Klippt mera gräs

Man kan inte klippa allt gräs på en kväll, då brinner gräsklipparen upp, ja nästan iallafall. Den fick nog för varmt ikväll också fast jag inte hade klippt så mycket, men då vått gräs samlades under den så började det ryka. Fick klippt allt gräs nu så det var ju bra. Måste gå med trimmern nån dag och klippa det som jag inte kan klippa med gräsklipparen. Finns många sådana ställen.

Fick faktiskt solat lite också, men sen började det blåsa ännu hårdare så det var inte så behagligt att sitta i solen längre.


Vår fina gräsklippare! Den följde med huset då vi köpte det. Ska nog köpa en sitt-gräsklippare nån gång.




Doftar SÅ GOTT då häggen blommar. Det är nog en av mina favorit dofter!


En solig och regning dag

Slutade jobbet redan 13.15 idag, skönt! Men fick sitta och vänta nästan 1,5 timme på HVC för att kontrollera om jag har bihåleinfammation. Dock hade jag inte det så det var ju bra! :) Lite svullnad såg de, men annars var det okej. Får hoppas värken under ögonen och huvudvärken försvinner snart av sig själv.

Hade hoppats på att kunna sola då då jag kom hem, men då ösregnade det. Annars har det ju varit över 20 grader varmt idag, fast det har jag inte kunnat njuta av då jag varit på jobbet. Får hoppas det kommer flera varma dagar snart! Är ju första Juni imorgon så då måste ju sommaren komma. Fast två månader får jag vänta innan jag får semester, hoppas man orkar vänta så länge ;).

Kokar nypotatis och tänker äta sill till. Johnny får väl en korv då sillen ej duger. :)


Smultronen blommar! Synd att jag inte har något jordgubbsland, men får hoppas det kommer många smultron istället! :)


Måndag kväll

Mamma och pappa var hit ikväll. Pappa började såga ner ett träd som redan lutade. Trädet fastnade dock i ett annat träd så han måste såga ner det trädet också. Sedan fastnade de båda träden i ett tredje träd som gick av på mitten. Så nu har vi två lutande träd och ett halvt träd som ska ner. Men projektet fortsätter en annan dag.



Molly ville också vara med oss ute på gården.


Jag plockade också upp lite brädor och annat skräp som låg utspritt på gräsmattan. Sedan klippte jag lite gräs också.

Nu ser jag på en dokumentär om Bevery Hills 90210. Intressant program. Skulle vilja se alla säsonger. Har missat flera avsnitt. Kanske man borde köpa en dvd box med alla avsnitt.




Blommor och blad

Idag har jag äntligen fått nergrävt krusbärsbuskarna. Måste fundera lite till ännu på vart jag ska sätta vinbärsbuskarna.



Planterade också ut blomman som jag fick i helgen. Brukar ju vara expert på att ta död på blommorna inne, så hoppas på att den här ska klara sig hela sommaren ute.



I blombänken runt stenen har en del blommor börjat blomma. Jag har ju som vanligt ingen aning om vad det är för blommor. Men fina är de iallafall.




Känns som om blombänken sträcker sig enda till skogskanten för det är fullt med vilda blommor som växer runt omkring blombäken. Det är just nu som jag tycker mest om "blomsterängen", sedan då alla blommor vissnat ser det bara bedrövligt ut och då har jag lust att så gräsmatta överallt.






Köpa eller inte köpa

För något år sedan såg vi en fin säng på en auktion vi var på. Efteråt ångrade vi oss att vi inte bjöd mera på sängen så att vi skulle ha fått den. Igår hittade jag en likadann (om det inte är samma), på anno.fi. 150€ ska de ha för den, så det är inte så farligt dyrt. Dock stod det att den har små skavanker då den stått i kallförråd, men dessa skador syns nästan inte. Så nu ska vi väl fara och se på sängen nån kväll och bestämma oss för om vi ska köpa den eller inte.



Den är ju inte gammal, utan tillverkad på 70-talet. Den skulle dock passa bra in i vårt blivande vita sovrum.




Det tar sig

Nu är så gott som alla foderbrädor uppe. Fattas bara på ena fönstret på gaveln.







En regnig födelsedag

Då är man ett år äldre igen då. Åren går nog för snabbt. Det har varit en mulen och regning födelsedag. Jag har suttit inne och sett på tv medan kararna har arbetat ute i regnet. Men vi livade just upp stämningen lite och for på mat till ABC i Oravais. Det var smaskigt!

Är ledig imorgon också, skönt! Ska sova länge då. :)


Fick en fin arabia smörbytta och en blomma av Mia o Tomi. Tack så mycket!


Av Anne, Linda o Göran fick jag 3st vinbärsbuskar. En vit, en svart och en GRÖN! Visste inte att det fanns gröna vinbär! Tackar o bockar!



Lördags kvällen

Hade en trevlig kväll igår. Ett tack till alla som var här och förgyllde min kväll! :)



Anne o Linda :)




He he! Linda o Göran.

Idag har vi inga speciella planer. Johnny och Jussi har börjat måla redan. Får se vad vi gör senare. Jag skulle vilja fara ut och äta god mat. :)


Vitt runt fönstren

Börjar se så bra ut då foderbrädorna kommer upp!








Första kalaskvällen

Var en trevlig kväll med gott sällskap. Nu har gästerna farit och nu ska jag sätta mig ner och se lite på tv innan man måste gå och sova. Blir tidig väckning imorgon igen då jag jobbar 7-15. Ser dock fram emot morgonkvällen då det blir mera kalas. :)


Presentbordet


Ny telefon!! :)

Fick en för tidig födelsedagspresent av Johnny just. En ny telefon! Precis vad jag önskat mej! Behövde verkligen en ny också för den gamla hade nog gjort sitt.




Nu ska jag fortsätta förbereda inför kalaset. Får se nu om vi blir 15 personer ikväll eller hur många vi blir.


Avslutat dagen med bastu

ÄNTLIGEN var alla pizzabullar bakade! Vet inte hur många det blev, men känns som många! Tog bara 4 timmar, men började på redan 16 tiden och har gjort en massa annat också. Så det känns som om jag inte gjort annat än bakat ikväll. Har dock hunnit klippa lite gräs också.

