmt, den är ju egentligen en vinterjacka, men har oftast den öppen så borde inte bli för varmt. Kan hända det blir minusgrader på natten senare i veckan. Så kallt behöver det inte bli riktigt ännu, vill att tomaterna utomhus ska bli färdiga först!
 
 



Höstplantering

Då Johnnys föräldrar var hit i helgen fick vi en fin höstplantering av dem. 
 
 
Nu får den pryda trappan in till huset.
 
 



Båten på land igen

Blev en solig dag på Lillö. Mamma bjöd på mat och vi tog upp båten för vinterförvaring. 
 
 
 
Ikväll har vi hjälpts åt att tvätta båten, eller Johnny gjorde nog det mesta, men i år hjälpte jag åtminstone till lite grann. Lite renare blev den nog, men kritvit blev den inte. Varje år är det en massa snäckor som sitter fast som bara den under båten. De flesta fick vi nog bort, men spåren efter dem är värre att få bort.
 
 
Som avslutning på en bra söndag blir det snart pizza, världens godaste pizza dessutom. 
 



Kräftskiva

Igår kom Gunvi & Jussi och Tommy hit på kräftskiva. Blev en rolig kväll, så bl.a. på några "filmer" som jag filmat in på jul, nyår och vid andra tillfällen. Riktigt interssant att se vad man filmat då man inte sett på filmerna förut.
 
 
Fick för en gångs skull använda fisktallrikarna. Är så sällan vi äter fisk, men passade bra med de här tallrikarna till kräftorna. 
 



Fullspäckad dag

Idag blir det jobb 8-17 och ikväll kräftskiva med Johnnys föräldrar. Får se om man kan sitta ute eller om det blir för kallt. 
 
Ja nu är det nog dags att hoppa i bilen och köra till jobbet. Whiskas hade bråttom ut idag, redan en 6 tiden skulle hon ut, kanske hon fick bråttom till jobbet hon också :).
 
 



Hittade locket till soppskålen!

Idag då jag körde hemåt funderade jag om jag skulle svänga in till Fyndis i Smedsby eller inte, svängde till sist in i alla fall. Kände nästan på mig att jag skulle hitta något, och det gjorde jag! Hittade locket till arabia soppskålen som jag köpte för någon vecka sedan! Var lite osäker först om locket skulle passa, men det gjorde det, och glad blev jag. Trodde jag skulle få leta efter locket i flera år, är sällan man ser enstaka lock till salu, så nog hade jag tur som hittade ett så snabbt :). 
 
 
Då har jag en komplett soppskål. Den kostade också bara en fjärdedel av vad jag skulle ha fått betala om jag köpt den komplett från första början. 
 



Fredag och jobb

Idag är det dags för jobb efter att ha haft ledigt i princip hela veckan (förutom mötet i onsdags). Känns ganska bra att fara på jobb en grå och regning dag som denna. Jobbar 8-15. Före jag kommer mig hem igen blir det gymmet och butiken.
 
Ha en bra fredag allihopa!
 
 



Kycklingsoppa och äppelpaj

Hade absolut ingen motivation till att laga mat då jag kom hem igår, men gick in på Facebook och där hade en vän lagt upp ett smaskigt recept på en äppelpaj. Sedan surfade jag in på Sofias blogg som jag läser dagligen, och där hade hon lagt upp ett recept på kycklingsoppa. Min dag var räddad! 
 
Kokade kycklingsoppa (om än lite modifierad då vi inte hade någon kokosmjölk), samt bakade en äppelpaj. Tror dock att jag hade lite för stor form, så har ökat mängden på vissa ingredienser i receptet nedan. Hoppas det är okej att jag kopierar era recept. De var helt enkelt för bra för att tappa bort så vill gärna ha dem här på bloggen så har jag dem på ett och samma ställe.
 

