Fotoutmaning i augusti

I augusti har jag tänkt göra en fotoutmaning. Finns ju hur många olika som helst, men jag har valt att hitta på egna rubriker samt låna rubriker från andra fotoutmaningar jag hittat på nätet. Eftersom augusti har 31 dagar har jag alltså kommit på 31 rubriker, 31 saker jag ska fotografera och kanske skriva en eller annan rad om. Tänker inte på förhand säga vilka rubriker jag har, det får bli en överraskning. Hoppas du vill hänga med!
 
 
Imorgon kör vi igång!
 



Auktion i Övermalax 31.7.2015

Idag fick Johnny sluta lite tidigare från jobbet. Sedan bar det av till Övermalax på auktion. Gps:n visade 49,8 km till auktionen, men trodde aldrig vi skulle komma fram. Först hamnade vi bakom en lastbil som körde 60 på 100 säkert i 10 km framför oss. Sedan visade gps:n att vi skulle svänga av på en skogsväg. 10 km skogsväg hade vi framför oss innan vi var framme. Vi och många andra alltså. Vet inte när jag senast sett så mycket folk på en auktion. Säkert hundratals bilar. Vi kom fram just då auktionen började så hann inte se oss omkring så mycket, men kunde snabbt konstatera att det inte fanns något av intresse. Dessutom såg det ut att bli en dyr auktion, brukar ju oftast bli det då det är mycket folk på plats. Efter 20 minuter hade vi sett tillräckligt och for därifrån.
 
 
Billigt så. Får se om det blir några fynd på morgondagens loppisrace.



Äntligen SEMESTER och en helg att se framemot

Det blir minst sagt en händelserik helg. För det första har jag äntligen fått SEMESTER (eller egentligen från måndag men ledigt iaf). Ikväll ordnas det dessutom auktion i Övermalax, blir säkert intressant. Alltmöjligt finns till salu. Men några bestick kommer jag inte hem med denna gång.
 
På lördag blir det loppis för hela slanten. Ni har väl inte missat att det öppnas ett nytt loppis i Vasa, Combo kirppis/loppis/outlet, på Flygfältsvägen 7. Öppning blir det kl.11 på lördag. 
 
Jag hinner dock inte stå och köa utanför dörren till combo loppis, det ordnas ju Loppisrace i Sundom. Loppisracet pågår mellan 10 och 16 och hela 68 gårdar deltar. För att hinna till så många ställen som möjligt har jag redan valt ut vilka gårdar vi ska besöka. Bra då de har lagt ut lite info om vad folk säljer så man vet på förhand vart det löns att fara.
 
Läs mera om loppisracet här.
 
Här är några bilder från förra årets Loppisrace i Sundom.
 
 
Har på känn att detta blir en bra helg!



Fröknäcke

Var länge sedan jag bakade fröknäcke, men igår stod jag i köket hela halva dagen. Fyra plåtar blev det sammanlagt. Modifierade ett recept som jag hade från förut.
 
Till 1 plåt behöver du:
 
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl linfrön
1,5 dl sesamfrön
1,5 msk fiberhusk
3 msk smält smör
1 dl vatten
salt
 

Sätt ugnen på 150 grader (varmluft). Blanda ihop alla ingredienser. Bred ut smeten på en bakplåtsbeklädd plåt och grädda i 20 minuter på högsta falsen. Efter 20 minuter lägger du plåten på nedersta falsen och låter den stå där i ca 10 minuter eller tills knäcket är hårt och torrt.
 
Sedan är det bara att bryta eller skära knäcket i lämpliga bitar.
 
Knäcket håller ca 1 månad i rumstemperatur.
 
 
Smaskens med en klick smör ovanpå!



Jordgubbar, squash och några hjortron

I början på veckan plockade jag de första jordgubbarna ur landet. De var inte så många, men det kommer väl fler. Typiskt att jordgubbarna ska börja morgna då vi åker bort. Nåja, Johnnys mamma har lovat att plocka och frysa in, snällt av henne. 
 
 
Även squash plantan har börjat växa med fart. Snart kan vi mumsa i oss egna squash också.
 
 
Det har inte varit någon idealisk sommar för odling av t.ex. tomat och gurka, men salladen har åtminstone växt. Tomater får vi nog säkert, sådär lagom till vintern kanske. Enda gurkan vi får hoppas på är frilandsgurkan, den andra frös ju bort. Väntar tills växthuset är färdigt så man får börja odla "på riktigt".
 
 
Igår kväll blev det en snabb tur till skogen. Fick inte med Johnny denna gång, så gick inte så långt bort som jag hade tänkt, men några få hjortron hittade jag ändå. Får se om det blir en promenad lite längre in i skogen en annan dag.



Auktion i Vörå 28.7.2015

Ikväll var vi på årets första kvällsauktion. Synd att det inte ordnas fler auktioner på vardagskvällar under sommaren. Det fanns förstås inte lika mycket saker till salu som det brukar finnas på en helg auktion, men helt tillräckligt ändå. Solen sken så passade på att sola samtidigt som auktionen pågick, passligt shorts väder.
 
