Valborg 2014

Ikväll har vi firat Valborg med Mia och Tomi. De blev bjudna på musslor, mozzarellasticks, bläckfiskringar och en god sallad. Blev riktigt lyckat. 
 
 
Till kaffet hade Johnny bakat prinsessbakelser på mandelmjöl, de blev också riktigt goda. Tack för en rolig kväll med många skratt.



Knoppar, knoppar och mera knoppar

 



I lekstugan

Idag efter nattjobbet blev det gymmet och loppis. Sedan tog jag mig faktiskt tid att vila en stund på soffan. Nu är köttsoppan snart färdig, ska bli gott! 
 
Tidigare idag tog Whiskas och jag oss en titt i lekstugan. Alltid finns det något fint att se på där. 
 
 



Vita tulpaner

Det är något speciellt med vita tulpaner, de är bara så fina. Kanske man borde börja odla tulpaner så man skulle ha tulpaner hela tiden? Ibland kan jag tycka det känns onödigt att köpa tulpaner, för jag behöver ju egentligen inga, men då igen måste man ju få unna sig lite skönhet i vardagen. Man måste ju inte köpa nya varje vecka, någon gång då och då tycker jag känns lagom. 
 
 
Hur ofta köper du tulpaner och andra blommor på vårvintern och våren? Är det bara jag som skulle kunna köpa hela tiden, men sist och slutligen tycker att det känns lite onödigt?



Läs om du vågar

Då det var mässa i Botniahallen för någon vecka sedan köpte jag den här boken, Andarnas Österbotten. Har alltid varit lite intresserad av det övernaturliga, så det var självklart, den här boken ska jag ha i bokhyllan. Har ännu inte läst den (har väl inte vågat), men någon passlig dag ska jag nog läsa den från pärm till pärm, 80 sidor läser man nog ganska snabbt. 
 
 
Skulle du våga läsa den? :)



Penséer i blomlådan

Igår var jag via butiken efter lite gräsfrön. Passade samtidigt på att köpa några penséer att plantera ut. Johnny fick ju en kruka med penséer av sin mor då han fyllde. Den krukan får stå på yttertrappan. Brukar varje år plantera penséer under fönstret vid uthuset, så tyckte det var dags nu. De tål ju ändå lite frost.
 
 
Får se om det dyker upp några penséer i blombänken i år. De brukar nämligen så sig själva (säkert med hjälp av vinden), de dyker upp när man minst anar det. Och på lite olämpliga ställen dessutom. En lite här och där. 



Äntligen kväll

Har jobbat 8-17 idag. Oj vad trött man kan vara efter en sådan dag. Igår var jag lugnet själv medan det var tvärtom idag. Inget tålamod alls. Somnade faktiskt sittandes i gungan vid Johnnys föräldrar just efter att jag kommit från jobbet, var tydligen så trött. Nå var skönt att inte behöva ställa sig framför grytorna i köket igen då man kom hem, bjöds på god mat på Målarbackan. Imorse kände jag att jag nog har förkylning i kroppen, men ännu har den inte brutit ut, är kanske en orsak till varför man är trött också. 
 
Imorgon blir det sovmorgon, ska till jobbet först till kl.18. Eftersom denna helg gått i jobbets tecken känns det åter igen att man inte hunnit med här hemma. Får väl ta tag i någon tvätthög och lite andra sysslor imorgon. 
 
Nu blir det soffan och ett vinglas. Kanske man sover gott inatt då man inte behöver se på klockan hela tiden. 
 
 



Blomsterprakt

Vid Johnnys föräldrar har också en del blommor börjar slå ut. Jag vill också ha tulpaner och ja...vad heter de där blåa? Är så dålig på blomnamn. 
 
 
Det vackra vädret det fortsätter. Passa på och njut, valborg och första maj ser ut att regna bort.



30-års kalas

Ikväll har vi firat Linda-Maries 30-års dag, fast hon fyller först på måndag. Bjöds på mycket gott. Det är tydligen aldrig försent med en Barbie tårta, har man aldrig haft en, så varför inte passa på att bjuda på en då man fyller jämna år. 
 
 
Stort Grattis än en gång! Hoppas du får en bra födelsedag på måndag.



Växer så det knakar

Utomhus växer det så det knakar just nu. Snart är all grönska här. Underbart med vår. Skönt att slippa den långa gråa vintern. 
 
 



Äta ute

Ikväll har vi ätit ute på terrassen för första gången i år. Var riktigt varmt och skönt. Molly och Whiskas var förstås också med.
 
