Gott Nytt År!

Nu är allt klart och gästerna är här. Festen kan börja. :)



GOTT NYTT ÅR!


Prosciuttorullarna klara!

Sökte i flera timmar efter bordstabletterna som jag tänkt lägga på bordet och hittade de till sist i svarvrummet vid Johnnys! Kunde pusta ut, behövde inte söka mera! :)



Har också lagat klart prosciuttorullarna tills kvällen. De blev nog goda! :)



Bara att fortsätta förberedelserna då! :)




Nyårs förberedelser

Var skönt med sovmorgon idag, sov enda till 10.30. Filmen vi såg på bio igår var nog bra, men slutet var lite konstigt.

Idag blir det att städa, laga lite mat och ställa iordning inför kvällens nyårsfirande. Ska bli roligt att vara hemma ett nyår för omväxlingsskull :).

Nej nu måste jag nog sluta lata mig och börja göra någonting, tror jag börjar med att stryka en duk! :)


En gullig julgranskisso :)




Mangofromage

Nu är mangofromagen gjord. Nu måste man bara vänta tills imorgon kväll innan man får smaska i sig den. Tror nog den är GOD! :)




Receptet är följande:

5 gelatinblad
2 äggulor
1 ½ dl socker
2 burkar mangopuré (barnmatsburkar)
3 dl vispgrädde
2 äggvitor
hallonsylt (eller annan sylt)

Gör så här:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten så de blir mjuka
2. Rör äggulorna och sockret vitt och luftigt. Tillsätt mangopurén.
3. Vispa grädden, men inte allt för hård.
4. Vispa äggvitorna till hårt skum.
5. Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet. Smält gelatinet på svag värme. Ta kastrullen från värmen.
6. Rör ner det avsvalnade gelatinet i grädden (sakta i en tunn stråle). Tillsätt sockersmeten och rör till sist ner äggvitevispet. Blanda.
7. Lägg en matsked hallonsylt i botten på ett glas/efterrättsskål och fyll på med fromagesmeten. Låt fromagen vara i kylskåp åtminstone 4 timmar före du serverar den.


Ny parfym

Eftersom jultomten hade glömt att köpa parfym åt mig så köpte jag en flaska åt mig själv idag :) Den var t.o.m. på rea :)




Bio ikväll

Har handlat klart inför nyår. Gäller bara att få ordnat allt imorgon då. Skönt att ha handlat färdigt, men får se sen vad man glömt. Blev lite mat på Mäckis också :).

Ikväll blir det bio, tänkte se den här filmen:


Får hoppas den är bra! Den börjar dock först 21.30, så får se vad man hinner göra före det.



Nyårsplanering

Ska fara och handla nyårs mat med Mia, får se om vi kommer hem med hela butiken eller om vi lämnar nån mat kvar åt andra också :) Men först måste vi planera lite vad vi ska laga för smaskigt imorgon :).


Kvistlackat vägg i vardagsrummet

Har kvistlackat väggen i vardagsrummet två varv. Får måla en annan dag. Hade bara kritvit färg och jag vill att väggen ska bli gräddvit så måste köpa rätt färg först innan jag kan måla.



En rolig film! :)

Johnny har knåpat ihop en rolig film, känner du igen huvudpersonerna? :)




Mera julklappar

Vi fick fina julklappar av mina systrar också, tack så mycket! :)






Jobbat

Har jobbat 7-15 idag, usch vad trött jag var imorse då jag haft natt tills igår, men jag överlevde nog dagen! :)

Ikväll blir det väl att ta fram penseln och kvistlacka panelen i vardagsrummet, men först ska jag nog vila lite!


Whiskas såg så gullig ut där hon låg igår kväll i bastun så jag måste ta ett foto :)


Bra låt!

Kan inte sluta lyssna på den här låten, är så bra! :)

Sean Paul - She Doesn´t Mind




Råspont i vardagsrummet

Nu håller råsponten på att komma upp på ena väggen i vardagsrummet. Hade önskat att det varit större mellanrum mellan plankorna, men hoppas på att de krymper ihop lite så mellanrummen blir större. Sen har jag lite jobb framför mig då jag ska kvistlacka och sedan måla plankorna vita. Får hoppas det blir bra till sist. Övriga väggar (2 st) i vardagsrummet blir ju tapetserade.






En bra dag :)

Har varit en bra dag. For först på lite rea till Stenhaga. Hittade 2 par jeans, faktiskt ett par från HM, har aldrig fått på mig ett par jeans därifrån, men dessa var hur bra som helst :) Kanske de äntligen har fattat att börja laga byxor åt normala människor också? :) Det andra paret hittade jag på Lindex.



Sen satt jag på med Johnny och så for vi på mat till Pancho Villa. Åt lunch för sammanlagt 25€ för två personer. Blev ox-yttrefilé med franskisar. Gott salladsbord hade de också. Kan verkligen rekommenderas!

Gick på lite rea i stan också, hittade varken skor eller jacka, men hade inte förväntat mig det heller :)

For sen traditionsenligt till Tropiclandia och simmade, som alltid den 28.12. Denna gång blev vi dock besvikna då den gemensamma bastun inte var öppen, stod att den enbart var öppen på helger :/. Var ju liksom därför vi for dit, för att sitta i den gemensamma bastun, ja och kanske simma lite också :).

Men sist och slutligen blev det nog en lyckad dag. Ska nog bara ta det lugnt resten av kvällen, tänkte ju bara somna i bastun två gånger :).



Det lyser!