 
En och annan fin plåtburk, gammalt glas och arabia porslin skulle jag ha kunnat ha, men inte till vilket pris som helst. Det mesta gick billigt, men de saker jag ville ha gick förstås inte lika billigt. Tomhänt kom jag ändå inte därifrån. De ropade ut en låda med diverse bestick, jag tyckte Johnny sa att jag skulle ropa på lådan, så jag ropade tills jag fick den. Sedan visade det sig att han bara hade pratat om några bestick som fanns i lådan, inte att jag skulle ropa in den. Så kan det gå.
 
 
I lådan fanns bl.a. många fina kaffeskedar, delvis nysilver. Samt Sorsakoski/Hackman knivar och gafflar. Dessutom diverse bestick av rostfritt stål. Ett rivjärn och några virknålar ingick också i köpet. Så får se vad jag behåller och vad jag säljer vidare på loppis.



Lunch drama på gården

Igår kom Molly smygandes till gården med ett möss i munnen. Det räckte inte länge innan Whiskas också var där.
 
Hej hallå, lever du?
 
Vem hinner först?
 
Haha, jag var snabbare! Bäst att leka lite med maten före det är försent.
 
Vad tråkigt, maten rör inte på sig längre.
 
Bäst att "ta saken i egna händer" innan Molly kommer.
 
Molly gick morrandes förbi Whiskas. Det var inte med några snälla blickar hon såg på sin dotter. Inte undra på att hon var sur då Whiskas hade ätit upp hennes lunch.



Vacker solnedgång

I förrgår fick vi njuta av en riktigt vacker solnedgång. Kändes synd att man måste gå och sova då det var som finast där ute.
 
 
Nu blir det jobba jobba jobba dagen lång.



Köpingin markkinat

Igår var vi på marknad till Tervajoki. Var säkert över tio år sedan vi var dit på marknad senast. Något att köpa hittade vi inte förutom varsin kebabtallrik vid grillen. Några häftiga masker såg vi, men de fick nog hänga kvar på sina krokar, inte varje dag man behöver en clownmask precis.
 
 
Igår var jag nog minst sagt irriterad då jag måste jobba kväll, men morgonskiftet idag gick bättre, fastän jag var trött. Det får gärna regna då jag är på jobb, får ju hålla upp då jag har ledigt. Imorgon har jag kvällstur igen. Sedan bara en dubbelnatt kvar innan semestern...alltså tre arbetsskift kvar...det närmar sig...



På tal om kuddar och soffor

Jag bara älskar ju kuddar och kuddöverdrag. Tog en titt på HM:s senaste "kudd nyheter". De här skulle gärma få pryda vår soffa.
 
Eget collage av hm:s produktbilder.
 
Mönstrade kuddar faller mig ännu i smaken. Någon av dessa kanske liknar någon jag redan har, men har faktiskt inga av dessa kuddöverdrag från förut. Den med katten är ju bara för häftig.
 
Just nu är jag dock inne i en period då jag inte köper så mycket inredningssaker. Visst kan jag tycka att mycket är fint, men jag behöver inte köpa något nytt. Som ni alla säkert vet så köper jag det mesta i inredningsväg från loppis, men man behöver ju inte bara köpa saker för att de är billiga. 
 
Nya överdrag till sofforna är en sak i inredningsväg som jag gärna skulle vilja ha. Men då jag väl står i butiken och ser på några överdrag tycker jag att de är alltför dyra, så de lämnar alltid kvar i butiken. Ett till sommarprojekt blir nog att tvätta alla sofföverdrag, sedan kan man leva med dem en tid till. 
 
Men någon dag skulle jag gärna vilja ha någon av dessa sofföverdrag:
 
Eget collage av bilder från Ikeas hemsida.
 
Den första är Tygelsjö beige, den andra Edsken mörkgrå och den tredje Nordvalla grå. Såg att Nordvalla grå är 30 euro billigare i Sverige, de andra är dyrare i Sverige än i Finland. Jag trodde att Ikea har samma produktpriser i Sverige som i Finland, men tydligen inte. Får se vilket överdrag det blir sedan någon vacker dag.



Blåbärspaj LCHF

Igår bakade jag en riktigt god blåbärspaj. Har länge sökt efter ett bra recept på paj, tycker smulpajer är så torra. Hittade det här receptet här <--Klick. Testa du också, blir riktigt smaskens!
 
Pajbotten:
150 g smält smör
1 ägg
1 dl sötning
3 dl mandelmjöl
½ dl kokosflingor
1 tsk bakpulver

Fyllning:
3 dl gräddfil (jag använde turkisk yoghurt)
½ dl sötning
1 tsk vaniljpulver
1 ägg
5 dl blåbär
 
Gör så här: 
 
Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret och använd av detta till att smöra en pajform.

Blanda sedan smöret med resten av ingredienserna till pajbotten. Häll smeten i pajformen och förgrädda i ca 5 minuter (under tiden fyllningen görs) tills ovansidan av bottnen känns torr.