 
Nu blir det att återgå till trädgårdsarbetet. Jobb 8-16 imorgon och sedan på 30-års kalas.



Helg igen

Är ledig ännu idag, sedan blir det jobb fem dagar, sedan ledig fyra dagar igen. Ibland är det skönt med skiftesjobb (ibland inte). Får väl passa på att njuta av förkortad arbetslista så länge det varar, efter midsommar är det länge tills nästa gång...blir väl först kring jul igen.   
 
Idag blir det gymmet som vanligt på fredag förmiddag, sedan misstänker jag det blir något loppisbesök samt en sväng via butiken. Skulle så ha velat fara till gymmet igår, men som sagt, onödigt att köra 20 km en väg bara för att ta sig till gymmet och inte ha några andra ärenden. Försöker tänka ekonomiskt just nu, så det blev inget gym besök igår. Idag måste det handlas mat, så får ta gymmet på samma gång då. 
 
Får se om det blir en varm dag idag, 15 grader har utlovats så hoppas på det. Kanske jag tar tag i blombänks projektet senare idag. Räfsan kom också fram igår, så får väl fortsätta räfsa i något skede. Nu från morgonen går det dock inte då allt är så fruset. 
 
Hoppas ni får en fin fredag och en bra början på helgen!
 
 



Projekt rensa blombänk

Idag har jag varit ute i fyra timmar och rensat i blombänken. Ännu är det inte färdigt, återstår halva ännu, men det tar sig. Måste dock ta en matpaus emellan, att rensa blombänkar är nämligen inte något min rygg brukar vara så förtjust i. Får se nu då, ännu känner jag inte av några smärtor. Hoppas på att det gick vägen denna gång. 
 
Vem är det som planterar gräs och annat ogräs i vår blombänk?? Ja inte är det jag i alla fall...
 
 
På andra sidan stenen ser det redan mycket bättre ut.
 
 
Whiskas var också med på ett hörn, men hon ville mest rulla runt i gräset och gruset. Inte mycket till hjälp det :).



En tupp

Hittade en fin tupp på Brändö loppis igår. Tyckte jag kunde köpa den då jag inte köpt något annat nytt påskpynt i år. Dessutom passar den bättre in inredningsmässigt också då den är lite "shabby chic". 
 
 
Den får stå framme ännu någon dag, den är ju egentligen inte så påskaktig, allt annat påskpynt jag har är ju i regnbågens alla färger, till ett nytt år blir det nog förändring.



Firat Johnny

Ikväll har vi firat Johnnys födelsedag, hans föräldrar, mina föräldrar samt Tommy och Vera kom hit på kaffe och dopp. Före kalaset har jag hunnit med både gym, loppisbesök och bakning. Bakade kladdkaka, bullar och pizzapaj då jag en gång var i farten, men några bilder glömde jag att ta. 
 
 
Var skönt att avsluta dagen med bastu. Imorgon har jag ännu en ledig dag. 
 



En avstickare till Kaskö och Fagerö

På samma gång som vi var till Lind´s kök i Närpes passade vi på och gjorde en avstickare till Kaskö. Har inget minne av att jag kört igenom staden någongång (men kanske jag gjort det). En hel del fina hus såg vi, men var lite svårt att ta foto genom bilfönstret. Gör gärna ett besök dit igen i sommar, får se om det blir av.
 
 
Vi körde Strandvägen hem så passade på och svängde ner till Fagerö också. Jag har inga ljuva ungdomsminnen därifrån, Johnny har väl desto fler. Fint område var det i alla fall och fina strandbodar. 
 
 
Roligt med spontana utflykter!



Sommarväder i april

Igår var det nog verkligen sommarväder, eller så nära sommarväder man kan komma i mitten av april. 16-17 grader, riktigt behagligt. Passade på att lyfta ut solstolen i ett varmt hörn av uthuset och solade en stund, Whiskas njöt förstås i min famn. Senare hittade hon dock en varm sten att sola sig på.
 
 
Idag är det inte lika varmt, men solen skiner åtminstone. Efter en natt på jobbet får jag nu vara ledig några dagar igen. Borde baka något, Johnny fyller nämligen imorgon, får se om bakinspirationen infinner sig idag eller först imorgon.



Påskbuffé vid Lind´s kök

I påsk hann vi också med ett besök till Lind´s Kök. Har varit dit två gånger förut och blev inte besviken den här gången heller. Sallader i alla möjliga konstellationer och förstås kött, fisk och potatis och allt som hör till. Efterrätten var smaskig den också. Far gärna dit snart igen.
 