Är såå sjuk i benen, känns som om jag varit på gymmet hela dagen, fast jag inte ens varit dit. Jag har bara sprungit av och ann inne på cementgolvet och ute på gården.

Har just varit i bastun, behövdes verkligen! Fick ta ett välförtjänt fotbad också! :)

Huset börjar se bättre och bättre ut för varje dag som går. Ikväll har Johnny satt upp mera foderbrädor runt fönstren, blir riktigt bra! :) Bild kommer senare nån dag.

Imorgon gäller det att stiga tidigt upp, har varit skönt att få sova ut nu flera dagar, men det är slut på det nu. Jobbar 7-15 imorgon, men det blir en lite annorlunda dag, får hoppas allt går bra och att jag slipper hem då jag slutar för har inte tid att vara övertid imorgon. Har nog en del kvar att göra innan gästerna kan komma! :)


Skrivbordet är på plats!


Mycket att göra idag

Har fått gjort mycket idag, men ännu är inte städningen helt avklarad. Har städat så noga samt gjort lite andra saker emellanåt, så det har tagit sin tid.


Hade besök av en sån här på gården idag, men den sprang iväg längre bort innan jag hann hämta kameran.

Har målat, rensat lite ogräs samt tvättat två maskiner med smutstvätt också. Bakar "pizzabullar", men tog en paus och for på kaffe och bulla till brandstation. Där granskade de brandsläckare, så vi hade med våra två och granskas. Mia och Tomi var också med på kaffe.


Pizzabullar eller vad man nu ska kalla dem...

Nu måste jag väl ta mig en tur till Kvevlax och inhandla lite mera ingredienser så jag kan baka ännu fler pizzabullar.


Städa städa...och kanske måla lite

Blir en städdag idag. Men fick också order om att jag måste måla några brädor, undrar bara vilka, måste ringa och fråga pånytt för jag minns inte vad han sa imorse då jag låg och halvsov. Har också en del av gräset kvar att klippa för bensinen tog slut igår då jag klippte och jag trodde inte det fanns mera, men tydligen gjorde det de.

Har kommit fram till att det nog är från nacken huvudvärken kommer, sedan går den över hela huvudet och ner mot ena ögat, precis som sist då jag hade så besvärligt med nacken. Kommer från att vi åkte buss i helgen. Men nu ska här stretchas och smörjas med icepower för jag har inte tänkt ha huvudvärk hela dagen!


Tycker det är så fint inne i skogen den här tiden på året. (om man bortser ifrån den gamla såmaskinen? som står och ruttnar sönder)


Avnjutit god mat på Mölle

Har varit och ätit god mat på Mölle i Molpe ikväll från jobbet. Ifjol var vi till Lind´s kök och i år blev det då Mölle. Åt toast skagen, pepparbiff och till efterrätt chokladkaka med vaniljglass, det var nog smaskens! Lite mera chokladkaka skulle nog ha gått ner, fastän det var en normal stor bit man fick, men det var ju så gott!





Dock skulle jag ha njutit mera om jag inte skulle ha fått sån hemsk huvudvärk. Hade nog lite före, men det blev bara värre. Ingen luft i taxin och absolut ingen luft inne på resturangen. Dessutom bländade solen till och från. Borde ha suttit med solglasögonen på inne. Börjar få nog av den här huvudvärken som aldrig försvinner!

Är ledig imorgon, då blir det städdag.



Planering inför helgen

Idag känner jag mig mycket bättre så nu ska här börja planeras inför helgen. Måste städas, både inne i föjse och lite i huset samt handlas. Måste också bestämma mig för om jag ska baka något själv eller om jag ska köpa allt. Enklast är ju nog att köpa allt då vi inte har någonstans att förvara det som man bakat. Tror nog det lutar åt att jag köper allt, onödigt att stressa över att baka då jag ändå inte tycker om att baka. :) Vi borde bli ca. 15 personer på fredagen och 7 pers. på lördagen, så två tårtor måste jag iallafall skaffa.

Klippte en del av gräsmattan igår kväll, så ska klippa resterande delen idag. Måste först bara flytta undan lite skräp så det går lättare att klippa. Måste dock klippa runt några högar av brädor då vi har flera sådana högar utplacerade på gräset.

Ser framemot ikväll då vi ska fara hela jobbet inklusive klienter och äta god mat till Mölle. Blir säkert smaskigt! :)




Liljekonvalj och hägg

Liljekonvalerna blommar inte ännu men snart! 


Häggen blommar!



Usch vad ansträngande det var att bara gå ut till skogsbrynet. Blir nog att krypa ner under filten och vila mitt bultande huvud och min snoriga näsa. Ute fortsätter det att regna, inte mig emot, känns bara bättre att sitta inne då. :)




En slö dag hemma

Skulle ha slutat jobbet 9 imorse, men stannade ju hemma pga förkylningen, så är ledig ännu idag. Lika så bra det. Känner mig dock bättre idag, men har fortfarande en hemsk hosta samt snuva. Rösten börjar bli lite bättre. Kan dock inte bara sitta/ligga här inne idag. Får så sjukt i nacken. Tog in 3 värkmedicin igår, men har fortfarande huvudvärk idag, dock inte lika mycket.

Borde börja städa och fixa inför kalas helgen snart, hoppas man är frisk tills dess. Antar att torsdagen kommer att bli en hektisk dag då jag ska hinna städa och handla allt inför helgen. Är nog bra att få vila upp sig före, de brukar ju säga att om man får en förkylning den här tiden på året så tar det länge innan man blir av med den...




Hemma idag

Tar en hemma dag idag. Förkylningen håller i sig, sprängande huvudvärk har jag också. Huvudvärken kan nog delvis bero på att jag måste halvsitta inatt för att kunna sova.

Känns bra att sitta inne, det får regna hur mycket det vill där ute. Behöver ju inte vattna grönsakslandet då! :)

Ser på en bra film och har sällskap av båda kissona.




