Gott Nytt År!

 
Bordet är dukat, maten är nästan klar. Snart en timme tills gästerna kommer. Kanske dags att klä på sig festblåsan och göra sig färdig.
 
GOTT NYTT ÅR!



Årets sista dag

Jag undrar vem som har satt en riskvast i halsen på mig? Så känns det just nu i alla fall. Nåja, inte farligare än så, men tycker inte om att ha sjukt i halsen var och varannan vecka. Får hoppas det stannar vid sjuk hals. 
 
Idag är det årets sista dag och nyårsafton. Ikväll ska vi ha gäster, men före det ska här städas och fixas. Själva städningen är mindre rolig, men fixandet är roligt. Måste fundera ut en fin bordsdukning, söka fram lyktorna som ska stå uppradade efter vägen och lite såna saker. Kanske jag hinner ett varv via loppis också, får se.
 
 
Håller på och gör en sammanfattning av året, men det tar någon dag innan den är färdig. Har nog säkert tid att gå igenom alla tusentals foton någon dag framöver då jag är ledig.



Stjärnan

Tomten läste tydligen min önskelista för jag fick stjärnan jag önskat mig. Den är så fin! Tack tomten!
 
 



Några julklappar

Här får ni se några julklappar på jag/vi fick. Fick nog många andra saker också, de dyker säkert upp längre fram bara jag har tagit foto av dem. 
 
 
Som sagt, var kanske lite mumintema i år. Dessutom köpte jag en muminskål och ett muminfat (muminpappan) åt Johnny, så nu har han kopp,skål och fat av samma sort. Han påstod att jag köpt dem åt mig själv och paketerat ner dem åt honom...hur kan han tro något sådant? 
 



Julkalas i Västervik

Blev ett lyckat julkalas i Västervik idag. Roligt att träffa alla släktingar man inte ser så ofta. Passligt till kaffe kom också Johnny, Ulli, Cilla, Jens o William dit. 
 
 
Ska nu njuta av en kväll hemma för en gångs skull. Tycker vi har varit hemma så lite den senaste veckan, men har faktiskt hunnit tvätta lite kläder idag. Började inte ha något att klä på mig så var ett måste att sätta igång tvättmaskinen. Vill inte åka bort och lämna på maskinen heller så är bäst att passa på och tvätta då man är hemma någon timme. Tycker det är roligt att ha program och åka hit och dit och träffa släkt och vänner då det är jul, men emellanåt känns det nog skönt att bara vara hemma också. 
 
Imorgon jobbar jag 12.51- 21. Före det blir det nog gymmet. Sedan följer fyra lediga dagar, ska bli så skönt med lediga dagar som inte är fullbokade.



Julstämning i Smedsby

Igår kväll var vi på mat till Johnnys morbror med fru. Tack för den goda maten! Jag passade förstås på att försöka fånga julstämningen på bild.
 
 
Idag ska vi på mera mat. Jag far till Västervik på släktträff och Johnny far till Målarbackan på en mindre variant av släktträff. 



12 år

Idag firar vi att vi varit tillsammans i 12 år samt 8 år förlovade. Tiden går fort. Johnny bjöd mig på god mat på Amarillo. Blev inget Tropiclandia besök i år, får ta det någon annan dag.
 
 
Var också via Anvia butiken för att fixa till digiboxkortet, får se nu om det fungerar. Ska man vänta en halvtimme innan det börjar fungera eller var det att så att det börjar fungera en halvtimme efter att de fixat om lite inställningar på datorn? Just nu ser det inte så lovande ut, men är väl bara att vänta och se. 



Ännu mera julmat och en ny digibox

Ikväll var vi på julmat till Målarbackan. Mamma och pappa var också bjudna. Sedan blev det "filmvisning" eller rättare sagt fotovisning. Tommy visade alla sina 2000 foton från sin senaste resa till Polen och Tjeckien.
 
 
Nu försöker vi få digiboxen att fungera. Johnny köpte en ny idag. Vi har i flera veckors tid sett på tv i svartvitt. Allt man bandat in, visas i svartvitt, men ser man på tv är det nog färg. Dessutom har den krånglat till och från så nu var det dags för en ny. Nu ser det dock ut som om vi måste uppdatera vårt kanalkort, ser inga svenska kanaler på nya digiboxen men nog på gamla. Blir nog att fara en sväng via butiken imorgon och fråga vad de tror problemet är.



