Valborgsmässoafton

Ikväll blev det fyllda paprikor till middag och mjöd och struvor till efterrätt, måste ju fira att det är Valborg på något sätt. Sedan blev det en cykeltur till Valborgsbrasan i Skatila.
 
 
Blev sedan kaffe på Målarbackan där de också hade andra gäster. Tog sedan den sedvanliga valborgspromenaden.
 
 
Nu ska vi se på någon/några bra filmer. Har nämligen flera dvd:n som vi inte sett på ännu. Imorgon är det första maj, då blir det en sväng till torget.



Odlingslådor

Nu står det två odlingslådor på gården. Det är Johnny som har tagit hem några pallkragar från jobbet och gjort om dem till odlingslådor. De ska står där de står. Nu har man lite närmare till grönsakerna (om det kommer några). Några potatisar ska vi inte sätta i år. Ganska onödigt då vi ändå inte äter några. Har inte ätit potatis sedan februari tror jag. Istället ska vi göra om landet till ett jordgubbsland. 
 
 
På söndag fyllde vi lådorna med jord och torv. Snart ska där nog planteras både det ena och det andra. Inomhus har han redan sått rödbeta samt gurka.
 
Idag är det Valborg, Jag är ledig hela dagen, ska till jobbet till kl.18 imorgon. Ska fara och handla samt till gymmet. Ja blir nog säkert en sväng via loppis också. 



Lillö och Björkö

Var till Lillö igår. Fint väder var det, men ganska kallt. Isen låg ännu kvar, får se när den far. Mamma och pappa var också där och vi drack kaffe inomhus.
 
 
Sedan var vi ut och körde till Björkö. På vägen dit såg vi flera pilkare som var ute på isen. Jag skulle nog inte gå ut på någon is mera denna vinter.
 



Gårdagens loppisfynd

Mitt bästa köp på Fyndmarknaden var nog ett stort uppläggningsfat. Sällan jag hittar delar till denna servis som jag samlar på. Betalade 250kr för fatet.
 
 
Hittade också en jordgubbsskål för 35 kr som jag inte kunde motstå.
 
 
Ett kuddöverdrag måste jag förstås också köpa. 30 kr kostade detta överdrag som har samma broderi som våra lampskärmar i sovrummet.
 
 
Dessutom köpte jag också en del billiga böcker och tidningar samt någon annan liten sak. Måste nog säga att det mesta var billigare där än vad det är på loppis här.
 



Luleå resa med Fyndmarknad

Var en rolig resa till Luleå, fast bussresan kunde ha varit lite kortare. Tog 11 timmar dit (med pauser) och 9 timmar hem (med pauser). På dit vägen stannade vi tre timmar i Haparanda för att shoppa. Något Ikea shoppande blev det inte för vår del, men några andra butiker gick vi nog i.
 
 
Vi bodde på Elite Hotell, helt okej, men inget lyx hotell. På kvällen då vi kom fram till Luleå hade de flesta butiker stängt, men till Åhléns hann vi. Sedan var det dags för mat så vi sökte upp en lugn bar/resturang där vi fick god mat. Sedan var det bara att söka sig tillbaka till hotellet och se på tv. Blev en tidig kväll och vi sov båda gott och länge.
 
 
På lördag morgon åkte vi iväg till Arcus hallen som låg en bit söder om Luleå. Där skulle vi gå på Fyndmarknad, resans höjdpunkt. Där var redan köer, men vi kom ganska långt fram och slapp tidigt in. Efter en timme var det fortfarande köer in till hallen. 
 
 
Vi fyndade både det ena och det andra, men några stora inköp blev det inte. Då vi hade gått igenom allt ett varv blev vi hungriga, men det enda man hade att välja mellan var kebab, hamburgare, korv med bröd samt smörgås, så fick bli varsin smörgås då. 
 
 
Då klockan var 17 finsk tid var det dags att börja köra hemåt igen. För vår del kunde vi ha startat åtminstone en timme tidigare, men nu blev det som det blev. Hemma var vi igen först kl.02 inatt.
 
Fyndmarknaden var nog värd ett besök och säkert kommer vi att fara dit pånytt. Frågan är bara när, blir det redan i höst eller nästa vår.
 
Vad jag fyndade får du se lite senare.
 
 



Luleå imorgon

Imorgon bär det av mot Luleå! Mia och jag ska på fyndmarknad, får se om vi hittar något intressant. Har en lång bussresa framför oss, hoppas bara min rygg håller :). Har packat ner en hel del läsbart samt min lilla dyna som är en spikmatta, kanske man överlever bussresan då. Blir en paus vid Ikea i Haparanda också, men ska nog inte ha något därifrån denna gång.
 