Kycklingsoppa med kokosmjölk

Du behöver:

  • Ett paket naturell broiler, 300-400 g (strimlor eller filéer)
  • 1 påse räkor
  • 3 stora potatisar
  • 4 små morötter
  • Ett halvt blomkålshuvud
  • 1 burk kokosmjölk
  • Sojasås
  • Söt chilisås
  • Salt, peppar

Gör så här:

Använd en teflonkastrull. Stek broilerbitarna i en klick olivolja. Tillsätt en skvätt sojasås och en klick söt chilisås och låt puttra en stund. Krydda med salt och peppar och häll sedan över kokosmjölken. Skala och skär potatisen och grönsakerna i bitar och lägg dem med i kastrullen vartefter. (Man kan lämna bort potatisen och lägga till fler grönsaker om man så vill). Låt koka tills alla grönsakerna är mjuka. Lägg till sist med de upptinade räkorna och låt dem bli varma. Klart!

 

 
 
 
LCHF Äppelpaj

4-5 äppel
1 msk kanel
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
½ dl mandelflarn
½ dl hackade hasselnötter
1 tsk vaniljpulver
100 g smör

175 grader varmluft. 
Skala, skiva äpplen, lägg i smord form.
Kanel på.
Blanda allt torrt, rör sedan ner smör.
Fördela degen över äpplena.
Cirka 20 min i ugn.

 

 
Servera med en klick vaniljsås.
 



Uppgrävda fynd

Sedan jag var liten har jag velat bli arkeolog, men har nog inte tålamodet eller kunskapen till att bli det. Därför är det roligt att göra egna "arkeologiska" utgrävningar på gården. Med hjälp av metalldetektorn kan man hitta mycket intressant, om det nu finns något intressant att hitta. 
 
De senaste dagarna har jag utforskat en gammal smedja/bod/husgrund på tomten. Misstänker nästan att det varit en liten stuga eller smedja eftersom jag tror det funnits en spis i ena hörnet (det ena kan ju förstås ha blivit det andra under årens lopp). Det är flera kilstenar radade bredvid varandra i ena hörnet och då jag grävde så hittade jag kol, vilket tyder på att det varit en spis där. 
 
 
På bilden ovan kan du se en upphöjd fyrkant i högra hörnet. Där växte nu träd, mossa och sly ovanpå flera kilstenar som är radade bredvid varandra. Frågan är om det funnits en spis där?
 
Hittade lite alltmöjligt då jag grävde. Bl.a. det här:
 
 
Men det finaste var nog ändå ett handtag med tillbehör från en kista (om det nu är det). Får hoppas jag hittar det andra handtaget också. Ännu roligare skulle det ju förstås ha varit om jag hittat hela kistan, men den var ju högst troligt gjord av trä så den har nog ruttnat bort för länge sedan. Beslagen ovan har kanske också hört till kistan.
 
 
Ska nog gräva vidare någon annan dag, eller ikväll. Fick lov att gå in då regnet kom.



Onsdags mys

Hösten är här och med den också mörkret. Vad passar då bättre än att tända några ljus och mysa framför tv:n.
 
 
 



Sommarens sista

 



Iväg på möte och beställt ny kamera

Snart är det dags att fara på personalmöte, sen blir det nog gymmet och butiken. Har varit skönt att vara ledig nu i två dagar, är ju nästan ledig idag också. Jobbar endast morgontur fredag och lördag denna vecka, skönt. 
 
Beställde faktiskt en ny kamera från NetAnttila igår, får se om den kommer fram och om den motsvarar mina önskemål. Ska bli skönt att slippa vända på alla foton. 
 
 



Tacksamma blommor

 
Får se hur länge de blommar i höst. Roligt att ha något som piggar upp bredvid ytterdörren.
 



Tips på ny kamera mottages

Borde köpa en ny kamera, en enklare systemkamera hade jag tänkt mig. Har velat ha en sådan i flera år, men inte vågat/haft råd att köpa någon, en kamera håller nämligen inte länge om jag använder den. Just nu har jag en Canon SX200IS. Kameran jag hade före den här dränkte jag ju i coca cola och kameran före det tror jag att jag satt på så att den gick sönder...men har nu försökt att handskas mera varsamt med min kamera, men några smällar ska den nog kunna tåla .



Den här har hållit relativt länge, sedan november 2010, alltså nästan 3 år.
 Men linsskyddet har krånglat länge. Då jag lägger på kameran så öppnas inte linsskyddet helt och jag måste för hand föra in det helt och hållet. Nu har den dessutom, sedan någon månad tillbaka, börjat vända på alla bilder. Ska jag ladda upp en bild på bloggen måste jag först gå in i t.ex. paint och spara om bilden för annars blir den upp och ner. Suck. Därför tar jag nu hellre foton med telefonen, men tycker ju om att ta närbilder,så då fungerar inte telefonkameran så bra. 