Mina inköp från Stockholmsresan

Köpte inte så mycket i Stockholm. Köpte bara det som jag skulle ha. Ingen av oss var speciellt intresserad av att shoppa kläder, var nog in i nån klädbutik, men ingen köpte något. Mitt främsta mål var ju att köpa två lampskärmar och det gjorde jag! :)



Äntligen har jag dessa i min ägo! Som jag har sökt efter ett par prisvärda skärmar! Nu återstår dock bara att hitta passliga lampfötter!


Köpte dessa också. Ska ha dem på en öppen hylla i köket sedan. Köpte bara 3 st men får köpa flera i sommar då vi far till Sverige igen.

Annars blev det inte så många andra köp i Stockholm, bara nån småsak som läppglans o dylikt. Resten av våra pengar gick åt till att besöka toaletter...ja nästan resten av pengarna iaf :) Kostade ju 10kr per person och gång man skulle gå på wc, och vi gick nog ganska många gånger under de 11-12 timmarna vi var i Stockholm! :)


Mia hittade en bra parfym på båten som doftade sååå gott, så jag måste också köpa en flaska.


Stockholms resan i bilder


På väg ner till Åbo i en varm buss.


Det är tråkigt att vänta! Här väntar vi på att få gå ombord på båten.


Fin utsikt från båten!


Sightseeing i Stockholm.


Såg lockande ut, men vi tog oss inget dopp!


Slottet!


I gamla stan.


Sitter och väntar på att få åka på kryssning Djurgården runt.




Hit var vi inte, det får bli en annan gång!

Var nog en bra resa, men nästa gång tar vi nog egen bil! :)


Hemma igen!

Då var man hemma igen då efter en bra MEN tung resa. Tung pga förkylningen! Just typiskt att man ska gå och bli förkyld just före man ska resa bort. Men vad kan man. Var ett ganska så livligt gäng vi var med. Kan ju lätt säga att vi skötte oss 1000 gånger bättre än vissa andra som var med på resan. Eftersom det var "En dag i stockholm" eller "Maskinexpo mässa" resa så förstod vi ju att det skulle vara en hel del män med på bussresan. De var dock yngre än vi tänkt oss, de flesta mellan 18-23, dock var det nog med några äldre också men de uppförde sig likadannt som de yngre. Förutom jag o Mia var det 3 andra kvinnor med. De andra dock äldre än Mia o jag.

Festen var långt gången redan då vi steg på i Kvevlax. Dessutom måste jag o Johnny sitta mitt på värsta stället i bussen, men vi överlevde. Kände oss lite malplacerade där mitt i gänget, men det fanns inga andra sittplatser, Mia o Tomi hamnade långt fram i bussen så vi satt inte brevid varandra som vi tänkt.

Dagen i Stockholm igår var lång med bra, fick köpt det som jag hade tänkt att jag skulle köpa, så det var ju huvudsaken. Kände redan igår morse att rösten höll på att fara. Blev bara värre allt eftersom dagen gick. Men kunde nog njuta av Stockholm ändå. Förutom shopping så var vi också på kryssning Djurgården runt.

Är nog SKÖNT att vara hemma igen. Har inte sovit speciellt mycket fastän vi gick o sova 00.30 båda kvällarna. Inatt har jag nästan inte sovit alls för det har stockat sig i halsen så jag knappt fått nån luft. Är livrädd varje gång jag blir så här förkyld att jag tappar rösten, att det ska bli helt täppt i halsen och att jag inte kan andas så som det blev en gång då jag måste fara till sjukhuset och få antibiotika för att kunna andas normalt.

Ska bara vila nu resten av dagen och packa upp. Har 37,4 nu så känner mig inte helt kry. Ska nog lägga upp nån bild från Stockholm, får se om jag gör det senare idag eller imorgon. Ska först till 18 i jobb imorgon, men jag misstänker nog att jag inte far, måste se hur det känns imorgon.


Hoppas på en bra helg trots förkylningen!

Förkylningen känns ännu värre idag, men feber har jag inte. Hoppas att jag inte får det heller. Skulle ju just vara typiskt att jag skulle få det nu då jag nästan aldrig får feber. Nej, men känns nog relativt bra nu förutom i halsen, lite snuva har jag också börjat få :(. Är säkert Johnny som smittat mej, han var ju just förkyld!

Ska packa det sista nu. Snart bär det av mot den svenska huvudstaden, alltså Stockholm!

Ha en bra helg allihopa! :)


Senast vi var i Sthlm såg det ut så här. Hoppas på bättre väder nu!




Potatisen satt

Nu är potatisen i jorden! Äntligen! Blev bara 2 rader, men någonstans ska man börja. Ska köpa lite mera potatis så vi får sätta nån rad till. Var svårt att veta hur mycket jag skulle köpa då jag aldrig satt potatis förr. Får utöka nästa år med ännu några rader till. Sådde lite morötter och sallad också. Får se nu om det kommer upp någonting ur jorden. Håll tummarna! :)





Nu ska jag packa och se vad jag ska ta med för saker till Stockholm imorgon. Blir alltid en massa "ifall om" , men man vet ju inte om det regnar eller om solen skiner. Just nu visar de dock 19 grader och sol så hoppas på det då! :)


Börjar bli förkyld

Märkte redan igår kväll att jag hade sjukt i halsen, har det idag också samt hosta. Ingen snuva ännu, men den kommer väl. Passligt till helgen och allt. Bara det inte blir värre så gör det ingenting.

Har jobbat 8-16 idag. Efter jobbet for vi på lite uppköp samt och åt till Kotipizza, orkade inte laga nån mat ikväll. Var via apoteket också så jag ska överleva helgen.

Får se nu om vi får potatisen satt i landet ikväll, hoppas!


En gullig Whiskas med öronen bakåt :) Kanske hon spanar in mina roskis fynd som ligger och skräpar.




Onsdag kväll

Somnade framför tv:n då jag skulle vila. Vaknade med ett ryck av att nån sa någonting. Men ingen var ju här förutom jag, var till dörren och såg men inte var det nån utanför heller...måste ha drömt att nån pratade...

