Första gången på babysim

Igår kväll var vi på babysim för första gången. Lite nervös var jag nog för hur det skulle gå. Vi hade med fammo också för att hjälpa till lite. Jag gick först och bytte om. Under tiden klädde de av Wilma och jag tog emot henne så Johnny skulle få gå och byta om. Så länge vi väntade på vår tur att simma gick vi in i duschrummet. Vi hann bara komma in dit så började hon ropa. Det var inget vanligt skrik, det var skriket man inte får slut på i första taget. Där var helt enkelt för mycket folk och så var där kokhett. Hon skrek så hon blev illröd i ansiktet och jag blev säkert lika röd. Då det blev vår tur att gå ner i vattnet fortsatte hon att vara missnöjd. Ett tag lugnade hon ner sig, men sedan kom simläraren och pratade med henne igen, så då började hon gråta ännu en gång. Vattnet tyckte hon nog om, det var omgivningen som störde. För mycket människor och för mycket ljud. Hon har ju varit blyg en längre tid redan.
 
 
Efteråt lugnade hon ner sig först då hon var påklädd och fick komma upp i famnen. Så det var första simturen det. Oj oj. Ja nå om man ska se något positivt med att hon skrek så var det ju att hon fick så varmt (för varmt) så hon behövde inte frysa åtminstone. Får hoppas det går bättre nästa gång. Måste nog erkänna att jag inte ser framemot nästa simtur, men det är väl bara att hålla tummarna. Inte är det lätt att vara liten. 
 
Fina simbyxor hade hon också köpt. Man kan ju inte fara och simma helt "nakupelle" heller.
 
 Familjen muggen

I söndags åkte jag iväg till Comboliina helt för mig själv. Det var skönt och välbehövligt. Tog det lugnt och gick igenom loppisen i sakta mak. Mitt i allt såg jag en muminmugg, en som jag inte hade i min hylla. Förvånad blev jag då priset inte var högre än 30€ ☺. Sällan man ser Familjen muggen för mindre än 50-lappen, så den åkte genast ner i korgen. Nöjd och glad blev jag! ☺ 
 
 Helgens mode

Så här såg helgens mode ut. En älskling och en prinsessa ♥. Den fina prinsess dräkten fick hon av ett par av sina faddrar (tack Linda o Göran). Tyvärr börjar den bli för liten och det är just och just att den går på. Men så är det ju, hon växer så det knakar. Som tur har hon ännu skåpet fullt med kläder i storlek 68 som hon allt mer har börjat använda. Sedan har hon nog ganska mycket i storlek 74 också, men inte fullt så mycket. Sedan glesnar det i klädskåpet, men utan kläder blir hon inte i första taget då hennes mor hittar så mycket fint på loppis hela tiden, hehe.
 
 En oktobervecka och från mage till rygg

Här har det inte hänt så mycket denna vecka. I tisdags var vi dock ut en sväng med bilen. For med tack kort till mödrarådgivningen och till jobbet. Wilma uppförde sig exemplariskt då vi gick in till jobbet. Hon bara såg sig omkring med stora ögon och funderade säkert vart hon hade kommit. 
 
Igår fick vi äntligen sålt båten, den mindre alltså. Var ett par från Alajärvi som kom efter den. Skönt att slippa den nu då vintern kommer. Igår hade vi också besök av pappas moster Berit. Tack för besöket!
 
Igår blev det också två promenader. Andra gången vi var ute och gick sov hon hela 1,5 timme, duktig flicka. 
 
 
Idag åkte vi iväg till Forskärr och köpte en till halare åt Wilma. Fyndade den på Facebook loppis. En Älskling halare. Har nog en huva också, men den kom ej med på bild. Är så svårt att veta när det blir kallt och hur snabbt hon växer, bäst att vara förberedd. Har på känn att den ena halaren är för liten redan. Bäst att ha en större redo för användning. Fick äntligen också inhandlat en ny nappflaska. Den hon har haft är egentligen menat från nyfödd upp till två månader, nu köpte jag nästa storlek. Var ju på tiden. Lite större var den också. Denna gång blev det en rosa flaska.
 
 
Nu har vi just varit ut på en kvällspromenad i mörkret. Märks nog att det blir mörkt snabbare om kvällarna. Finns bara ett håll att gå åt då det är mörkt, i dessa varg tider vill man nog inte gå där det inte finns någon gatubelysning. Nu blir det ett glas alkoholfritt vin (har hittat en sort som inte smakar pyton) och lite ost, passar bra en mörk höstkväll som denna. Och just då jag höll på att publicera inlägget så svänger sig den lilla busen från mage till rygg, lilla duktiga Wilma ♥.
 Auktion och middagsvila

Igår var vi på auktion till Miekka. Ovanligt med auktion så här sent på året. Visste nog nästan på förhand att vi inte behövde något, men man kan ju aldrig veta. Auktionen hölls utomhus så det var tur att vi var ordentligt klädda. Solen värmde dock skönt ändå. Vi åkte nog hem tomhänta.
 
 
Idag har det inte varit lika fint väder. Regn, regn och mera regn. Höll visst upp på morgonen, men precis då jag tänkte att vi skulle ta oss en promenad så började det ösa ner. Sedan regnade det resten av dagen. Suck. Nåja, vi busade på övrevåningen en stund. Om man vill kan man ta sig en vilopaus i vaggan, vi testade förut en dag, men det blev ingen långvarig vilostund.
 