Frågan är nu, vad ska jag köpa för ny kamera? Har ingen aning. Den ska inte vara för dyr (vet ju inte hur länge den håller med mig som användare), inte heller för stor eller för invecklad, gärna med videofunktion, förstås ska den ta bra och skarpa bilder och ha bra zoom. Jag är ingen kamera expert, så därför frågar jag nu ER om ni har tips på någon bra kamera som ni skulle rekommendera. 

 

Låt förslagen rulla in nu bara! 




Skogspromenad

Hittade inga kantareller på dagens skogspromenad, plockade bara lite lingon. Kunde nog ha plockat mycket lingon om jag velat, men äter knappt dem, så tyckte det var lite onödigt då. Gick lite längre in i skogen än jag gjort tidigare och åt ett annat håll än förr. Nog är det konstigt, fast man tror att man vet precis var man är så blev jag förvånad var jag kom ut, helt borta var jag inte, men trodde att jag skulle gå ännu längre åt ett håll för att komma ut till en lindo, men tydligen inte. 



Tänkte för mig själv att här skulle ingen hitta mig om jag blev uppäten av en björn, men som tur såg jag ingen björn och ingen älg heller. Älgflugorna lyste också med sin frånvaro.




Vitt för en gångs skull

I helgen var jag via Suvikirppis. Hittade två fina tröjor för en billig slant. Har länge sökt efter en vit bolero, ja säkert i flera år, men har aldrig köpt någon då de varit så dyra i butiken, nu hittade jag en för 2,50. Att tröjan dessutom var av märket o.i.s gjorde ju inte saken sämre. 
 
 
Den andra vita tröjan var riktigt skön, och lång. Passlig att ha med ett par leggings.
 



Kan nog tydligen köra båt jag också

Efter loppisrundan for vi till Lillö. Grillade och åt god mat. Tog också en tur med båten. Kändes att det var höst i luften. Var lite spännande då jag fick (måste) köra båten jag också. Tror jag bara har testat att köra den någon kort sträcka förut. Var faktiskt ganska roligt, bara jag skulle lära mig på vilken sida av remmarna jag ska köra. Måste fråga Johnny hela tiden. Nåja, det gick ju bra i alla fall. Hoppade mycket mindre då man satt bak i båten än framme i båten. Tror jag ska börja sitta där hela tiden så slipper jag få sjukt överallt :). 
 
 



Gårdsloppis i Singsby och Smedsby

Idag var vi på Gårdsloppis till Singsby. Var ca. 20 gårdar som man fick åka runt till. En del intressanta saker såg man, men skulle gärna ha velat se mera porslin, arabia, gamla möbler och liknande. Visst kan jag köpa kläder, och köper kläder på loppis, men det är ju nog porslin och gamla möbler jag är mest intresserad av.
 
 
Några inköp blev det, en klänning och en korg för 1 euro styck. Köpte också en annan sak, men den ska jag möjligen modifiera och sälja vidare, får se hur jag gör... Johnny fyndade också två Kalle Ankas Pocket.
 
 
Besökte också Gårdsloppiset som arrangerades i Smedsby hos Joanna. Där var det full rulle med många försäljade och besökare. Där fanns dock mest barnkläder så hittade inget av intresse där. Säkert var det en guldgruva för den som sökte barnkläder! Hoppas försäljningen gick bra Catie :).
 



Nytt i krukan

Tröttnade på blomman ute vid vägen så nu ser det ut så här istället.
 
 
Blev lite höstfint en varm dag som denna. Svårt att kunna tro att det är 14 september och shortsväder, men det blir väl nog ändring på det nästa vecka då de lovat svalare väder.
 



En lördag i september

Idag är det en sån där mellandag som jag bara vill ska gå fort. Jobbar ännu nästa natt och sen får jag vara lite ledig. Ska skjutsa Johnny idag som ska och umgås med de andra "datagubbarna" som han jobbar med, de har fullt dagsprogram, bl.a. ska de och skjuta lerduvor samt äta riktiga duvor.
 