Ikväll har jag varit ut på en cykeltur med Mia, var runt skogsbilvägen, var skönt men lite blåsigt. Mitt i allt brakade det till inne i skogen, var troligtvis en älg för det luktade så, men vi såg ingenting för skogen var så tät. Lite spännande var det, men synd att vi inte såg älgen.


Stal lite blommor efter vägen :) De växte dock inte på någons gård, bara nästan. Ska plantera ut dem imorgon.

Har också hjälpt till att bära plankor, Gunvi har målat. Johnny har funderat ut hur foderbrädorna runt fönstren ska se ut, så han har lagat en mall ikväll, lite justeringar ska göras ännu men nu vet vi ungefär hur de ska se ut.


Ena foderbräde uppe. Kommer nog brädor runt hela fönstret, men det är mest jobb med den översta.


Är en vanlig taklist som han lagt där i mitten, allt ska nog målas vitt sedan. Dock ska han försöka göra listen lite bredare eller hur det nu var. Får se sen då det är färdigt :)


Hemma igen

Var till gymmet, först 1 timme i salen och sen 45 min Zumba. Var sedan via Blomtorget, köpte 2 krusbärsbuskar, får se var jag ska plantera dem. Köpte också sättpotatis så nån kväll ska de läggas i jorden.

Är nu hemma och har just ätit. Ser på True Blood för omväxling skull. Ska väl nog gå ut och "jordbruka" lite senare, men just nu måste mina ben vila lite.


Blomlandet


Krusbärsbuskar




Far till jobbet

Ska strax fara till jobbet. Var nyss ute och radade stenar runt resten av blombänken, så nu är det färdigt! :) Bild på det kommer imorgon.

Imorgon slutar jag 9, sen blir det gymmet, måste väl nog via nån butik också.




Skogspromenad

Var ut på en promenad efter skogsbilvägen. Skönt att få lite frisk luft!






Såg en trana!



Nu ska jag surfa runt på nätet och se vilka butiker vi ska besöka i Stockholm i helgen. Bäst att ha färdigt uppskrivet så man hittar dit man ska! :)


Utvilad

Skönt att ha fått sova länge idag! Kanske jag är utvilad nu. Ska jobba inatt, men ska först till kl.18.

Borde fara och köpa sättpotatis så de kommer i jorden nångång så vi får nypotais småningom. Är nog så gott med nypotatis! Ska så lite sallad också. Jordgubbslandet får väl vänta tills nästa år. Men tur att jag slutar 9 imorgon bitti så behöver jag inte fara till butiken idag.

Tror jag ska ta en promenad idag istället för att fara till gymmet, var ganska så länge sen sist jag var ut och gick.


Nu grönskar det!


Kvällens projekt

Ikväll började jag gräva runt blombänken vid stenen. Grävde runt hela bänken och började lägga stenar runt. Nu återstår bara att hitta mera passliga stenar att lägga dit.





Var också upp till skogen för att se om Molly var där, men hittade ingen Molly bara liljekonvaljblad, snart får man plocka en bukett och ta in! Molly gick ut 6 tiden imorse och kom in nu först 20 tiden, har inte sett henne på hela dagen, så nu får hon inte gå ut mera idag!


Snart är det fullt av liljekonvaljer som blommar i skogen!


7-14

Har jobbat 7-14 idag. Usch vad trött jag är nu. Tänkte glömma bort att tanka på vägen hem, måste svänga om, så trött var jag. Dessutom lyste bensinlampan så var ju nog lika så bra att jag tankade, annars vet man inte om jag skulle ha sluppit hem :).

Ska "koka ihop" en makaronisallad snart så vi har nåt att äta, men först ska jag nog slänga upp benen på soffan och vila en stund.


Impulsköpte ett skrivbord

Gick in på findit, såg ett fint skrivbord, skickade ett meddelande, blev uppringd och en stund senare var vi på väg till Kvevlax efter bordet. Stod 100€ men fick det för 80. Ett bra köp tycker jag med tanke på att jag länge sökt efter ett liknande bord. Nu åker det fula spånskivs skrivbordet ut!


Blev lite dålig bild, bordet är inte vitt på sidan som det ser ut att vara.




"Lädret" på bordsskivan behöver fixas lite, men annars är det bara att börja använda bordet.



Knutbrädor

Blir så bra nu då nästan alla knubrädor har blivit uppsatta! Tur att vi sätter 2 brädor i bredd, skulle nog ha sett "fisigt" ut annars. De gamla knutbrädorna var 25 cm breda och nu då vi sätter 2 i bredd blir det 30cm brett, blir alltså inte så stor skillnad från förr.








Azerbaijan vann ESC!

En av mina favorit låtar vann ESC, det trodde jag inte. Fast mest av allt höll jag ju nog på Sverige för jag tyckte bäst om den låten. Men ingen dålig vinnare blev det iår. Förra årets vinnar låt var nog sämre. Synd bara att Finland hamnade så långt ner på listan, 21:a av 25 länder. Konstigt också att Ungern blev 22:a, den låten tyckte jag också var bra.

Årets vinnarlåt blev alltså denna:




Söndag

Då var det redan söndag och snart slut på de lediga dagarna, men nu är det inte många dagar innan vi far till Stockholm! :)

Idag har jag inga speciella planer. Bara att ta det lugnt. Får se om det ska regna idag eller inte.




En trevlig dag i Jakobstad och Purmo

Dagen har spenderats i Jakobstad och Purmo. Sofia kom efter mej och så for vi till Malena i Jakobstad. Sedan for vi tre vidare till Purmo där vi besökte Lunda Gårds butik, jag gjorde inga fynd men Malena köpte bl.a. en stol.





Sen for vi till ett gårdsloppis som jag sett om på findit, men där fanns inte mycket att se. Alla möbler stod det ej till salu på. Sedan körde vi lite kringelkrokar innan vi var framme i J.stad igen. Var via Sunds trädgård, där inne i butiken fanns fina inredningssaker, men inte heller där hittade jag något som jag behövde. Såklart måste vi ju också fara till det vanliga loppiset och där hittade jag en korg som jag har tänkt lägga klädnypor i.

