GOTT NYTT ÅR!

Önskar er alla ett GOTT NYTT ÅR!
 



Kissemissen

Var och hälsade på kissen som bor hos Gunvi o Jussi. Denna gång fastnade den på bild. 
 
 
Morgondagens förrätt samt efterrätt är nu färdiga. Har också lagat lite plockmat. Nu kokar potatisen till potatissalladen. Blir ingen potatissallad från butiken, bäst är nog den hemlagade!



Herr Snö




Blötsnö

Blev att jobba till 8.50 idag fast jag egentligen skulle ha slutat 8 eftersom åttans personal var sjuk. Tur att vi fick fixat en vikarie snabbt. Får verkligen hoppas alla är friska imorgon, tänker inte arbeta längre då!
 
Börjar ha nog av all snö nu. Visserligen är det på plus ute så kanske en del smälter bort, men nu blir det ju bara halt istället. Tur att de hade plogat alla vägar (förutom gårdsvägen) nu då jag kom hem, hade säkert varit besvärligt att köra hem annars. Det är nog traktorns jobb att ploga gården idag, är mycket tung snö, räcker bra med att jag måste skotta snö på jobbet imorse. 
 
 
Annars har jag väl inga andra planer för dagen än att förbereda inför imorgon kväll, här ska städas och fixas mat.



En helt vanlig lördag

Nu är nyårsmenyn ganska färdig och alla ingredienser inhandlade (får vi hoppas). Imorgon kväll blir det att börja förbereda inför måndagen eftersom jag jobbar till 19 då så hinner inte göra så mycket före gästerna kommer.
 
Var också och hälsade på en gullig kisse idag, glömde dock att fota. Katten har flyttat in hos Gunvi och Jussi, får se om den stannar där också. Det är en granne som inte bor i sitt hus över vintern som har katterna ute, men den ena ville tydligen ha lite sällskap och värme. Tycker nog den ska få vara inomhus om den vill, speciellt nu då det är vinter.
 
Blir att fara en timme tidigare till jobbet idag, alltså till kl.17, men det betyder att jag får sluta en timme tidigare imorgon bitti :).
 
 
En annan gullig kisse, Whiskas, som kollar om frisyren är som den ska :)



11 år tillsammans idag ♥

Idag har vi firat vår årsdag på traditionellt sätt, med mat på Amarillo och bad på Tropiclandia.
 
 
Nu blir det myskväll framför brasan och Änglagård 3 på tv :).



Mellandagsrea

Har varit på mellandagsrea idag. Orkade inte fara in till stan och trängas, det räckte nog bra med Stenhaga. Hittade två tröjor som var på 50% rea samt en liten väska som inte var på rea, har sett på väskan länge så nu måste jag ha en för det fanns bara några kvar.
 



Disneyserien

I höst hittade jag några delar till Disney jul serien vi samlar på, på loppis. Paketerade in sakerna och skrev bådas namn på paketen. Johnny fick dock äran att öppna paketen, jag visste ju redan vad som fanns däri. Är sällan jag hittar något ur denna serie, men desto roligare då jag gör det :). 
 
 
Nu skulle jag vilja ha uppläggningsfat, glas och bestick i samma serie. Skulle inte vara dumt med kaffekoppar också. Finns hur mycket som helst som vi inte ännu har. Ser man på priserna på hemsidan blir man dock ganska avskräckt, tror jag håller mig till loppis i alla fall. Kan bara ta en tid innan jag har samlat hela serien. Såg att kannan här ovanför kostar 149€, minns inte exakt vad jag gav för den på loppis, men mindre än 40€ betalade jag nog. 



I goda vänners sällskap

Idag har jag haft goda vänner på besök. Lilla Sebastian fick också vara med. Hoppas du kom dig hem utan missöden Malena! (Var nämligen lite halt och snöigt på vägen hit.)
 
 
Vi åt god mat, spelade spel och hade det trevligt. Om inte förr så ses vi i mars. Är nog bra att planera in en dag redan så är det enklare för oss alla tre att få ledigt samma dag! :)



Får snart gäster :)

Blev inte så glad då jag såg ut i morse....mera snö! Var nog bara att gå ut och skotta gården fast jag trodde jag skulle slippa. Har dessutom städat och lagat en smaskig sallad. Snart kommer nämligen Sofia o Malena hit :).
 