Får se vad jag hittar på före jobbet, kanske blir det loppis eller gymmet eller så gör jag ingenting. Ser framemot morgondagen då vi ska på gårdsloppis till Singsby.
 
 



Knäckebröd och nattjobb

Dagen har gått i städandets tecken. Var också ut och letade lite med metalldetektorn, men hittade bara några rostiga spikar. Har bakat två plåtar med bröd också, så nu har vi att äta, mums! 
 
Nu blir det gymmet och sen nattjobb, natt 1 av 2. Jobbar dubbelnatt i helgen, känns att jag jobbat mycket nätter denna vecka, men ser framemot nästa vecka då jag jobbar mindre än 20 timmar :).
 
 



Fyndjakt på lindon

Igår kväll gick vi på fyndjakt, eller skattjakt, med metalldetektorn på lindon bakom uthuset vid Johnnys föräldrar. Johnny hoppades han skulle hitta ett armband som han tappade för flera år sedan. Tyvärr hittade vi inget armband, bara flera spikar och annat skräp. Men roligt var det, är ju själva spänningen av att man inte vet vad man ska hitta. 
 
 
Tror nästan jag ska ta fram metalldetektorn och gå ett varv här på gården idag. Är ju så roligt! Det som är mest jobbigt är ju själva grävandet. Tycker inte om lerjord! Får se om jag gör några fynd idag...nästan så jag tvivlar...
 



Loppisbesök i Seinäjoki

Var på en loppisrunda till Seinäjoki idag. Såg en del intressanta saker, men köpte inget åt mig själv. Hittade bara en julklapp. På ett loppis såg jag en 1 liters arabia kanna, skulle ha velat ha den, men 95€ var väl saftigt så den fick vara kvar i hyllan (bilden från google). 
 
 
Såg också en kaffekanna av serien jag samlar på, men den var ej i perfekt skick så den fick också lämna kvar.
 
 
Mamma, var det en sån här vas du har? Den här har inga gula ränder...
 
 
Såg också två fisktallrikar, de var relativt billiga, 10€/st (norm 25€/st), men hade dessa från förut. Har alla förutom ålen. Så har du en sån här tallrik med en ål på och vill sälja den så hör av dig! 
 
 
Efter två timmar hade jag besökt fyra loppisar, så då var det bara att köra hem i det vackra höstvädret igen.
 



Morgonrunda i skogen

 
Klockan var bara 9 och det var dimmigt och lite kyligt då jag gav mig ut på en joggingtur imorse. Bra start på dagen!
 



Uthusfynd

Igår gick jag en runda i uthuset och hittade lite saker som jag tyckte var fina.
 
 
Får se var de hamnar nu. Skeden var riktigt missfärgad, men blev hur fin som helst då jag putsade den. Nu kan man se att det tydligen är en prissked då det står "Spjut 1 P". Undrar vem som har vunnit den?
 



Höst

Nu är nog hösten här. Träden fäller sina färggranna löv och det helt enkelt luktar (eller doftar) höst där ute. 
 
 
Idag blir det jobb 14-22, men före det loppis och kanske gymmet om jag hinner. 
 



Beställt

Jag som sällan brukar handla på nätet klickade hem två tröjor och ett par bikini byxor som var på rea. Får hoppas de passar också.
 
En randig tröja förstås och en svart med knappar. Vardags tröjor jag använder hela tiden, får snart kasta bort någon av de svarta med knappar jag har från förut. Bikinibyxor får man aldrig för många av, och så kostade de bara 2 euro också.
 



Ekar

För några kvällar sedan planterade Johnny ner några ekplantor (plockade i Sverige). De har stått i en hink med vatten sedan vi var till Sverige i juli. 
 
 
Får se om de överlever vintern. Skulle vara fint med en ekallé om några (många) år.
 



Verkligen ett fynd

Var faktiskt Johnny som hittade den här skålen (soppskål?) igår då vi var till Fyndis. Jag tog (köpte) den direkt. Visserligen saknar den lock, men det gör inget, för 10 € var ju nästan ingenting.
 
