Över förväntan och omfartsvägen

Hade gått över förväntan med loppisförsäljningen så bestämde mig för att sälja en vecka till. Betyder förstås att jag måste betala 19€ till, men oberoende så har jag sålt mer än jag trodde jag skulle göra. Dessutom hoppas jag ju få sålt mera under den sista veckan, men man vet ju aldrig hur det går. Så nu får ni allihopa fara och shoppa loss till bord nr.278 på Suvikirppis! (Dock inget måste) :)
 
Ingen som bor hitåt hållet kan ju ha undgått att höra att omfartsvägen har öppnat för trafik. Ja sträckan mellan Stenhaga och Stormossen alltså. Skulle testa den nya vägen idag på eftermiddagen. Tänk vad skönt att slippa alla trafikljus och 50-sträckor. Ja så kändes det fram till Stormossen, nästan, det var för det första inte 100 väg ännu utan 80 sedan var det också 60 och 50 mellan varven. Framme vid Stormossen stod det stilla. Tydligen asfaltarbete längre fram på vägen. Stod först stilla 5 minuter före bron vid Stormossen. Sedan 10 minuter några meter efter bron. Suck. Som tur skulle jag hem och inte till jobbet. Måste väl tänka att det är övergånde, det blir väl nog bra bara det blir färdigt...när det nu blir helt färdigt. Tålamod, tålamod.
 
 



Bland nyckelpigor och kantareller

Kan inte få nog av skogen så här års. Bäst att passa på så länge det är barmark. Igår gick jag en runda. Hittade några stora kantareller på ett nytt ställe, såg en massa häftiga träd och plockade några lingon. Det blev en och en halvtimmes promenad, men "bara" 1,5 km. 
 
 
Resten av eftermiddagen tyckte jag att jag med gott samvete kunde ligga framför tv: och "lata" mig. Efter 6km på löpbandet och en skogspromenad känns det nog i benen idag. 
 
Idag får jag njuta av en ledig dag. Blir nog ett besök till loppis för att hålla ordning på loppisbordet. Man blir så trött då folk bara kastar saker omkring sig, dessutom var det sjuttioelva saker på mitt loppisbord igår som inte ens var mina saker. Nåja, är väl bara att bita ihop och städa upp efter andra. Huvudsaken man får något sålt!



Regntung promenad

Igår på eftermiddagen funderade jag först om jag skulle fara till gymmet, men fick med Johnny ut på en promenad istället. Det regnade lite, men det gjorde inget. Riktigt uppfriskande var det!
 
 
Som alltid då jag är ute och går eller springer vill jag ta kameran med, men är lite obekvämt att gå med den i handen hela tiden,så denna gång blev det endast telefonfoton.



Alla dessa färger

Medan jag i sakta mak söker mig hemåt från nattjobbet får ni njuta av några bilder jag tog igår. Tycker det är så fint med höstlöv i regnbågens alla färger. Dessutom är det roligt att leka med kameran och fixa till färgerna lite. 
 
 
Lönnens löv är nog bland de finaste jag vet. Tyvärr har vi ingen lönn på gården, men grannarna har en och det har redan blåst över en hel del lönnlöv till vår gård. Asplöv kan också vara fina då de skiftar i rött.
 



Briggen Tre kronor

I helgen har briggen Tre kronor stått vid inre hamnen i Vasa. Igår tog vi oss en titt på den. Blåste hårt och kallt så det blev ett kort besök. 
 
 
Man kunde också boka in sig på en seglats med båten, men vi hölls på land denna gång. Annars skulle det vara intressant att få ta sig en tur med en lite annorlunda båt än vad man är van vid.
 



KAJ:s skivrelease

Igår kväll var vi och lyssnade på KAJ. Tror det var tredje gången jag hörde dem live om jag inte minns fel. Fastän jag hade hört många av låtarna förut blev jag inte besviken. Vilken show!
 
 
Som vanligt fick man sig ett gott skratt och som avslutning på showen spelade de min favoritlåt "Jåo nåo e ja jåo YOLO ja nåo".
 



Ekar från Närpes

Idag körde vi iväg till Närpes, eller närmare bestämt Wickmans plantskola. Där köpte vi 6 stycken ekar som vi ska plantera efter gårdsvägen. De ekar som vi "plockade" i Stockholm och planterade efter vägen har dött, så nu blev det lite större ekar. Så stora är de kanske inte ännu, ca 1,5 meter, men jämfört med de andra som var ca 30 cm så är det lite skillnad. 
 
 
Blev också ett besök till Halpa Halli (såklart) samt ett loppis. Dagens lunch blev varsin Kotipizza vid Teboil.
 
Nu ser vi framemot kvällen då det blir KAJ på Ritz. 



Fina kuddar från Mooncake

Minns inte när jag först fick syn på dem, men säkert någon gång i våras. Jag talar om de häftiga kuddarna från Mooncake. Den här uggle kudden ska jag nog köpa någon dag. Varför köpte jag den inte då jag såg den på Konstens natt?
 
 
Det finns också andra fina kuddar, vad sägs om de här.
 
 
Vilken är din favorit?



Höst vid vägen

Idag planterade jag höstblommor i grytan ute vid vägen.
 