 
Du som inte besökt stället ännu så gör det. Rekommenders varmt. 



Tortilla bröd

För en tid sedan kom jag på att det var länge sedan vi ätit Tortilla. Jag brukar alltid, och då menar jag alltid, få sjukt i magen efteråt, säkert pga brödet. Vad gör man åt det då? Jo man lagar eget tortilla bröd. Hittade ett utprintat recept som jag följde.
 
Receptet räcker till 3 stora/mellanstora tortillas
 
2 dl mjölk
2 ägg
50 g riven ost
2 msk fiberhusk
1,5 dl pofiber
1 tsk bakpulver
2 krm salt
(olja)
 

Sätt ugnen på 200 grader.Värm mjölken så den blir ljummen. Vispa ihop ägg, riven ost och mjölk. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Blanda ihop allt till en deg och låt svälla i 10 minuter. 
 
Pensla ett bakplåtspapper med olja. Lägg en degklump på bakplåtspappret. Lägg plastfolie ovanpå degen och kavla sedan ut till en 3 mm platta. (Om du vill få helt runda tortillas kan du ta en skål, lägg den upp och ner på degen och skär runt skålen, ta bort överflödig deg. Jag kavlade bara ut degen och formade tortillan lite för hand.)
 
Ta av plastfoliet och pensla tortillan med olja. Grädda i 10 min. Ta ut tortillan när den börjar bli brun på kanterna. Låt svalna. Fyll med dina favorit tillbehör.
 
 
Fick jag sjukt i magen efteråt? Svar nej. Följer nog detta recept nästa gång jag blir snål på tortillas. Blev riktigt bra!



Påskens sista dag

Så här på påskens sista dag passar jag på att visa ett påskstilleben som jag fixade ihop här inför påsken. Egentligen skulle ja ha velat ha lite mera moderna och trendiga ägg, men orkade inte fixa om de gamla, får bli till ett nytt år.
 
 
Idag mår jag förövrigt mycket bättre än i går, så skönt. En god natts sömn gjorde nog susen också. Känner mig riktigt utvilad. Redo för en natt på jobbet och sen ledig några dagar igen. 



En sämre dag

Så fick jag den till sist, magsjukan alltså. Har haft sjukt i magen hela veckan och inatt blev det värre. Kör nog runt i magen ännu, men annars känns det lite bättre (förutom en hemsk huvudvärk). Far dock inte på jobb inatt och smittar ner hela boendet, får hoppas jag kan fara på jobb nästa natt, tror nog det. Dagens underhållning är tv:n.
 
 
Hoppas ni andra har en fortsatt trevlig påsk!



Påskbrasa i Voitby 2014

Igår kväll besökte vi den traditionella påskbrasan. Mamma och pappa samt Ulli, William och Cecilia kom också dit. Tyckte förövrigt att det var mera folk där i år än ifjol. Till och med några svanar ville vara med.
 
 
För de som var hungriga fanns det grillkorv att äta och för de som var snåla på kaffe så fanns det kaffe, saft och bulla inomhus. Vinden var kall så vi flyttade oss ganska snabbt inomhus och väntade på att lotteridragningen skulle börja. Tyvärr vann vi inga stora saker, men William blev glad då han fick en stor handduk. Ibland kan man ha tur. 
 
 
Ser redan framemot nästa års påskbrasa, är ju nog något man bara inte kan missa.
 



Några gula

Kom visst upp några gula krokusar också. Ibland minns man inte alltid vad man planterat för lökar. Men är ju roligt då det dyker upp en massa små blommor i blombänken. Har misslyckats så många år då jag har planterat ut lökblommor som blommat inne, de har helt enkelt inte kommit upp igen, fastän man tycker att de borde göra det. 
 
 
Nu väntar jag på mera blommor i blombänken och sisådär 20 grader. Förhoppningsvis kommer vi att få lite varmare väder (fast kanske inte sommarvärme) här någon dag om man ska tro på väderleksrapporten, 15 grader skulle inte vara helt fel. Nåja, egentligen är det ingen skillnad vad det är för väder, men någon snö vill jag inte se mera denna vår.



I väntan på häxorna

Det är påsklördag idag, vilket betyder att påskhäxorna är i farten. Jag tvivlar på att jag kommer att klä ut mig till någon häxa i år, men man vet ju aldrig. Kan ju hända kissona vill fara ut på en häxrunda...eller så inte. 
 
Så här såg vi ut ifjol.
 
 
2010 och 2011 var påskkängurun också i farten, dock en mer barnvänligare version.
 