Till sist var vi så hungriga så vi gick och åt god mat, för mej blev det pepparbiff. Till efterrätt blev det en pehmis köpt på torget. Tog bilen och körde något kvarter och gick och åt våra glassar i skolparken där det blommade för fullt.








Lite nostalgi

För 4 år sedan såg det ut så här hemma hos oss. Molly födde 5 ungar den 27.4.2007 och Whiskas var en av dem. Vill nog ha kattungar nångång i framtiden igen, men Molly o Whiskas kan ju inte få några ungar, men nångång ska jag ha en svart lurvig katt också.





Så SÖTA! (Johnny du är nog söt du också :))




Inte lika händelserik dag idag

Var på RPV och LadyBody till gymmet. Efter det for jag in till stan och till försäkringsbolaget. Behöver inte betala för bärgningen av bilen för försäkringen täcker det, så det var ju bra. :) Loppiset lockade, så for via där också. Var sedan till Prisma, såg på lampan jag tänkt köpa, men den skulle ändå ha kostat 150€ då fast man skulle få 15% rabatt, så det fick vara. Hoppas den hänger där ännu i höst då jag får börja inreda i huset.


Hittade den här boken på loppis. Bra sommarläsning!


Köpte en fin tunika/klänning på Prisma. Måste ju passa på då man fick lite rabatt.

Nu har jag just bakat en pizza. Börjar nämligen bli hungrig, var en tid sedan jag åt morgonmål och har inte ätit något sedan dess!



Bilen blev kändis

Johnny väckte mig då jag sov som allra djupast och sa att jag måste komma och se på en sak, jo bilen min var nämligen på bild i Vasabladet. Tur att inte jag var med iaf :) Måste nog klippa ut bilden och spara!


Var mannen som hjälpte mig som tog den här bilden, (tror jag iaf) för han tog ett foto.

Nu är det dags att fara till gymmet samt och handla. Man får ju 5-15% rabatt med S-kortet på Prisma på olika varor. Måste se vad en lampa som jag gått och dreglat över i ett år skulle kosta om man drar bort 15%...



Fibermöte

Blev inte så mycket klokare av fibermötet. Det var bara jag och Johnny samt 2 andra samt han som föreläste. Borde få med åtminstone 100 hushåll i byarna runtomkring för att kunna bygga ett fibernät. Det kommer nog att bli svårt att få med så många hushåll, men förr eller senare måste man vara ansluten till fiberkabel för att kunna t.ex. se på HD tv eller liknande. Nu ska vi troligen dela ut en broschyr om fibernätet till alla hushåll i området. Svårast är ju att få med alla äldre personer som inte brukar använda internet eller behöver många tv-kanaler.

Jag skulle ju helst vilja få snabbare internet genast. Tog ju 1 timme att ladda upp en tvåminuters film på youtube. Om man skulle ha 100/100 MB internet så skulle det endast ha tagit en bråkdel av den tiden. Tänk att kunna ladda ner en film på nån minut! Dessutom vill vi ju kunna se på tv via fiberkabeln och slippa kanalkort och sådant. Ip-tv skulle vara bra att ha, tänk att inte behöva ställa in alla program på bandning på digiboxen, utan alla program som sänds sparas automatiskt i upp till två veckor.

Kommer att ordnas ett nytt möte om nån vecka och då borde vi få mera folk att komma med. Så ni som läser detta och är från Vallvik/Voitby/Staversby/Miekka/Veikars/Båskas, så håll upp öronen efter mera info om detta och kom med på nästa möte. Så många som möjligt måste komma med så projektet kommer igång.

Gå in här och läs broschyren för att få veta hur du kan göra en investering för framtiden!

"Att satsa på fiberoptik är en bra investering som höjer värdet på din fastighet"



Stenar och mera stenar

Har varit ute och krattat lite mera. Ser bara stenar och mera stenar överallt! Nån som vill ha stenar?? Bara att komma och plocka bort dem från gården. Usch, vår gårdsplan är inte någon vacker syn just nu, stenar och traktor spår.






Här har jag krattat idag, nu får det vara färdigkrattat just på detta ställe.


Det är ju mest små stenar jag har plockat. Här är de som jag plockat upp bara på ett litet område av gräsmattan.

Nu blir det mat. Sedan ska vi på "fibermöte"  för att höra vad de kommit fram till sedan vi var på det första mötet. Jag tycker de skulle kunna dra hit fiberkabel nu direkt så internet skulle bli snabbare!



Äventyr i diket

Slutade jobbet kl.9 och for till frissan, blev nog ganska nöjd med resultatet, men kunde ha varit lite mera guldaktigt, men det får bli nästa gång.

Blev snål på glass på vägen hem så svängde in via stormossen parkeringen där de säljer glass. Stannade, stängde av bilen, gick och köpte glass. Det hela tog väl ca.1 minut. Då jag vänder mig om för att gå tillbaka till bilen kan jag inte tro mina ögon, VAR ÄR BILEN???? Fick dock snabbt syn på den i diket lite längre bort. Jaaa, nog ska man då lyckas med allt. Borde väl stanna hemma och inte köra alls. Jag hade tydligen inte haft i nån växel och inte satt på handbromsen. Det var en liiiiten liiten nerförsbacke där jag parkerat, såg jag efteråt. Det blev inga synliga skador på bilen så det är ju huvudsaken. Vill ju inte ha mera utgifter just nu. Var dessutom just och just att bilen inte hade tagit i en sten på sidan av diket, ibland har man lite tur. 





Jag blev så chockad så jag har nog inte varit med om nåt liknande. Men värre skulle det ju ha varit om jag faktiskt kört i diket i hög hastighet. Glass-pojken fick komma med och se hur det var med bilen, men sedan stannade en annan man som hjälpte till lite med att ta reda på vem man skulle ringa för att dra upp bilen, för att köra upp den gick ju inte. Bärgningsbilen var snabbt på plats och allt gick smidigt. Det var nog tur också att bilen inte vinkat på sidan för den stod ju nog farligt snett. Polisen körde förbi, men stannade då de såg bilen i diket. Jag förklarade hur det hela gått till så då sa de att det blir bara en muntlig varning, och tur var nu det!