Annandagen

Gårdagen var lugn, hade inte mycket program. Var på mat till Målarbackan dit vi också ska ikväll på mat. Har egentligen inte riktigt känts som jul då jag jobbat, men så är det ibland. I princip vartannat år. Den rätta julkänslan får i alla fall jag då jag får vara ledig alla tre juldagar, det finns massor med snö ute och jag får umgås med nära och kära. Det sist nämnda har jag dock nog fått göra. Ser fram emot ett ledigt nyår. 
 
 
Har jobbat inatt, är ledig över helgen. Jobbar kväll på måndag och sedan är jag ledig till lördag kväll. Skönt med såna arbetsveckor. Behövs nog lite ledigt efter att ha jobbat 6 dagar i rad nu över julen.
 
Förresten, visst fick vi fina tomtar till julklapp?! :)



Juldagen 2013

Juldagen spenderades på jobbet 8-16. Var en ganska lugn dag. På kvällen var vi en sväng till begravningsplan i Gamla-Vasa och sedan blev det kaffe på Målarbackan. 
 
 
Kvällen avslutades med julbastu och en av Sällskapresan filmerna. Bra avslut på dagen.



Julafton 2013

Började dagen med att jobba 7-15. Sedan blev det mat i Västervik. Jultomten kom också och hälsade på. Är dock lite tveksam om det var den riktiga :). 
 
 
Sedan fortsatte julklappsutdelningen hos Johnnys föräldrar. Denna gång hade jultomten lämnat sina paket där och fortsatt sin färd så någon tomte såg vi inte där. Katten Fiffi blev också glad över sina paket. Senare då vi kom hem fick Molly öppna ett paket som innehöll något smaskigt. 
 
 
Tack, tack för alla fina julklappar! 



Julhälsningar från Västervik

 
Nu har vi sett på Kalle Anka, ätit god mat och umgåtts. Nu hör jag det knackar på dörren, är det månne jultomten? :)



GOD JUL

 
Idag blir det jobb 7-15. Sedan far vi direkt till Västervik där det blir Kalle-Anka, mat och julklappsutdelning. Får se om tomten kommer på besök också. Kvällen avslutas med julklappsutdelning hos Johnnys föräldrar. På juldagen blir det jobb 8-16.
 



Den stora julvandringen 2013

Idag var jag med mamma och pappa till Malax begravningsplaner x 2, Vasa begravningsplan, Gamla-Vasa x 2 samt till Kvevlax begravningsplan. Tog nästan exakt 3 timmar. Vädret kunde ha varit bättre och mer jullikt, men vi slapp ju den värsta halkan i alla fall.
 
 
Kameran lämnade hemma, men som tur hade jag telefonen med mig så det blev några bilder i alla fall. Tog en stund innan jag kom mig hem idag. Slutade jobbet 9 men var inte hemma förrän 17.15. Nu ska här paketeras julklappar!
 



Dan före doppare dan

Dagen före julafton. Har ett ganska fullspäckat program idag. Slutar jobbet kl.9. Sen blir det gymmet. Kl.11 träffis med Linda-Marie, ska och önska dem God jul. Sen är det dags för "Den stora julvandringen" då jag tillsammans med mamma och pappa åker runt med ljus till alla gravar. Får se hur länge "vandringen" tar i år, tippar på ca 2 ½-3 timmar. 
 
 
Ikväll är det dags att paketera alla julklappar. Har faktiskt tjuvstartat och paketerat in en del, men har nog en hel del kvar ännu. Förutom paketering så ska vi förstås se på Bingolottos uppesittarkväll från Sveriges tv 4. Detta år har vi till och med en bingolott, blir ju genast mycket roligare då. 



Granen står så grön och grann i stugan

 



Mera julblommor och julfunderingar

Köpte lite mera julblommor igår. Kan inte få för många av dem. Denna gång fick det bli tulpaner och en amaryllis. 
 
 
Som ni kan se fick lillajulsgranen flytta in under trappan. Den var ju så fin så kunde inte kasta ut den. För att göra den ännu finare satte jag i en ljusslinga också. 
 