 
Vi hörs på söndag!



Nu är den vit

Har målat blomkrukan som jag köpte igår. Gick inte riktigt som jag tänkt mig, men det får duga som det blev. Färgen tog inte riktigt fast på övredelen, därför får den vara lite mörkare än själva krukan. Det gör ju inte något om den ser lite "shabby chic" ut :).
 
 
Vet ännu inte vilken blomma jag ska sätta dit. Måste väl köpa en.



Nästan lite irriterad idag, men det blir väl bättre :)

Blev inget gym idag. Var helt enkelt för trött, huvudvärk har jag också. Har inga nerver kvar efter natten på jobbet. Blev nästan lite irriterad då jag var till Prisma sen efter jobbet då de inte kunde hitta äggskalsvit färg. Skulle ha behövt koden, men den fanns ju hemma (far ju inte precis hem bara efter en kod heller). Men efter mycket om och men så kom vi på vad det hette på finska och så vips hittade de nyansen jag skulle ha.
 
Blev inte precis glad sen då jag såg vilka otroligt långa köer det var till kassorna. Tydligen var allt folk ute för att handla idag då de har 15% på en del produkter i butiken. Tog allt som allt 1 timme från det att jag kom in i butiken tills jag gick ut ur butiken, och då hade jag inte handlat mer än 5 saker. Sen då jag körde hem gick det bara i 70 på 100 väg så då fick jag ju irritera mig på det också. Är nog kanske lika bra jag lägger mig ner och vilar nu då jag är på sånt här humör. Känns lite bättre nu då jag fått skriva av mig :).
 
Så här fin blomma har vi på jobbet :)



Loppis vid Äggcentralen

Efter gymmet svängde jag in till f.d. Äggcentralen i Smedsby. Där har de nu loppis från och med idag till söndag. Fyndade en ny tidning till halva priset (bra att ha något läsbart till fredag då det blir bussresa till Luleå), en film för 2€ samt en fin blomkruka för 1€. Blomkrukan ska jag nog spraymåla vit i något skede.
 
 
Nu ska jag nog laga en broilersallad så jag har något att äta imorgon då jag kommer hem från jobbet och gymmet. Brukar vara vrålhungrig då jag kommer från nattjobb och om jag dessutom far till gymmet efteråt så är jag ännu mer hungrig då jag kommer hem så skönt då att ha något färdigt lagat. Blir alltså natt 18-09, sen är jag ledig till måndag kl.15 :).



Födelsedags firande

Igår firade vi Johnnys födelsedag. Vi blev ändå så många att vi just och just rymdes runt matbordet. Tårtan blev nog riktigt god! Han får väl baka en likadan om en månad då det blir kalas igen.
 
 
Idag ska jag till jobbet först till kl.18, men tänkte nog fara till gymmet till 11 ändå, får köra lite fram och tillbaka. Vill fara på någon gruppträningstimme och den klockan 11 är enda som passar tidsmässigt.



Grattis Johnny!

Idag fyller Johnny, dock inga jämna år så vi ska ha lite "kaffefrömand" ikväll. Av mig fick han en elektrisk rökugn samt lite andra småsaker. 
 
 
 



Tårta pågång

Har gått som i en dvala hela dagen, varit så trött. Sov en stund på soffan. Sett på tre avsnitt av Real Housewifes of Orange County har jag också gjort. Ingvald var in på en snabbvisit ikväll med en present åt Johnny. Tack för presenten hälsar Johnny!

Tog just fram dammsugaren och svepte ett varv över golvet med den, tvättmaskinen går också varm. Johnny har invaderat köket och håller på att göra en tårta till morgondagens kalas, denna gång blir det en LCHF variant, spännande att se hur den smakar. 
 
 
Nu ska jag nog inta soffläge igen, får väl nog snart gå och sova så jag orkar till jobbet till 8 imorgon.



22.4

Slutade jobbet 9 imorse. Var ingen lugn natt, men for ändå inte hem direkt efter jobbet. Hade bestämt mig för att fara till gymmet så for först och handlade och sen på Bodypump 30 och Korsetti 30. Nu får jag ta det lugnt resten av dagen, nästan. Imorgon fyller Johnny så ska fira lite imorgon kväll vilket betyder att det ska städas och fixas idag, men först ska jag nog ligga någon timme på soffan.
 