 
Idag blev det istället middagsvila gånger fyra i sängen. Lite enformigt blev det nog. Ammar henne ca 5 minuter och så somnar hon, bra så, men då gäller det att jag ligger kvar bredvid henne, annars vaknar hon. Då sover hon ca 30 minuter. Så känns nästan som vi bara legat och vilat idag, hehe. Synd då det varit så dåligt väder. Borde köpa en ordentlig regnrock, några regnbyxor äger jag inte ens. Ikväll blev det en timmes tur med bilen istället för en kvällspromenad. Nu sover damen så sött i sin säng, snart är det nog dags för oss andra att krypa ner under täcket. Godnatt.
 Veckans loppisfynd

Just nu springer vi inte på loppis lika ofta som vi brukar. Den yngsta i familjen brukar nämligen oftast vakna bara vi stiger innanför dörren på ett loppis. Sedan hinner man inte gå många meter innan det är färdigt och hon börjar ropa. Ibland somnar hon om, ibland ligger hon bara och tittar, men det händer inte att hon skulle sova sig igenom en hel loppisrunda. Nåja, här om dagen kom vi oss ändå till Comboliina. Det gick relativt bra och vi kom oss igenom hela loppisen denna gång utan att behöva gå ut med hälften osett. Långa kassaköer är också något vi helst undviker men denna gång hade vi tur och det var kort kö. Tomhänta kom vi heller inte ut. Denna gång fyndade vi ett par hängselbyxor i storlek 80 och en pyjamas i storlek 68. Praktiskt med ärmar man kan vika över händerna på pyjamasen. Borde köpa fler såna. Säg till om du vet var man kan hitta såna pyjamas! 
 
Igår blev det också en runda på loppisen i Kvevlax UF. Mamma och pappa var snälla och skötte Wilma under tiden, så jag fick åka iväg själv en sväng. Tyvärr hade jag spyhuvudvärk och det bara vinglade mig i huvudet, så det var inget nöje att gå på loppis. Hittade nog ändå lite smått och gott, men skulle nog ha sökt igenom alla loppisbord ännu en gång om jag skulle ha orkat. 
 
 
Mest nöjd är jag över Polarn o Pyrets vindfleecehalare för 4€. Såg att de kostar 80€ i butiken. Visserligen blå, men allt behöver inte vara rosa och rött.
 
Idag efter att vi varit till stan en sväng släppte Johnny och Wilma av mig så jag fick gå ett varv på Combo. Blev ett snabbt varv på en halvtimme, men skönt att få vandra runt själv ändå. Kom ut med bl.a. följade saker.
 
 
Nu inhandlas mest storlek 68, 74 och förstås ännu större kläder om jag hittar något fint. Den rosa fleecedräkten i storlek 74 kommer säkert till användning i vinter, vintern är ju lång. Den rosa bodyn/klänningen har hon redan en av i storlek 56, men den är ju tyvärr för liten så nu fick det bli en i storlek 74 för en billig slant.
 
Det har varit en bra loppisvecka!
 Rådgivningsbesök 3.10

I onsdags var det dags för 3-månaders rådgivnings kontroll. Hade inte alls sett framemot besöket då jag visste att Wilma skulle bli vaccinerad. Besöket gick dock ganska bra. Hon hade vuxit rejält, ja i alla fall så hade vikten ökat med ett kilo sedan sist. Hon väger nu 6,3 kg. På längden hade hon förstås också vuxit och är nu 61,4 cm lång. Hon stödde bra på armbågarna då hon låg på mage. Då hörseln skulle kollas ville hon inte riktigt titta efter varifrån ljudet kom, hon såg istället på rådgivningsdamens rosa naglar. Men sedan då det smällde till lite mera reagerade hon nog. Till sist blev det dags för vaccination. Tur att Wilma inte visste vad som skulle ske. Var ju bara mamma som var nervös. Hon fick två sprutor, en i vardera låret. Själva sticket tog förstås sjukt och hon grät, men tystnade ganska så snabbt efteråt. Hon var nog mest hungrig. Då rota vaccinet skulle ges så blev det lite besvärligare. Det ges ju via munnen ur en liten pipett, en droppe i taget. Tar alltså en stund att ge det. Wilma ville dock ha händerna i munnen, pappret som hon hade under hakan ville hon äta upp och så ålade hon sig så jag hade fullt upp med att hålla i henne. Ingen lätt uppgift att få i henne vaccinet. Dessutom tyckte hon att det kom så lite av vaccinet på en gång, så rådgivningsdamen fick ge lite mera åt gången än vad hon brukar ge åt en 3-månaders baby. Inget tålamod här inte, hehe. Som tur smakade vaccinet gott och efteråt fick hon en slurk mjölk så hon somnade.
 
Nästa månad blir det som tur inga vacciner, dock ett läkarbesök. Vid 5 månader blir det samma vacciner igen.
 
Hon var nog en duktig flicka. 
 
 En orolig natt

För några nätter sedan blev det inte mycket sömn.  Wilma sov dock hela natten igenom. Då vi skulle gå och sova trodde vi att Whiskas ännu var ute. En gång i timmen turades vi om att ropa på henne. Ja vi kunde helt enkelt inte sova. Vi ropade och ropade, men ingen Whiskas kom. Jag låg och tänkte på att vargen varit i farten. Klockan 3 gick jag upp på vinden och till och med in i skrubben, men ingen Whiskas. Då jag var uppe klockan 5 gick jag till vardagsrummet, där låg Whiskas och sov så sött på en filt på golvet ❤. Troligen var hon i skrubben då vi gick och sova och hade sedan kommit ner därifrån. Hon undrade säkert varför vi ropade på henne där ute då hon låg och sov här inne ☺.

 
 ❤ 3 månader ❤

Idag blir Wilma hela 3 månader gammal. Tiden går så fort. Snart börjar ju 62:ans kläder också vara för småa, i alla fall en del. Idag fick hon agera fotomodell så jag kunde föreviga 3 månaders dagen. Som tur blev det bara två klädombyten, hehe.
 
 
Lilla gulle älskade Wilma 
 RSS 2.0