Nu återstår projektet klä färdigt granen. Hittills känner jag mig lite mer rofylld än igår. Börjar ju ändå ha det mesta klart inför jul. Det enda jag funderar över är när jag ska hinna sova ordentligt...får bli efter julen. Från och med idag och 6 dagar framöver jobbar jag. Blir natt inatt, sen två morgonskift och sen en natt igen. Men det blir nog bra det också (får jag intala mig). Jobbar ju som jag önskat dessutom. Huvudsaken jag har ledig kväll på julafton. 



Granbekymmer och gäster

Oj ho ho, vilken stressfylld dag. Varför ska man stressa med granen varje år? Plastgran svarar väl nån, men det är uteslutet här i huset. Köpte en från Gamla-Vasa, den var inte perfekt (finns det en sån gran?), men den får duga.
 
Nu står äntligen granen på plats, men den ska ännu justeras, den är lite sned. Hade ju köpt en korg att sätta julgransfoten och hela granen i. Den visade sig vara lite för liten, men inte mycket, så vi lade lite saker i botten så julgransfoten skulle rymmas i den i alla fall. Först blev det nog bra, men sedan var granen på väg att falla flera gånger så då bestämde vi oss för att ta bort korgen helt och hållet. Var dock inte det lättaste att få bort granen ur korgen då granen redan var klädd och det var fullt med vatten i julgransfoten...Får hoppas granen står i still nu då.
 
 
Återstår ännu att sätta glitter i granen, men det gör jag imorgon. Vill inte röra i någon gran mera idag. Att klä granen ska ju vara en njutning, julfriden ska infinna sig och det ska vara roligt...ja, var nog allt annat än roligt. Var nog snarare blod, svett och tårar...eller ja, inget blod förekom.
 
Förutom granbekymmer så har vi haft gäster från Målarbackan ikväll. De blev bjudna på julmat. Gott var det! Sen spelade vi lite Blokus också.
 
 
Och nu, andas in andas ut, försök att inte se på den sneda och konstiga granen. Nu är det filmdags.



Stjärnor i fönstren

Här kommer några bilder på stjärnorna jag köpte i Haparanda för en billig peng. Som gjorda för dessa fönster. Blev genast lite mera jul i mittersta rummet på vinden. 
 
 



Julgransjakt

Var på julgransjakt med Johnnys mamma idag. Det gick inte så bra. Kräsen som jag är så hittade jag ju ingen passlig, fast vi gick omkring i skogen i en timme. Nå, vi fick ju lite motion på samma gång fastän vi kom ut ur skogen utan gran.
 
 
Efteråt gick jag en halvtimme i vår egen skog, men visste ju att jag inte skulle hitta någon gran där heller. Får nog åka och köpa en imorgon, hoppas jag hittar en som duger.



Chokladtryffel smaksatt med pepparkakskrydda

I förrgår kokade jag ihop lite chokladtryffel. Oj vad goda de blev!
 
1 dl grädde
200 g mörk choklad
1 msk Sukrin melis
1 krm vaniljpulver
½ dl kakaopulver
 
Koka upp grädden i en kastrull. Bryt ner chokladen i grädden och rör om tills du får en jämn smet. Tillsätt Sukrin och vaniljpulver. Häll ner smeten i en låg burk (ca 15x20 cm). Låt stå i kylen i ca 45 minuter. Gör bollar av smeten och rulla i kakaopulver. Ca. 16 bollar blir det.
 
Man kan ju smaksätta tryffeln på flera olika sätt. Jag valde att lägga till lite pepparkakskrydda i smeten. Blev riktigt bra smak!
 
 



En ren

Hittade en billig ren på Kärkkäinen i Uleåborg. Den var så billig så vi bara måste köpa den. Nu har den hoppat upp på en sten på gården och lyser så fint.
 
 
Som ni kanske ser i bakgrunden så har jag satt ut ett ljusnät över den stora vågen jag ropade in på auktion i somras. Visste inte vart jag skulle sätta nätet utan att behöva dra skarvsladdar över hela gården, så det fick bli bra sådär. 
 
Ni kan också se att halva julbelysningen på terrassen har slocknat. Det visade sig att sladden gått av så nu ska Johnny fixa den, tur att jag inte hann fara och köpa en ny då den gamla går att laga.