Söndagen

Idag har vi sökt efter "röjsor" i skogen. Bytt till sommardäck. Grillat gott kött. Sett på tv. Bokat båtresa över till Stockholm i Juli. Bakat kokosbollar. Nu är det snart dags för mig att fara till jobbet, jobbar 18-09 inatt.
 
 
Ha en trevlig söndagskväll!



Citrusträd

På fredag fyllde Johnnys mamma 65 år. Av oss fick hon ett citrusträd, eller vad man nu ska kalla det.
 
 
Första skörden ska man inte äta, men annars är nog frukterna ätbara. 



Humorshow i Malax

Var på en mycket bra Humorshow i Malax igår kväll. Var verkligen värt pengarna. Vi bjöds på underhållning av gruppen KAJ och Adde Malmberg samt ett flertal andra komiker. Närpes skolmusikkår stor för musiken. Drillflickorna var också duktiga.
 
Adde Malmberg
 
Gruppen KAJ
 
 
Var en riktigt rolig kväll!



Islossning på film

 
 



Islossning vid Skatila bro

Blev en sen kväll igår. Kom hem först 3.30 efter att ha varit och sett på islossningen vid Skatila bro. Klockan 22.30 for vi dit och då rörde isen på sig och grävmaskinen kunde banka sönder isflaken. Sedan stannade allt upp då det kom ett stort isflak som var lika brett som älven. Det ville inte röra på sig. Grävmaskin måste gräva runt det på sidorna där han slapp till. Då det bildades en ispropp där steg också vattnet på många ställen. Först 2.40 lossnade isproppen och mängder av issörja åkte förbi i väldig fart.
 
 
Var verkligen ett mäktigt skådespel. Har aldrig tidigare sett en islossning. Nu förstår man vad naturens krafter kan ställa till med. 
 



Översvämningsläget 19.4.2013

Idag har vattnet stigit på många ställen här runt omkring. Speciellt i Staversby. Vägen dit är avspärad pga. vatten på vägen och vattnet är nära många hus. Runt vissa hus har de fått lägga sandsäckar för att hindra vattnet ifrån att tränga in i huset. Skatila bron har också varit avspärrad hela kvällen och är det ännu. Där var det inte så mycket vatten, men med hjälp av en grävmaskin som stod på bron kunde de slå sönder isen, men tyvärr var det ingen is där just då vi var där.
 
En hög med sandsäckar redo att föras dit där de behövs.
 
Voitby en 19 tiden. En timme senare var det inte längre något vatten på vägen.
 
 
I Skatila väntar man nu på att det ska komma ner mera is som fastnat i Staversby. Blir nog säkert en sväng dit igen om någon timme.



Ebba & Didrik

Var till gymmet med Ulli idag. Sedan var jag också via Fyndis. Där kom barndomen emot mig. Måste bara köpa en DVD med Ebba & Didrik. Ni minns väl tv-serien? Gammal som ung tycker jag kan se den, fast egentligen är det en barn och ungdomsserie.
 
 
Tre euro tyckte jag inte var så farligt dyrt för hela serien. Har några enstaka avsnitt inbandat på videokassetter, men inte alla. Nu kan jag äntligen se serien från början till slut! :)



♥ Molly ♥




Översvämningsläget 18.4.2013

Nedanför banken i Voitby.
 
 
 
Merikart
 
Staversby



Vatten

Gårdagens bilder:
 
 
Idag: (lite suddiga bilder pga regn)
 
 
Far säkert nog en runda ikväll också för att kolla vattenläget.



En loppisrunda

Slutade 9 imorse. Tänkte fara till gymmet, men for till stan istället. Köpte ett par jeans. Sedan blev det en loppisrunda med mamma till Suvikirppis och Adam o Eva. 
 
 
Fyndade dessa saker samt en present.



Rabarber

Det blir tydligen vår och sommar i år också för nu är rabarbern påväg upp ur marken.
 



Ingen översvämning att tala om ännu

Då var natt 1 av 2 avklarad. For direkt till gymmet efteråt. Blev en timmes träning där. På hemvägen körde jag runt och såg på lite översvämning. Men det var inte så farligt ännu. Återstår att se nu hur mycket Kyro älv svämmar över. 
 
 
Nu ska jag vila lite så jag orkar jobba en till natt. Kanske se på någonting bra på tv.