 
Konstaterade att blommorna som jag planterat i grytan tidigare i år fortfarande blommade, så tog bort dem ut grytan och satte ner dem i en kruka istället. 
 
 
Får se hur länge de blommar innan frosten tar dem.
 
Förövrigt är det en blåsig fredag, ja nu började det visst regna också. Har fått vara ledig hela dagen, skönt! Förde sakerna till loppis, var till gymmet samt butiken. Nu väntar en myskväll framför tv:n...eller var det så att vi skulle till Målarbackan ikväll...ja inte vet jag, det återstår att se. En chipspåse har jag köpt till fredagsmyset i alla fall. 
 
Hoppas ni får en mysig fredagskväll!



Årets sista?

Igår plockade jag några tomater från tomatplantorna utomhus. Ännu finns det många kvar att plocka, bara de skulle bli färdiga någon gång. Samma sak varje år. De sista blir inte färdiga. Får se om frosten tar resten.
 
 
Det är ju så gott med egna tomater. Går inte att jämföra med de från butiken. De här kan man med gott samvete låta bli att tvätta. I alla fall vet man att det bara är ett par händer som tagit i dem och inte tiotals eller hundratals som i butiken. 



Roligt med besök

Ikväll kom Tea och Casper på besök. Casper var glad då han fick hälsa på katterna, katterna var kanske inte riktigt lika glada. Den enda katten som snällt låg i still var låtsas katten i fönstret.
 
Tog en promenad på gården också. Tea fick se en älgfluga för första gången. Roligt att kunna visa "exotiska" djur på vår gård. Hoppas den inte följde med dig hem. 
 
 
Tack för besöket!



Släktforskning

Igår snubblade jag över min gamla släktforskning då jag letade efter loppissaker i ett skåp. Största delen av forskningen finns dock på datorn, men det här pappret är mera överskådligt och härstammar från tiden då jag började med släktforskningen för sisådär 15 år sedan (oj vad det lät länge sedan). 
 
Kom på att jag inte fyllt i information här på pappret på vem vet när, så gick in på min släktforskning på datorn och hittade nog flera namn som fattades på pappret. Skulle vara roligt att ha hela pappret komplett, men det är en bit dit ännu, men det är inte långt ifrån. 
 
 
Det börjar alltså med mig själv längst nere i mitten på pappret. Sedan vidare bakåt, generation efter generation. På det här pappret ryms 8 generationer, på alla grenar har jag inte information så långt tillbaka i tiden, medan har har kommit desto längre på andra. 
 
Börjar vara en tid sedan jag släktforskade på riktigt, är säkert 10 år sedan om inte mera. Då var jag alltså till landsarkivet och letade efter information. Nuförtiden kan man också hitta information på nätet, bl.a. på Genealogiska samfundets hemsida. Där letar du dig vidare till Hiski databasen (klicka på Hiski här bredvid så kommer du dit). I Hiski kan du söka information i de digitala kyrkoböckerna. Man kan också leta efter gravstenar i olika församlingar om man är intresserad av det. (Klicka här så kommer du till Gravstensdatabasen)
 
 
Finns ju hur mycket som helst att berätta om släktforskning, men om du vill veta mera så rekommenderar jag Genealogia.fi. Där hittar du mycket bra information om hur du ska ta dig vidare eller börja släktforska. 
 
Lycka till!



Dagens projekt

Efter nattjobbet blev det gymmet. Sedan har större delen av dagen gått åt till att prissätta loppissaker. Har sedan sommaren tänkt föra saker till loppis, men inte kommit mig för. Igår tog jag tag i saken och ringde och bokade bord. Får se nu då om man får något sålt.
 
 
Är ett ganska tidskrävande projekt det här med att först prissätta, sedan föra sakerna till loppis, sedan springa på loppis var och varannan dag och städa bordet och sedan till sist hämta bort sakerna som inte blev sålda. Enklast skulle det ju vara om man hade ett bord där hela tiden, men det kostar ju förstås mycket i längden.



Äppelpaj lchf

Igår bakade jag hela två äppelpajer. Här kommer receptet:
 
Smuldeg:
1,5 dl hasselnötsmjöl
1,5 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
100 g smör
Sötningsmedel efter smak
Kanel
 
Skär äpplena i tunna skivor och lägg i en form. Krydda med kanel och sötningsmedel. Blanda resten av ingredienserna med smöret till en deg. Fördela smuldegen över äpplena och toppa med lite sötningsmedel. Grädda ca 25 minuter i 200 grader.
 
 
Jag råkade ha dem lite för länge i ugnen så de blev lite svedda i kanterna, men det gjorde ingenting. Blev gott med en klick grädde till.
 
 



Rönnbärs pyssel

Det hänger ju en massa rönnbär i rönnarna just nu. Igår plockade jag en skål full med bär och idag morse satte jag igång med lite pyssel. 
 
 
Först visste jag inte riktigt vad jag skulle göra, men till sist blev det ett hjärta. 
 
 
Sedan var det bara att fortsätta, och då blev det två girlanger som jag hängde upp i lampan ovanför köksbordet. 
 
 
Har ännu en hel hög med bär, men det blir nog inget mera pyssel idag. Kanske en annan dag, Det finns ju så mycket man kunde göra, längre girlanger, servettringar, kransar, lampkronor, ja nästan vad som helst. Det är bara att låta fantasin flöda. 