 
 
Godiset är framtaget, nu väntar vi bara på alla häxor. Annars måste vi ju äta upp allt godis själva, och det är ju inte så bra. Fast choklad är ju nog ganska så gott...
 
 



Påskmiddag "man tager vad man haver"

 
Till förrätt blev det små små smörgåsar med mozzarella ost, kalles kaviar och räkor. Varmrätten bestod av stekt gris yttrefilé, grönsallad och kokt ägg. Till efterrätt blev det fruktsallad med grädde. Som sagt, man tager vad man haver. Mätta och belåtna blev vi i alla fall.



Glad Påsk!

Idag är det låååångfredag. Får se hur lång den blir. Johnny for nämligen och jobba. Vad gör jag då...ja inte mycket. Dessutom regnar det, mindre trevligt. Men ikväll får jag träffa Mia, ser framemot det! Städa gjorde jag igår, så slipper göra det idag. Dammsög till och med båda våningarna, skönt att ha det gjort. 
 
Egentligen är det ju ganska skönt att bara vara, bara vara ledig. Borde lära mig att uppskatta ledigheten och inte känna att jag borde göra något hela tiden. Idag får det nog bli en sån dag. Göra vad jag vill dag. Njuta av påsken. 
 
 
Vi önskar er alla en Glad Påsk!



Vad är det här?

I förrgår då jag gick runt skogsbacken vår såg jag något som blommade vid ängen där bakom, intill grannarnas skog. Blev så förvånad då det mittiallt blommade något nästan inne i skogen. Gott doftade den också. Vad är det här?
 
 



Skärtorsdag

Påskpyntandet har fortsatt idag. Känner sådär smått att påskfriden börjar infinna sig. Återstår ännu att dammsuga upp några dammråttor.
 
 
Ikväll ska jag hälsa på hos Tea som jag inte träffat på länge. Ska bli intressant att se vart de flyttat...och om jag hittar dit :). 



Påskplanteringar

 
Nu får ni hålla tummarna att narcisserna inte fryser, för nu har jag äntligen fått ut planterat lite påskblommor. Kan ju inte fira påsk utan lite påskris ute vid vägen också. Påskriset inomhus skippar vi i år. Nu återstår påskstädningen inomhus samt inhandlandet av påskgodis. Sedan är alla påskhäxor varmt välkomna.
 



Dragonfly




Snart är det påsk

For på förmiddagsjumppa idag fast jag inte kände mig helt pigg, men det gick bra ändå. Var också in till loppis, hittade någon födelsedagspresent (säger inte åt vem). Resten av eftermiddagen har jag tänkt påskpynta, får se vad det blir till.
 
 
Ikväll är det nattjobb som gäller. Sedan får jag vara lite påskledig fram till söndag kväll. Skönt!



Dagens roadtrip till Ikea

Blev en bra dagsutfärd till Ikea. Ulli var också snäll och stannade vid ett loppis efter vägen, men ingen av oss gjorde några fynd där. Behövde ju egentligen ingenting från Ikea, men fick ändå med mig ett lakan och några blommor plus någon annan småsak. Ibland är jag bra på att inte handla en massa små onödiga saker, känns bra då man lyckas med det. Blommor till påsk skulle jag ju oberoende köpa så lika bra att passa på att köpa dem idag då.
 
 
Ett tack till Ulli som orkade köra hela vägen, vet inte om jag skulle ha orkat göra det, och tack för sällskapet båda två, var riktigt roligt. Vi fick ju oss ett gott skratt eller två. Var ju tur att jag kom hem med huvudet i behåll och inte lämnde kvar det någonstans efter vägen...eller hur det nu var :).



Utfärd till Ikea

Idag blir det en tripp till Ikea med mina kära systrar. Får se om man kommer hem tomhänt eller om det råkar trilla ner något i inköpskärran. Behöver inget speciellt, far med för sällskapets skull.
 
Ha en bra dag allihopa!
 
 



Dagens film

 



Njuta av tillvaron

 
Idag satt Whiskas och jag en lång stund på trappan utomhus och bara njöt av sol och fågelsång, kände doften av vår. Tog fram påskpyntet, men hittade ingen inspiration till att påskpynta idag, så det får bli en annan dag. Skönt med inga måsten idag.



Mässa i Botniahallen och kalas

Igår besökte vi mässan i Botniahallen. Såg en hel del bekanta, såg på intressanta saker och kom faktiskt inte tomhänt ut därifrån. Bl.a. fick vi gratis kryssnings biljetter med Wasaline, frågan är bara om vi hinner använda dem före 14.5...jag tvivlar. Men vi får se, isåfall skulle det vara en vardag. 
 