 
Blev så glad då jag för en gångs skull gjorde ett fynd. Får hålla upp ögonen efter locket nu då, men som sagt, man kan ju använda den till vad som helst.
 
 



Sensommarbukett

Får se om detta är den sista sommardagen med förhoppningsvis över 20 grader. Vem vet. Som tur är jag ledig nu på dagen, ska först till nattjobb, så hinner njuta och ta vara på solen. Igår plockade jag en fin sensommar bukett. Härligt och behändigt då man bara kan gå ut på gården och plocka blommor. Snart är vintern här och då blir det inte några blommor plockade, får nog plocka dem i butiken då.
 
 



Gårdsloppis på Gäddaområdet

Igår var vi på Gårdsloppis på Gäddaområdet i Smedsby. Var ca. 20 försäljare som hade ställt upp sina saker ute på gårdarna. Tyvärr gjorde vi inga fynd denna gång.
 
 



Skördemarknad på Stundars

 
Det var en dimmig skördemarknad i år. Där fanns alltmöjligt att köpa, både ätbara saker och loppisgrejer. Det enda jag köpte var dock några syltgrisar.
 



Loppisinköp

Hittade inte så mycket på loppis igår, men en bok måste jag köpa av nostalgiska skäl. Vi hade boken hemma då jag var liten och jag tyckte så mycket om den, tyvärr var det inte min bok så nu måste jag köpa en egen. En fin inredningsskylt fick också komma med hem.
 
 



En dag i Larsmo

Denna dag har till största delen spenderats i Larsmo tillsammans med Sofia och Malena. Började dagen med lite motion blandat med en trevlig pratstund och picknick. Sedan for vi till en villa där vi grillade och åt god mat. Något dopp i det blå blev det inte för det var säkert kallt i vattnet. 
 
 
Sofia fick en försenad 30-års present av Malena, bättre sent än aldrig. Sofia blev glad då paketet innehöll en sak som hon hade tänkt köpa själv, men som tur hade hon inte gjort det.
 
 
Dagen avslutades med en loppisrunda i Jakobstad samt besök hos Malena. Tack för denna dag! Vi ses i November igen. 



Blir en dag med dessa två

Snart styr jag och Sofia kosan mot Jakobstad och Larsmo. Där ska vi träffa Malena och bl.a. gå en vandringsled, grilla korv och simma. Blir säkert en bra dag!
 
 
 



Äpplen

Ikväll var vi och plockade äpplen till Johnnys föräldrar. De har tre stora äppelträd, så det finns äppel så det räcker och blir över. Får nog vänta några år innan våra äppelträd blir så stora och ger så mycket frukt.
 
 
Nu är det bara att äta tills man blir mätt!
 



Grönrandigt

Efter en stressig dag på jobbet kändes det skönt att fara på RPV och Korsetti till gymmet. Var också till loppis efter pengarna jag tjänat in, har aldrig gått så där bra tidigare. Hittade en tunika som lämnat på efterkälken, så den tog jag hem. Köpte också en annan tunika för en billig slant.
 
 
Jag har fastnat för randigt, men någon grönrandig tunika hade jag inte så passar bra med den här då.
 



En dags skörd

Ännu kommer det en del tomater och frilandsgurkor. Roligt att kunna göra en sallad på egna grönsaker! Frilandsgurkor har det dock kommit för många av i år, men det är ju nog roligare då det kommer några gurkor än om det inte kom några alls.
 
 
 
Tog också upp alla motötter. Var inga mängder, men de lyckades nog bättre i år jämfört med tidigare år. Beror säkert på jorden. Förut har jorden jag försökt odla i varit för lerig och hård medan vi i år sådde fröna i planteringslådor med ny jord.
 
 
Återstår ännu att se hur rödbetorna ser ut. Tror inte vi odlat några sådana förut så ska bli intressant att se om de går att äta.
 



"Ny" båt

Ikväll har vi varit efter en "ny" båt åt mamma och pappa. Själva har vi nog så det räcker, för tillfället i alla fall. 
 
 
Den var betydligt lättare att ro jämfört med den gamla träbåten. Tror nog det var ett bra köp fast den ser lite skamfilad ut.



Lunch på balkongen

Tänk vilket vackert och varmt sommarväder vi har fast det är september! Njöt av lunchen ute på balkongen med nyaste numret av Gård och Torp. 
 