Höst på Lillö

På söndagen blev det en snabbvisit till Lillö. Drog upp roddbåten, hämtade låset till vår båt och bar in rökugnen. 
 
 
Får se när det blir ett besök dit igen. Antar att det är slut på badsäsongen, men man vet aldrig. 



De senaste fynden

Förra veckan var jag inte till ett enda loppis, tro det eller ej. Idag blev det dock ett besök till Brändö loppis och Adam och Ewa. Fyndade följade saker:
 
En bok för 8€ (20-45 € i butiken).
 
Tröja för 3€.
 
Liten svampkorg för 3€.
 
Köpte också en julklapp, dock inte åt mig själv. En ny tidning för en tredjedel av butikspriset fick också komma med hem. 



Höst i olika former

Den här måndags morgonen tänkte jag bjuda på en hel hög med vackra höst bilder. Bilderna har jag tagit från Pinterest. 
 
 



Höstmys på trappan

Nu då det har blivit mörkare om kvällarna är det mysigt att tända lyktorna på trappan. Riktiga ljus ska det vara, inga batteri ljus här (ännu i alla fall). Lyktan som jag brukar ha ute vid vägen har också fått komma ut. Visst skulle det vara behändigt med ljus som kommer på av sig själva då det blir mörkt, men nej, det ska vara riktiga ljus. Batteriljus skapar inte samma mysiga stämning som vanliga ljus, tycker jag i alla fall. Ska det vara så ska det vara på riktigt. 
 
 
Vad tycker ni, batteriljus eller vanliga ljus? I vissa fall, som t.ex. inne i en bokhylla eller liknande kan jag nog ha batteriljus, men annars ska det nog vara riktiga, både inne och ute.



Ser framemot en ny vecka

Söndag och slut på denna vecka. Ser framemot kommande vecka med endast nattjobb. Får så mycket mera gjort då jag jobbar natt än då jag jobbar dagsskift. Idag jobbar jag dock kväll, det går väl för sig ibland, men då föredrar jag nog morgonskift och nätter. Känner mig piggare idag, en god natts sömn gjorde susen. 
 
Ser ut att vara slut på de fina varma och soliga dagarna för i år. Den riktiga hösten är nog påväg. Men vi visste ju att den förr eller senare skulle komma. Minusgrader är dock inget jag ser framemot, vill ju odla tomater, gurkor och allt annat så länge det går. 
 
 
Nu blir det en sväng ut till Lillö, har några saker att fixa där ännu innan vintern kommer. 
 
Hoppas ni får en bra söndag!



En helg i jobbets tecken

Oj oj vad trött jag har varit idag. Gårdagen tog verkligen på krafterna. Hade besök av flera klienter igår på eftermiddagen, var roligt, både för dem och för mig, men efteråt var jag nog trött. Dessutom hade jag stressat på jobbet före vi for till oss. Orkade bara med en halvtimmes jumppa pass efter jobbet. På kvällen fick vi dessutom besök av Ulli och Ove som kom utkörandes med motorcykeln, trevligt var det. 
 
Idag blev det jobb 8-17, har gått i slowmotion hela dagen, vet inte när jag varit så trött senast. Efter jobbet for vi raka vägen till Målarbackan på mat, där stannade vi till klockan 21 och nu får jag äntligen lägga mig ner i soffan och ta det lugnt. Jobb först 13.30 imorgon.
 
Johnnys mamma hade plockat hela 7,5 liter vindruvor från växthuset samt från plantan vid husväggen. Ikväll hjälptes vi åt att rensa och göra vindruvorna till vätska som sedan ska bli till vin. 
 
 
Snart blir det nog tack och godnatt för mig. Hoppas på en piggare dag imorgon.



Tulpanlökar

Gick förbi några blomlökar i matbutiken här om dagen. Måste vända om och lägga några påsar i handelskärran, tulpanerna såg så fina ut på förpackningen. Återstår att se om de ser så fina ut i verkligheten, men nåja, två påsar med tulpanlökar kom jag hem med i alla fall.
 
 
Nu är de nere i jorden och så också några liljor som jag fick av en arbetskompis. Bara att vänta till våren nu då och se om några tulpaner dyker upp och om liljorna klarat vintern. 
 



En ljusglimt i hörnet

Lådan som jag köpte på gårdsloppis förra helgen har nu fått komma in. Just nu får den fungera som "bord" tillsammans med en annan låda. Såg så tråkigt ut då glasburken stod på golvet, blev genast bättre då den kom lite högre upp.
 
 
Lådan överst i högen har jag planer på att lägga upp på väggen tillsammans med en annan låda. Får bara se om jag får "tillstånd" att lägga upp dem på väggen. Eller rättare sagt, om jag får någon hjälp med att hänga upp dem på väggen. Kan också hända jag kommer på något annat att göra med lådorna. Vem vet.



Mjuk kokoskaka

Ingredienser:
 
1 dl sukrin (eller stevia strö)
2 ägg
125 g smör
1,5 dl kokosflingor
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
0,5 tsk vanilj
 

Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa ägg och sukrin poröst.
3. Smält smöret.
4. Häll smöret i äggsmeten och blanda väl.
5. Blanda alla torra ingredienser och rör ner.
6. Häll smeten i en form (långpanna ca 15x23 cm).
7. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
8. Skär kakan i bitar när den kallnat. 
 