Nu lyser lampan ovanför matbordet! :) Det var ju bra så slipper man lägga på lysrören i taket som drar mycket ström :).





10 år! :)

Gäsp! Usch vad jag är trött idag, blev inte många timmars sömn på jobbet, kunde bara inte sova. Ska dessutom till 7 imorgon så borde nog kanske sova lite nu.

Ska kanske fara på lite mellandagsrea idag. Inte för att jag behver någonting speciellt, eller egentligen behöver jag väl nog både skor och jacka, men man vet ju inte vad man kan göra för fynd.

Idag är det ju också en speciell dag, nämligen 10 år sedan vi blev tillsammans och 6 år sedan vi förlovade oss, oj vad tiden går snabbt! Blir att fira traditionsenligt med mat och Tropiclandia ikväll. :)

Uppdatering: Blir tydligen mat och simning redan mitt på dan. Men lika så bra det, är redan hungrig! :) Måste skynda mig till stan nu då om jag ska hinna på nån rea.


Blåser hårt

Blåser tydligen ganska hårt idag. Hade parkerat bilen intill dörren så ett litet litet märke syns på sidan av bilen, men som tur blev det inga stora skråmor.



Väderkvarnen hade också blåst omkull, men den var som tur oskadd. Johnny var hem en sväng och hjälpte på samma gång till att bära in den stora lyktan så nu behöver jag inte oroa mig för att den ska blåsa omkull.


Metalldetektor

Johnny hade köpt en julklapp till oss båda, nämligen en metalldetektor. Nu får jag ge mig ut på skattjakt! :)





Julen över för i år

Återgår till vardagen efter en kort julhelg, men jobbar bara kommande natt 16-07 och 7-tur på torsdag, sen ledig två dagar och till natt igen på nyårsdagen.

Har inga planer alls för dagen, bara jobb senare. Tycker det har börjat blåsa oroväckande mycket igen. Bar ju in den stora lyktan från gården igår, men satte ut den på kvällen igen då det slutat blåsa, hoppas den hålls kvar på lastpallarna där den står för jag kan inte bära in den själv.

Nu blir det nog lite frukost! :)


Julklappar

Fick nog många fina julklappar, orkar inte börja ta foto på alla, men de som rymdes på bordet fastnade på bild. Här är inte alla julklappar och en del är gemensamma.



Men den bästa julklappen var nog ändå lampan som Johnny gjort. Såg en liknande på julmarknaden i Botniahallen, men den kostade över 300€, men sa att en sån skulle jag vilja ha, men den var ju nog för dyr. Blev så glad nu då jag ändå fick en motsvarande! :)





Den hänger nu ovanför matbordet, får se om vi får kopplat nån ström till den, finns ju inget uttag i taket utan bara en krok. Om inte så går det ju alltid att tända ljusen för att få lite belysning. Lite snett hänger den kanske, med det går att åtgärda :). Kommer att passa så bra inne i huset ovanför matbordet!

Fick också fina tassavtryck av kissona :)




Tack så mycket för alla julklappar!


Juldagen

Blev bjudna på god mat hos Johnnys farbror med familj igår. Tack! Var en skön och avkopplande dag då till och med lite julstämning infann sig.





På vägen hem for vi förbi ett hus och såg på lite julbelysning, kanske något att satsa på tills nästa år...? :)



På kvällen blev det julklappsutdelning, hade tydligen nog varit ganska snäll i år :) Bild på lite julklappar kommer upp senare då jag gått igenom hela högen och sett var jag faktiskt fick :).





Idag blir det mera julmat, behöver dock inte åka så långt idag, bara 2km längre mot byn. Hoppas vi får tid att spela lite "Ticket to ride" också :).




Julafton 2011

Har kommit hem från nattjobbet nu och kan äntligen börja fira lite jul, fast det nog blev lite firat igår också, men har ju bara öppnat upp nån julklapp, den egentliga julklappsutdelningen äger rum först ikväll. Får se om tomten kommer eller inte.

Åt god mat i Västervik igår före det var dags för jobb, tyvärr måste jag fara på jobb före Kalle Anka började, inte undra på att det inte känns som jul, jag har ju inte sett på Kalle Anka, har nog inte brutit den traditionen förr. Får se på det nu då, finns inbandat på digiboxen :).


Julgran årsmodell 2011 i Västervik


Tomten hade somnat


God mat!



Julfirandet fortsatte på jobbet. Där hade vi också besökt av tomten. Lite osäker dock om det var den "riktiga" :)






Idag blir det dock att följa traditionerna och fara till Johnnys farbror på mat. Senare ikväll blir det julklappsutdelning hos svärföräldrarna. 



GOD JUL!

Då var julaftonen här. Grått och slaskigt ute, men finns inte så mycket man kan göra åt saken. Firar lite annorlunda i år då jag ska jobba 16-07 inatt. Före jobbet blir det dock julmat i Västervik, blir nog säkert gott! :)




Från oss alla till er alla en riktigt GOD JUL!



Tryffelbollar

Har hjälpts åt ikväll att laga tryffelbollar. Blev nog ganska bra, men kolan var nog godare! :)



Den första bollen blev bäst, sen blev de lite kladdiga. Men nog smakar de säkert lika bra för det. :) Blev nog mera än 9 bollar, detta är bara 1 av 3 fat så vi har nog att äta nu.


Kvällen före julafton

Håller på och paketerar julklappar som bäst. Har nog en del kvar ännu.