 
 
På kvällen firade vi Johnnys bror Tommy som fyller imorgon. Han hade bakat en riktigt fin tårta.
 
 
Idag är jag äntligen ledig. Får bara hoppas jag får hållas frisk, är visst spysjuka i farten och den vill man ju inte ha.



Blommor och blad

Känns genast lite mera hemtrevligt då man har blommor som blommar inomhus. Visst är grönväxter fina, men nog vill man ha lite färg i tillvaron också.
 
 
En njutning för ögat.



Böcker, böcker och mera böcker

Vi har en del böcker, det är en salig blandning, där finns böcker om släktforskning, inredning, trädgård, historia, matlagning m.m. Ja och så får vi förstås inte glömma Kalle Anka. En del skönlitteratur finns ju också, samlar, eller har samlat på Stephen Kings och Dean Koontz böcker. Speciellt tycker jag om böcker om släkten och olika byar. Böckerna om Egypten och faraonerna är också några favoriter. 
 
 
Ännu är inte alla böcker inradade i bokhyllan, men det tar sig. Får se om jag tar ner alla böcker eller om en del får lämna kvar i skåpet på vinden. Åtminstone är de här böckerna lite mera lättillgängliga nu jämfört med förut.



Solen kom fram

 
Snart är det dags för jobb igen, GÄSP! Ser framemot nästa vecka då jag får vila upp mig lite, och så är det ju snart påsk också. Händer många roliga saker nästa vecka.
 
Ni får ha en trevlig lördagskväll!



Ett år sedan

Kan bara konstatera att det varit en varm vinter i år. Vid den här tidpunkten ifjol fanns det ännu så här mycket snö kvar på marken.
 
 
Idag ser det lite mera våraktigt ut där ute. Dock mulet och lite dimma då jag körde hem från jobbet för en timme sedan. Är trött som bara den, blev typ två timmars sömn inatt, inte roligt då man vaknar av minsta ljud, men ska väl nog försöka orka en natt till. Ska göra precis vad jag vill idag, nämligen ingenting. Se på tv och bara ta det lugnt, kanske gå ut ett varv runt gården och se om några nya vårtecken dykt upp.



En helt vanlig fredag och nattjobb

Idag blev det Rpv och Body på gymmet tillsammans med Ulli. Blev också 2 km på löpmattan. Sedan via butiken och loppis. Det samma vanliga fredags programmet som alltid. Direkt jag kom hem ställde jag mig vid spisen och nu har jag en zuccinilasange i ugnen. Skönt att ha mat för flera dagar framöver, går ju också att frysa ner om man vill. 
 
Snart kallar jobbet, nattjobb 18-09. Har dubbelnatt, vilket betyder natt fre-lö och lö-sö. Är ändå ganska skönt att fara på jobb, lite lugnare tempo på kvällarna än på dagarna.
 
Molly tycker också det är skönt med fredag.
 
 



Inspiration vårblommor och påskpynt

Ännu har jag inte vågat plantera ut några vårblommor. Så länge vattnet i katternas vattenkopp på yttertrappan fryser till is så är det nog inte läge att plantera ut något. I brist på inspiration surfade jag runt på Pinterest.
 
 
Ja visst blev man inspirerad! Har redan haft flera vårblommor inomhus, men de har blommat ut. Lagom till påsk ska jag nog inhandla några nya, kanske jag då vågar plantera ut några också. 



Städdag och en stol

Känner mig nöjd med dagen. Har städat och plockat dagen lång. Duschen fick sig också en omgång, kröp på knäna och skrubbade väggar och golv. Tvättat fyra maskiner med kläder samt dammsugit och tvättat golven här nere. Övrevåningen för bli till en annan dag. Är ju ändå bara kissona som ser dammet där.
 
I kvisten har det flyttat in en stol. Hade för tillfället inget annat ställe att placera den på, så nu får den stå där. Kanske någon vill sätta sig ner och klä på sig skorna?
 
 
I det andra hörnet av kvisten har det nu kommit upp fyra krokar till på väggen. Frågan är nu om alla ytterkläder ryms. Fyra plus fyra krokar samt ett klädskåp borde ju räcka, fast det är nog ganska fullt redan. Har dessutom fört upp jackor vi inte använder. Ska vi ha stor främmande måste vi väl ta fram klädstången, den får dock stå utomhus just nu. Blev mycket rymligare utan den.
 
 
Det som fattas i kvisten just nu är en dörrmatta som är 1,50 meter bred. Är så irriterande att behöva ha två stycken mattor framför dörren. Att mattorna dessutom är olika och inte matchar varandra gör ju inte saken bättre.