Blir ca 12 bitar. 
 
 
Receptet hämtat från boken "Bakglädje med LCHF - baka utan socker och mjöl".



Bakdag

Har mest gått omkring runt spisen i köket idag. Började med att laga lingonsylt. Vet inte om det blev bra, eller ja, ätbart blev det ju nog, men ganska så surt. Följde inget recept så i med lite vatten och i med bären samt lite sötning och koka upp. Något socker vill jag inte ha i sylten. Skulle kanske ha kunnat sätta lite mera stevia i och lite mindre vatten, men det blev som det blev. 
 
 
Fortsatte sedan med att baka Mjuk kokoskaka, den blev lyckad. Receptet lägger jag upp imorgon. Till sist blev det en kladdkaka, receptet hittar du här.
 
 
Har ännu kvar att fixa toppingen på kladdkakan, den ska på först då kakan svalnat. 



Hübsch - Occasions 2014

I vintras råkade jag trilla in på Hübsch hemsida och fastnade helt för deras inredningsstil. Här kan du läsa inlägget om deras nyheter våren 2014.
 
Nu då hösten är har en ny kollektion dykt upp. Även där hittar jag några favoriter. 
 
 
De geometriska lamporna är snygga, men jag skulle tyvärr inte hitta någon plats för dem här hemma. Även sidobordet av trä är häftigt, fint med gammalt trä eller trä som ser gammalt ut. 
 
 
Här är en bild lånad från Hübsch facebook sida. Också här ser du samma lampor som hänger i taket. Fastnade också för den fina hyllan för småsaker samt spegeln med en ram av trä. 
 
 
Svampar och kottar, att det är en höst kollektion är nog svårt att missa. 
 
 
Stolen här ovan är fin. Så också blomster arrangemanget med vaser och ljuslyktor. 
 
 
De här läderaktiga sittdynorna eller pallarna ser mysiga ut. Tänk att sitta framför brasan på en sån.
 
 
Också det här bordet av trä tilltalar mig. Sitsen på stolen är fint flätad, men benen är för "moderna" för min smak.
 
 
Här ser man en blandning av olika sorters krukor. De geometriska hänger med ännu i höst. Tycker även att man ser allt mer kaktusar. Är det "inne" med kaktusar? Ja inte vet jag. Oberoende så är de nog ganska fina de också. 
 
Alla bilder lånade från Hübsch hemsida eller Facebook sida. 



Solnedgång vid älven

Igår kväll förde vi båten på vintervila. Plockade samtidigt en del äpplen och njöt av den fina solnedgången vid älven. 
 
 



En onsdag i september

Ännu en arbetsdag är slut. Blev gymmet efter jobbet och nu är det matlagning pågång. Blir blomkål/broccoli mos med köttfärsbiffar och kantarellsås. Ska bli gott! Resten av kvällen blir nog lugn, ska åtminstone se klart gårdagens avsnitt av Paradise Hotel.
 
 
Ska bli skönt med en ledig dag imorgon, men då ska här städas och bakas. Kanske hinner jag med en tur till skogen också. Ja och så skulle jag vilja fara till gymmet också, men blir väl inget sånt. 
 
Hoppas ni får en fin kväll! Passa på och njut av solen ni som kan. 



Solrosor på olika sätt

Just nu blommar det som aldrig förr på ängen här framför. Jens fick ju en stor bukett solrosor då han fyllde och på samma gång passade jag på och plockade en hel hög åt mig själv också. 
 
 
Klippte av några blommor också och då blev det så här.
 
 



Jag hann!

Igår morse tänkte jag nästan glömma bort att gå in på nätet och köpa biljetter till KAJ:s skivsläpp den 27.9. Men då klockan var lite över nio kom jag på det och gick in och köpte två biljetter. En liten stund senare var det slutsålt! Kan dock inte tro att det var slutsålt på 13 minuter (som det stod på Facebook), jag var inne och köpte mina biljetter ca 9.30 så en halvtimme tog det nog innan alla var slutsålda. 
 
 
Ska bli intressant att se vad gruppen har att komma med den här gången. Tror inte jag blir besviken i alla fall.



Något stort och orange

På lördag kväll då vi körde hem från Lillö såg jag någonting stort och orange som hängde ovanför omfartsvägen, tog en stund innan jag kom på att det var månen. Den var så stor. Någon bra bild fick jag inte taget just där, men lite längre fram fastnade den på bild men då såg den inte lika stor ut längre.
 
 



18-års kalas

Igår kväll firade vi Jens som fyllt hela 18 år. Tiden går. Vi bjöds på salt och sött och i vardagsrummet var det försäljning av jultidningar. Var William som sålde.
 
 
Ronja tyckte det var så mycket liv och rörelse där inne så hon nöjde sig med att ligga på en stol på terrassen istället. 
 
 
Stort Grattis än en gång!



I lingonskogen

Idag var det så fint väder så jag gick till skogs. HIttade några kantareller och en del lingon. Lingonen vet jag ännu inte vad jag ska göra med, äter dem inte själv, men tycker det är roligt att plocka. Plockar dock inga mängder så det skulle löna sig att sälja dem. Kanske mamma och pappa får dem.
 