Cykeltur

Som sagt. Det blev en cykeltur till Kvevlax. 7km en väg, alltså 14 km sammanlagt. Var inte precis en behaglig cykeltur, men det gick. Motvind på hemvägen hade jag också, men hem kom jag mig. 
 
 
Mulet var det. Men nu ser jag att solen tittar fram. Nåja, dagens motion fick jag åtminstone.



En tisdag

Sitter och funderar om jag ska ta cykeln till butiken idag. Till Kvevlax alltså, tänkte inte cykla till stan. Min rygg tycker inte om cykeln, men om jag byter sittställning lite så ska det väl nog gå. Frågan är om det regnar eller om det har tänkt börja regna. Ser lite grått ut...
 
Börjar jobba först kl.18 idag, har dubbelnatt. Jobbar bara nätter denna vecka, ganska skönt det också. 
 
Igår var en kar och såg på "diskbänken" som jag säljer. Han påstod dock att den var för ny, men annars i bra skick.  Han skulle höra av sig om han mot förmodan vill köpa den ändå. 
 
Kanske man skulle ta och klä på sig nu och börja göra något!
 
Mollys favoritplats framför tv:n och fönstret :)



Böcker

Hittade några böcker idag på Röda Korsets loppis. Fem böcker för tre euro. Inte dyrt det. Nu har man sommaren räddad.
 



Såld!

Väcktes av dörrklockan för en halvtimme sedan. Utanför dörren stod köparen ev en stol som jag haft till salu på findit. Hon skulle komma 8.30, men blev väckt strax före 8. Gjorde ju i princip inget att jag blev väckt, men lite yrvaken kände jag nog mig då jag fick kasta på kläderna och gå ut och visa stolen. Stolen var ju som den var, lite skavanker här och där, men som tur föll den köparen i smaken.
 
Några stora summor var det inte frågan om, men lika bra att stolen kommer till nytta än att den står där om blir i ännu sämre i skick. Har dessutom två liknande stolar som också står och väntar på renovering, men de ska jag nog behålla. 
 



Söndag men känns som fredag

Var en låång dag idag, jobbade 9-18. Men man fick ju söndagstimmar :). Efter jobbet hann jag knappt innanför dörren innan det var dags att fara på "kalas". Tommy, Johnnys bror, hade födelsedag idag så vi for till Målarbackan på mat. Sen blev det lite Ticket to ride också. Vann första omgången men förlorade andra.
 
Tommy fick ett Bonsai träd av Johnny. Av mig fick han en bok och ett påskägg.
 
 
Känns nästan som fredag idag då jag jobbat de senaste fem dagarna. Ibland blir man lite "vikovill". 



G.I Joe

Blev ingen lugn hemmakväll. Har just kommit hem från biosalongen. Johnny kom på att vi skulle fara och se på G.I Joe Retaliation. Jag skulle hellre ha sett nån annan film, men nu blev det nu som det blev. Filmen var inte helst bra, eller den gick ju att se på, men någon höjdare var det inte. Sjukt i ryggen fick jag också. Nu ska jag lägga mig raklång på soffan och se på något bättre. 
 
 



Äntligen regn

Har jobbat 8-16 idag. Var skönt att komma hem från jobbet. Har varit trött hela dagen, sov dåligt inatt. Imorgon får jag åtminstone sova en timme längre. 
 
Regnet det öser ner. Det var på tiden. Kanske snön smälter snabbare nu.
 
Nu är det dags för mat. Johnny ska grilla revbensspjäll där ute i regnet. Min uppgift blir att laga en sallad. Får nu se vad revbensspjällen smakar, är inte riktigt min favorit, brukar vara så lite kött på dem, tycker det bara brukar vara ben och lite lite kött.
 
Johnny var efter en ny internet sticka idag. Den förra har ju bara farit av och på hela tiden. Får hoppas internet fungerar bättre nu. Speciellt irriterande är det då man håller på och laddar upp foton, hinner inte ladda färdigt före internet far av och så får man börja om från början flera gånger. Håll tummarna att det fungerar nu.
 
Vad har ni för lördagskvällsplaner? Här i huset ska vi nog bara ta det lugnt och se på tv. Borde nog gå o sova tidigare ikväll om jag ska orka med en 9 timmars dag imorgon.
 
 



Skärvor

Under de senaste somrarna har jag "fyndat" en massa porslins skärvor på gården. Tillsammans blev det en fin installation i en vas. Ännu finare skulle det vara om vasen var full med skärvor. 
 
