Grillkväll vid sportplan

Förra söndagen efter att ha jobbat hela dagen ville jag få lite frisk luft. Så då for vi till sportplan och grillade lite korv 😋.


Lite flöjtmusik blev det också 😅🥰. Åkte några varv i en backe med pulkan för att hålla värmen medan vi väntade på korven. Ja, det var väl nog mest jag som frös 😄.

Gott var det och mysigt är det alltid att äta utomhus (om man frågar mig, Johnny tyckte vi kunde ha stannat hemma o ätit där inne 😅).




Fint väder på Lillö

En dag åkte vi till Lillö och njöt av solen. Nu längtar åtminstone jag verkligen efter våren. Man kände hur solen värmde och man kunde senare se på oss alla att vi fått lite färg i ansiktet ☀️.



Wilma tyckte det var roligt att leka på isen och samla små isbitar. Där kunde vi ha stannat länge bara inte klockan skulle ha blivit så mycket.


Nu är det nedräkning till min semester i mars. Men före det ska vi åka en sväng till Umeå. Bra att ha något att se framemot 🙂.





Coronapositiv och soliga dagar

Slutet på förra veckan blev inte riktigt som planerat. På torsdagen for jag och Wilma till stan. Såg på penkkis lastbilarna och plockade godis. Efteråt blev det mat på Rax 😋. Då vi kom hem kände jag mig konstig, tog ett coronatest som visade positivt. Inte konstigt eftersom jag blivit exponerad på jobbet. Så det blev att vara hemma från jobbet hela helgen. Kände mig yr, hade huvudvärk, stegring, lös mage och sjukt i kroppen. Dock ingen feber, men väldigt trött. Så mera symptom än förra gången hade jag nog.


Fem dagar har det ju varit att man måste stanna hemma oberoende symptom, men nu hade det ändrats till att man kommer på jobb då symptomen är på väg att avta. Söndagen var egentligen värst, då undrade jag nog varför jag sagt att jag kommer på jobb på måndag, men följande dag var jag ändå helt okej och orkade jobba.


Det var inte precis någon vila att ligga hemma och vara sjuk. Det var full rulle från morgon till kväll 🥴. Wilma hade inte brist på energi fastän hon var lite snuvig. Som tur räckte det bra med att jag bara gick bredvid och såg på då hon lekte där ute 🥰.


Den här veckan har varit bättre, vågade mig till gymmet på fredagen fastän jag inte var 100% frisk. Betalar man 60€ i månaden för gymmet så måste man ju fara dit också 😉😄. 






Besök i kyrkan och mammas födelsedag

För snart två helger sedan var det fullt upp. Måste ju passa på och hinna med allt då man äntligen hade ledig helg. Den här söndagen började vi med att vara lite kyrkliga av oss och for på Knattegudstjänst till Korsholms kyrka. Det var Wilma som ville dit. Det var en lite annorlunda gudstjänst, som förstås gick enligt barnens villkor. Vi sjöng lite, hörde på nån berättelse och så var det pyssel där emellan 👍. Vi fick också lyssna på barnkören som Felicia är med i. Tyvärr var inte Wilmas kör med och sjöng. De tände också ljus för alla barn som blivit döpta inom församlingen förra året.


Efter gudstjänsten bjöds det på plättar i församlingsgården 😋.

På kvällen bar det av till Västervik där vi firade mamma som hade födelsedag 🎁💐. Vi var samlade allihopa.


Det blev en bra söndag med andra ord 🙂.






Ett annorlunda loppisfynd

Förra helgen gjorde vi ett lite annorlunda loppisfynd. Eller egentligen var det Johnny och Wilma som fyndade. Jag höll ögonen på helt andra saker 😅.


Måste googla för att ta reda på vad saken egentligen heter. "Snowkick" var tydligen det engelska namnet.


Bra att öva balansen på 👍. Sparkcykeln som inte blev någon hit fick vi ju sälja. Wilma tyckte det var riktigt roligt då hon vågade åka nerför den lilla backen ut mot vägen. 


Sedan har det bara gått bättre och bättre att sparka med den 👍. Någon pulka har vi inte ens haft ute i vinter. Bara rattkälken som hon suttit på då vi gått ut och gå. Vi har inte fått till nån riktig pulkbacke i vinter då det kommit så lite snö. Och Wilma har inte frågat efter någon heller. Hon vill göra annat 🙂.





Två olika sorters bröd

Förra veckan fick jag något ryck igen och bakade två olika sorters Lchf bröd. Min mage mår ju nog bäst då jag inte äter vanligt bröd, men jag är för lat för att orka baka hela tiden 🙂.


Ena dagen blev det semlor. Goda, men större skulle de gärna ha fått bli.

Receptet hittade jag på 56kilo.se

Följande dag kände jag för att baka ännu ett bröd. 


Det här brödet hade mera frön i sig och blev också saftigt och gott. Receptet på detta bröd hittade jag i boken "Lchf 2.0" skriven av Åse Falkman Fredrikson och Anna Hallén.


Nu är bröden så gott som uppätna så borde kanske testa att baka några andra bröd den här veckan, men det får nog bli en annan dag ☀️.




Solsken, gym och saknad

Januari har gått över i februari. Snart är våren här ☀️. Soliga dagar har vi haft, däremellan har dimman legat tät eller så har det snöat eller regnat. Mycket halka har vi haft denna vinter tycker jag, och så ser det ut att fortsätta.



Jag har börjat på gym igen. Efter nästan 3 års paus. 2020 blev det inte gymmat många gånger pga coronan, fastän jag då var medlem på WAW. Sommaren 2021 sade jag upp medlemskapet eftersom jag inte ville fara på gym pga coronan. Så länge tog det för mig innan jag fick uppsagt medlemskapet. Nu ville jag börja på igen. Har nog saknat gymmet och egentiden hela coronatiden. WAW gick tyvärr i konkurs ifjol så nu blev det LYKKE för kvinnor i Stenhaga istället. I Waw:s gamla utrymmen, så bekant ställe från förut 👍. Dessutom får jag gymma på LYKKE gymmet närmare stan också, det ingår i månadsavgiften. Dock är medlemskapet på dyrare sidan, men får så vara, huvudsaken jag trivs med stället. Behändigt att fara dit före eller efter jobbet.


Saknaden efter Molly är stor. En dag kom Johnny hem med en bukett färska blommor som han lade på hennes grav. Hon har nu ett tillfälligt kors, ska komma en riktig sten senare ❤️.


Annars rusar tiden iväg. Jag tycker att jag mest är på jobbet då jag jobbar två helger och är ledig en helg på tre veckors lista. Ibland, dock sällan, får jag vara ledig 1,5 helg på tre veckor. Jag har nu testat på att jobba bara morgon och kvällsturer sedan december, och kan konstatera att det inte är något för mig. Eller det går ju nog, men efter att i över 15 år dessutom har haft mellan 3-5 sovnätter också per lista så är det nog tyngre att bara jobba morgon och kväll. Ska alltså nu försöka prova på att jobba vaknatt. Får se hur det går 😴. Jag som är kvällstrött. Kan ju inte annat än prova, frågan är ju om jag kommer att kunna somna då jag kommer hem på morgonen. Saknar sovnätterna, men då vi inte får ha dem mera så får jag försöka testa på vaknatt nu då från och med slutet på denna månad. Får hålla tummarna att det går 👍.


I tisdags var både jag och Wilma lediga. Vi var ute en stund och njöt av det fina vädret.


Nu ser jag framemot den lediga helgen (som förstås redan är full av program 🙈😀).





RSS 2.0