En kär bok och en svunnen tid

Tänkte att jag skulle fylla bokhyllan med böcker, men kom av mig och började bläddra i böcker istället. Speciellt en bok som jag har kär är Svenska Österbottens bebyggelse i ord och bild, från 1965.
 
 
Köpte boken på en aukton 2008 och den var inte billig, men jag skulle ha den. Inte ofta man ser den till salu heller.
 
I boken finns bilder på många fina gamla hus, samt lite historia bakom huset samt vem som äger det och bor där. Tyvärr finns inte alla hus med i boken, inte vårt hus heller. Men som sagt många andra intressanta hus, en del finns ju dessutom inte kvar idag.
 
Bl.a. de här husen i Västervik har jag speciella minnen ifrån. Det översta minns jag att jag drömde om att renovera eftersom det var obebott då jag var liten (idag står det fortfarande obebott, är snart ett minne blott). Har alltid tyckt lite synd om obebodda och fallfärdiga hus.
 
I det andra huset bodde en gammal kvinna som jag var påskhäxa till flera gånger. Tyvärr finns huset inte kvar idag.
 
Det tredje huset har jag aldrig varit in i, men det finns i hemknutarna och jag har alltid tyckt att det har varit fint, fastän det inte helt faller inom ramarna för hur jag vill att ett hus ska se ut.
 
 
 
Huset nedan byggdes av min mormors farfar, Johannes Skinnar. Idag bor min morbror med fru i huset. Huset har ett lite annorlunda utseende idag.
 
 
I boken finns också en bild från Vasa torg. Ser inte riktigt ut så här idag. En del nya skyltar har kommut upp på husväggen och andra har försvunnit.
 
 
De här butikerna finns inte heller kvar idag.
 
 
Skulle kunna sitta hela dagen och se tillbaka i tiden. Intessant med gamla bilder.



En gammal plåtask

Fick möjligheten att fara med två klienter på loppis idag. Var riktigt roligt, fastän lite jobbigt också. Höjdpunkten var nog kaffe och bulla som vi köpte först av allt så vi skulle orka gå igenom hela loppisen. Alla kom vi ut därifrån nöjda och glada, och alla hade vi hittat något smått och gott att köpa. Denna dag fick jag se med lite andra ögon på loppissakerna, var på jakt efter herrkläder (vilket jag inte köper sådär värst ofta på loppis). Var nog lite svårt att hitta och då man väl hittade var det fel storlek, men till sist hittade vi en tröja. Förstås fastnade mina ögon på lite andra saker också, så i förbifarten råkade jag få syn på en plåtask som jag bara måste köpa.
 
 
Har en mindre och rundare modell av denna från förut. Dock är den här mer användbar till alltmöjligt. Varför inte ha kex i den? Snygg att ha på hyllan är den i alla fall.



Inte mycket annat än jobb

Veckan fortsätter i arbetets tecken. Jobbar 8-16 idag också. Igår orkade jag inte med något gym efter jobbet, får se om jag har mera ork idag. 
 
 
Har inga planer för kvällen, ska bara bli skönt att lägga sig ner på soffan. Torsdagen är ledig, misstänker att jag måste ta fram dammsugaren då, ingen vila här inte. Förövrigt inga stora planer för resten av veckan. I helgen blir det säkert ett besök till mässan i Botniahallen.



Vår i rabatten

Det börjar mer och mer likna vår i rabatten. Hittade till och med lite gräslök och så hade rabarbern börjat kika fram.
 
 
Ännu inga utslagna blommor, men snart!



Skjortan

Köpte ju en skjorta på loppis i helgen. Så här ser den ut. Jag är inte riktigt någon skjort människa, men den här tyckte jag passade ganska bra. Märkligt nog brukar skjortorna bli kvar i skåpet. Men den kostade bara två euro så tror inte det är svårt att sälja den vidare om det skulle bli så.
 
 
Vet inte när jag senast använde en skjorta...ja inte var det i år eller förra året. Får se om det blir ändring på det eller inte.



Tranor och svanar

 



Ny vecka

Idag är det jobb 13-21 som gäller, men före det blir det gymmet. Igår kväll tog vi en cykeltur till Johnnys föräldrar. Är kanske inte riktigt cykelväder ännu, blåste ännu kallt. Inga ljumma sommarvindar ännu. Men de kommer väl. 
 