 



Annandag jul 2012

Oj vad skönt att äntligen få komma hem och ta det lugnt (ligga på spikmattan). Jobbade 8-16, sen hann jag vara hemma ½ timme innan det bar iväg till Gunvi o Jussi igen. Johnnys morbror med fru kom också dit. Blev en spelkväll ikväll också, med samma spel som igår. Fick lite lättare frågor i Pampas spelet idag, men tycker det överlag nog är ganska svåra frågor och det tar länge att spela.
 
Har knappt haft sjukt i ryggen idag, MEN efter att ha suttit och spelat i två timmar var det färdigt! Sjukt pånytt :/. Hjälper dock ganska bra då jag får ligga raklång på golvet en stund, så känns lite bättre nu igen. 
 
Idag har vi fått ganska mycket snö. Johnny var snäll och startade traktorn nu då vi kom hem så jag inte behöver skotta hela gården imorgon före jag får gäster. Ingen bra kombination att skotta snö och ha sjuk rygg heller. 
 
Nu blir det nog att se på något bra på tv, blir dock inte soffläge för min del. 
 
Juligt på jobbet



Juldagen 2012

Igår fick jag bl.a. en sån här till julklapp av Johnny, en sovsäck som ser ut som en halare, mycket praktisk. Frågan är om jag är modig nog och vågar gå omkring med den på en campingplats, men att sova i duger den bra till, varm är den också :). 
 
 
Denna dag har spenderats hos Gunvi och Jussi. Mamma och pappa kom också dit. Vi bjöds på god mat. Vi spelade också det nya Pampas spelet samt Blokus. 
 
 
Imorgon är det dags för jobb 8-16, hoppas min rygg är i bättre skick då, har lidit av sjuk rygg ganska länge men de senaste dagarna har varit jobbigare än vanligt. Bäst är det då jag ligger, värst då jag måste sitta. Min bästa vän just nu är nog spikmattan.
 
Har just sett på Tomten är far till alla barnen, nu blir det National Lampoons Christmas Vacation 2.



Julafton 2012

Julafton började med julbastu och julmat här hemma.
 
 
Sedan åt vi mera god mat hos mamma och pappa.
 
 
Vi såg förstås på Kalle Ankas jul också.
 
 
Sedan fortsatte firandet hos Ulli och Ove. Där hälsade även julbocken på, många paket hade han med sig.
 
 
Efter kaffet for vi tillbaka hem. Där fick vi besök av en annan tomte som sedan följde med oss till Gunvi och Jussi för han orkade inte gå hem tillbaka.
 
 
Sedan var det dags för mera juklappar och kaffe.
 
 
Måste nog säga att denna jul var bättre än förra årets. Har nog något att göra med att jag fick vara ledig i år. 
 
Tusen tack för alla fina julklappar!
 



GOD JUL!




Islyktor

Satte vatten i några hinkar igår och idag hade det blivit fina islyktor. Tyvärr klarade sig hinkarna inte lika bra, båda sprack sönder. 
 
 
Nu är äntligen alla julklappar inslagna och julfriden kan börja.
 



Den stora julvandringen 2012

Idag var vi på den traditionella julvandringen med ljus till alla gravar. I år var det bitande kallt, ca -20 grader.
 
Kvevlax
 
Vasa
 
Malax 1
 
Malax 2
 
 
Gamla-Vasa gamla sidan
 
Gamla-Vasa nya sidan
 



Dags för jobb igen

Har haft Mia o Tomi på besök, bjöd på glögg o pepparkakor. Tack för julklappen, öppnar den först på julafton! 
 
 
Är riktigt fin solnedgång där ute just nu, men kallt. Får se hur kall natten blir.
 
 
Snart är det dags för nattjobb igen. Sen tar jag julledigt några dagar.



Nyfiken Whiskas

Ser ut att bli en fin dag idag, men kallt! Var bara -16 i Smedsby, men är -23 här hemma, brr! Blir nog att hålla sig inomhus tills det är dags för jobb igen kl.18. 
 
Whiskas var lite nyfiken på paketen under granen idag, hon undrade säkert om det fanns något ätbart i dem. 
 
