Julgransbollar

Köpte två fina julgransbollar idag. Fanns nog flera andra sorter också, men köpte endast dessa två. Tycker det är så fint med bollar i "fattigmanssilver".
 



Stadsdag

Som sagt...Whiskas kom in 01.30 inatt...att hon inte kan lära sig att komma in i tid. MEN hon ville ju inte gå ut 4-5 tiden som hon brukar göra, så jag fick ju sova ostört då :). 
 
Idag blir det en stadsdag med mamma. Ska bl.a. söka efter tyg till lilla-wc:n. Sedan blir det nattjobb 16-07.
 
Mollybusen i bastun :)



Överlevt dagen

Har överlevt dagen utan större bekymmer. Har knappt haft ont i käken. Tydligen är det effektiva piller jag fick. Det värsta borde ju vara över nu, men ännu är det ju nog svullet. Böjer jag mig ner så pulserar det som bara vad i käken,   är väl nog bäst att inte göra det då. Får hoppas jag inte är gul och blå i ansiktet imorgon, denna tand var nämligen den som satt hårdast fast av allihopa så jag trodde hela käken skulle åka ur led.
 
Whiskas hade just besök uppe på föjsvinden, en lurvig vit kisse, längesedan den var på besök. De var dock inte så vänliga mot varandra, spottade och fräste. Får se nu när Whiskas vågar sig in...
 



Beställt!

 
Har beställt den här klänningen från Ellos, får hoppas den passar! :)



Sista visdomstanden utdragen och kaktusar

Då var den sista visdomstanden utdragen, skönt att slippa dem! Ska nu lyda order och lägga mig ner på soffan och vila, blir att ta det lugnt resten av dagen. Skönt att inte ha några måsten idag. 
 
Såg att det är tre kaktusar som är påväg att börja blomma, eller den ena har redan börjat blomma medan de andra två har knoppar. Ska bli intressant att se vad den ena har för färgs blommor, var så länge sedan den blommade.
 



Snöstorm

Usch vilket väder det är ute nu. Riktig snöstorm! Kom precis från gymmet, var på SH´BAM 45, Total 30 och Vatsa 15. Skönt att röra på sig efter att inte ha gjort så mycket idag. 
 



Kuddar

Har alltid tyckt om kuddar och kuddöverdrag, skulle kunna ha hur många som helst. Fast då jag tänker efter är det ju ganska onödigt, men nog blir det ju lite hemtrevligare med några kuddar i soffan, eller hur?
 
Här kommer ett litet ihop-plock av kuddar jag inte skulle tacka nej till:
 
 
 



Ledig måndag

Skönt med lediga dagar. Inatt har jag verkligen sovit ut, gick o sova 21.45 och steg upp kl.8 så borde vara utvilad nu. Får se vad jag hittar på idag. Tror jag ska måla färdigt skåpet som jag har hållit på och renoverat så jag kan ta in det snart. Frågan är ju bara vart jag ska lägga det...
 
 
Fortsättningsvis är det minusgrader ute. För mig får det gärna vara minusgrader, några plusgrader gör ju bara så att jag måste tvätta bilen snart igen :).



Tvättat bilen och eldat

Har äntligen fått tvättat bilen idag, borde nog tvätta den lite oftare, senast var nog någongång i somras. Vi har också eldat upp en del skräp idag. Johnny tog en gammal plåttunna och kapade av toppen på den, sedan var det bara att lägga i skräpet och tända på.
 
 
Nu ska det bli skönt med bastu!



En fin men kall morgon

 
Idag blir det att fara och rösta samt på mat till Gunvi o Jussi, sen får man se vad man hittar på. Ledig nu till onsdag kl.16 :).



Plogkäppar

Nu får det komma mera snö för nu är plogkäpparna uppe längs gårdsvägen. Fast riktigt mycke snö behöver det ju förstås inte komma riktigt ännu :). 
 