Livets gång

Idag var jag på en stämningsfull begravning. Det var min mommos syster, eller "moster" som jag kallade henne, som gått ur tiden.
 
 
Vila i frid.



Pimpade pepparkakor

För ett tag sedan bakade vi pepparkakor. Igår kväll kom Johnny på att han ville dekorera dem lite. Jag tog också fram ett paket köpta pepparkakor som jag hade i en låda. 
 
 
Till sist blev det så här. Riktigt fina om jag får säga det själv. Speciellt de köpta pepparkakorna fick sig ett lyft.



Juldoft i köket

På vår Uleåborgsresa kom jag på att jag ville ha ett ciseleringsjärn för att kunna göra fina dekorationer på apelsiner nu till jul. Verktyget var kanske inte det billigaste, något på sju euro om jag inte minns fel, finns säkert billigare, men jag tog det jag hittade. 
 
Köpte några apelsiner här om dagen och igår testade jag ciseleringsjärnet för första gången. Var lite knepigt att få det att ta jämnt, men efter lite övning blev det nog bra.
 
 
Nu doftar det ljuvligt av apelsin och nejlika i köket. En riktigt juldoft tycker jag. Gjorde också lite julgodis då inspirationen infann sig, men de återkommer jag till lite senare.



Tomtar på väggen

Efter jag slutade jobbet imorse blev det gymmet i en timme, sen via loppis en sväng också men gjorde inga fynd. Resten av dagen har jag mest legat på soffan och sett på några bra serier. Ett par julklappar har jag också paketerat in, men de flesta slår jag in dagen före julafton eftersom det är tradition. 
 
 
De gammaldags julplanscherna har åter igen fått komma upp på väggen. Nästan så jag fick lite julstämning.



Mönstrat

Har fallit för trenden med dessa mönster. Kuddöverdragen har jag sett på länge (från IKEA), filten (från Rusta) var bara så mjuk och skön och jag har tröttnat på den andra noppande eländigheten jag har i soffan. Mattan (också från Rusta), hade jag spanat in på nätet före vi for och blev glad då jag hittade en i butiken. 
 
 
Mattan får för tillfället ligga i kvisten, får se om jag flyttar den senare. Filten har jag såklart satt i soffan redan. Den skar sig dock med det rödrandiga i soffan så tog bort de rödrandiga tygerna som jag haft över sittdynorna.. Kuddöverdragen får nog vänta tills våren innan de får ta plats i soffan. Än så länge är det nog de rödrandiga och mer neutrala kuddarna som gäller. 



Blandade känslor

Var riktigt avkopplande att vara borta hemifrån några dagar, få tänka på något annat. Idag fick jag dock lite lugnande besked (tack min kära syster), men måste ännu vänta på ett utlåtande innan allt är klart. Vad det är som jag gått och grubblat över vet de som känner mig. Känns ändå bra att få lägga de värsta grubblerierna åt sidan och njuta av den stundande julen istället. Ännu har jag inte fått den rätta julstämningen, kanske kan ha något att göra med att snön försvunnit.
 
Idag har jag bara plockat och på här hemma, tvättat, diskat, renbäddat och allt annat som hör till. Två nya stjärnor kom också upp i fönstret, men dem visar jag en annan dag. Fick tråkiga nyheter från jobbet idag (inte gällande mig själv), får se hur stämningen är där då jag kommer dit ikväll. Jobbar natt 18-09.
 
 



Uleåborg och loppisbesök

På fredag körde vi alltså iväg mot Uleåborg. Checkade in på Cumulus hotell där vi sov i tre nätter. På fredag kväll var vi på Scooters konsert. Lördagen spenderades i Torneå och Haparanda. På söndag gick vi i butiker i Uleåborg samt var och simmade till Eden. Igår besökte vi en del loppisar och butiker innan vi körde hem igen.
 
 
Besökte en hel del loppisar på vår Uleåborgsresa. Blev också några loppisbesök i Torneå samt ett besök vid en antikbutik i Haparanda. Några stora fynd gjorde jag inte, men köpte nog en del ändå.
 
 
Två ljusstakar för 1€/st, två häftiga muminmuggar (japanska?) för 5€/st, Pippitröja för 7€, stjärnljuslykta för 6€ samt en arabia tallrik för 4€. Visar resterande köp en annan dag.