 



Gamla fina hus

Kan inte få nog av att titta på gamla fina hus. Fastän vi själva har ett gammalt hus så kan jag inte låta bli att drömma om att ha en villa eller annat gammalt hus att ta hand om. Drömma får man, men kan hända det får räcka med gäststugan. 
 
 
Bilder från Hemnet och Etuovi.
 



Soliga dagar

Idag var jag på LSB Basic HOT 30, blev sen gymmet 1 timme också. Resten av dagen har gått åt till att klippa resten av gräsmattan, tar ju x antal timmar. Klippte framsidan igår så gick ju lite snabbare idag då. Har också hunnit se nyaste avsnittet av Svenska Hollywood fruar, bra och roligt program! 
 
Nu fixar jag ihop lite mat och ska snart fara iväg på nattjobb. Hoppas på en solig dag imorgon också! :)
 
 



Busen

 
 



Lite inspiration och ögongodis

Tycker om att surfa runt på nätet och se på fina hus och få lite inredningsinspiration. Här kommer några bilder att inspireras av.
 
 
Alla bilder kommer från Hemnet.



Spegelblankt och ingen hemma

Ikväll var vi till Lillö. Båtmotorn fungerade perfekt så vi var på en tur till Grönvik fladan. Tyvärr var ingen hemma vid Ingvald och Vivi-Anns villa. Det hann bli lite skymt innan vi var tillbaka på Lillö så vi fick använda lanternan för första gången i år. 
 
 
Kvällen avslutades med en smaskig glass på Bernys.
 



En muminskål

Då jag var till loppis med mera saker att sälja såg jag av en slump den här muminskålen (helt ny) på ett bord till ett billigt pris. Att jag dessutom har en likadann mugg gjorde ju inte saken sämre så måste köpa den.
 
 
Får väl börja samla på muminskålar nu också.
 



Molly hemma igen

Usch vad man kan bli orolig då nån av katterna är ute hela natten. Var ute och ropade på Molly just och till sist kom hon. Såg ut som om hon kom från skogen längre bort bakom lindona här bakom. Kanske hon följde efter oss igår kväll då vi var till skogs och sedan hittade hon inte hem? Nåja, huvudsaken hon är inne nu och jag kan slappna av och göra något annat :).
 
 



På jakt efter kantareller i skymningen

Igår kväll fick jag äntligen med Johnny till skogs. Vi sökte efter kantareller att sätta på kvällsmackan, men hittade inte så många, men 5 stycken kom vi nog hem med. Älgflugorna tyckte om Johnny, förstår inte hur han kunde ha så många på sig då vi kom hem tillbaka, då jag bara hade några enstaka...kanske var det doften av Axe de tyckte om...ja man vet aldrig. 
 
 
Molly har varit ute hela natten och är det ännu. Är ovanligt att hon är ute på natten, men det har hänt. Har alltså varit en orolig natt då vi i tur och ordning, typ en gång i timmen, har varit och ropat på henne. Att jag har drömt mardrömmar hela natten har nog säkert också med hennes nattliga utevistelse att göra. Får hoppas hon kommer hem snart!
 



I trädgården

 



September och höst

Nu är helgen över och det är september och höst. Får se om vi får några fler varma dagar, men hoppas på det. Jobbar 8-17 idag, blir väl nog en sväng via loppis sen för att kolla läget med bordet jag har där, hittills har det gått bra med försäljningen.
 
 



Villaavslutning 2013

Firade traditionsenlig villaavslutning på Lillö igår. Vi var mamma, pappa, jag o Johnny, Peppe o Matti. Vädret kunde inte ha varit bättre, över 20 grader och sol. Vi åt ute, var ut en sväng med båten (men motorn började bråka så vi fick köra sakta hemåt igen), badade bastu, och åt en massa gott. 
 
 
Hade tänkt köpa raketer (minns ej när vi varit utan senast) men pga förbudet så köpte jag inga. Kunde ändå njuta av ett flertal raketer som andra sköt. Vi for hem 22-tiden och sen då vi kom hem var det bara att söka sig i säng direkt så jag skulle orka på jobb på morgonen. 
 
 



RSS 2.0