 
Var på mässan idag, men var nog det vanliga, köpte inget. Sen blev det mat på Hesburger. Snart blir det att åka iväg till jobbet igen för natt 2 av 2.



Lördag

Har jobbat inatt, ska jobba nästa natt också. Får se då hur det går då vi ska vrida klockan bakåt...Idag ska vi på mässa till Botniahallen, får se om det är något intressant där eller bara det gamla vanliga. 
 
Här kommer några bilder från igår då det var så fint väder.
 



Fina dukar

Fick två gamla fina dukar av Berit igår, tusen tack! :)
 



Fredag igen

Då var det fredag igen. Tycker veckan har gått så snabbt. Blir jobb hela helgen för mig, har dubbelnatt 18-09. Skönt att ha dubbelnatt på den sidan för en gångs skull. Frågan är bara den hur jag ska göra då klockan ska ändras natten till söndag. Försov ju mig i våras då tiden ändrades. Suck. Måste väl söka fram någon annan väckarklocka än telefonen. 
 
Idag blir det nog gym samt loppisbesök. Har ingen ro att sitta hemma och vänta på att klockan ska bli 18. 
 
 
Molly testar om det är bekvämt att ligga i tvättkorgen...men det var nog inte det. Igår kväll trivdes hon dock bra i bastun så jag måste nästan bära ut henne därifrån så hon inte skulle få för varmt :).
 
 



Ja se det snöar!

Första snön är här! Ser nog fint ut med lite vitt på marken. Får se hur mycket som kommer och hur länge det hålls kvar.
 



Minusgrader

Får se nu om första snön kommer inom de närmaste dagarna. Kallt är det åtminstone ännu fast klockan snart är 10. 
 
 
Nu blir det en sväng till gymmet innan "besöksdagen" börjar. Kl.13 kommer några släktingar samt mamma o pappa hit och sen på kvällen kommer en kompis hit. 



We Love The 90´s LIVE

 



Köpt i Stockholm

Shoppade inte så mycket i Stockholm, men en del saker kom jag nog hem med...
 
Köpte billiga julgardiner till köket/vardagsrummet/matplatsen. Får hoppas de ser lika bra ut som på bilden.
 
 
En film köpte jag också!
 
 
Sist men inte minst köpte jag en korallröd klänning som var på 50% rea. Tycker så om den färgen, köper allt möjligt i den färgen just nu :). 
 



Vinterdäcken på

Igår kväll var vi och bowlade från jobbet. Var riktigt roligt fastän jag inte vann :). Sen blev det mat på Rax. Där åt vi som om vi inte sett mat på länge och mätta och belåtna kunde vi sedan fara hem (vissa till jobbet). 
 
Idag for jag till jobbet till 7. Har sjuans tur imorgon också. Ikväll har vi bytt till vinterdäck på min bil. Behövs nog då det har varit flera kalla morgnar med minusgrader. Får se om det kommer nån snö i slutet på veckan. 
 
 
Usch vad smutsig bil jag har...borde tvätta den...nån dag...:)



Lördag o söndag i Stockholm

På lördagen gick vi i ännu mera butiker inne i Stockholm, samt var på kaffe med Peppe o Matti som också var där. Sen blev det en sväng till Kungens kurva, men till Ikea var vi inte. Blev sedan bråttom därifrån då vi skulle på bio kl.16.30 inne i city så vi fick halvspringa till tunnelbanan, men vi hann precis. Var och såg på Taken 2, bra film!
 