Rör ihop gräddfilen, sötningen, vanilj och ägget till en slät massa. Blanda sedan i blåbären. Fördela fyllningen jämnt över pajbottnen och grädda i ungefär 30 minuter. (I orginal receptet stod det 20 minuter, med min paj blev färdig först efter ca 30 minuter).

Ta sedan ut pajen och låt den svalna så att fyllningen stelnar något. Servera med vispad grädde eller vaniljsås. Vi avnjöt pajen med vaniljglass, blev ännu godare så.
 
 



Sista jobbhelgen före semestern

Sista helgen med jobb denna sommar och såklart är det fint väder idag. Perfekt Lillö dag, men men, ska försöka att inte vara bitter för det. Är ju mindre än en vecka kvar tills semestern börjar. Idag blir det jobb 13-21, imorgon 8-17.
 
Igår kväll kunde vi njuta av en fin kväll på terrassen. Såg på senaste Jurassic Park filmen, Jurassic World. Den var riktigt spännande och bra! Tyckte nästan den var en av de bästa av alla Jurassic Park filmerna.
 
Med den här bilden önskar jag er alla en fin lördag! Ps. kika in lite senare idag så får ni receptet på blåbärspajen jag gjorde igår, den blev riktigt god.
 



Två liter blåbär och tusen myggor

Varför finns det myggor? Jag det kan man fråga sig. Var till skogs idag och plockade två liter blåbär. Skulle ha kunnat plocka flera liter till om det inte hade varit för myggorna, de var ju överallt. Är nog verkligen ett mygg år i år. Hade dock förberett mig och var klädd så här:
 
 
Får väl ändå räkna myggbetten imorgon. Direkt man lade ner handen och skulle plocka något bär, var de där och bet. Månne myggspray skulle ha hjälpt...jag tvivlar. Men ska nog testa det nästa gång jag går till skogs.
 
 
Vissa bär var inte riktigt färdiga, men fanns också riktigt stora som var färdiga. Ser ut att komma mycket blåbär i år.
 
 
Nu har jag en blåbärspaj i ugnen, får hoppas den blir god!



Hänt i juli

Glasspaus vid Smith´s burger // Njuter av några sällsynt varma solstrålar // En Molly buse // Promenad till skogen
 
 Johnny testade att laga "BBQ onion bombs" // Dyrt porslin på Kristinestadsmarknaden // Avkoppling på Lillö // Inbjudan till kalas



En bak dag

Igår blev det en bak dag, Bakade två plåtar fröbröd och 30 stycken american cookies (Johnnys favorit småbröd). Till middag blev det dessutom broilersoppa. Bäst att passa på då inspirationen infinner sig. Nästa vecka ska jag baka mera bröd. Måste ju ha med något tuggbart på resan också. Ska baka lchf knäckebröd som håller längre i rumstemperatur än fröbröden jag bakade igår. Får se hur många plåtar det blir av knäckebrödet, brukar ju gå åt ganska snabbt så bäst att baka mycket.
 
 
Har börjat skriva listor på allt som ska med på resan, kan säga att det är ganska mycket saker som ska med, allt från plåster till bord och stolar (camping bord och stolar, inga större saker). Och en hel del "ifall om" kläder och saker. Tänk vad lätt det vore om man kunde beställa vädret. Åtminstone 6 par skor behöver jag ta med, och ja, jag kommer säkert att ha användning av dem allihopa. Inga högklackade finskor dock. 
 
Nu återstår endast 6 arbetsturer...sedan börjar den efterlängtade semestern.
 



En kväll i juli

Varma sommarkvällar har vi inte haft många utav i sommar. Därför måste man passa på att njuta av de får som är relativt varma. En glassklick och några färska jordgubbar i skålen och solen i ansiktet, ja då kan man njuta. Något annat man kan njuta av just nu är blomsterprakten på Målarbackan.
 
 
Julia kissen passade på att springa in och ut då dörren stod uppe. 
 



Forsen i sommarskrud

Det är bara två kilometer bort, men igår tog vi oss en cykeltur till forsen. Måste alltid kolla läget där, vår, sommar, höst samt vinter. Forsen och dess omgivning är alltid lika vacker oberoende årstid.
 
 
Någon båt har vi inte fått ut i älven i år heller. Är flera år sen sist. Kanske en annan sommar. Jag fantiserar om att få ro ut en solig sommarkväll och fiska, men i år får det bara vara fantasier. En fisketur på Lillö ska jag nog hinna med ännu i sommar.



Kilens hembygdsgård

Det blev en riktigt bra dag idag tillsammans med mamma och pappa. Vi körde enda ner till Kilens hembygdsgård där vi åt lunch. Köttgryta eller fisksoppa stod på menyn, jag valde fisken. Salladsbord, bröd och kaffe med kex ingick också i priset. Helt okej mat tyckte jag. 
 
 
Gick ett varv runt området också. Fanns många fina gamla hus att se på.
 
 
Sedan tog jag mig en titt nere vid hamnen också.
 
 
Ett riktigt fint ställe och passligt utflyktsmål!