Bocken har hittat sin plats under granen



Har rullat tryffelbollarna, men tänker ännu smälta vitchoklad och sätta det ovanpå. Bild kommer upp då de är färdiga :)




Julplanscher

Julplanscherna uppe! Tycker de är så fina :)





Har rört ihop en tryffelsmet, men den ska vara några timmar i kylskåpet innan man kan göra bollar av smeten. Återkommer senare med resultatet.




Den stora julvandringen 2011

Blev att fara på "Den stora julvandringen" idag dan före julafton. Förr brukade vi ju alltid fara på julafton, men iår gjorde vi likadant som förra året och for dagen före, blir mindre stress då.

Som vanligt besökte vi Kvevlax, Vasa, Malax x 2 samt Gamla-Vasa begravningsplatser.


Kvevlax begravningsplats


Vasa begravningsplats


Malax begravningsplats


Börängen begravningsplats i Malax


Gamla-Vasa begravningsplats gamla sidan


Gamla-Vasa begravningsplats nya sidan.

Var nog tråkigt väder i år då man jämför med förra året då det såg ut så här. Varmare var det i år också, +2 grader jämfört med -26 ifjol.


Lägga ljus på gravar

Idag är det dags för "den stora julvandringen". Vi brukar kalla det så då vi far med ljus till alla gravar. Brukar ta ca 2-3 timmar att köra mellan alla begravningsplatser, får se hur länge det tar idag.


Gräddkola

Har lagat lite julgodis ikväll. Blev bara en sort, får se om jag gör nån annan sort imorgon.



Gräddkola spetsat med baileys. Smaskens blev det! :) De blev dock lite väl mjuka, men efter en stund i frysen blir de nog bra.


Hyacinter

Kände för att köpa lite julblommor, har bara två utblommade amaryllis och de är inte så vackra att se på längre.





Tycker det blev ganska bra. Skulle nog ha sett tomt ut utan mossan, kom på att jag hade en påse med mossa där ute så behövde inte ens gå till skogs för att plocka den. :)




Ny stjärna

Hittar inte toppstjärnan någonstans, så köpte en billig stjärna. Den andra kommer väl nog fram i något skede, kanske till midsommar då jag absolut inte behöver den. Någonstans finns den ju nog, frågan är bara var.



Får duga :).


Nya stolöverdrag

Fyndade fina stolöverdrag (eller vad det nu heter), på Minimani på 50% rea :).



Hade ju nog röda från förut, men dessa är finare. Får sälja de andra på loppis sen i något skede. Måste ju passa på då de var så billiga. Ska köpa vita också, bara jag skulle hitta billiga sådana någonstans.

Hittade också ett billigt jul hjärta för bara 2,90€.




Mera kakel

Ser ut så här i lilla wc:n just nu.







Jobbat natt

Har jobbat inatt. Nästa gång jag ska till jobbet blir på julafton kl.16.

Idag blir det träffis med Linda, ska "byta" julklappar som vanligt. :) Tror jag ska gå lite på rea i stan också, såg att de rear ut julsaker m.m. Har fortfarande inte hittat toppstjärnan till granen så köper väl en billig en som inte lyser. Kan ju inte ha en gran utan stjärna heller!

Tydligen missade jag julbocken inatt för det ligger en massa paket på golvet i föjset.




Dekorerat apelsiner

Har dekorerat några apelsiner med nejlikor, får se om de ska hänga där de hänger nu eller om jag hittar ett bättre ställe. Hittade inga fina band så det fick bli julklappssnören.





Snart är det dags att fara på jobb, 16-07, hoppas på en lugn kväll.


Far på Zumba

Ska nog fara iväg på Zumba idag, är en tid sedan sist. Blir att köra fram o tillbaka, men då får det bli så. Bäst att passa på att fara på jumppa då man känner att man orkar :).


Molly, lika gullig som vanligt :)


Granen klädd

Nu är granen klädd, men stjärnan hittade jag inte.



Ja bocken under granen fattas också, men den är på semester ännu, måste fara och hämta hem den nån dag, kanske stjärnan är på samma ställe som bocken. Är lite råddigt då jag för ett år sedan trodde vi skulle ha flyttat in i huset denna jul så nu är julsakerna lite här och där.

Får ta ett nytt foto då stjärnan är på plats (hoppas vi hittar den). Har sökt överallt ikväll, men tålamodet tog slut så får söka vidare imorgon.

Lade julgransbollar på ett lite ovanligt ställe också.





Det går framåt med lilla wc:n :)

Kakelgubben har varit här idag och fortsatt kakla wc:n.





Där trälisterna är på väggen så kommer bården, och under den kommer de höga vita plattorna. Är nog svårt att föreställa sig hur det blir då det är färdigt, men nog blir det väl bra. :)



Golvet fogat. Likadant golv som i badrummet.


Granen inne

Har jobbat 7- lite över tre idag. Tog ut lite övertid, skulle egentligen ha slutat 15.51. Var ovant att stiga upp tidigt idag då jag faktiskt inte har haft någon 7 tur sedan 26.11. Tycker jag mest har jobbat nätter samt nån kväll, skönt med lite variation. Har natt imorgon samt julafton till juldagen så var nog dags med en morgontur imellan.

Igår kväll kom Johnny plötsligt insläpandes med en gran, Jussi hade väl fixat fram den. Tur var ju det för jag hittade ingen passlig gran i vår skog i alla fall :).



Den får väl duga :). Är ju ganska kräsen då det gäller julgranar, duger inte med vad som helst. Ser väl nog bättre ut bara man klär den. Vet ju vad jag ska göra ikväll nu då.




De första listerna på plats

Idag har kakelgubben börjat lägga golvet i lilla wc:n. Golvet är nu på plats, men inte fogat ännu.