I tunnelbanan
 

Efter bio tog vi pendeltåget mot Märsta till Inger. Men var lättare sagt än gjort att ta sig dit. Flera stationer före Märsta, i Häggvik, måste vi stiga av tåget för att spåret var avstängt fram till Märsta pga en olycka. Istället skulle vi få åka buss den sista biten. Tre bussar stod och väntade, men de blev snabbt fulla, så var bara att stå där med åtminstone 50 andra och vänta på fler bussar. Vi väntade och väntade. Sedan såg vi då folk började gå ner mot tåget igen, så vi gick också ner för att se vad som var pågång. Då visade det sig att tåget gick igen, men någon sådan info hade vi inte hört dit upp där vi stod o väntade på bussarna. Tur att vi gick ner då vi gick för tåget kom efter 1 minut och vi fick fortsätta vår färd. Sedan måste vi vänta 20 minuter vid stationen på bussen som tog oss till Inger. Då vi äntligen kom fram var vi ganska så trötta! Tog allt som allt 2 ½ timme att ta sig dit fastän det egentilgen skulle ha tagit ca 1 timme.
 
På söndag morgon sov vi länge. Tog det lugnt hela dagen, var bara och handlade lite till en butik samtidigt som vi tog en promenad.
 
 
På söndag kväll blev vi skjutsade till flyget, tack för det! Som alltid var det roligt att vara borta hemifrån några dagar, men också lika skönt att komma hem. Tack Inger för att vi fick sova hos er! 



We Love The 90´s i Globen 19.10.2012

På fredagen flög alltså jag och Johnny till Stockholm. Var jätte nervös före för visste att det skulle ta sjukt i öronen, och det gjorde det, men som tur överlevde jag nog :). 
 
 
Sov första natten på hotell på Kungsholmen, litet rum, men helt okej hotell.
 
 
På dagen gick vi runt på stan och shoppade lite.
 
 
På kvällen var vi på "We Love The 90´s" till Globen. Var nog bästa konserten jag varit på! Var ju precis min favorit musik, alltså 90-tals musik :).
 
Markoolio
 
La Cream
 
Corona
 
 
Sash!
 
SNAP!
 
Dr. Bombay
 
E-Type
 
Vad vi gjorde på lördagen och söndagen får du se imorgon.



Hemma igen

Då var man hemma igen efter en rolig helg i Stockholm! Var alltså 10 år sedan jag flög senast. Hur många av er gissade rätt? :)
 
Imorgon blir det en lååång arbetsdag, först jobb 8-16, sen bowling 17-18 samt mat på Rax efteråt med jobbkompisarna.
 
Lägger in fler bilder från Stockholm imorgon kväll.
 



Det närmar sig...

Imorgon ska jag göra någontig som jag inte gjort på 10 år, vad, får ni själva lista ut ;). Börjar bli smått nervös, så nervös att jag knappt sov någonting förra natten, får hoppas jag sover av ren utmattning denna natt, så man är pigg imorgon.
 
Nu ska det bli skönt med bastu efter en fullspäckad dag. Blev ju en sväng till till jobbet nu på kvällen då det visade sig att jag hade tagit arbetstelefonen med mig hem...ja så kan det gå :)
 
Vi hörs igen efter helgen. Ha det bra!
 



Snart dags för inflyttning?

Var på "Taklaksfest" (eller hur man nu säger), till nya boendet idag. Där bjöds vi på mycket gott. Var också intressant att se hur det ser ut inomhus, har ju endast sett det från utsidan förut. Var dock ännu svårt att kunna föreställa sig riktigt hur det ser ut då det är färdigt, men lite ditåt såg man ju nog. I vissa klientrum hade de lagt kakel på väggarna i wc samt målat väggarna i rummen, men nog är det ju en hel del kvar att göra innan det är färdigt. Hoppas det är färdigt till januari som utlovat. 
 
Var så mörkt därinne så kunde inte ta några bra foton. Men lite mer avancerade ytterdörrar blir det åtminstone, de här borde fara upp av sig själva (får man hoppas), ganska behändigt då man ska in med en rullstol.
 
 
 
Från det här hållet ser man också att de kommit ganska långt med HVC bygget. Då man ser ut genom fönstret vid nuvarande boendet ser man endast en stor betong vägg.
 