 
Sedan funderade hon om hon skulle klättra upp i granen, men jag fick henne på andra tankar :).
 



Granen står så grön o grann i stugan

Granen är klädd och bocken står på sin plats. Känns skönt att kunna njuta av granen några dagar för jul också.
 
 
Nu blir det nattjobb hela helgen, 18-09 fre-lö, lö-sö. Fast helst skulle jag nog vara hemma och mysa framför granen. 



En fin kudde

Nu har vi en så här fin kudde som pryder soffan. Johnny kom hem med den igår. Han hade fått den av en vid Seniorpunkten som han hjälpt mycket under året. Du ser väl vem som är på bilden? :)
 



Grandoft i vårt hus

Nu är granen på plats! Måste såga av en liten del nertill, men annars var den perfekt. Belysningen samt pärlbanden är uppsatta, resten kommer på plats imorgon. 
 
 
Sitter nu och njuter av grandoft samt brasans sken.
 
 
Whiskas har njutit av julduken samt utsikten i kvisten :)
 



Granen köpt

Samma bekymmer varje år, köpa eller inte köpa gran (plast är uteslutet). Hittade ingen i egen skog och vill välja gran själv, så var bara att fara och köpa en då. Hittade en ganska fin en som får duga. Man hittar ju aldrig disneyjulgranen heller så får vara nojd. Fick dessutom hjälp att tynga in den i bilen. Var lättare att få in den än ut, men det gick till sist!
 
 
Får se om vi tar in den idag, eller på lördag. Egentligen ska den ju stå svalt först innan man tar in den i värmen från kylan, men tror nog den får komma raka vägen in. Enda alternativet att ställa den svalt på skulle vara i föjset och där är det nästan lika varmt som i huset så ingen större skillnad om vi tar in den direkt eller inte. Hoppas bara den passar där jag har tänkt att den ska stå.
 
Ska nog bli skönt att äntligen få fira jul i eget hus!



Tomtar på loftet

Nu har tomtarna flyttat in i loftet också :). Hittade dock inga andra tomtar än de som ska hänga på blomkrukor så det fick duga med dem. 
 
 
Tittade ut genom fönstret mot balkongen och kunde konstatera att det nog inte skulle vara så skönt att sitta där ute och äta just nu. Lite mysigt kanske, men ganska kallt skulle det nog vara. 
 
 
En del snö har vi nog fått på bara någon vecka. Vi hade ju bara någon centimeter snö då jag for till Stockholm.
 



Ännu mera pepparkakor

Har bakat ännu mera pepparkakor idag, nu får det vara bra för i år! Samtidigt har jag lyssnat på julradio.se, bra radiokanal för den som vill få lite julstämning. 
 
 
Snart får jag besök av Linda-Marie och lilla Isac, ska bli kul! :)
 
 



Pepparkakor

Nu är pepparkakorna färdiga. Blev inte så många, ca 60 stycken. Tror det blir att laga fler imorgon fast med deg från butiken. Var faktiskt Johnny som bakade alla idag, jag höll koll på hur länge de skulle vara i ugnen. Ska bli intressant att se sedan vilka som smakar bäst, de gjorda på köpt deg eller de på hemmagjord deg.
 



Whiskas tomten :)

 
Vi bakar pepparkakor och Whiskas leker tomte :)



Julpost

Det snöar och det snöar. Men man ska inte klaga, vi får nog säkert en vit jul i år, och det är ju alltid roligt! Nackdelen är ju bara den då man måste skotta snö hela tiden. Visserligen har vi en traktor, men jag tycker inte det blir tillräckligt snyggt plogat med den så skottar för hand i alla fall, dessutom kan jag inte köra traktorn. Så nu har jag just varit ute och skottat hela gården. Får hoppas jag inte behöver skotta mycket snö på jobbet idag, ryggen tycker tyvärr inte om det. 
 
Ska hinna göra lite julgodis nu innan jobbet kallar, börjar först 12.54 (för att vara exakt). 
 
Denna fina sak köpte jag i Stockholm, nu har man äntligen något snyggt att samla julkorten i.



Kolakarameller med pepparmynta

Ikväll har vi hjälpts åt att laga ännu fler julgodisar. Johnny gjorde också en pepparkaksdeg, så nån kväll ska vi baka pepparkakor också. 
 