Scooter 13.12.2013 i Uleåborg

 
Var över 10 år sedan jag såg Scooter live sist, det var på den gamla goda tiden då Ranta Rock ordnades i Vasa varje sommar. I fredags fick jag äntligen se dem live igen och jag blev inte besviken. Hoppas det inte räcker 10 år till innan jag får se dem igen.



Snölykta

Förra veckan då det var blidsnö passade jag på och gjorde vinterns första snölykta. Tyvärr höll den inte länge. Redan följande dag var den raserad och det fanns inte mycket kvar av den.
 
 
Är så stämningsfullt med snölyktor, men ofta är det ju så att de inte håller så länge. Tänk vad fint det skulle vara med snölyktor längs hela vår gårdsväg. Kanske ett projekt till jul och nyår? Beror ju bara på om vi har någon snö då.



Tomtar på hyllan

De här två tomtarna som jag köpt på en julmarknad för några år sedan har blivit mina favorit tomtar. I år får se stå ovanpå min favoritmöbel, nämligen ovanpå tallrikshyllan i vardagsrummet. 
 
 
Brädan överst på hyllan är dock inte vågrät utan lutar bakåt så man kan inte ha vad som helst att stå där ovanpå. Därför står tomtarna lite i luften, men kunde justera deras tomteluvor så de tar i väggen bakom och på så sätt står tomtarna raka ändå. 



Möss-skrämmare

Har hela hösten hört att det har sprungit möss lite här och där inne i väggar och tak. Än så länge har vi inte sett något, och hoppas vi inte gör det heller. Har nämligen inhandlat en "möss-skrämmare" som avger ljudvågor som varken människor eller katter hör.
 
 
Om den fungerar vet jag inte ännu, men hoppas på det. Vill inte ha några möss som springer överallt. Trodde det var slut på det då vi renoverat, men tydligen slipper de ju in ändå. Hoppas bara de inte äter upp golvvärmerören så det blir läckage. Är ett bekymmer det här med vatten i huset. Först ska man bekymra sig över vilket rör som börjar läcka som näst pga vattnet och nu dessutom mössen. Vem vet var de slipper in och vad de gnagar på. Om de nu inte blir skrämda av ljudvågorna så får man ju hoppas de hittar något godare att tugga på än golvvärmerören. Kanske isoleringen smakar bättre?



Ibland vore det bra med en kattlucka

 



En till som blommar

Här om dagen upptäckte jag att den ena julkaktusen i köket blommar. Hade inte sett det förut. En enda blomma hade den, men bättre än ingen alls. 
 
 
Konstigt nog heter de julkaktus, men inte ofta som de blommar på jul (förutom i butikerna). Får se om den här orkar blomma fram till jul.



Lucia, fredagen den trettonde och blåsigt

Börjar dagen med att se på Lucia från tv, har blivit en tradition för min del, Johnny är nog mindre brydd. Usch vilken storm det har varit inatt. Har legat vaken flera timmar. Vi var också ut i tur och ordning på gården inatt, jag flyttade på snöspadar som börjat flyga runt och Johnny flyttade på skjutdörren som blåst ner. Kanske tur att jag inte parkerat bilen i uthuset, vem vet om skjutdörren skulle ha tagit i bilen då den blåste ner.
 
 
Nu ska här njutas av fyra lediga dagar. Nästa vecka jobbar jag dessutom bara natt mellan tisdag och onsdag samt från söndag till måndag. Skönt med förkortad arbetslista. Sedan jobbar jag dock 6 dagar över julen, men det är självvalt, någon måste ju jobba då också. 



Julgodis

Har inte tänkt göra några stora mängder julgodis i år eftersom vi inte just äter något med socker i. Kan dock hända jag testar dessa recept om andan fallar på någon dag. 
 
 
 
 
Det finns ju socker i choklad, men brukar använda choklad sötad med stevia. Finns bl.a. att köpas på Prisma. Finns dock inte så många sorter att välja på som vanlig choklad, men mjölk och mörkchokladplattor finns det i alla fall.