Dagens evenemang

Idag önskar jag att jag hade lite kortare väg till Jakobstad. Idag ordnas nämligen storloppis där. Först hade jag tänkt fara, sen inte, sen kanske, men nu har jag nog bestämt mig, stannar hemma. Har hellre några fler slantar i fickan då vi far på resa. Så har du inget att göra idag och har vägarna förbi där, så åk dit! Årets loppis ordnas mellan kyrkan och skolparken.
 
Loppisstämningen är ju oslagbar, här är några bilder från förra årets storloppis.
 
 
Får ju trösta mig med att jag var på loppis igår. Dessutom ringde mamma nyss och frågade om jag vill komma med dem ut och äta någonstans, och mat tackar man ju inte nej till, hehe. Ska bli roligt att inte behöva sitta här hemma och "rulla tummarna" i alla fall. 
 
Ni som besöker årets storloppis får fynda för mig också. Men det börjar blir bråttom, loppisen öppnade redan klockan 9 på morgonen så om ni vill fynda måste ni skynda er dit nu. Men har ni inte så bråttom hinner ni nog fynda fram till klockan 18. Hoppas ni som åker dit får en trevlig loppisdag!



Loppisrace i Solf och Vörå

Idag hade vi bara tänkt åka på loppis till Vörå, men på förmiddagen råkade jag få syn på att de också ordnar loppis i Solf idag, så var bara att hoppa i kläderna och åka iväg direkt. Hann inte via så många ställen i Solf, men fyndade en julklapp samt ett par skor.
 
 
Sedan begav vi oss till Vörå. Det blev en trevlig loppisrunda, men fyndade endast en t-skjorta för 1 euro. Efter rundan blev det mat vid den lokala grillen, men måste tyvärr säga att jag inte blev mätt. Var så liten portion, nästan som en barnmåltid. Kan hända de andra måltiderna var större, men de som vi beställde var ingen höjdare.
 
 
En t-skjorta och ett par skor för sammanlagt två euro, inte illa det.
 
 



En bra serie!

Sedan jag upptäckte swefilmer.com har jag inte kunna slita mig. Där finns så mycket att se på. Just nu håller jag på och ser på en serie, ni har säkert hört om den om ni inte redan sett den, Orange is the new black. 
 
Tv-serien ”Orange is the new black” handlar om ett kvinnofängelse i USA och bygger på författaren och den före detta fången Piper Kermans självbiografiska bok med samma namn. De tretton första avsnitten sändes i USA 2013. (svt.se och wikipedia)
 
Då jag hade sett första avsnittet var jag fast, måste bara se resten. Just nu är jag inne på den andra säsongen. Tre säsonger har sänts, men såg att en fjärde ska sändas 2016. Så om du vill se på en rolig och underhållande serie rekommenderar jag denna!
 



3 års kalas

Ikväll var vi på 3-års kalas. Det var Isac som fyllde. Han hade redan fått många presenter då vi kom dit, men blev ändå så här glad för den uppblåsbara krokodilen som han fick. En muminmugg fick han också, men den har han säkert mera nytta av då han blir lite äldre. 
 
 
Kalaset hade traktor tema, tyvärr kom vi så sent så vi hann inte se den fina traktortårtan "live", men några andra traktorer såg vi nog.
 
 
Simma lugnt med krokodilen!



På kantarelljakt

I förrgår tog jag en skogspromenad. Sökte efter kantareller, men det var nog för tidigt ännu. Några blåa blåbär hittade jag, resten var bara kartar, men såg nog ut att komma ganska mycket blåbär i år.
 
 
Mitt i allt såg jag några halvfärdiga hjortron också. Men var bara typ tre stycken så blir ingen sylt av dem. 
 
 
Nu väntar jag bara på att få gå till skogs och plocka både blåbär, hjortron, hallon och lingon, och såklart kantareller, men måste nog vänta några veckor ännu.



Båtutfärd till Skelettön

Det hör till att gå i land på "Skelettön" varje sommar. I går gjorde vi första besöket för i sommar. Är så fint där. Det blåste ganska hårt, men gick ändå lätt att ta iland. Var ändå varmt och skönt väder. Vi gick runt ön i jakt på strandfynd, en liten skamfilad bräda fick följa med därifrån. Såklart såg vi några skelettdelar också.
 
 
Nästa gång vi besöker ön ska picknick korgen och bikinin med!



En Lillö kväll

Har haft en hemma dag idag. Skönt att ha det ibland. Har städat, diskat och tvättat, sånt som behöver göras, men inte alltid är så kul att göra. Åt lunch utomhus samtidigt som jag läste ut Keplers senaste bok, hur ska jag kunna vänta tills nästa bok kommer ut, om det ens blir en nästa? Någon som vet?
 
Direkt Johnny kom hem från jobbet bar det av till Lillö. Blev fyra sköna timmar där. Grillade korv, tog en båttur, gjorde strandfynd, simmade och badade bastu.
 
 
Imorgon får du se bilder från vår båtutfärd.