Nu ska jag nog ta det lugnt resten av dagen, inte köra någonstans i alla fall :)



Andra natten jobb

Har varit ute i det varma vädret och njutit så mycket som möjligt idag. Har verkligen varit sommarvärme ute! Men snart bär det av till jobbet igen för andra natten. Sedan är jag ledig till måndag morgon. :)




Finland vidare till final i Eurovision

Såg på semifinal 1 igår på jobbet. Johnny hade ju tur då jag var på jobbet så slapp han se på det, men lika tur har han inte imorgon och på lördag då det kommer mera Eurovision.

Jag tyckte inte att det var så många bra låtar med igår. Men några favoriter hade jag nog. Finland var inte en av dem, men såklart man hoppades att han skulle gå vidare till finalen och det gjorde ju han också.

Detta var mina favoriter. Bäst tyckte jag att Ungern var.



Kroatien - Daria - Celebrate


Azerbaijan - Ell/Nikki - Running Scared


Georgien - Eldrine - One more day


Ungern - Kati Wolf - What about my dreams


22 grader ute! :)

Slutade jobbet 9. Sen for jag på jakt efter en rakhyvel med batteri åt min klient som fyller på lördag. Det var inte det lättaste att hitta en sån, men jag hade väl sökt på fel ställen. Hittade till sist en på Prisma. Var också till gymmet på Zumba.

Nu är jag äntligen hemma och ska äta min fisksallad samt gå ut i det vackra vädret (22 grader) och läsa min nyinköpta "Gård och Torp" tidning.




Snart natt jobb

Var till gymmet idag. Fick nytt träningsprogram, testade det och det var helt okej. Resten av dagen har jag varit ute och räfsat och plockat bort mera stenar från gräsmattan. Det tar länge innan detta projekt är avklarat. Under hösten och vintern har de kört med traktorn överallt så nu ser det så fult ut. Traktorspår överallt!

Har varit skönt väder idag, men tur att jag behöver fara till jobbet först till kl.18 istället för till 16, tänk vad två timmar kan göra mycket.


Dessa blommor plockade grannens barn på vår gård igår. De växer överallt!


Björklöv!




En solig tisdag

Ser ut att bli en solig dag idag också. :) Ska fara via gymmet en sväng idag. Har bokat tid för att göra upp ett nytt träningsprogram åt mej då det förra försvann från nyckeln. Ska jobba inatt, men ska först till kl.18.

Johnny är fortsättningsvis hemma idag så jag får väl ta hand om "sjuklingen". Tror ju dock inte att ryggen blir så mycket bättre av att han ligger i vår säng som är som en bergochdal bana. Borde nog köpa en ny säng och nya madrasser, men det blir nog först då vi flyttar in i huset.


Tror det blir en perfekt sol-dag för Molly idag också :)



Ute sysslor

Dagen och kvällen har spenderats ute. Har räfsat bort stenar från "gräsmattan", målat kökssoffan 2 varv till, haft besök av grann barnen samt lagat en jämn kant på ena sidan av gräsmattan.


Nu är de stora snöhögarna borta. Kvar lämnade en hel del stenar, men nu är de bort räfsade! Borde dock så lite mera gräs här då det är så glest mellan grässtråna.


Färdigmålad!


Lite rakare kant på gräsmattan


Snart slår björkarna ut!



Ledig dag idag men mycket att göra ändå

For med bilen till verkstan 7.30. Pappa kom efter mej därifrån och så for vi till Västervik. Det skulle ta 2 timmar att byta delen på bilen, men det tog 4. Blev inte heller så dyrt som de först sa, men 1560€ räcker nog till. Frågade om jag kunde få lite rabatt före jag ens hört priset, så han gav mig 20% rabatt på den dyra delen. Alltid något. Sen då jag skulle betala så gick det inte att betala med mitt kort. 560€ kunde jag betala, men sen var det stopp. Jag har väl säkert nån gräns för hur mycket jag kan betala eller dra från kontot/kortet per dag, men har ingen aning om vad den gränsen är, 600, 700 kanske. Nå fick en räkning med så jag kan betala resten via nätet.

Hade ju tänkt fara till gymmet idag till 11, men hann inte det då det tog så länge med bilen. Orkade inte fara bara till salen heller för det är så tråkigt, skulle ha velat fara på jumppan.

Då jag kommer hem så var Johnny fortfarande hemma. Jag trodde ju han skulle fara till jobbet imorse, han sa ju inget speciellt. Han har på något konstigt sätt fått sjukt i ryggen i natt så han kunde inte fara till jobbet, dessutom är han förkyld. Får se nu hur mycket arbetande på huset det blir nu då om han har sjukt i ryggen. Kanske efter lite vila känns det bättre.

Nu ska jag gå ut och räfsa i det fina vädret. Termometern visar 18-19 grader i skuggan men det blåser hårt.



Morsdag

Jobbade 11-19 idag, dagen gick långsamt, men tog slut till sist. Tänkte bara på alla som fick fara och äta god morsdagslunch men jag måste vara på jobbet :/

Johnny kom sen efter mig från jobbet och så for vi till Västervik för att fira morsdag.


En sån här fin hund fick mamma av mej :)

Nu ska vi se på en film. Imorgon har jag ledig dag, men måste stiga upp tidigt ändå då jag ska med bilen till verkstan till 7.30 igen.


Söndag

Idag ska man jobba 11-19, värsta arbetskiftet om man frågar mej. Men hinner ju fara hem sen efteråt och fira mamma på morsdag. Ser ut att bli fint väder idag, synd då man mest kommer att vara inomhus idag. Men det kommer en ny vecka och då jobbar jag bara 18-09 dubbelnatt tisdag till torsdag, så får njuta av det fina vädret som de lovat. :)


Sakta men säkert sticker tulpanerna upp ur jorden.