Nytt försök

Igår gjorde vi ett nytt försök med pepparkakorna. De förra blev visserligen nog ätbara, men var ju ingen trevlig sysselsättning att kavla ut degen som bara kladdade fast i kaveln. Den här gången behövde jag inte kavla och hörde inga svordomar från köket, så antar att det inte var några problem med degen denna gång. Johnny hade modifierat receptet till Skansens julpepparkakor, istället för vanligt mjöl satte han mandel och kokosmjöl. 
 
 
Visst blev det fina ekorrar?! Måste ju variera lite. Vanligen blir det ju gummor, gubbar och hjärtan. 
 
 



Julkorten

Åter igen, som varje år, är vi ute i sista minuten, nästan. Jag talar förstås om julkorten. Igår kväll kom vi mitt i allt på att vi nog inte skulle ha det julkorts motivet som vi tänkt ha, fast vi redan hade 40 st utprintade julkort, sparar dem till nästa år istället. Idag har Johnny fixat 50 st nya kort, jag räknade att det nog inte skulle räcka med 40 stycken heller. 
 
 
De flesta kuverten är färdigt skrivna och frimärkena är påklistrade, gäller bara att lägga i kortet nu och hoppas man inte glömmer att sätta ett kort i något kuvert. Skulle ju vara lite pinsamt att skicka ett tomt kuvert. 
 
Så kom ihåg nu att på fredag (13.12) är det sista dagen som man kan skicka inrikes julkort med julfrimärke om man vill att det ska hinna fram före jul. 



Mera julinspiration

Kan inte få nog av att se på fina julinspirationsbilder. 
 
 
 
Alla bilder hämtade från pinterest.
 
 
 



Snart dags för lite ledigt

Har jobbat 13-21 idag. Imorgon tänkte jag ta ut lite övertid och jobba 8-14. Sen har jag bara personalmöte på torsdag och sen är det dags för lite minisemester i fyra dagar, kan verkligen behövas. 
 
Får se nu om vi har någon snö på julafton, just nu regnar det och slaskar utomhus, usch då. Tycker nog bättre om då det är några minusgrader och lagom mycket snö.
 
 
 
 
 
 



Mera ljus i (och utanför) vårt hus

Hade några överlopps ljusslingor som vi hittade i skrubben här om dagen. Har funderat var jag ska lägga upp dem och idag skred jag till verket och satte dem på plats. 
 
 
Den ena får hänga ovanför terrassdörren och den andra får lysa fint bredvid farstutrappan. 
 
 
Tänk vad några ljusslingor gör mycket för trivseln. Ännu saknas en del julpynt. Tro, hopp och kärlek ligger ännu och väntar på att få komma upp i kvisten. Fattas snart bara julgranen, den stora alltså. Får se om vi köper en eller hugger en själv i år. Det lutar väl nog åt att vi köper en, enklast så.
 



Skulle vilja ha...

Hoppas tomten ser det här för jag tänkte bara nämna en sak som jag skulle vilja ha till julklapp, nämligen den här stjärnlampan. Men om tomten inte ser det här så köper jag nog en själv efter jul. Får se hur det blir. Ps. Den finns på Asko.
 
 
Visst är den fin!



En muminmugg

Igår köpte jag en "ny" muminmugg via huuto.net. Nu har jag en till i min samling. Det är en säsongsmugg från 2007.
 
 



Andra advent

 
Igår fick vi tända det andra ljuset i adventljusstaken. Hoppas ni alla hade en trevlig andra advent, snart är det jul!



Kall söndag och nattjobb igen

Vilket fint väder vi har haft idag, men kallt. Då jag såg på mätaren i bilen visade den -16,5 här på gården, brr. Är nog vinter nu. Men de har ju lovat mildare väder bara om någon dag, plusgrader till och med. Får se hur det går med snön.
 
 
Har varit och ätit lite julmat hos Johnnys föräldrar idag. Om två timmar är jag på jobb igen. Hemma igen om sisådär 17 timmar. Tror nämligen jag far till gymmet efter jobbet imorgon bitti.



Julöppning på Vasa torg

Igår var vi på Julöppning till stan. Var riktigt julväder med snö och allt. Som vanligt fanns det inte så många som sålde typiska julmarknadssaker, eller jo typiska för Vasa marknader, kläder och godis. Lite hantverk fanns det nog, men med betoning på lite. Vi köpte några äppel och varsin varm syltgris. 
 