En onsdagskväll i oktober




Dagens bästa köp

Har varit en bra dag idag. Hittade precis det jag ville ha, ett par nya skor och en ny väska. Dessutom köpte jag lite annat också som jag behövde. Fyndade på loppis också, men det kan jag inte visa här :).
 
 
Nu börjar det nog bli dags att laga mat, har inte ätit annat än frukost idag så börjar bli lite hungrigt!



Tredje varvet

Nu har jag målat skåpet nästan tre varv, bara dörrarna som behöver målas ett tredje varv. Får se sen om det räcker med färg eller om jag måste måla fyra varv, men tror nog det ska räcka. 
 
 
Johnny har börjat laga julklappar eller vad det nu är...:)
 
 
 



Höst väder

Har jobbat 7-15 idag. Passlig dag att jobba då det inte har varit något väder att vara ute. Regn och rusk hela dagen. Börjar nästan vänta på snön, har nog av allt regn! Har regnat in i föjse nu igen, konstigt att det regnar in där nu då det inte gjorde det medan vi bodde där...
 
Finns inte riktigt motivation till att göra så mycket i detta väder. Tror jag börjar med att se på ett avsnitt av en serie. Tror också vi får nöja oss med uppvärmd mat ikväll, onödigt att laga ny mat då det finns i frysen.
 
Vad gör ni i detta höstväder? Kommentera på nu bara :)
 
 



En solig dag

Har passat på att njuta av solen idag. Gick ut och räfsade lite tillsammans med kissona. 
 
 
Molly solade på trappan, men sen gick hon till skogs för att jaga möss :)
 
 
Whiskas njöt av solen i fönstret på gäststugan.
 



Nya lyktor

För någon dag sedan köpte jag lyktor att hänga vid trappan. Köpte de billigaste jag hittade, sedan visade det sig att den ena var sönder, men Johnny fixade den. Nu är de upphängda och ikväll ska jag nog sätta ljus i dem. Är så mysigt med lyktor och ljus nu då det börjar bli mörkt om kvällarna. 
 



Dags för jobb igen

Åt god pepparbiff vid Tesses. Har också hunnit vara ute och njuta lite av solen idag. Bar bort lite ris till skogs och Johnny lade hönsgaller runt några buskar och äppelträd.
 
 
Nu är det dags för jobb 16-07.
 



Knoppar

Har varit en lat söndag hittills. Har legat och sett på tv hela förmiddagen. Snart ska vi på mat till Tesses café med Mia o Tomi. 
 
Såg att kaktusen i badrummet har knoppar. Får se om någon av de andra kaktusarna också får knoppar. Har fyra stycken, men är bara två som brukar blomma. 
 



Tropiclandia ikväll

Blev en avkopplande kväll på Tropiclandia. Först åt vi gott och sen simmade vi. Fast mest satt vi ju nog i den gemensamma ångbastun :). Borde nog ha en sån bastu hemma!
 
 
Nu blir det lördagsmys...
 



En regnig lördag

Har jobbat 7-15 idag. Trist väder, bara regn och mera regn. Passligt jobbväder dock. Förr en dag var jag ut och gick med en klient och inspekterade nybygget, nog blir det väl färdigt snart får vi hoppas. 
 
 
Omfartsvägen kommer nära nya boendet. Men hur nära, får man se sen då allt är klart.
 
 
Får se vad lördagskvällen har att erbjuda. Egentligen skulle jag inte orka göra så mycket, tycker jag gjort mitt för idag.
 



Cykeltur i skymningen

Blev en cykeltur i duggregn i skymningen till forsen och Målarbackan.
 
 
Nu blir det en film på tv och kanske lite popcorn. Imorgon jobb 7-15.



Sol och regnbåge

Var fint väder då jag for hemifrån, men efter en kilometer började det regna och regnbågen kom fram. Ombytligt väder idag. Hoppas solen skiner resten av dagen och att jag skulle få med Johnny ut på en promenad eller cykeltur ikväll.
 