Ikväll har det pysslats med lister. Nu är äntligen några lister uppe i kvisten, runt ytterdörren och några fönster.






Fattas dock taklister ännu.


Julmat på Kantarellis med Sofia o Malena

Blev en mycket lyckad dag tillsammans med Malena och Sofia. Först gick vi lite på stan. Hade lite svårt att bestämma oss för vad vi skulle äta men så kom vi på att vi skulle fara och äta julmat till Kantarellis, och det var gott! :)




Var också till Säde i Brändö och snålades på alla saker, men ingen av oss köpte någonting. Man kan ju inte köpa alla julklappar åt sig själv heller! :)

For sedan till oss och hade en trevlig pratstund samt åt lite jultårtor. Blev som vanligt en rolig dag! Ser framemot att få fara till Ekenäs i Februari :).


Träff med Sofia o Malena idag :)

Måndag morgon igen. Idag är kakelgubben här och har börjat lägga golvet i wc:n :). Nu ska jag plocka upp lite och snart kommer Malena hit. Sen blir det en sväng till stan, plockar upp Sofia på vägen. Ska väl gå i lite butiker samt äta någonting gott.

Förra året var vi till ett ställe fullt med tomtar, får se vad vi hittar på idag :).




Fjärde advent

Har varit på Edis 10-års kalas ikväll. Tyckte dock lite synd om honom då han inte fick smaka på den goda tårtan.
(Edi är alltså en hund :) )

Kom just på att det är fjärde advent idag. Blev att tända alla fyra ljus då :).




Tomtarna har fått komma upp på väggen också.



Imorgon blir det träffis med Sofia och Malena, blir nog lika trevligt som vanligt! :)


Målat

Har målat vitt runt flera fönster idag samt runt ytterdörren. Det kommer ju nog en list ovanpå, men det skulle målas i alla fall. I kanten där listen slutar kan det annars kanske börja synas lite brunt, men nu blev ju det bruna vitt så då syns inget brunt i alla fall! :)



Johnny och Jussi har klätt in balken i mittersta rummet så nu syns inte de "tusentals" spikarna som håller ihop de båda stockarna. Nångång i tiden har det varit en vägg som delat av mittersta rummet, men det var nog länge sen. Idag (och då vi köpte huset) finns bara två stockar kvar (eller egentligen 1 ½). Jag skulle ha velat ha dem synliga, men det gick inte då vi måste lägga skivor runt dem och på så sätt få dem mera stabila och hållas ihop bättre.



Skivorna ska målas vita, men först måste det spacklas och slipas.


Dags för frukost

Kissona vet alltd då det är dags för frukost, i alla fall Molly. Då hoppar hon genast upp på köksbordet och väntar på en ost eller skink bit. Idag blev också Whskas snål på någontng gott! :)




Och jo, jag vet, de är bortskämda och att katter inte ska vara på matbordet, men det är som det är :).


KAJs julkalender :)









KAJs julkalender :)


Maraca



Mohombi-Maraca


Köpt laminatgolv till vinden

Var till Novafloor. Golvet borde nog vara beställt, men det hade inte kommit ännu. Sen blev det mat på Amarillo (igen) för Johnny måste "äta upp" sitt presentkort dit och det gällde bara nån dag till. Var sen till Byggmax och köpte golvet till vinden. Sammanlagt 74 kvadrat. Tror nog det blir bra med laminat på vinden, breda var "plankorna" också, 28cm breda, tror bredden var 21cm på golvet som kommer på nedrevåningen.


Laminat golvet som vi köpte till övrevåningen.

Var också och köpte lite lister som ska komma upp i kvisten. Skulle köpa taklister till badrummet också, men de hade inte rätta storleken så får söka vidare en annan dag.


En vecka till julafton

Tänk att det bara är en endaste vecka kvar till julafton! Vet dock inte om jag ser så mycket framemot julafton då jag måste jobba 16-07, men juldagen och julannandagen är jag ledig.

Idag ska vi fara och se om golvet vi beställt kommit eller ej. Dessutom kanske vi far och köper, eller beställer, golvet till vinden också.


Molly myser på julmattan :).


Juldukar

Har strukit några dukar. Får nu bara hoppas ingen smutsar ner dem. Ska nog söka fram några tabletter att sätta på matbordet så man slipper tvätta duken i första taget. Blev genast lite mera juligt då det kom en duk på matbordet.








Julklappsuppköp

Var till gymmet på Rpv och Body. Sen for jag på julklappsuppköp (hittade nog lite saker åt mig själv också). Tog hela dagen. Blev en sväng via loppis också. Hoppas jag har köpt alla julklappar nu, vet inte riktigt, måste ta och gå igenom alla nån dag och se vad jag har köpt och om jag glömt bort nån. Nu har jag sjuka fötter så har inte tänkt göra så mycket mera idag.


Hittade en sån här "ljuslykta" på loppis för 6€. Ska hänga i badrummet tror jag :).


 
Köpte en vit tröja från Anttila också.




Molly tomten

Är nog trött efter att ha jobbat två nätter, men är nu ledig till tisdag. Ska fara till stan idag och köpa de sista julklapparna. Tror dessutom att jag ska fara till gymmet, börjar vara nån vecka sen sist.

Tydligen hade jag bakat goda pepparkakor igår då den ena lådan redan är uppäten! Molly och Whiskas måste nog ha ätit många inatt :)!