 
Sen kunde vi ju inte missa fyrverkeriet.
 
 
Nu har jag just kommit hem från jobbet, var en lugn natt. Hoppas nästa natt blir lika lugn.



Hyacinter

Var via Plantagen igår och köpte lite mera julblommor. Tycker det är så roligt att göra olika planteringar av blommorna. 
 
 
Idag ska vi på julöppningen på torget. Ska se på det årliga fyrverkeriet, misstänker att vi inte behöver se på så mycket annat. Brukar mest vara en massa godisförsäljare på torget. Efter julöppningen far jag raka vägen till jobbet för att jobba natt.



Julbelysning

Igår fick vi äntligen upp lite julbelysning utomhus. Johnny hittade en gammal "lampskärm" som låg i min loppis hög. Den förvandlades hastigt till en "kristallkrona".
 
 
Fick dessutom upp lite belysning runt terrassen och så kom granen upp.
 
 
Är så fint med lite julbelysning i vintermörkret. Man blir genast på gott humör.



Självständighetsfirande

Ikväll har vi firat självständighetsdagen tillsammans med mamma och pappa. Såg på presidentens mottagning. Alltid roligt att se på alla fina och mindre fina klänningar och utstyrslar. 
 
 
Får se hur mycket snö det kommer inatt. Någon måtta får det ju vara, mätte till 22 cm ikväll. Nåja, man ska inte klaga, det ska ju vara vitt på marken då det är vinter och närmar sig jul.
 
Trevlig självständighetsdag!



Kvinnornas julmässa

Idag besökte vi Kvinnornas julmässa. En julmarknad med alltmöjligt till salu. Denna gång hittade vi inget att köpa, men var trevligt att gå omkring och se på alla vackra saker. 
 
 
Före mässan var vi med loppissakerna till loppis, får se nu hur det går. Har tänkt ha dem där en vecka. Blev också varsin hamburgare vid grillen i Smedsby. 



Vinterland

Idag har vi äntligen fått lite mera snö. Får väl njuta så länge det varar. Njuter också av en ledig kväll och ser framemot en ledig dag imorgon.
 
 



En torsdag i december

Idag blir det jobb 7-15. Stannar inte en minut till :). Nej, skämtosido. Men idag har jag faktiskt tänkt fara till gymmet. Träningen har fått lida tillräckligt många veckor. Men om jag far idag blir det åtminstone ett träningspass denna vecka. Helgen är nämligen fredad, har nog annat att göra då (förut jobb också). 
 
Ikväll måste jag fortsätta prissätta loppissakerna. Prissatte nog en del igår, men återstår ännu en hel del. Får se då hur det går att sälja på Fyndis i Smedsby, är första gången jag säljer där. Tror inte jag får sålt lika mycket som på Ewa och Adam, men då igen är det lite lättare att hålla reda på sina saker på Fyndis som inte är lika stort. Är inte roligt då folk lägger saker på fel bord, att de inte lär sig!
 
Har du några erfarenheter av Fyndis? Har försäljningen gått bra där?
 
 



Tomtarna har flyttat in

Igår kväll flyttade tomtarna in i boden på vinden. De tyckte nog säkert det var skönt att komma ut i ljuset och slippa den mörka lådan inne i skrubben.
 
 
Idag har jag jobbat 8-17, blev två timmar mera än tänkt, men får ju ta ut dem någon annan dag. Ikväll måste jag nog börja prissätta loppissakerna om jag ska ha den färdigt prissatta på fredag.



En bra loppisrunda

På loppis igår hittade jag förutom kläderna, en del inredningsprylar, några julklappar och lite tillbehör till julklappar. Känner mig riktigt nöjd med mina inköp. Skulle jag ha köpt allt i butiken skulle det nog ha blivit betydligt dyrare. 
 
 
Kunde inte motstå den gamla griffeltavlan från 1896. Den var bara så fin. Nu får den stå på hyllan i köket. Köpte ju en hel del annat också, men kan ju inte visa upp julklapparna och julklappstillbehören. Men jag kan ju säga att jag kom hem med tre påsar fulla med saker från loppis, det händer inte varje dag. 