 
Dessa blev jättegoda, kan verkligen rekommenderas!



Hyacinter

Några hyacinter måste ju också komma in till julen, då blev det så här:
 



Tredje advent

Idag är det tredje advent, julen närmar sig med stormsteg. Imorgon är det en vecka kvar till jul. Borde hinna baka pepparkakor någon dag, fast egentligen är det inget måste, finns ju pepparkakor i butiken. 
 
 
Köpte nya siffror till adventljustaken i Stockholm, trodde ståltråden på dessa skulle vara mera formbar, men den vinglar bara upp sig igen och igen. De nya siffrorna inviger jag dock först nästa år. 
 
Nu har vi just avnjutit egenhändigt lagad pizza. Blir en lugn kväll framför tv:n. Imorgon har jag ledig dag igen. 



Julgodis

Igår bakade jag två olika sorters julgodis, tryffelbollar och ischoklad. Johnny tyckte inte de var så goda, men det gör ingenting, lämnar ju fler åt mej då :). Recepten hittar du i "den rutiga kokboken", eller på nätet.
 
 
Förut en kväll bakade jag lite kola också, den gick dock inte så bra att skära i bitar så tror vi äter upp den ganska hastigt.
 
Förra året lagade jag gräddkola, tänkte laga samma sak i år, men vet ej varifrån jag tog receptet, troligen från nätet. 



Vedförvaring

Nu har vi ny vedförvaring. Fick inspiration härifrån då vi satt och surfade runt på de bloggar vi brukar läsa. Hoppas du inte har något emot att vi gör likadant. Tyckte det var en mycket bra idé att lägga veden i en gammal kista. Har länge funderat över vad jag ska lägga i kistan och nu äntligen fick den komma in i huset. Den är inte den vackraste kistan, men den passar perfekt till detta ändamål. Roligt att kunna använda möbler som funnits i huset från förut.
 
 
Dagens loppisfynd får pryda kistan. PS. Jag vet, behöver ej fler rödrandiga kuddar, men kan bara inte motstå dem :). 



Alla klappar köpta

Igår fick jag köpt alla julklappar..tror jag :). Kan möjligen bli nån småsak till. Skönt att slippa stressen nästa vecka. 
 
 
 



Mera julpynt




En ledig dag

Fredag och ledig dag idag och imorgon, skönt! Borde köpa de sista julklapparna, får se om jag hittar dem idag, har ju förstås sparat de svåraste till sist. Varför ska det alltid vara så svårt att hitta juklappar åt pojkar/män?
 
Tror  snöskottningen får vänta tills senare idag, kanske Molly o Whiskas skottar gården medan jag är och handlar :). Blir nog ett besök till gymmet också.
 
 
 
 



Luciafirande

Var och såg på luciatåget till skolan ikväll. Gick en bit i luciatåget, men vände om då vi inte visste hur långt vi måste gå. Köpte lite rökt fårfilé (fast jag inte äter får, men den här sorten var god). 
 
 
Blev inga bra bilder på luciatåget, men en söt ponny som ledde tåget fastnade på bild.
 
 
Flera bekanta träffade man också :)
 
 
Vi vann också flera fina vinster i lotteriet.
 
 
Efter nästan två timmar ute i snön var mina fötter iskalla så var skönt med bastubad hos Johnnys föräldrar efteråt.
 
 
 
 



En annorlunda dag på jobbet och lucia

Var en annorlunda dag på jobbet idag. Föst hade vi personalmöte. Efter mötet for vi alla till nya boendet och kollade läget. Hoppas det blir klart i Januari (borde vara klart senast 31.1), såg nog ut att vara mycket jobb kvar. Är nästan så man väntar till slutet på Februari, för då borde boendet vara flyttat till nya stället. Blir nog tunga dagar då allt ska flyttas, inga dagar man ser fram emot precis.
 
Var också och handlade för stora summor på Minimani (från jobbet alltså). Pojken i kassan suckade då han såg allt vi plockade upp på bandet, sjuttioelva plast skedar och kippor och koppar. Han undrade nog säkert vad vi skulle göra med allt det där, men han frågade inte heller :). 
 
Ikväll ska vi fara på Lucia till Veikars, tycker det är så stämningsfullt med Lucia, då känner man att julen snart är här.
 