 
Fanns mycket lingon kvar. Blir nog en tur till skogen en annan dag också.



Skördemarknad på Stundars

Igår var det dags för skördemarknad på Stundars. Fint, nästan försommar väder bjöds vi på, 17-18 grader varmt. Både det ena och det andra fanns till salu, både grönsaker och loppissaker. 
 
 
En del saker såg bekanta ut från Juthbacka marknaden.
 
 
En del veterantraktorer såg vi också.
 
 
Kom hem med en påse full med broccoli, palsternacka, kålrot och blomkål.



Bästa lördagen på länge

Var en riktigt skön kväll på Lillö igår. Förutom att vi tog upp båten hann jag med en liten promenad i skogen också. Hittade inga kantareller, dock några hallon som konstigt nog växte på en sten.
 
 
Badade bastu och tog årets sista dopp (tror jag), var 16 grader i vattnet. Såg en fin solnedgång och myste i höstmörkret.
 
 
Bästa lördagen på länge.



Sista båtturen för i år

Igår tog vi oss en sista tur med båten innan vintern. Blev en sväng till Köklot fiskehamn och sedan runt inomskärs. Var riktigt fint väder, solen sken och det var 17 grader varmt.  Var kallare då vi var ut med båten på villaavslutningen. Lite blåste det nog, men inte så mycket att det störde oss.
 
 
För en gångs skull fick eller måste jag köra båten. Riktigt roligt det också så länge jag minns på vilken sida om "remmaren" (hur böjer man remmare??) jag ska köra. Har ju nog gått en navigationskurs men från den minns jag ingenting, var nog tråkigaste kursen jag någonsin varit på. 
 
 
Då vi kom iland var det dags att ta upp båten. Var inte så lätt, men det gick!
 
 
Hur ska jag kunna vänta flera månader tills jag får fara ut med båten igen?



Byaloppis i Iskmo-Jungsund

Vet inte när jag senast varit på ett så bra gårdsloppis som idag. 26 gårdar hade anmält sig och utbudet var stort. På flera ställen fanns det gamla möbler till salu, även en hel del porslin och diverse. Billiga priser och fint väder. Jag fyndade dock inga möbler, även om jag gärna nog skulle ha dragit hem ett bord eller två, men man kan ju inte köpa allt man vill ha...
 
 
Gulliga kattungar såg vi också. De var "till salu", eller rättare sagt gratis var de nog, så kunde nog ha tagit hem en eller två. Men för tillfället får det räcka med de två vi har. 
 
 
Fynden blev följande:
 
 
En liten trälåda för 5€.
 
 
En lång gardinkappa för 2 €, tänker klippa den mitt itu så får jag två.
 
 
Häftig lykta för 2€.
 
 
Bästa fyndet för dagen. En gammal fin låda för bara 4 €. Storleksmässigt lika stor som den låda jag har frukt i i köket men den här är lite högre.
 
Johnny fyndade faktiskt också, men det var inga gamla saker han köpte, utan ett splitternytt fårskinn. Hans kusin med familj har får och nu sålde de en del fårskinn på loppis, riktigt fina. Får se nu var det passar, på golvet eller i en soffa. 
 
 
Mollys nya sovplats?
 



Morgondimma

Hösten är här och med den också dimman. Morgon som kväll är det dimmigt. Ganska mysigt egentligen, men inte roligt att köra bil i dimma. 
 
 
Nu blir det snart bråttom så bäst att röra på mig, leta fram plånboken och rätta till frisyren och fara iväg på gårdsloppis. Sedan blir det nog Lillö resten av dagen.



Äntligen ledig helg!

Känns skönt med ledig helg, senast jag hade det var för en månad sedan. Nå, inte har det gått någon nöd på mig, har ju tjänat pengar istället. Snart är det dags för fredagsmiddag, blir grillad gris inrefilé, en god sallad och något gott att dricka. 
 
Den lediga helgen är förstås redan full av program. Imorgon gårdsloppis, på söndag stundars marknad och kalas. Får se om vi hinner ta upp båten i något skede också. Känns ju lite vemodigt att ta upp den redan då det är så fint väder, men den ska ju ändå upp förr eller senare och bäst att ta upp den innan snön kommer. 
 
 
Hoppas alla får en fin fredagskväll och helg!



Loppisfynden

I förrgår gjorde jag många fynd på loppis. Roligt med sådana dagar ibland
 
Tiger of Sweden jeans.
 
6 stycken bordstabletter.
 
Nya gummistövlar, vilket behövdes då jag bara har söndriga från förr.
 

Igår hittade jag dock bara en tvålflaska, men det var också nödvändigt då vår gamla gått sönder.
 
 
Får se om det var färdigt med loppisfynden för denna vecka. I helgen blir det nämligen gårdsloppis i Iskmo-Jungsund, och det kan jag ju inte missa då det är första gången de ordnar gårdsloppis i byarna.
 



Uppe med tuppen

Började dagen med att vara effektiv och fara till gymmet till klockan 7. Aldrig förut har jag varit så tidigt där, men nångång ska vara den första. Blev spinning 30 min och Bodybalance Strenght 30 min + 30 min i gymmet. Kändes skönt med morgonträning. 
 