En ensam blomma som på något sätt förirrat sig till blombänken.


Vad är det här för blommor??



Trött!

Har varit en tröttsam arbetsdag idag. Direkt jag har satt mig ner för att vila lite så har jag tänkt somna. Nu har jag dessutom huvudvärk, hade inte det imorse. Beror nog delvis på att jag bara stressar hit o dit denna helg. Känner att jag inte hinner sova. Inatt har jag sett på klockan en gång i timmen och för övrigt sovit dåligt, men i morgon ska jag först till 11 till jobbet så får sova lite längre då.

Om nån timme ska vi på Cillas 12-års kalas. Ska bli trevligt. Hoppas hon blir glad över presenten. Visste inte vad jag skulle köpa så det blev nu vad det blev.


Ibland (ganska ofta) kan Johnny vara lite snäll. Nu har jag tydligen fått ren bil utan att ha sagt att den behövde tvättas.


En trevlig kväll i gott sällskap

Linda hade lagat mycket god mat ikväll, kunde inte ha blivit bättre! Tack så mycket, men vänta inte att jag bjuder på lika gott då jag fyller! :) Får vänta några år tills man fyller jämt så kanske man kan bjuda till lite mera. :) Men något ska jag väl nog "koka" ihop iallafall! :)



God mat!

Kvällens "huvudperson" var dock inte födelsedagsbarnet utan Romeo som ville att man skulle kasta hans boll.



Gulliga Romeo


Anne o Linda



Fira Linda

Har jobbat 8-16 idag. Stressat hem, varit i duschen och nu ska vi fara iväg på mat till Linda o Göran. Firar Lindas födelsedag på samma gång. Ska bli trevligt. Synd bara att man måste till 8 imorgon bitti, så det blir inte allt för sent.

Ha en bra kväll!


En gullig Molly igår :)



Kantarellis

Som tur kom Johnny hem lite tidigare idag så fick jag ta hans bil till stan och inte behöva köra med min som man inte vet om man kommer fram med eller inte. Gick ett varv på stan, hittade de sista presenterna, så nu behöver man inte tänka på det mera.

Kl.18 samlades arbetsgänget vid Kantarellis för att gå ut och äta med en som slutat på jobbet. Jag tog pepparbiff och det var smaskigt. Men smakar det så kostar det! Ännu har dock inget slagit Amarillos Garlic steak! Snål som jag är så tog jag ingen efterrätt. Eller rättare sagt så var jag inte snål på någon efterrätt. Tycker ju om att ha kvar den salta smaken i munnen. Oftast vill jag inte ha efterrätt.


Fint träd på Kantarellis.

Imorgon börjar den tunga helgen. Jobbar 8-16 fredag och lördag, 11-19 på söndag. Alla tre kvällar ska vi bort, så det blir fullt upp. Misstänker att det inte blir många inlägg här på bloggen, men nåt ska jag väl hinna med. :)




Fina skor

Skulle söka efter vad jag ska ta på mig ikväll, men istället började jag städa i klädskåpet. Nu ligger alla kläder på golvet och jag skulle inte orka reda upp det. Satte vinter tröjor i en påse och tog fram sommarkläder. Frågan är ju bara den vart jag ska sätta påsen med vinterkläderna. Blir väl nog inne i huset. Snart har vi en massa saker som ska flyttas fram och tillbaka inne i huset allt eftersom renoveringen framskrider. Vill dock inte sätta ut klädpåsar i uthuset, finns en risk att möss hittar dit.


Här är Johnnys "nya" fina skor. Jag tror dock att de är en storlek för små, så synd. :)

Ska gå ut och räfsa lite idag. Tänker ta bort allt skräp som kommit från att vi eldade på gräsmattan i vintras. Finns tydligen en hel del stenar lite här och där som också måste bort om man ska kunna klippa gräset. Kanske jag gräver lite mera i slaskhögen och ser om jag gör mera fynd.

Tror jag tar in en burana nu så jag orkar göra något. Har huvudvärk och sjukt i nacken nu igen för säkert sjunde dagen i rad...




Kvällen

Var och såg på vardagsrumstapeterna till Mia o Tomi ikväll. Snygga tapeter, men om jag skulle välja så skulle de bli en annan nyans, men det blev nog bra! Huvudsaken man själv är nöjd så. Dreglade över de gamla golven igen, vill ha vill ha! :)

Har grävt lite i slaskhögen ikväll också. Hittade ett par fina skor åt Johnny. Ska ta ett foto på dem imorgon. Fattas bara skosnören, sen är de redo att användas ;)

Var just varit i bastun, lika skönt som vanligt. Nu ska jag äta ett påskägg, har några kvar!
 




Gym, presentletande och en rostig skylt

Fick en ny TGS-nyckel på gymmet igen, hoppas det är tredje gången gillt nu då eftersom de två förra nycklarna bara har bråkat. Nu hade all information försvunnit. Hade ju sparat alla övningar jag gjort samt alla jumppa timmar jag varit på sedan jag började på gymmet på nyckeln, men nu mitt i allt fanns inget på den. Börjar om från noll då. Synd eftersom det var roligt att kolla tillbaka och se t.ex. hur ofta jag var till gymmet förra året osv.

Har idag varit på jakt efter 3 st presenter, 27 års, 12 års samt morsdags presenter. Var ingen lätt uppgift. Hittade bara en sak, men vet ännu inte vem som ska få den. Har dock en idé på en present men får se vad det blir till sist. Stressar alltid upp mig över present letande. Vill ju att presenten ska vara så perfekt som möjligt, men då jag söker efter någonting som skulle passa en annan så hittar jag bara saker åt mej själv! :) Idag kunde jag dock hålla mig och kom inte hem med något onödigt. :)



Var på en sakletar runda i uthuset igen och hittade den här skylten.

Snart blir det mat! Jag hade visserligen redan lagat en broilersallad, men nu kokar Johnny ihop något annat. Blir revbensspjäll, BBQ-sås samt coleslaw. Får äta broilersalladen imorgon (tur så behöver jag inte laga nåt då) :) Ska ju ut och äta imorgon kväll så bra att äta lite lättare på dagen då.