En sur Molly-tomte :)




Julstämning i badrummet

Nu är det dags att fara till jobbet igen. Känner mig nöjd då jag fått städat lite i föjset nu, har bara nån hylla till att damma. Bar in en massa saker i huset också så nu får de vara ivägen där istället :).



Molly testar om det går att ligga i korgen som är full av kattleksaker :).



Blev lite julstämning i badrummet också.


Pepparkakor

Då var pepparkaksbaket färdigt för i år! :) Bakade tydligen inga ifjol för kaveln låg på föjsvinden, som tur visste jag var jag skulle söka. Blev väl ca. 100 pepparkakor så de är nog snabbt uppätna. Hade bara köpt en förpackning med deg, kan hända jag köper en till om andan faller på.





Tänkte inte hitta något att lägga pepparkakorna i. Hade ju förstås kastat bort alla köpis pepparkakslådor, men hittade till sist dessa.


Inte mycket kvar av snölyktan

Slutade 7 imorse. Känner mig på städ humör nu så ska passa på och torka lite damm, annars behövs det inte städas så värst mycket. Tänker också baka pepparkakor idag, får se vad det blir till...som tur har jag köpt degen.



Fanns inte så mycket kvar av snölyktan, bara gravljuset, men det lyste inte heller. Säkert hade det kommit in vatten i det, satte ju ett sånt ljus bara därför så att det inte skulle slocka ifall snölyktan föll ihop. Hinner väl säkert bygga en ny snölykta någon annan dag, men först får det nog bli lite kallare!


Snölykta

Tänkte gå ut och gå, men så började det regna. Passade på och gjorde en snölykta istället, vinterns första.



Får se om den står kvar imorgon bitti då jag kommer hem eller om den smält bort.


Grått väder och biljetter

Usch vad trist väder det är där ute idag, grått grått. Tycker nog det helst kunde vara någon minusgrad så inte all snö smälter bort.



Vet inte vad jag ska göra idag, men ska ju till jobbet till kl.16, känns onödigt att fara någontstans innan det.  Funderade först om jag skulle fara till gymmet idag (som jag inte varit till på flera veckor), men orkar inte.

Ser dock framemot att få höra på lucia som kommer och besöker boendet ikväll :).

Såg att jag tydligen fått post igår, det var biljetterna till Nightwish! :) Bäst att lägga dem på kylskåpet så man vet var man har dem sen i mars.




Lång arbetsdag och spottar på vinden

Då var denna långa arbetsdag äntligen slut, efter 12 timmar är man hemma igen! Egentligen kändes den inte så lång, men då jag ännu måste fara till butiken efter jobbet tog det nästa emot. Nu ska jag lägga mig raklång på soffan och se på något bra på tv. Har dubbelnatt från imorgon till fredag, men sen ledig helg igen.

Elektrikern var hit idag och satte upp samt kopplade spottar på vinden, tackar för det! :)







Jobb hela dagen lång

Började dagen med att skotta snö så jag skulle slippa ut med bilen. Hade ju nämligen kört in bilen i uthuset över natten, men då hade det ju rasat snö från taket så jag slapp inte ut.

Blir en lång arbetsdag idag. Först möte 9.15-11.15, sen jobb 14-20.15, men jag far inte hem där i mellan. Nu blev det visst lite bråttom så nu är det nog bäst jag far iväg! :)

Ha en bra dag!


Resans fynd

Hittade de här ljusstakarna på loppis i Björneborg, 15€ tillsammans. Hör ju till disneyjul serien som vi samlar på.


Det större stekfatet fyndade jag på loppis i Åbo, 22 €. De två mindre hade jag från förr.



Den här saken ska man hänga på väggen och ha wc-pappersrullar i. Tyckte den var så fin då den var gjord av gammalt tyg. Köpte den på julmarknaden i Åbo.



Skottat snö

Har skottat snö för första gången denna vinter. Hade nog kommit en del över helgen. Hoppas att den inte smälter bort nu då.





Åbo resan

På lördag morgon for vi alltså iväg till Åbo. På vägen ner var vi in via två loppisar (som vi alltid brukar fara via då vi kör ner till Åbo). I Raisio for vi in en sväng via Ikea, som vanligt gick det snabbt att gå igenom, köpte bara några ljus och krokar, ja och såklart blev det varsin glass också.

For och checkade in på hotellet, Radisson SAS Blue Marina. Sen bestämde vi oss för att fara till Nådendal Spa och simma, var andra gången vi var dit. Var lika lyxigt som förra gången, men priset var väl tilltaget, 23€, men då var det förstås lördag kväll också.


Utanför Nådendal Spa.

Senare på kvällen blev det mat och varsin drink på Amarillo. Blev samtidigt en passlig kvällspromenad då resturangen låg några kvarter från hotellet.



Efter Amarillo blev det också en sväng via hotellbaren där de hade bra musik att lyssna på.

På söndag morgon efter en mycket god hotellfrukost var vi till tre loppisar, fyndade nog lite smått och gott, men bilder på det kommer upp senare :). 

Sen blev det ett besök till Julmarknaden på Stortorget i snöblandat regn. 


 



På marknaden åt vi lite korv och köpte bl.a. rostade mandlar och så fick vi ju se den riktiga julbocken också :).

Vi avslutade vår resa med att fara och simma till Caribia Spa, var också vårt andra besök hit. Blev en bra avslutning på resan.

Kunde nog ha stannat några nätter till i Åbo, besökt lite fler loppisar och kanske gått i nån butik, men det får bli en ánnan gång :).



Hemma igen

Då var man hemma igen då. Bra hade vi det i Åbo, men kunde nog ha varit där nån natt till, speciellt då man får äta så god hotellfrukost :). Ska packa upp nu och ta det lugnt en stund, berättar mera om resan imorgon.