 
Den här veckan blir det jobb, jobb, jobb. Enda lediga dagen är på torsdag. Är ju roligt de veckor då man jobbar mindre, men inte lika roligt de veckor man jobbar mera, men jag överlever. Den här veckan jobbar jag 54 timmar, nästa vecka bara 21. Blir nog säkert en bra vecka i alla fall. 



Firat min syster

Idag firade vi min syster Elisabeth som fyllde jämna år (eller egentligen fyller hon imorgon). 
 
 
Ett stort Grattis igen!



Bokhyllan på plats

Igår bar vi in bokhyllan som Johnny snickrat ihop. Den blev riktigt bra, ser precis ut som jag hade tänkt mig. Frågan var bara var vi skulle placera den. Jag har hela tiden tänkt att den ska vara på andra våningen, men tydligen var jag ensam om de tankarna så nu står den under trappan istället. Testade nog två andra ställen också, bredvid matbordet samt i sovrummet, men där passade hyllan inte. 
 
Den får stå där den står, i alla fall ett tag. Sedan vet man aldrig var den hamnar. Upp på andra våningen ska den nog i något skede.
 
 
Det finns dock en viss risk att Molly eller Whiskas hoppar upp på hyllan från trappan. Om hyllan fortsättningsvis ska stå där måste vi nog sätta fast den i väggen bakom på något sätt. Annars trillar den nog snart i golvet. 
 
Återstår nu att fylla hyllan. Får se hur det börjar se ut. Blir det bara böcker eller ska vi sätta några inredningsprylar och andra saker i hyllan också. Ja det återstår att se.



Förvaringspåse och kakfat

Blev en loppisrunda på eftermiddagen. Hann med loppis vid Kvevlax Uf, Fyndis, Folkhälsan, Ewa o Adam, Suvikirppis samt Omatori. Det sist nämnda förstår jag inte hur de lyckas få att gå runt, men tydligen gör de det och folk var det där. Jag kom dock ut tomhänt därifrån. 
 
De här sakerna kom med mig hem idag.
 
 
Den här förvaringspåsen av tyg köpte jag för en billig slant, ett kuddöverdrag med samma text har jag från förut. 
 
 
Det här lilla kakfatet med kupa kunde jag bara inte motstå. Kommer jag att använda det som kakfat eller till något annat återstår att se.
 
Köpte en skjorta också, men den snurrar runt i tvättmaskinen just nu så får visa den en annan dag. 



Sovmorgon

Lördag och sovmorgon. Blir inget gym idag, orkar inte stressa iväg dit till halv elva med magen full av frukost. Jag misstänker att vedarbetet fortsätter för han jag bor med, vet inte vad jag ska sysselsätta mig med, men kanske det blir en loppisrunda. Borde baka lite bröd också, men den inspirationen finns inte just nu så får se hur det blir med den saken. 
 
 
Just nu ser det lite mulet ut där ute, solen kommer just och just fram bakom molnen. Nu vill jag ha vår och sommar. 15-20 grader skulle inte vara helt fel.
 



Skönt med ledig helg

Åh vad skönt med fredagkväll och ledig helg. Visst är jag ledig mitt i veckan också, men det är något speciellt med fredagkväll om man har ledig helg. Känns skönt.
 
Idag har vi haft planeringsdag från jobbet, var faktiskt ganska roligt, över förväntan. God mat fick man också.
 
 
För tredje kvällen i rad är Johnny på liderbackan och klyver ved, men jag tyckte jag hade annat att göra en fredag kväll som denna. Ska nog lägga igång en tvättmaskin och vika lite kläder. Sedan kommer det säkert något bra på tv, och gör det inte det så finns det alltid något bra program inbandat som man kan se på. Förstås kan man ju inte glömma att lyssna på Radioseven och Rewind mellan 19 och 21, de spelar de bästa låtarna från 90-talet fram till 2005.
 
Kanske de spelar den här låten?
 
 
Med den här bilden önskar jag er en trevlig kväll.
 
 



Gymmet och en solig kväll

Igår efter jobbet blev det nog gymmet. Var på Bodyflow 45...var nog lite svettigare än jag trodde det skulle vara, men kanske inte riktigt min grej. Var inte heller så avslappnande som jag trodde det skulle vara, var någonting mitt emellan, alltså inget jag vill fara på igen. Eftersom jag tyckte timmen var så slapp och slö sprang jag 5 km på löpbandet efteråt (tycker det var ganska bra gjort). Nåja, inte för att skryta, men det känns bra då man klarar av att springa längre och längre. 2009 då jag började gå på gym klarade jag av att springa 3 minuter på löpbandet, sedan var jag helt slut, idag sprang jag 35 minuter och överlevde det. 
 