Vampire diaries säsong 4 börjat! :)

Nu ska jag se första avsnittet av Vampire Diaries säsong 4. Som jag har väntat! Ska bli så spännande! Denna vecka började också en ny säsong av 90210 (på nätet alltså). Roligt då många bra serier börjar igen. 
 
Sen blir det nog en sväng till butiken.
 



Jobb o gym

Då var det färdig arbetat för idag. Tog ut en övertidstimme och slutade kl.19. For sen till gymmet på Basic 30 och HIIT 40. Var svettigt! Nu ska det bli skönt med bastu! Ska också bli skönt med en LEDIG dag imorgon :).
 
 



Morötter

Tog upp morötterna ur grönsakslandet igår, var nog på tiden. Var ganska så lerigt och vått men fick nog upp dem till sist.
 
 
Får se vad de smakar. Hoppas de är goda!
 
Idag blir det jobb 12-20. Ska hoppas på att få uppladdat och beställt fotona innan dess. 



Målat dörrarna

Har delad dag idag. Var först på möte 9.30-11. Är nu ledig mellan 11-15 och sen jobb 15-20. Har målat skåpdörrarna nu ett varv. Blir nog bra! 
 
 
Nu lite mat och något bra på tv innan jobbet kallar.



Skåpdörrarna på plats

Ikväll har vi hjälpts åt i snickeboa. Har satt fast gångjärnen på skåpen och skåpdörrarna så nu är skåpdörrarna på plats. 
 
 
Då dörrarna kom på plats såg vi att det var en stor springa mellan dörrarna, så då var Johnny snäll och fixade en list som han spikade fast.
 
 
Nu kan jag äntligen börja måla dörrarna någon dag :). Sen ska hela skåpet målas två varv till.



Ljuslyktan uppe

Har jobbat 8-16 idag, så nu är jag trött. Frågan är när jag är jag inte trött? Behöver inte stiga upp så tidigt imorgon då jag måste vara på jobb först 9.30. 
 
Igår kväll gick jag igenom en hel del foton från förra året. Borde skicka in för "framkallning" igen. Ligger efter som vanligt. I albumet hade jag fram till sista april 2011 så är ju några tusen foton att gå igenom fram tills idag. Är likadant varje gång jag ska skicka in, senast var i januari såg jag. Borde kanske skicka in lite oftare, men det kommer man ju inte sig för. 
 
Ska testa att ladda upp fotona på Smartphoto ikväll, igår försökte jag med Ifolor, men gav upp efter fyra timmar då datorn bara laddat upp 100 av 700 foton, skulle ta en evighet att göra färdigt beställningen i den farten. 
 
Nu har äntligen min ljuslykta kommit upp i taket. Ibland blir man överraskad! :)
 



Dukar

Var till SuviKirppis och Adam o Eva idag. Köpte en bunt med dukar för 5€.
 



Nästan ledig måndag

Har jobbat inatt, så blir nog en lugn dag idag. Har inga planer. Kanske far jag och ser på vattnet här runtomkring. Körde via Höstves o Veikars nu då jag kom hem och nog var det mycket vatten lite här och där på åkrar och ängar. 
 
På fredagen då vi var till stan kunde jag inte motstå att köpa en fin pumpflaska för tvål. Borde ha köpt två, en till badrummet och en till lilla wc:n, men får väl hitta en annan dit upp.
 



Mera översvämning

Idag var vi på god mat till Västervik, Molly var också med.
 
 
Sedan körde vi omkring lite och såg på översvämningen. 
 
I Skatila
 
I Staversby
 
I Voitby
 
Tur att vi inte har lika mycket översvämningar här som på andra håll. Vattnet skulle nog behöva stiga ganska så mycket innan det skulle nå vårt hus. Tur man bor högt upp!
 
Nu är det dags för nattjobb 18-09.
 



Översvämning

I Lappfjärd var det högt vatten!
 
 
Också i Närpes var det översvämning.
 