Sommardans

Hade en riktigt trevlig kväll igår. Var på sommardans till Fagerö med ett gäng från jobbet. Tror nog vi alla hade det roligt, i alla fall såg man bara glada miner. Riktigt god mat åt vi, kaffe med glass fick vi också. Den som ville fick sedan ta sig en svängom på dansgolvet. Ca 100 personer var vi allt som allt. Det var DUV i Sydösterbotten och DUV i Vasanejden som ordnade sommarfesten.
 
 
 
Det regnade då vi körde iväg från Vasa, men då vi närmade oss Fagerö började solen skina och det var riktigt varmt och skönt väder.
 
 
En lyckad kväll!



Hipp hipp HURRA!

 
Idag fyller fadderbarnet Isac hela 3 år. Stort GRATTIS, hoppas du får en bra dag med många presenter!



En födelsedag och en helt vanlig tisdag

Idag fyller Mia år. GRATTIS! :) Ikväll bjöd hon på kaffe samt glass med jordgubbar. Det var smaskens. Solen kom fram så vi kunde sitta utomhus och njuta av allt gott. 
 
 
Här har det också vattnats för fullt (som om det inte har regnat tillräckligt denna sommar). Här om dagen sådde vi gräs där gräsmattan blivit uppgrävd. Får fylla på med jord senare om det behövs.
 
 
Katterna tyckte inte om då det "regnade" på gräsmattan, de tyckte det var roligare att rulla runt i gruset. 
 
 
Imorgon är det kvällsjobb som gäller för mig, men blir en annorlunda dag. Ska till Fagerö på sommardans, blir säkert skoj, undrar bara vad jag ska klä på mig...



Slå ut i blom

Det är så roligt att upptäcka att nya blommor har börjat blomma i blombänkarna. Just nu, blommar rosor, fingerborgsblomma, akleja och krolllilja. Liljorna har funnits på tomten från förut, likaså aklejorna, har flyttat dem lite härifrån och därifrån till blombänken. Ännu finns det några som växer på fel ställe som ska flyttas. 
 
 
Snart slår ännu fler blommor ut i blom, får se vad som blommar nästa vecka.
 



Planering, Alicedagen och ett missionshus

Igår på dagen hände det inte så mycket. Jag satt mest framför datorn och planerade den kommande resan. Är mycket som behöver kollas upp. Är inte "så bara" att gå in på telefon och surfa sedan då man väl är utomlands, visst går det, men man har ju inte Wifi överallt. Alla möjliga saker ska kollas upp på förhand. Vilka campingplatser ska vi bo på, vilka är förmånligast? Vad finns det att se i staden? Vad kostar alla sevärheter vi vill se? Göra upp en ungefärlig budget över resan. Kan säga som så att en södernresa skulle nog bli billigare. Men jag tänker alltid som så att "tänk hur mycket vi sparar då vi tältar jämfört med att bo på hotell". 
 
Den traditionella Alice dagen firades igår kväll på Målarbackan. Sammanlagt var vi 15 personer. Det var lite kyligt då vi skulle äta, men en del av oss satt nog utomhus och njöt av den goda maten. Lagom till efterrätten blev det lite varmare så glass med färska jordgubbar kunde vi alla äta utomhus. 
 
 
Ett besök på Björkasbackan blev det också. Sedan stannade vi efter vägen för att ta oss en titt inne i Missionshuset som hade öppet för kvällen. En gudstjänst hade ägt rum lite tidigare, nu var alla samlade på gården för kaffe med dopp. Vi var bara in i lokalen och tog oss en snabb titt, intressant då ingen av oss förut varit in dit. 
 
 
Sedan fortsatte firandet på Målarbackan med kaffe och tårta. 
 
 
Idag återvänder vi till vardagen. Johnny har varit ledig två veckor, men ska nu jobba tre veckor till innan han får ledigt igen. Idag är det också arbetsdag för mig. Kväll med andra ord. Jag känner mig lite förkyld, sjukt i halsen och snuvan den rinner. Nåja, får väl passa på att vara förkyld nu så jag är frisk då jag har semester, hehe.



Rea på burk

Igår kväll var jag och Linda ut till Replot för att se Skäriteaterns pjäs "Rea på burk". Regnet höll sig borta, men som vanligt blev det lite kyligt att sitta still. Som tur hade jag med en plastpåse full av "i fall det blir kallt" kläder. 
 
 
Pjäsen var bra och som vanligt gick tiden alldeles för snabbt. Vips var klockan lite före nio och det var dags att åka hem igen. Idag visas de sista föreställningarna, klockan 14 och 19, passa på att få dig ett gott skratt.
 
Väntar redan till nästa års pjäs, vad månne den kan handla om?



Auktion i Munsala 11.7.2015

Idag var vi på en intressant auktion! Bästa hittills i år. Fanns så mycket fint att se på, drömma om, önska att man hade. Lagom med folk var det också.
 
 
 
Jag dreglade över ett fint hörnskåp som landade på 170€, skulle ha passat bra i ena hörnet i vardagsrummet.
 
 
 
Johnny var snål på urverket i den här gamla klockan, men den hade ännu inte blivit såld då vi åkte därifrån. En hop med utsmyckningar till träsoffor skulle han också ha kunnat ropa in, bara de skulle ha sålt hela hopen på en gång. Brandbilen skulle han också ha kunnat ha, den gick för just över hundra lappen.
 