Sedan for jag på personalmöte och sedan blev det träffis med Sofia och Malena. Lunchade såklart på Amarillo (var annars). Som vanligt blev det Garlic chicken för mig.
 
 
Sedan blev det lite shopping. Köpte bl.a. nya träningskläder vilket var ett måste. Helst vill man ju inte gå omkring med byxor som nästan har ett hål där bak. 
 
Såklart blev det ett loppisbesök också, men före loppisen måste vi svänga in och handla lite mumin skålar och koppar som var specialpris. Kan ju inte missa ett sådant erbjudande!
 
 
Hittade inte så mycket på loppis men en euro spenderade jag. Desto fler euron spenderade jag på loppis igår, men vad jag köpte får du se imorgon.



Under granen

Nu kanske ni undrar om vi tagit in julgranen redan, men svaret är nej, det var vi inte. Jag talar förstås om granen på gården. Varje år växer det fina flugsvampar där under granen. I år tycks det vara en hel hög av dem. 
 
 
Lite variation tycker jag det kunde vara, så beställer kantareller till nästa år!



Molly busen




En mulen onsdag

Idag blir det jobb 14.30-21.30. Fastän jag vet att jag ska jobba kväll, så ställer min hjärna automatiskt in sig på att jobba natt. Konstigt. Kanske beror det på att jag jobbar så få kvällar jämfört med nätter. Nåja, nu måste jag intala mig själv att jag ska jobba kväll, behöver inte ta med hela kylskåpets innehåll till jobbet. 
 
 
Förövrigt är det en mulen dag, hoppas det klarnar upp. Misstänker att det nog blir ett besök till loppis före jobbet. Blir en vilodag från gymmet idag.
 
Ha en bra dag allihopa!



Trendiga ljuslyktor

Ni vet säkert att marmor är hett hett hett just nu (har väl varit det sedan förra hösten, men först nu tycker jag att trenden har kommit sig hit till landet). Senast marmor var populärt var väl nångång på 80-90-talet. I något skede, för typ 10 år sedan då det var helt ute med marmor köpte vi en del marmorsaker från loppis, vet ej varför, säkert bara för att de var billiga. Sedan dess har de här sakerna legat undangömda i några skåp.
 
Bl.a. på bloggarna Lindas Lantliga och Välkommen hem kan du se inslag av lite marmor.
 
Bara för att det är så inne med marmor just nu så fick några marmor ljuslyktor komma fram, ännu är de inte mina favoriter, men vem vet. De andra sakerna får nog lämna kvar i skåpet, känner inget behov av marmor salt och peppar kar just nu. Möjligtvis kanske någon bricka kan leta sig fram...
 
 
Någon större marmor fantast tror jag inte att jag blir. Men de här ljuslyktorna kunde ju få lufta på sig lite efter ett antal år i skåpet. Får se hur länge de stannar framme. Vad tycker du om marmor trenden?



Det blommar i regnbågens färger

Det växer så det knakar ännu på Målarbackan, fastän hösten officiellt är här. Det blommar i varje vrå och Hälge ser knappt något där han står i blombänken.
 
 
Det blommar i vitt.
 
 
Det blommar i gult.
 
 
Det blommar i rött.
 
 
Det blommar i rosa.
 
 
Snart börjar äpplena bli färdiga och så även vindruvorna.
 
 
Får passa på och njuta av de sista sensommar blommorna, när vi sist anar det har frosten tagit dem. Men nu ska vi inte vara vemodiga, enligt foreca ska det vara omkring 15-20 grader tio dagar framöver, det tycker åtminstone jag låter som en skön start på hösten.



Jordgubbar i september

Tänk vilken lyx att kunna plocka färska jordgubbar ur eget land i september. Vi köpte två olika sorters jordgubbsplantor, den ena sorten som blommar rött, ger goda bär ännu. Ett bra köp måste jag säga. 
 
 
Det är inte fråga om några stora mängder jordgubbar, men tillräckligt för att lägga på yoghurten eller äta precis som de är. Smaskens!



Tillräckligt med motion för idag

Efter nattjobbet blev det gymmet. Sprang hela 6 km, känner mig nöjd. Visserligen blev det ju ännu längre förra veckan då jag var runt skogsbilvägen, men då går det också saktare då jag springer ute än inne på löpbandet. 
 
Efter att ha vilat en stund och sett på senaste avsnittet av Teen Wolf kände jag för att röra på mig igen och hoppade på cykeln och cyklade in en bit efter skogsbilvägen. Steg av cykeln och gick in i skogen på jakt efter kantareller. Det första jag såg var dock EN ORM, igen. Vill inte se fler ormar! Det här var ju dock på ett helt annat ställe än den förra, så tydligen finns det nog ormar lite här och där, bara konstigt då jag ska se så många i år och aldrig förr sett någon i skogen här runt omkring. Usch! Den här rackaren fick jag på bild (fastän bilden är dålig då jag zoomat in med telefonen).
 
 
Nåja, skrämdes inte alltför mycket av ormen och hittade faktiskt ett fåtal kantareller. Var skönt med lite frisk luft i det varma höstvädret.
 