Brages Lucia 2010



Ljusykta

Fick en fin ljuslykta av Malena till julklapp, tack, tack! :)
 
 
 



Julkärvar

Nu har fåglarna fått sin julmat. Har några kärvar till inne i uthuset så nu får de äta hur mycket de vill. 
 
 
Idag har det varit jobb 12-21, imorgon 8-16. Nu ska jag skriva de sista julkorten, som vanligt är vi ute i sista minuten.



Gårdagens bästa fynd

Hittade många fina saker på loppis igår, men bästa fyndet var nog ändå detta, en stor kryddburk för 5€.
 
 
Den var inte i helt perfekt skick, men det gör ingenting. Är så sällan man hittar någon burk i denna serie.
 
 
Men nu ryms det inga flera burkar här, måste väl flytta på burkarna om jag hittar någon till.



Besök till Tonttula

Blev trots omständigheterna ett trevligt besök hos Malena idag. Tyvärr kunde inte Sofia komma med. Vi fyndade på loppis och gick i butiker. Blev också ett besök till Yrkeskocken där vi åt god jullunch.
 
 
Vi besökte också Tonttula i Larsmo, var dit för två år sedan (som du kan läsa om här) och det var fortfarande lika mysigt där fastän man nu måste betala 5€ i inträde.
 
 
Kvällens sysselsättning blir nog att knåpa ihop några julkort, de måste nämligen skickas senast 13.12 så börjar bli lite bråttom...
 



Fattigmanssilver

Vasen med små grankvistar i köpte jag på Rusta, julgransprydnaderna samt ljusstakarna är köpta lite här och där.
 
 
Idag blev det lite ändrade planer. Skulle fara till J.stad med Sofia o hälsa på Malena, men Sofia är sjuk så blir att fara själv då. Hoppas nu inte det är allt för halt, men får väl köra sakta.



Tomtar på rad

Se vilka fina tomtar jag hittade på Skansen! Kunde inte låta bli att köpa dem.
 



Stockholm 7-8.12.2012

Bodde på Freys Hotell inte långt från Åhlens.Mysigt hotell med bra service.
 
 
Åkte tunnelbana hit och dit. 
 
 
Var på julmarknad i Gamla Stan.
 
 
Åt god mat.
 
 
Beundrade den fina julbelysningen.
 
 
Höjdpunkten på vår resa var nog Skansens julmarknad där vi förutom marknaden njöt av fina hus och roliga djur. Vädret kunde heller inte ha varit bättre.
 
 
Träffade också två små tomtar :)
 
 
Tack för en trevlig resa Mia! 
 



Borta bra men hemma bäst!

Hemma igen då! Oj vad skönt att komma hem. Har varit fyra roliga men tunga dagar på resande fot. Räcker nog länge innan jag tar tåget ner till Åbo igen. Själva tågresan är inget problem, bara man inte skulle ha så mycket att bära på...
 
Vi har gått på julmarknader, shoppat både julklappar och icke julklappar, vandrat omkring i massvis av snö (att dra en tung väska efter sig i det väglaget var inte det roligaste, men det gick), gått på loppis o seconhand, ätit gott, bott på hotell, åkt tunnelbana o spårvagn o tåg, sovit gott och mindre gott samt en hel del annat. 
 
 
Lägger upp fler bilder imorgon. Nu ska det bli skönt att bara ligga i soffan och se på tv. Blir en välförtjänt sovmorgon imorgon!



Till Stockholm med Mia :)

Då börjar allt såsmåningom vara klart. Bara att packa det sista. Hoppas vi slipper snöoväder efter vägen. Hoppas också de plogat vägarna i Stockholm tills vi kommer dit så vi inte behöver ploga vägarna med väskorna som i Tallinn en gång. 
 
Sånt här väder hoppas vi på :
 
 
Ha det bra alla så hörs vi efter helgen! :)



Mys

Varit till Tropiclandia ikväll, skönt och avkopplande! Nu blir det mys framför brasan. Termometern visar -20 där ute.  
 
 
Imorgon blir det först Kvinnornas julmässa. 12.20 går tåget mot Åbo :).



Loppisfynd

Hittade för ovanlighetens skull lite kläder på loppis idag, sällan jag hittar något som passar. Denna gång blev det en vit spets tunika samt en svart tröja, båda två 4€ st. 
 