Sovmorgon

Drog ner alla rullgardiner igår ikväll, skulle se om det var någon skillnad, börjar Whiskas mjaua i alla fall och vill ut. Då klockan var 4.30 skulle hon ut, alltså ingen skillnad fast det var mörkt där inne. Samma sak varje år, har varit lugnare över vintern. Så gick motvilligt och släppte ut båda katterna då. Som tur så somnade jag hastigt om och steg just upp.

Nu måste jag snabbt kasta i mig lite morgonmål. Sen tänkte jag fara på ZUMBA! Var en tid sedan sist.



Så här ser huset ut nu! :)




Ny header

Oj oj, har suttit och försökt laga en ny header nu i flera timmar. Fick tillsist ta hjälp av Johnny. Detta med fotoshop och liknande är nog inte riktigt min grej, man tappar ju tålamodet med mindre! :)


Klicka på bilden så blir den större!

Nu säger jag GODNATT!


En trevlig kväll

Blev en trevlig kväll. Mia kom hit efter rese räkningen. Vi gick en sväng i skogen och såg på våra fina antikviteter som ligger där och skräpar. Molly var också med på skogspromenaden. :) Sen sökte vi efter några gamla cd:n och hittade bra musik som Mia lånade så hon har något "nytt" att lyssna på i bilen. Kom också fram till att vi måste ordna en film dag då vi ser på film för vi har så många bra filmer som hon inte sett. Nu vet vi vad vi gör en regnig sommardag!

Nu får det nog lov att bli lite varmare väder. Påskens väder var riktigt passligt! Blåser riktigt kallt där ute nu, är väl bara nån grad på plus.

Imorgon får jag sova hur länge jag vill! Är nämligen ledig till fredag! :)


Så här såg huset ut förr idag. Just nu är hela denna vägg färdig "panelad" förutom allra högst upp i taklyktan.



Favoritlåt just nu

Den här låten är så bra! Endast denna låt har snurrat på i bilen idag :)




Grillar

Idag hade vi coaching på jobbet. Var en gubbe som kom dit och höll det. Tycker inte om då man ska sitta i grupp och prata, dessuotm då han frågade var och en vad man hade för åsikter om saker och ting. Kanske jag har saker att säga, men vågar inte säga dem inför alla, bäst att vara tyst då. Oftast är det dock så att jag har samma åsikter som resten av gruppen så onödigt att säga nåt då. Fick i alla fall huvudvärk efteråt, måste väl tänka för mycket ;) Nej, var nog säkert bara hungrig, har inte ätit nåt annat än sött sedan 8 imorse så nu ska det vara nå mat!

Sitter och grillar nu, får se hur det går. Blåser så hårt så grillen blir inte så fort varm. Tur att man kan ta med datorn ut och surfa under tiden :)
Whiskas hjälper också till att grilla :)



Idag kom också räkningen samt program på resan till Stockholm som vi ska fara på. Ser så framemot att få komma bort från allt som har med jobb och renovering att göra! :)




Hemma en stund sen till jobbet igen

Är hem och vänder. Har jobbat inatt, men ska tillbaka till jobbet till kl.12 då vi ska ha nån föreläsning. Tänker inte göra mycket före det. Blir att se på tv och vila lite. Måste passa på och se på bl.a. Superstylisten Jonas från sveriges trean som jag bandat in, inte precis Johnnys favoritprogram :)





En dyr historia

Har hämtat bilen från verkstan. Men har inte betalat ännu. Bilen måste nämligen dit igen nästa måndag. De hade inte alla delar idag. Var styrboxen?? som måste bytas. Ja någonting med styrningen var det i alla fall. Om det inte åtgärdas kan katalysatorn gå sönder och så kan bilen stanna när som helst. Så nu hoppas jag då att bilen inte stannar denna vecka :) Blev ingen billig historia heller. Nästan 2000€!!!! Suck! Skulle ju få en till bil för de pengarna. Blir väl att leva på vatten och bröd resten av året ;) Årsservice hade de hunnit göra idag så slipper den utgiften sen i sommar då, annars skulle jag ha farit först i Juli på service med bilen, men nu blev det så här.

Har hunnit vara hemma en stund nu, men snart är det dags för nattjobb, 16-07!


Här är en bild tagen med min telefon idag då jag var ut och gick till stranden genom skogen i Västervik.


Bilen till verkstan

Förde bilen till verkstan kl.7.30. Sen fick pappa komma efter mej så nu är jag i Västervik. Får se nu hur länge jag måste vänta innan de ringer och säger att bilen är färdig. Är lite orolig för vad det kommer att kosta... Hoppas verkligen att den hinner bli färdig före kl.16 för jag ska hem via och sen till jobbet till kl.16.


Målat kökssoffan

Har målat kökssoffan två varv, men måste nog måla den två varv till. Blir nog mycket finare nu då den blir vit!





Torget, Tesses kafé samt besök

For till stan. Gick ett varv på torget. Köpte som vanligt årets första bollglass. Såg en marsch samt på fina veteran bilar. Sedan förde hungern oss till Tesses kafé där vi åt varsin hamburgartallrik, det var smaskens och mätt blev man! :)







Tog nog en hel del bilder på olika bilar, men orkar inte ladda upp dem alla.

Nu har vi just haft besök av Johnnys farbror med fru samt Johnnys morbror. Bjöd dem på kaffe. Nu fortsätter målningsarbetet!



Första maj!

Tänk att det redan är första maj! Var ju just jul tycker jag. Inte länge tills sommaren nu :) Idag blir det en sväng till stan och första maj torget. Tar väl inte så länge att gå igenom det, men oberoende så måste jag dit varje år, har ju alltid varit det. Man ska hålla på traditionerna! :) Får se om vi ser några fina bilar iår, brukar alltid missa då de kör genom stan, vi brukar vara för tidigt ute.



Får se om jag senare idag hinner börja måla kökssoffan. Måste slipa den ett varv först. Ska bli intressant att se om färgen jag köpte passar eller inte.


RSS 2.0