Svart och röd

Idag blev det verkligen en lyckad loppisrunda. Besökte fem loppis och kom inte ut tomhänt. Har nog aldrig fyndat så mycket på en loppisrunda tidigare. I klädväg hittade jag dessa:
 
 
En perfekt julfestklänning (blir ju en julfest nästa år också). Fem euro kostade den. Samt en julig stickad klänning (oanvänd), perfekt att ha med tights t.ex. på julen på jobbet, fick ge 8 euro för den.
 
Imorgon får du se en del av de andra loppisfynden.



Gran av mossa

På Stundars köpte jag en liten söt gran gjord av mossa. Kanske man tar modell och gör en själv nästa år?
 
 
Kom också hem med en bit kalkon, men den blir inte lika snygg på bild som granen ovanför. Dessutom har jag redan satt den i frysen. Ska spara den till julafton.



Julgardiner och loppisrunda

Kändes så bra med en sovmorgon. Idag åker nog dammsugaren fram. Borde dessutom plocka fram alla loppissaker och prissätta dem. Ska nämligen föra saker till loppis på fredag. Men det är ingen panik med loppissakerna, är ju ändå bara tisdag idag. Blir nog en loppisrunda idag också. Ofta har man någon tid att passa då man går på loppis, i alla fall jag, men idag får jag strosa omkring i lugn och ro. Att gå på loppis är verkligen avkoppling för mig. 
 
 
Igår tog jag tag i saken och strök sovrumsgardinerna och hängde upp dem, lika bra kunde jag ju stå och styka gardinerna och se på tv som att sitta i soffan och se på tv. Så nu tror jag att alla julgardiner är uppe, men det återstår att se. Byter inte gardiner i alla fönster till jul, någon måtta får det ju vara, Som tur har vi inga gardiner i badrummet (frostat glas), men annars har jag bytt gardiner i 10 av 20 fönster så får känna mig nöjd. Projektet med att tvätta alla fönster till jul har jag övergett, finns nog viktigare saker att göra.



Stundars julmarknad

Igår besökte jag Stundars julmarknad tillsammans med Mia och Tomi. Var ovanligt mycket folk samt försäljare i år. Tyvärr infann sig inte julstämningen för min del, men det var stämningsfullt i alla fall. Hade lite bråttom att gå igenom marknaden för att hinna till jobbet, så det var nog en orsak till att man inte kunde koppla av och njuta av atmosfären. Mina inköp får du se en annan dag.
 
 
Köpte såklart en traditionell stundars gris också, och den var så god! De är förstås godast då de är nygräddade. 



Ännu en till gran

Johnny fick komma hem igen igår kväll, skönt. Man vet ännu inte vad som orsakade domningarna i sidan, kanske någon nerv ikläm?  Är nu bara vad jag funderar. Han är i alla fall sjukledig denna vecka och måste ta det lugnt, bra är nu det. Har varit en stressfylld helg, Hoppas kommande vecka blir lugnare. Jobbar 7-15.36 idag, men sen är jag ledig tisdag, bytte tur, skulle egentligen ha haft natt, men känner att jag måste ha en ledig dag. Jobbar morgontur istället onsdag och torsdag, jobbar hellre två morgonturer än en natt, känns så just nu i alla fall.
 
Tog inte in bara en gran lördags, det blev två, den andra får stå på bordet i hörnet av vardagsrummet.
 
 



Första advent

Idag får vi tända det första ljuset i adventljustaken. I år ser den ut så här i vårat hus. Blockljus och lite mossa.
 
 
Denna dag har jag fullspäckat program, och då menar jag verkligen fullspäckat. Ska först fara till sjukhuset med lite saker åt Johnny, han hade ju redan läst ut Kalle Ankas pocket som jag köpte åt honom igår. Ser nog ut som om han får komma hem nån gång idag, men det återstår att se. Sedan blir det en sväng via Stundars julmarknad och sen jobb 13-21. Efter jobbet blir det kalas, som visserligen börjar kl.19, men får fara dit direkt jag slutar. Imorgon blir det dessutom jobb från 7 på morgonen så oj oj. Vet inte vem som ska städa här, hade ju tänkt göra det igår, men hann bara dammsuga i vardagsrummet och köket, nåja hinner väl göra det någon dag nästa vecka.



RSS 2.0