 
 
Det fanns som sagt mycket fint till salu! Med betoning på mycket.
 
 
Ett fint arabia tvättset skulle inte ha varit helt fel...
 
 
 
För glas samlaren fanns en hel del rariteter. Fina glas och flaskor från bl.a. Sandnäs glasbruk i Vexala (1848-1890), Berga glasbruk i Pörtom (1797-1883) samt från Grönvik glasbruk (1812-1907). Sex snapsglas från Sandnäs gick för sammanlagt 400€ om jag inte minns fel.
 
 
 
Fina flakabräden som enligt mäklaren gick allt för billigt. Visst är de fina, men inget för mig.
 
 
 
Ett skåp från 1700-talet gick för 300 euro. Fint, men inte riktigt min stil...
 
 
 
Den här kälken eller "tjibikon" skulle jag gärna ha velat ha.
 
 
Mitt inköp blev dock endast dessa lådor för sammanlagt en femma.
 
 
Efter fyra timmar gav vi upp och körde hemåt. Auktionen fortsatte säkert flera timmar till. Blev en riktigt rolig auktionsdag.



Nedräkningen har börjat

Ska försöka njuta av den här lediga helgen. Nästa helg blir det jobb halva helgen, sedan då följande blir det jobb hela helgen. Först då nästa helg får jag äntligen semester. Nedräkningen har börjat. 
 
Borde vara lördag idag, i alla fall tror jag det. Har varit så "vikovill" hela veckan, trodde det var lördag hela torsdag kväll. Idag blir det en auktionsdag. Får se om vi fyndar något i Munsala. På kvällen blir det teater med Linda, ska bli kul det också. Vi har som tradition att varje sommar åka till Replot och se Skäriteaterns föreställning, de brukar vara riktigt underhållande. 
 
 
Hoppas ni alla får en bra och solig lördag!



Sommarmarknad i Kristinestad

Idag efter nattjobbet styrde vi kosan mot Kristinestad där det ordnades sommarmarknad. Själva marknaden var vi nog inte så värst intresserade av, men gatorna där det ordnas loppis och antikförsäljning var desto intressantare. Vädret var omväxlande, regn, sol, regn och sol igen.
 
 
Det enda jag köpte var en förpackning med pilar (till piltavlan på Lillö). De hade nog många vackra saker till salu på loppisborden, kunde konstatera att man har mycket fint här hemma redan. Fanns inget jag behövde för tillfället. 
 
Sedan var vi in via ett loppis i Lappfjärd, inte heller där fyndade jag något. Färden fortsatte till Påskmark där vi hälsade på Johnnys släktingar. Tack för kaffe med dopp!
 
 
Såklart måste vi svänga in via Halpa Halli och Lidl i Närpes. Johnny köpte de obligatoriska kalsongerna, hehe. 
 
Har haft en riktigt bra dag, kunde inte ha blivit bättre!
 



På tal om auktioner

I dagens Vbl såg jag en annons om en auktion 18.7, såklart jobbar jag den dagen. Typiskt! Såg dessutom ut att vara en intressant auktion med allmogesaker. Nåja, får väl skicka iväg Johnny dit, men det är inte samma sak. Vi har ju inte riktigt samma smak...ibland. Den här lördagen vankas det auktion både i Övermalax och Munsala. Auktionen i Malax är det föreningen Lions som ordnar, folk har fått skänka dit saker som de säljer. Auktionen i Munsala är mera en "samlar auktion" om man ska tro på annonsen, men där säljs också allmogemöbler och porslin. Vi åker säkerligen iväg till Munsala. 
 
Auktion i Åminne ifjol.
 
 
Just nu är jag inte på jakt efter något speciellt. Det går i perioder det där med samlandet. Fast vissa saker söker jag förstås alltid efter, men är sällan jag hittar dem på någon auktion. Sådana saker är t.ex. det svarta porslinet från Riihimäki samt muminmuggar. 
 
 
Ännu har jag inte varit på någon intressant auktion i år, får se hur auktionen på lördagen blir. Har dock en tid att passa, på lördag kväll ska jag nämligen på sommarteater tillsammans med en kompis. Ja jag har bokat plats bara så du vet.



Växthusgrunden påbörjad

Det tar sig med växthus grunden. Nu är grunden vibrerad, styroxskivorna är också på. Inom en snar framtid ska plattan gjutas, frågan är bara om vi ska blanda själva eller ta hit en betongbil. Blir ju billigare att blanda själv, men då behöver vi två blandare. 
 
Här är en bild från igår på förmiddagen, förde grundarbetet var färdigt. 
 
 
Sedan var det bara att täcka över hela grunden så vi inte får en simbassäng. Det var ju inte riktigt det vi skulle ha.
 
 
Jag tycker inte det ser så hemskt ut fastän det är lite brunt på gräsmattan. Vi har inte ännu bestämt oss för om vi sår nytt gräs i år eller om det får bli först nästa sommar. Jorden kommer troligen att sjunka ner ännu mera så kanske det är onödigt att så gräs nu och behöva fylla på med ännu mera jord nästa år. Men vi får se hur vi gör...