 



Gårdsloppis i Singsby

Igår var vi på gårdsloppis till Singsby. Smart att ordna loppis i september då det inte ordnas lika många evenemang som mitt i sommaren. Det var en aning ruggigt till att börja med, men sedan kom solen fram. 
 
 
Vi besökte lite över 20 gårdar och några saker kom jag nog hem med. 
 
 
Lyktan var dyrast, 1,50. DVD filmen 1 euro och ljusstakarna 1 euro styck. 



Hemlagad burgare på Målarbackan

Igår kväll blev vi bjudna på hamburgare. Det var Johnnys bror Tommy som var kock den här gången. Riktigt goda var de, fast lite väl stora, jag orkade inte äta upp hela burgaren.
 
 
Vi satt ute tills solen gick ner. Ännu en fin september kväll.
 
 



Gårdsloppis i Vöråstan

Igår var vi på gårdsloppis till Vöråstan i Vasa. Vad jag kan minnas ordnades evenemanget förra året också, men då hade vi troligen inte möjlighet att fara. I år blev det dock av! Det märktes att folk inte hade några stora uthus att tömma, men överlag fanns det ändå ganska mycket saker till salu.
 
 
Var intressant att besöka lummiga innergårdar, mitt i allt kändes det som om man hamnat långt utanför stan. Tyvärr hittade jag inget att köpa, men så kan det vara ibland.



Höst blomster

Igår då jag gick förbi blomsidan i butiken måste jag stanna och köpa hem lite höst blommor. Så nu har jag pyntat trappan lite.
 
 
På andra sidan trappan ser det ut så här. 
 
 
Blomman i krukan ovanför fick vi av Johnnys föräldrar. Kan hända det ännu ryms en blomma eller något annat på trappan, får se...
 
Det kändes tomt i blomlådan nedanför fönstret vid föjset så planterade några blommor där också. 
 
 



Kräftskiva

Igår kväll kom Johnnys föräldrar, Tommy samt Vera hit på kräftskiva. Var riktigt passligt väder och vi kunde sitta utomhus och äta. 
 
 
Då klockan närmade sig nio började det dock bli kallt om fötterna så vi letade oss in för en kopp kaffe. Blev en riktigt lyckad kväll!



Dagens låd fynd

Ni loppisfantaster vet säkert vad jag pratar om, då jag säger som så att idag då jag var på loppis såg jag en sak som jag bara inte kunde gå förbi, jag måste bara ha den. Nödvändig eller inte. Visst såg jag på många andra saker också, men den här saken kunde jag inte lägga tillbaka på hyllan. Vet inte riktigt vad jag ska kalla "saken", men en låda är väl bästa namnet. Fastän det egentligen ska vara en låda inuti den här "lådan". Lådan kommer från ett gammalt symaskinsbord. 
 
 
Tänkte direkt att i den här ska jag nog rada några flaskor, och visst, det blev hur bra som helst! Pyntade med några blommor från trädgården också.
 
 
Fyra euro tyckte inte jag var så farligt. Inte för en sån här fin låda. Tror nästan jag har fått lådor på hjärnan. Skulle bara kunna köpa lådor och ännu fler lådor. Men förstås inte vilka lådor som helst. De ska helst nog ha några år på nacken. 



Mera från Juthbacka

Ni trodde väl inte att jag visat alla bilder från Juthbacka marknaden? Det blev ju nog taget typ 100 bilder (eller var det ännu fler), vissa bra, andra inte. Här kommer i alla fall en del som jag inte visat er tidigare. 
 
 
Kan det inte snart bli augusti och marknad igen... Nåja, får väl nöja mig med att besöka något gårdsloppis i helgen istället. 



Köks inspiration från Hemnet

Fortsätter att inspireras av Hemnet. Idag tänkte jag visa några fina kök och matplatser. 
 
 
Öppna hyllor, stockar i taket och en fin gjutjärnsspis, kan det bli bättre?
 
 
I det här köket fastnade jag för helheten. Dock inte spisen, den kunde jag byta ut till en finare. Vitt golv och delvis vita väggar blandas med mörkare träfärgade möbler och bruksföremål.
 
 
Också i detta kök är det spisen som tilltalar mig. Liten, men så fin ändå. 
 
 
Vem skulle inte kunna motstå såna här kryddhyllor? Passar dock inte i vårt kök.
 
 
Lite modernare matplats. Svart och vitt dominerar, men bryts av lite av den gröna stolen och de svagt gröna skålarna. Riktigt snyggt! Även här kan man se min "dröm hylla" till höger. 
 
 
Ett stort och lantligt kök. En liknande köks ö skulle jag inte tacka nej till. Skulle dock behöva ett större kök först. Även här är vitt och svart de dominerande färgerna. 
 
 
Även i detta kök har man valt svart och vitt rutigt golv, dock inget jag själv skulle vilja ha, Mina ögon dras istället till det blåa gamla bordet, den snygga lampan ovanför, samt den vita byrån med vackra stilleben ovanpå.



Mys!

Kände för att tända några ljus igår ikväll. Något positivt med att det blir mörkare om kvällarna är just det att det blir så mysigt då man tänder en massa ljus. Kan inte få nog av ljus i alla former. 
 
 



Trappan färdig!