Tog en kvällspromenad tillbaka till hotellet igår efter att vi varit och ätit till Amarillo.


Till Åbo! :)

Ska fara iväg till Åbo på julmarknad nu, får se om man hittar några fler julklappar också :).


Far iväg på julfest :)

Far iväg på julfest till Sundom UF! :)




Gulle kissona

Igår kväll va kissona in i huset och busade lite :).







Inte roligt med tandsten

Usch vad jag har sjukt i tandköttet nu efter att jag varit till tandhygienisten och tagit bort tandsten. Mycket tandsten dessutom. Blodet bara sprutade, nästan i alla fall :) Dock kan tandköttet blöda i flera veckor framöver. Inflammation i tandköttet har jag också, inte så trevligt, men det går väl över av sig själv. Testade att äta och dricka nu så det gick nog :).

For sen och handlade lite julklappar med mamma o pappa. Skönt att ha köpt några julklappar till.

Får väl börja förbereda mig inför kvällens julfest snart, vet inte ännu hurudan frisyr jag ska laga, blir väl det samma vanliga. Kläderna är färdigt bestämda så det är ju huvudsaken :).




Till tandhygienisten

Vaknade av att kakelgubben smällde i dörren 7.30, nå det var ju dags för oss båda att stiga upp så det var ju bara bra vi vaknade :).

Ska fara iväg till tandhygienisten nu, får se vad de gör, putsar tänderna och tar bort tandsten säkert. Idag har det dessutom börjat bli ömt runt ena visdomstanden som är påväg ut så ska säga till om det. Sen blir det nog lite julklapps shopping.




Spottar och kakel

Idag var elektrikern hit och kopplade bl.a. i fläkten till kakelugnen. Nu blåser det alltså varmluft in i rummet då man eldar (om man har på fläkten).

Johnny var och hämtade mera spottar så nästa vecka kommer elektrikern och sätter upp spottar i taket på vinden. De levererades med vanliga lampor, men vi ska byta ut alla till LED lampor. Blir dock inte så billigt då de kostar ca. 20€ st. Men då borde de ju hålla länge och dra betydligt mindre el också.



Nu har vi allt kakel till lilla wc:n. Hoppas kakelläggaren kommer någon dag.



Tror nog det blir bra så där. Men det ser man ju förstås först då man lagt upp det på väggen. Hoppas dock på ett bra resultat, är ju så svårt att se hur det blir före det är färdigt :).



För två år sedan

Då såg det ut så här:

I föjset:





Inne i huset:







Huset såg lite annorlunda ut då jämfört med idag.



Man kan nog säga att mycket har hänt på två år! :)



Pizzaaa

Dagens mat:


Ska nog hugga in nu. Är såå hungrig då jag inte ätit något annat än nån smörgås idag!


Ledig till tisdag :)

Äntligen hemma efter en 16 timmars natt. Slutade egentligen 9 men så hade vi ett möte efteråt. Ska nog bara ta det lugnt idag, tror nog jag somnar på soffan snart :).



Nu får jag vara LEDIG till tisdag! :)


Wc-pappershållare

For på jakt efter mitt paket som jag beställt. Hade kryssat i att det skulle komma till Citymarket i Stenhaga, men där fanns det inte. Jag hittade det dock vid posten vid Prisma. Tur var nog det då jag redan betalat det!

I paketet fanns bl.a. den här:



Den kommer i lilla wc:n på vinden. I paketet fanns nog något annat också med det blir en julklapp. :)


På vinden just nu

Det går fort framåt med fönstersmygarna. Alla sex fönster där nere (förutom kvisten) samt fem fönster på vinden är nu färdiga.




Belysning har vi också fått i garderoberna :).




Elektrikern har också börjat lägga upp el-uttag på vinden.





Trött

Har jobbat färdigt, men inte för idag, ska ju pånytt till jobbet kl.18. Men sen är jag ledig till TISDAG, ska bli skönt! :)

Borde fara efter en sak som jag beställt via nätet idag. Jag skulle få ett mess på telefonen då sakerna var framme, men har inte fått något mess, men på postens sida såg jag att sakerna nog var i Vasa, så får väl fara efter dem i alla fall. Började nog fundera då 2 veckor gått om jag alls skulle få några saker, så få se nu då, de är ju färdigt betalda dessutom.

Men först ska jag nog bara ta det lugnt och se på tv, behöver verkligen koppla av lite om jag ska orka med en natt till samt ett möte dessutom imorgon.


Molly är också trött, fast hon blev lite sur då jag väckte henne :)



Dags för jobb natt 1 av 2

Börjar bli dags att fara på jobb. Hoppas man får se med ena ögat på balen, tycker det är så intressant! :) Kunde inte sätta allt på bandning som jag vill se på från tv då det kommer fyra program kl.21 som jag vill se på. Som tur kommer det väl repris på några av dem.



Passar kransarna där eller ska de vara högre upp? Jag tycker att de nog kunde vara högre upp på fönstren...men då var det ju inte jag som satte upp dem heller...


Kvinnornas julmässa och snö

Var på Kvinnornas julmässa. Mycket folk som vanligt. Hade dock glömt att ta ut pengar så fick vänta tills mamma kom så jag fick låna lite pengar till två dörrkransar. Hade ju tänkt laga två stycken själv, men det får räcka med den ena som jag lagat, den får fortsättningsvis hänga på föjsdörren. Behövde alltså köpa två stycken kransar till husdörren, passar inte med bara en då vi har pardörr. Tyckte dessa var fina, går att använda flera år.