Lite blått och rosa på vårt bord

Den här årstiden kan man inte få nog av blommor. De finns att plocka överallt. I diket, i blombänken, i skogen, ja precis var som helst. Idag plockade jag en enkel bukett, den får pryda det annars så tråkiga matbordet.
 
 
Förresten, glömde ju att berätta att bilen gick igenom besiktningen, jippie! Tur var det! Borde också fara på service med bilen, men det får bli i höst.



Nytt loppis och två par byxor

Idag öppnade det nya loppiset i Sunnanvik sina dörrar. Loppiset finns i Suvikirppis förra lokaler och heter nu Suvilahden kirppis. I princip såg det ut som gamla suvikirppis. Jag hittade två par jeans som jag bara måste ha. Men det var låååång kö, 30 minuter fick jag stå och köa för mina byxor. Men det var värt det. 
 
 
Igår jobbade jag kväll, idag blir det nattjobb, jobbar två nätter. Sen har jag ledig helg, igen. Igår städade jag nedrevåningen, tyckte det var passligt väder för att göra det. Får se vad jag hittar på idag. Johnny håller på och vibrerar grunden till växthuset. Var lite knepigt då det var så stor höjdskillnad från ena sidan till den andra, men det blir säkert bra. 



Ett kvällsdopp

Det är inte ofta det händer, men nu kan jag "bocka av" kvällsdopp i min "to do" sommarlista i huvudet. Efter att vi levererat traktorsängen till dess ägare körde vi iväg till Strömsö. Först for vi via Sandö, men konstaterade att vi hellre far till Strömsö. Det var inte mycket folk på Strömsö, klockan var ju efter 21 och det var mulet. Det var dock varmt i luften, men inte lika varmt i vattnet. Vi tog båda några simtag och så fick det vara bra. Men ett kvällsdopp blev det!
 
 
Sedan måste vi ju ta en titt på trädgården också.
 
 
En skön avslutning på dagen.



Traktorsängen är färdig!

För en tid sedan fick Johnny en beställning, det var en liten pojke som ville ha en viss sorts säng.
 
 
Nu är den äntligen färdig, traktorsängen alltså. Det var mycket arbete och tog all ledig tid, men den blev helt perfekt. För att få den transporterad och in i lägenheten måste några delar skruvas loss.
 
 
Det var en nöjd pojke som ivrigt tog emot traktorsängen. Han kunde knappt vänta på att alla delar skulle skruvas fast. Då sängen äntligen var på plats var det full rulle upp och ner i sängen. Tror nog sängen fick godkänt.
 
 
Lillasyster fick också vara med på ett hörn.
 
 
Kan dock tillägga att några beställningar på sängar mottages ej. Enligt snickaren var detta ett engångs projekt. 



Söndagskvällen

Igår kväll kom jag på att vi skulle fara ut och köra en sväng. Mitt i allt hade vi hamnat vid Nabben med varsin pizza framför oss. Gott var det fastän det var väl dyrt. 
 
 
Sedan sökte vi oss fram till Ulli och Oves villa i Lövsund, men var inte det lättaste att hitta dit. Tyvärr var ingen där, vi får göra ett nytt besök en annan gång.
 
 
Nu sitter jag och väntar på att få fara och besikta bilen, hoppas, hoppas den går igenom!



Loppisrace i Tölby

Idag ordnades loppisrace i Tölby. 15 gårdar deltog. Det var ganska passligt väder för en loppisrunda, inte för varmt och inte för kallt. 17 grader visade termometern. 
 
 
På sista stället fyndade jag en prickig tunika för 3 euro. Sedan svängde vi in till Johnnys arbetskompis på kaffe. Var en riktigt trevlig runda, men som vanligt finns det några saker man irriterar sig på. Ni som ordnar gårdsloppis, snälla, var så vänliga och skriv ut priser på sakerna ni säljer, ni får helt säkert sålt mera då än om folk måste fråga om priser. Bara ett tips. Nu säger jag inte att alla försäljare hade oprissatta saker, men överlag så är det alltid några ställen per loppisrace som inte har något pris på sakerna de säljer.
 
Nästa helg tror jag inte vi far iväg på något loppisrace...istället blir det kanske ett auktions besök.



Lek med färger

 



Årets första

Idag tog vi årets första båttur. Som jag har längtat! Det blåste visserligen ganska hårt på vissa ställen, men det gjorde ingenting. Lite kallt blev det om händerna, men det gjorde inte heller något. Kände doften av sommar, doften av hav.
 
 
Sprang också runt och fotograferade blommor, hur de fotona blev får du se imorgon. På tal om morgondagen, ni glömmer väl inte att det är loppisrace i Tölby, kartan hittar ni här.



Sätta ut båten istället för loppisrace

Idag hade vi egentligen tänkt fara på Loppisrace till Forsby, men bestämde oss för att inte fara. Istället ska vi fara och sätta ut båten, äntligen! Har hunnit en sväng via gymmet nu på förmiddagen, var verkligen ett svettigt jumppapass. Var också och hämtade pengarna från loppis, helt okej hade det gått, men den andra veckan hade nog gått sämre än den första. 
 