Ett dygn med Sofia o Malena

Var ett roligt dygn tillsammans med Sofia och Malena. Blev shopping, café besök, mathandlade, pizzabakning, spel, bastubad o bubbelbad och till sist en film. 
 
 
Ska inte pizzan bli färdig SNART, vi är så hungriga! :)
 
 
Malena vann överlägset!
 
 
Efter en god natts sömn for de just hem. Jag har väl sovit sådär, för Molly har sprungit av och ann hela natten. Hon funderade säkert varför dörren till "hennes" sovrum på vinden var stängd.
 
Nu bär det av på förlovningskaffe till Johnnys kusin. 



Nattgäster

Regn, regn och mera regn. Var egentligen tur att vi bestämde oss för att inte fara till någon villa idag. Istället kommer Sofia och Malena hit och sover över natten. Ska bara fixa det sista nu för snart är de här. Blir ett dygn av skratt och annat skoj. Säkert äter vi något gott också. 
 
Så här fint väder var det ifjol då vi sov över på Malenas villa. Får ju hoppas regnet lättar mot kvällen.
 
 
Ha en bra fredag allihopa, vi hörs imorgon!
 



Höstmys




Dubbelnatt

Kom just hem från jobbet. Är trött efter att ha haft dubbelnatt, men ingen vits att gå och sova nu. Idag ska det nämligen städas då vi får nattgäster imorgon. Men före jag greppar dammsugaren blir det nog ett avsnitt "Once upon a time". 
 



En kväll i Oktober




Kuddöverdrag

Var via Fyndis idag på samma gång som jag var och handlade. Hittade ett fint kuddöverdrag för 6€. Det är inte riktigt samma nyans som de kuddar jag har från förr, men annars är de lika.
 



Tidig väckning

Var väckning kl. 4.10 på jobbet idag, gäsp! Ska väl slänga mig på soffan nu en stund och se om jag somnar. Har ju en natt till men ska först till 21 ikväll. Får hoppas jag får sova lite mera nästa natt så jag orkar sitta på möte till 12 imorgon. 
 
Hade trevligt besök igår av "grannarna inne i skogen" :). Alltid roligt med oväntat besök. Whiskas blev som vanligt rädd, hon tycker nog inte om barn. Till sist fick hon chansen och sprang ut. Som tur kom hon nog hem sen på kvällen. Molly var ute hela långa dagen igår så då hon kom in på kvällen måste Johnny torka henne med en handduk för hon var genomvåt :). 
 



Lönnlöv

Sov inte längre än till 8 idag fast jag egentligen skulle ha fått sova hur länge som helst. Whiskas kom nämligen och väckte mig och sa att hon ville ha mat, så var bara att stiga upp då. Har sett på två avsnitt av "Once upon a time", bra och spännande serie. Den ska visst visas på Nelonen i höst också med start 14 oktober, men så länge kunde jag inte vänta så ser den på nätet istället. 
 
Ska till jobbet först till kl.16 idag, skönt att jobba några nätter nu efter flera dagsturer.
 
Var ut och plockade några fina lönnlöv idag. Av alla löv här runtomkring är nog lönnlöven de finaste.
 
 
Synd att det är så tråkigt väder idag, skulle ha känt för en promenad, men skippar nog det då det regnar. Får väl hitta på något vettigt här inne istället.



Islandsgodis och lavastenar

Mamma o pappa var hit ikväll och visade fina bilder från Island. Fick också lite godis, en ljuslykta och två lavastenar. Tack, tack!
 



8-16

Jobbat 8-16 idag. Var ut och gick till biblioteket fram o tillbaka med två klienter. Blev en promenad på 3 km fram o tillbaka. Skönt att kunna kombinera arbete och motion ibland :). Jag blev åtminstone svettig!
 
Nu är det snart dags för mat. Sen kommer mamma o pappa hit ikväll. Ska bli intressant att höra om hur det var på Island.
 
Lampan hänger nu i badrummet :)



RSS 2.0