Efter mässan blev det mat på ABC.

Jippie det har börjat snöa! :) Stora flingor kommer ner. Hoppas det fortsätter så här resten av dagen, men inatt behöver det inte snöa för då måste jag skotta snö på jobbet imorgon bitti.




Självständighetsdag

Idag är det Finlands självständighetsdag. Vet inte om jag firar den dagen på något speciellt sätt förutom traditionen att besöka "Kvinnornas julmässa". Ska jobba inatt så vet inte hur mycket jag hinner se av presidentbalen, men med ett öga ska jag nog försöka se på den. Är ju alltid intressant att se på hur alla klär sig.

Traditionella Kvinnornas julmässa arrangeras 6.12 kl. 10-15 på Vasa Yrkesinstitut, Krutkällarvägen 2. Arrangör: Vasa svenska kvinnoklubb.



Tänder två ljus här på bloggen istället då vi inte får tända några ljus på jobbet. :)


Quriosa inspiration

Surfade runt på lite inredningssidor och fastnade vid Quriosa Interior. Quriosa är både en webbshop samt en fysisk butik som finns i Jungsund. Har själv besökt butiken och man kan minst sagt säga att det finns gott om ögongodis där.

Här kommer ett urval av fina saker som finns på webshoppen.

Vit Nätkupa Med FatHyllkonsol Gjutjärn
ToppstjärnaAdventdekoration 1-4
Våningsfat 3Vitt Köksupphäng

Knythisskappa Beige KorsstygnDörrmatta Welcome

Lampa med Slipning och TextilsladdLykthållare Zink
Skylt SkafferiServeringsskål Arabia

Borde nog fara dit nån dag innan jul, kanske man skulle hitta någon julklapp där. Sannolikheten är dock större att man hittar något åt sig själv så kanske lika bra att inte fara dit då. :)




Dagens loppisfynd

Var på en loppisrunda idag till Suvikirppis och Eva o Adam. Gjorde faktiskt några fynd idag :).






En FIN stor lampa för 25€ från Eva o Adam. :) Vet inte var den ska stå ännu, men inne i huset hittar den väl nog sin plats sedan.



En röd jul kjol från Suvi-Kirppis för 2€.



Lite snö

Hemma igen då. Har inga speciella planer för idag, men borde fara och handla. Skönt att det kommit lite snö, fast det var ju bara lite. Får hoppas det kommer mera snart, fast det behöver ju inte komma 1 meter snö på en gång heller :).




Jobba inatt

Nu börjar det bli dags att söka sig till jobbet, jobbar 18-09 inatt. Skönt att få fara till 18 och inte till 16. :)

Ha en bra kväll allihopa!




Granris

Idag har vi haft lite besök på gården. Johnnys morbror var hit på sin vanliga inspektionsrunda. Sen var mamma och pappa också hit en sväng. Alltid roligt då man får besök :).

Nu har jag varit till skogs och plockat granris till blombänken. Räckte bara till bänken vid uthusväggen fast jag tyckte jag hade så mycket ris. Hade ju som vanligt sällskap av Whiskas i skogen. :)





Lampor i skrubbarna

Söndag idag då. Ska till jobbet först till kl.18 så har ju några timmar på mig att göra något här hemma. Tror jag ska gå till skogs och söka efter lite mera granris och sätta det på blombänkarna...bara det slutar regna nångång.

Nu har vi lampor i skrubbarna på vinden också. Johnny hade hittat passliga lampor som inte stack ut så långt från taket. (Pappret som är instucket bredvid tar vi bort sedan då lamporna är ikopplade)





Fönstersmygar

Ikväll har de börjat lägga upp fönstersmygarna eller vad man nu ska säga. :)








Totalt 3 fönster hann de med. Fortsättning följer imorgon.



Lykta vid vägen

Har varit fint väder idag, men kallt tyckte jag, fast det bara var nån minusgrad.



Såg ut som ett bombnedslag inne i föjset idag, vet inte vem som har råddat. Skyller på kissona. :) Har plockat upp lite så nu ser det lite bättre ut. Skulle bädda sängen också, men då såg jag stora gula piss fläckar på sängöverkastet!! Andra gången nån av katterna har pissat på täcket. Så det var bara att kasta överkastet i tvättmaskin. Igår hittade jag dessutom en stor hög med kattspyor i sängen!! Usch och blä! Måste tvätta både påslakan och täcke, men fläcken hade inte gått bort helt utan det syndes nog en fläck ännu på påslakanet fast jag tvättat det. Hoppas det är slut på överraskningar nu.

Köpte ju två lyktpinnar eller vad man nu ska kalla dem, från Tuuri. Nu har jag hittat en plats för den andra också. Satte ut den vid vägen.





Kakel och golv

Har varit och beställt det sista kaklet till lilla wc. Det blev nog det 90cm höga och 30cm breda kaklet som vi sedan delar mitt i tu så det blir 15 cm brett. Beställde också en bård (eller rättare sagt flera stycken) som kommer ovanpå 90 centimeters plattorna. Kaklet borde komma nästa vecka.

Var också till Novafloor igen och såg på golv. Vi reserverade ca. 70-80 kvadrat parkett golv, hade förstås inte med måtten så vi kunde inte beställa då vi inte visste exakt hur mycket vi behöver. Det blir alltså parkett som ser ut som äkta träplankor. De kommer obehandlade, sen oljar de in dem på Novafloor. Vi vet dock inte vilken nyans de ska bli ännu. Säkert är dock att golvet i vårt sovrum blir vitt, är bara att måla ovanpå det obehandlade golvet.