Det tog inte många dagar att skruva ihop trappan in till huset. Igår kväll blev den färdig. Gick snabbare än jag trodde! Egentligen blev den lite mindre än vad jag föreställt mig, men den blev inte för liten heller. Allt är bättre än den gamla trappan som såg ut så här:
 
 
Under arbetets gång var det inte bara jag som hjälpte till, katterna gjorde sitt också.
 
 
 
Slutresultatet blev detta. Riktigt bra om jag får säga det själv. Johnny är nog duktig.
 
 
Är väl snart dags att börja pynta trappan nu då. Misstänker att det inte tar länge innan det är fullt med saker på den :). 



Svampar i all sin skönhet

Jag tycker om att plocka svamp, men jag håller mig nog endast till kantareller. Någon större svampplockare än så är jag inte. Det finns så många giftiga svampar att det är nog säkrast jag håller mig till en sort. 
 
 
Igår kväll gick jag en runda i skogen, men hittade inga gula den här gången. Istället passade jag på att föreviga andra fina svampar jag såg. Och ni behöver inte vara oroliga, jag plockade dem inte.
 
 
Fråga mig inte vad det är för svampar, de enda jag vet namnet på är de röda flugsvamparna. Kanske någon vet namnet på de andra?



Vardagsrums inspiration från Hemnet

Då och då går jag in på hemnet.se för att se på fina inspirations bilder. Visserligen har vi det bra som vi har, har inte tänkt börja renovera om, men man kan ju alltid inspireras av hur andra har det. 
 
Här är mina favoriter bland vardagsrummen.
 
 
En rå tegelvägg kan vara snyggt! Men tror inte jag själv skulle vilja ha en...eller rättare sagt, det skulle inte passa i vårt hus.
 
 
Lite herrgårds känsla är aldrig fel. Tänk om man hade en sån där fin par dörr.
 
 
Det här vardagsrummet är egentligen inte min stil, inte färgerna heller. Ser dock på hyllan på väggen längst bort. En liknade skulle jag vilja ha, men har inte hittat passliga lådor ännu.
 
 
Snyggt med svart och vitt! Det fyrkantiga bordet och soffan är dock inte helt i min stil.
 
 
I brist på soffbord tar man en låda. Är dock kristallkronan som gör rummet. Kan inte få nog av kristallkronor, men de ska inte se ut hur som helst. 
 
 
Vitt, vitt och mera vitt. Det är nog fortsättningsvis min stil. Fastän andra har övergått till mer industriell stil eller mera ljusa träfärgade inslag i inredningen så har min stil inte förändrats nämnvärt (en gnutta mera svart har kanske fått ta plats, men annars inga stora förändringar). Tycker det är snyggt med vitt tak och vitt golv. Den lila mattan och de lila kuddarna piggar upp och ger liv till rummet. 
 
 
Vi fortsätter med vitt. Snygg vindsvåning med synliga stockar som fått bli vita.
 
 
Med en vit bas kan man göra mycket med färggranna kuddar. Vill man liva upp stämningen är det bara att köpa ett nytt kuddfodral. Dalahästen på bilden skulle jag också kunna ha, och varför inte den röda skålen också, men den skulle nog få vara vit.



Filosoferingar en ledig dag

Idag har jag en ledig dag för omväxlingsskull. Nog för att de dagar då jag slutar 9 på morgon också känns som lediga dagar, för det mesta. Här inne borde någon dammsuga, den där någon är nog säkert jag, så får se om jag får det gjort. För tillfället sitter jag och njuter av förmiddagen iklädd nattlinne med en kaffekopp bredvid datorn. Skönt att inte ha några måsten (förutom dammsugandet då...)
 
 
En tur till skogen lockar, men skulle vilja gå en lite längre skogspromenad och då tror jag nog att jag helst vill ha sällskap, vem vet vart jag hamnar annars. Kanske en annan dag. Jag har alltid varit en skogsmänniska, tycker om att vandra omkring i skogen och se vart jag kommer. Nu då det dessutom är svamptider är det ju ännu mer intressant och spännande att se om man samtidigt hittar några kantareller. Annars föredrar jag faktiskt att gå ensam i skogen, det är nog tystnaden, bara naturens egna ljud, som får mig att koppla av på ett sätt jag annars inte kan.
 
 
Återstår att se vad dagen har att erbjuda. De kommande dagarna har de lovat uppemot 20 grader, ska nog passa på att njuta utav de sista varma dagarna, vintern brukar bli lång.



Första september åren som gått

September är här, vilket betyder att hösten officiellt har börjat. Så känns det också, fast hösten egentligen nog började för flera veckor sedan, nog sett till temperaturen och vädret. Tänkte se tillbaka lite på åren som gått, vad hände första september 2012, 2011,2010 minns du? Ja inte jag.
 
Första september 2012 var vi på öppet hus till Strömsö, i regnet. 
 
 
Det föränderliga hörnet i vardagsrummet såg då ut så här.
 
 
1.9.2011 var det en fin solnedgång och Molly var busig.
 
 
1.9.2010 såg det ut så här på gården och det var takläggning pågång.
 
 
Roligt att gå tillbaka i arkivet och se vad som hände precis den här dagen för något år sedan. 2010 känns ju nästan om igår. Men nog känns det bra att det inte ser ut sådär på gården mera!



Blommor, blad och två gräshoppor

 



RSS 2.0