Imorgon har vi dock planerna inställda på loppisrace, närmare bestämt i Tölby. Inte så långt borta men ändå sällan man kör omkring där. Ska bli roligt! Tror det var ca 15 gårdar med så det är ganska passligt. Inte roligt då det blir för många ställen, blir bara stressigt då. 
 
Igår var det verkligen varmt, idag är det lite svalare. Håller tummarna för att vinden avtar lite så vi kan ta oss en åktur med båten, har ju väntat enda sedan september på den här dagen.
 
 



Grävningsarbete dagen lång

Igår pågick grävarbetet på gräsmattan i princip hela dagen. Från 7.30 på morgonen till 21 på kvällen. Nu är avloppstanken nergrävd och x antal stenar uppgrävda. STORA stenar dessutom. Vi trodde vi skulle klara oss utan att behöva köpa något jordlass, men icke. Måste ännu fyllas på med jord för att komma upp i rätt nivå på vissa ställen. Ett stort tack till grävmaskinisten som orkade hela dagen!
 
Så här såg det ut då jag kom hem från jobbet. På första bilden här nedan har de fyllt upp med jord i hörnet på gräsmattan där det alltid har varit lågt och vått. 
 
 
Avloppstanken var redan under jord. Nu sticker det bara upp två "brunnslock" samt två rör lite längre bort.
 
 
Idag ser det lite annorlunda ut, lite mera tillplattat. De stora stenarna är också borta (förutom de som vi redan hade på gräsmattan). Det blev riktigt bra, fastän gräsmattan försvann till stora delar. Dessutom var det här något som måste göras. Det går ju att så nytt gräs. Lägger upp efter bilder så småningom.
 
Önskar er alla en fin fredag, passa på och njut av solen och värmen! Jag tänker åka via gymmet en sväng nu på förmiddagen, sen efter sakerna till loppis och sedan jobba 14-21. En sån här dag skulle jag nog helst lägga mig på en strand med en bok i handen...men det får bli en annan dag. Efter dagens kvällstur väntar 3 lediga dagar.



Skor!

Ja jag och mitt eviga skoproblem. Minns någon om jag kastade bort mina ballerinas i höstas? Ja jag minns då inte. Hittar dem icke. Har lidit nu i några månaders tid, men nu äntligen har jag köpt nya skor. Att hitta skor som passar är inte det lättaste, jag är ganska "grannlago" som man säger på dialekt. Dessutom har jag ganska lång smal fot så de flesta skor är för breda. Hittade en helt vanlig ballerina sko på Citymarket för ca 15 euro, dessutom hittade jag ett par arbetsskor för samma pris. Har tänkt köpa nya arbetsskor nu i ett års tid, nu äntligen gick jag det gjort. 
 
Idag då jag hade vägarna förbi sko-extra i andra ärenden råkade jag få syn på ett par tygballerinas, för 9 euro blev de mina. Skönt att ha två par ballerinas att använda nu. Hoppas de håller åtminstone sommaren till slut. 
 
 



En pehmis utflykt

Igår kväll cyklade vi iväg till Kvevlax på varsin pehmis (mjukglass alltså). Bra då de flyttat glasskiosken från Fågelberget till bensinstationen i Kvevlax. Ett perfekt utflyktsmål. 
 
 
God glass var det! Sedan cyklade vi gladeligen hemåt igen. Tog längre vägen hem så allt som allt blev det 21,64 km, helt passligt om man frågar mig. 
 
 
Skönt då det äntligen har blivit lite varmare. Nu känns det som sommar!



Dagens loppisinköp

For via loppis för att kolla saldo. Gick samtidigt en sväng runt på loppisen, såklart hittade jag ju något att köpa. Var dock inga onödiga saker, två tunikor/klänningar för 3 euro styck. Kan inte få för många utav dem. Använder sådana både på jobbet och hemma så de är i väl användning. Antingen använder jag dem tills det är hål på dem, tröttnar jag på dem är det bara att sälja dem vidare på loppis.
 
 
Ingen har väl missat att jag gillar svarta kläder med mönster på...



Blommigt på Målarbackan

Igår bjöds vi på god mat på Målarbackan. Några av Jussis syskon med respektive var också bjudna. Det blåste kallt så vi måste äta inomhus, men lagom till kaffet lugnade blåsten i sig så vi kunde sitta ute i solen. Såklart blev det en trädgårdsrunda också.
 
 
Havtornsbuskarna har blivit ganska så höga.
 
 
Idag jobbar jag morgontur, skönt att få sluta redan klockan 15 och sedan ha resten av dagen ledig. Jobbar samma tid imorgon. De senaste dagarna har det nästan kännts som om jag har haft semester, har nog att göra med att Johnny har semester två veckor nu. Får se om vi hinner få ut båten denna vecka, nu vill jag känna vinden i håret (fast det får ju nog gärna vara spegelblankt vatten).



RSS 2.0