Där på väggen är nyanserna man kan välja mellan. Blir nog svårt att välja, antingen ganska så mörkt eller så ljust, eller så något mitt i mellan. :)



Avkopplande filmkväll

Har haft en avkopplande kväll för mig själv. Förde Johnny på julfest. Sen for jag via Filmtown och hyrde en film. Nu har jag suttit inne i huset framför brasan och sett på filmen via datorn samt smaskat på lite chips och godis.



Hade nog sällskap av kissona lite då och då. De funderade nog varför jag satt där på golvet och inte inne i föjset. Som tur hade jag en säckdyna att sitta på.



Molly hade hittat en bekvämare och mer avskild plats att sova på, nämligen i lilla skrubben på vinden.


Ledig till söndag kväll :)

Då var man hemma igen då. Blev 8,5 timmar arbetsdag idag, 8.30-17, men gick nog ganska bra att vara på jobb. Fick dock sitta och ringa runt hela dagen för att få nån istället för mig imorgon, men det löste sig till sist. Så jag får vara ledig imorgon! :) Passar nog bra det då jag ska föra Johnny till och hämta honom från julfesten ikväll så man vet ju aldrig hur mycket man får sova inatt då.

Piggar upp inlägget med några tomtar som jag tagit fram, ännu ligger många kvar i sina lådor, de får komma fram lite närmare jul.






Ändrade planer...

Blir ändrade planer idag. Skulle egentligen ha varit ledig, MEN blev just uppväckt, mera folk som är sjuka på jobbet, vilket betyder att jag jobbar 9-16 idag eller var det 9-17. Måste dock få bort morgondagens 8-16 tur på något sätt, önska mig lycka till, tänker inte jobba 8 dagar i rad.



Hoppas det blir fint väder idag, man kan ju alltid önska! :)


Ojämn vägg på wc

Kom just hem från jobbet. Verkligen skönt att vara hemma, inte för att det var en jobbig kväll, men känner mig bara allmänt trött och irriterad just nu.

Var upp på vinden och såg att det ser det ut så här just nu i lilla wc:n :



Den bakre väggen var inte rak så därför är det spacklat runt och kring. Vet inte om det räcker så där eller om vi måste räta upp den ännu mera. Men det ser ju ut att gå framåt i alla fall och det är ju huvudsaken. :)

Hade ju i något skede drömt om att få flytta in i huset till denna jul, men det kan vi ju nog glömma, allt tar så mycket längre än man tror. Just nu tycker jag dock att det börjar se mer och mer färdigt ut där inne så jag hoppas ju nog att vi kan flytta in nångång nästa år. Men någon tidsplan har vi inte, det tar så länge det tar och vi flyttar inte in före alla lister är på plats och allt är färdigt.


Första December och julklappsfunderingar

Tänk att det är första December idag. Då man ser ut genom fönstret kan man inte tro det. Är bara 3 veckor kvar till jul, oj oj, hur ska man hinna med allt. Fast egentligen är det ju inte så mycket man behöver hinna med, mest stress är det ju nog över julklapparna. Önskar att jag inte får så många små julklappar i år, hellre då färre julklappar men lite dyrare. Borde nog skriva en önskelista till tomten, men då jag inte vet vad jag vill ha heller före jag står i butiken och ser något jag vill ha.

Gick igenom och städade ur några lådor och skåp igår, kastade bort en hel plastpåse full av krämer och dylikt. Så några krämer, shampo och liknande saker vill jag helst inte ha till julklapp, har skåpen fyllda med oöppnade tuber redan! (Hoppas tomten läser det här nu då) :)


Fjolårets julklappar

Då jag riktigt tänker efter vad jag vill ha så är det nog presentkort, nästan till vad som helst. Ger själv ofta bort presentkort, men får aldrig något själv. Visst kan man tycka att det är tråkigt med presentkort, men jag tycker det är en bra idé, då får man ju köpa något man faktiskt vill ha/behöver och slipper få något som man kanske hade från förut.

Skulle vara trevligt att få presentkort på någon resa eller kortare hotellweekend, någon form av massage eller behandling på spa skulle också vara skönt eller ett presentkort till någon inreningsbutik, ja listan kan väl nog göras lång. Och den som känner mig vet att jag samlar på gamla saker typ porslin och sådant, så det är bara att fara till loppis om man vill hitta den perfekta julklappen. :) Skulle kunna skriva en ännu längre lista på va jag inte vill ha, men det får bli en annan gång. :)

Jo föresten, har ju ännu inte köpt den där lampan på Prisma som jag gått och dreglat efter nu i flera år, den får man också köpa till mig! :)

Nog talat om julklappar nu. Borde väl göra något vettigt innan jobbet kallar...som att se på tv en stund. :)


Arbetet påbörjat i lilla wc:n

Idag är den ena kakelgubben här och ska börja på i lilla wc:n på vinden. Det måste ju spaklas och alltmöjligt innan kaklet kan läggas så han har väl nog att göra i alla fall. Golvkaklet har vi ju, blir samma som i badrummet.



Kakelgubben påstod att det nog går att såga kakelplattorna itu, så nu ska vi nog beställa de vita 90cm höga plattorna som hade ett spår i mitten. Då man delar dem i 2 bitar så blir de 15cm breda och det var så jag ungefär ville ha det (fast jag egentligen ville ha de som såg ut som äkta pärlspont). Roligt att renoveringsarbetet går framåt! :)


RSS 2.0