For en sväng till Målarbacken igår också och såg på en stund då de arbetade med vedklyven, var dock så trött att jag sedan for hem och la mig raklång på soffan. Men några bilder hann jag förstås ta.
 
 
Den här fredagen är det planeringsdag från jobbet på schemat. Får se vad vi får för god mat :). Sedan har jag ledig helg.



Gammalt och nött

 



Vedklyvning och kall vind

Igår kväll var vi hos Johnnys föräldrar, där var det vedklyvning pågång. Vinden var kall och jag var inte klädd för att vara länge utomhus. 
 
 
Gick omkring och tog lite foton istället. 
 
 
Idag jobbar jag hela dagen lång och sedan blir det kanske gymmet efteråt. 



Denna dag

Blev ett pass på gymmet idag efter nattjobbet. Passligt nog så började LSB Basic 30 kl.10 och sedan Stretchning en halvtimme senare. Tror jag kan ha ganska så sjukt i baken imorgon, eller kanske i övermorgon först. Var skönt med lite ordentlig stretchning, brukar vara så dålig på att stretcha. 
 
Resten av eftermiddagen har jag bara vilat och legat och sett på flera avsnitt av Teen Wolf, så spännande. Ikväll blir det ett besök på Målarbackan.
 
 



Lite förändring med gamla prylar

Det var inte bara vardagsrummet som fick sig ett ansiktslyft. Ändrade om lite i köket och mittersta rummet också. 
 
 
Ljuslyktslampan som jag haft i badrummet samt de runda ljuslyktorna som stått på vardagsrumsbordet fick flytta in i köket. Dessutom fick kryddburkarna en ny plats.
 
 
Blev lite förändring i mittersta rummet också då jag flyttade dit fönstret med ljusslingan på från vardagsrummet samt flyttade runt lite saker. Tar väl inte så länge innan jag ändrar om lite smått igen, men vad gör nu det, är ju bara så roligt att få vila ögonen på lite andra vackra ting emellanåt. 



Förändring i vardagsrummet

Det började med att jag skulle dammsuga och torka lite damm, men slutade med att jag möblerade om lite i vardagsrummet och tog ut allting ur tallriksskåpet och dammade och dammsög hela skåpet.
 
 
Tänk att man kan ha så mycket saker. Vissa saker fick flytta in i ett annat skåp, andra saker förde jag upp på vinden. Rensade lite. 
 
Tallriksskåpet flyttade jag sedan cirka en halvmeter åt höger, flyttade på kommoden och satte den på andra sidan tallriksskåpet istället.
 
 
Blev genast mycket lufigare tycker jag. Förut har tallriksskåpet tagit upp mycket plats direkt man kommit in i vardagsrummet. Nu då det är mera på mitten av väggen känns det plötsligt mera öppet. Tänk vad lite förändring kan göra mycket. Funderade nog i ett skede på att flytta tv:n och sofforna också, men det är nog dömt att misslyckas då sofforna inte kan placeras på så många andra sätt än som de är. Tv:n är också svårplacerad på något annat ställe. Dessutom vill man ju inte sitta med ryggen åt kakelugnen.
 
 
Flyttade om lite saker, plockade fram sådant som varit undanplockat en tid och satte bort andra saker. 
 
 
Imorgon får ni se lite andra förändringar.



Det gick!

Har länge funderat på om jag vågar tvätta soffans överdrag (Ikea Svanby begie). Det står ju uttryckligen kemtvätt, ej vattentvätt, så var lite tveksam, men har också läst på nätet om de som tvättat ändå. I helgen tog jag tag i saken och satte alla överdrag i tvättmaskinen på 30 grader. Säkert krymte de en smula, men inget som direkt märktes. Det gick över förväntan lätt att dra på överdragen tillbaka. Nu har vi en lite renare soffa, men armstöden blev inte renare av att vi tvättade sittdelen. Får se hur jag gör med den saken, vågar man tvätta den delen också? 
 
 
Tvåpersoners soffan väntar också på tvätt, men det får bli en annan gång. Där är det främst katterna som smutsat ner genom att ligga ovanpå ryggstödskuddarna (eller vad man nu ska kalla dem). Trepersoners soffan är väldigt noppig, vad gör man åt det? Det försvann förstås inte i tvätten. Har nu vänt på överdragen så den noppiga sidan är vänt bakåt, men skulle vilja få bort nopporna. Visst finns det att köpa en sån där "noppborttagnings maskin"? Och fungerar det, någon som vet?



RSS 2.0