 
Bästa köpet var nog tunikan, den är så fin. Passar bra med en svart ärmlös topp under...ja nog kan man förstås ha den utan att ha någonting under också...men tror jag skippar det...den var ju nog lite genomskinlig!
 
 
Skön var den här tröjan också. Passlig vardagsblus.



Långledigt

Slutade 7 imorse och nu har jag ledigt till måndag kl.16, skönt med lediga dagar. Har nästan packat väskan klart nu, imorgon far ju jag och Mia till Stockholm, ska bli kul! :) Hoppas att det inte är allt för kallt i Stockholm, vill ju ha rum med något annat än kläder i väskan också. Har köpt en större väska så kanske där ryms en julklapp eller två.
 
Blir nog ett besök till butiken idag så Johnny klarar sig över helgen, måste nog ha någon färdkost också, brukar vara ganska dyrt på tåget. Kanske blir det ett besök till loppis också. Blir nog gymmet också.
 
 
 
 



Uppfriskande

Vilket fint väder det blev idag! Kom mig ut (dock ensam). Blev en uppfriskande promenad till forsen. Termometern visade -19,6 då jag kom tillbaka, brr!
 



Kallt!

Har sista arbetspasset för denna vecka idag :). Jobbar 16-07 och sen jobb först på måndag kl.16. Skönt med lite minisemester.
 
Sitter och funderar om jag ska våga mig ut, är ju ändå -19 grader, men det ser så fint ut där ute. Whiskas sa att hon vill gå ut, men ändå springer hon bara från dörren då man öppnar upp den. Hon vill tydligen ha sällskap. Får se nu då om vi vågar oss ut en sväng.
 



Imaginaerum

Ikväll var vi och såg på Nightwish film Imaginaerum på bio. Vet inte riktigt vad jag ska säga. Hade inga höga förväntningar, filmen var ungefär som jag väntat mig, varken dålig eller bra. Behöver dock inte se den igen. 
 
Här är trailern:
 
 
 
Vi var hela två personer i biosalongen, alltså bara vi två, tror inte det har hänt förut! :)
 
 



Lyktan på plats

Igår, mitt i den värsta kölden, bar vi ut lyktan på sin plats. 
 
 
Molly tyckte den var så fin så hon satt och beundrade den en stund och ville inte komma in.
 
 
Nu får det bara komma lite mera snö så de fula lastpallarna "försvinner". 



Julmarknad vid Botniahallen och Stundars

Fanns inte mycket att se på julmarknaden vid Botniahallen, var färre försäljare än förra året. 
 
 
Vid Stundars var det kallt, -15 grader, men mycket folk och mycket fint att se på. Det enda jag köpte var dock bara varsin gris, konstaterade att jag inte behövde något annat. 
 
 
Besökte också inredningsbutiken Cirkas, men också därifrån kom jag tomhänt. Till sist blev det god mat vid ABC.



Första advent

Idag firar vi första advent. I år bestämde jag mig för att inte ta fram den gamla vanliga adventsljusstaken, det blev så här istället:
 
 
Idag ska vi besöka julmarknaden i Botniahallen samt på Stundars, blir säkert en bra dag! Nu då vi äntligen har fått lite snö på marken passar det ju bra med julmarknad, men -15 grader tycker jag nog är väl kallt.



Firat Jessica

Har varit och firat Jessica ikväll, hon fyller 21 imorgon. Fick samtidigt se hennes nya lägenhet, liten men fin.
 
 
Nu blir det nog ett glas glögg och en bra film. 
Trevlig lillajul!
 



Julkrubban

Nu är också julkrubban på sin plats. Tycker den är så fin där den står.
 



Första December

Hade en trevlig julfest igår, Alfred Backa var bäst! Man fick sig ett gott skratt :).
 
 
Här har dagen börjat som vanligt med att Molly väntar på frukost :) Hon var lite sur då det tog så länge.
 
 
Idag är det första december. Vilket betyder att det snart är jul! Måste komma ihåg att sätta svt:s julkalender på inbandning. De visar ju nya avsnitt av Mysteriet på Greveholm, en av mina favorit julkalendrar, får se om den är lika bra som 1996.
 



RSS 2.0