 

Får väl söka vidare efter fler skärvor den här sommaren. Finns ju förstås alternativet att krossa lite porslin, men det är ju onödigt. Är mycket intressantare då jag plockat upp alla dessa skärvor från gården. Tänk bara om jag hittat allt i perfekt skick, alltså hela tallrikar och koppar, oj oj. Hittade ju faktiskt ett helt fat och en kopp. Undrar varför de slängt bort dem...



Dagens planer

Det första jag såg då jag drog upp rullgardinen idag var några snöflingor som dalade ner. Man blev ju inte precis så glad, men får hoppas det blir varmare under dagen. Ville nästan inte stiga upp idag, har sovit som en stock hela natten, vaknade inte av Johnnys väckarklocka heller, var tydligen trött.
 
Idag blir det fredagsjumppa på gymmet kl.11, sen jobb 13-21. Sedan då jag kommer hem är det bara att hoppa i säng för jag jobbar 8-16 imorgon.
 
 
Ha en bra fredag!



Kvällens bilder

Var till Målarbackan på mera skogsarbete. Hann också vara in till Mia och ut på en kort promenad tillsammans med henne och hundarna. En riktigt solig och fin kväll. Oskar kissen ville också posera.
 
 
Nu blir det bastu igen. Men först en huvudvärkstablett, har tydligen funderat och planerat för mycket idag. Ibland blir det inte som man tänkt sig, men nog ska det väl gå att ha semester i juni också.



Till salu

Bord 85x85 cm , 47cm högt. 15€
 

 
2 st databord, likadana. Bordsskivan 90x50. Höjd 80cm. Höjden kan justeras. Har hjul under. 20€/st.
 
 
3 stolar i bra skick. Lätta att bära. 30€ för alla tre eller 10€/ st.
 
 
Gammal "diskbänk"?. Inte i det bästa skicket, men om någon är intresserad så BJUD! Kan nog säkert bli i bra skick efter lite renovering, men har själv ingen plats för den.
 
 
Tavla, Kvevlax kyrka, 20€
 
 
Om du hittar något du är intresserad av kontakta mig på [email protected]. Ni som har min nummer får såklart ringa.
 



Nästan ledig dag

Har varit skönt med en nästan ledig dag idag. Hann vara till gymmet, butiken och loppis. Nu har jag just städat nedrevåningen, skönt att ha det gjort för denna vecka. Johnny for just på mera skogsarbete, men jag beslöt mig för att stanna hemma. Ska ju ändå till jobbet kl.21 så vill ta det lugnt före. Slutar först 12 imorgon för vi har personalmöte, men tycker ändå bäst om de nätter då man jobbar 21-12.
 
Ska väl inta soffläge nu och se på något bra på tv eller på datorn. Internet är det ju si och så med ännu, fungerar periodvis. 
 
Ha en bra kväll i det soliga vädret!
 



Tunika/Klänning

Fyndade en tunika/klänning för 4,50 på loppis idag. Passar bra med ett svart band i midjan.
 
 
 
Hittade nog lite andra saker också men de ska bli presenter.



Skogsarbete och en gullig kisse

Ikväll har vi varit på skogsarbete på Målarbackan. Jag gjorde kanske inte så mycket, Johnny och Jussi desto mera. Träden var färdigt fällda, nu gällde det att få bort släpat träden från skogen. 
 
 
Fiffi ville också vara med på ett hörn.
 
 
Jag fick kallt så nu ska det bli skönt med bastu.



Målat

Idag har målningssäsongen kommit igång. Har målat stolen som jag slipade ifjol. Ännu är det bara ett lager färg på den, men måste vänta till en annan dag innan jag kan måla nästa varv.
 



Internet som bråkar

Blir så irriterad på vårt internet. Har knappt fungerat i helgen, till och från. Idag fungerade det inte alls imorse. Suck. Hoppas det blir bättre snart. 
 
Idag har jag jobbat 14-20.30. Tog ut en halvtimme för jag var och såg på möbler åt min klient före jobbet. Hittade dock inga möbler, eller jo, men de som såg ut för något var så dyra. Vet inte var jag ska hitta några. Om jag ska vänta till sommarens auktioner eller. En matta ska jag dock köpa. Möblerna jag såg på Minimani för en tid sedan skulle ha varit perfekta, men tänkte ej på det då. Nu tror jag inte de har dem där längre. Någon som vet?
 
 
 
Var till gymmet på BodyPump och Korsetti också. Känns att jag egentligen borde ha haft en ledig dag idag (eftersom jag hade dubbelnatt i helgen), men får vara ledig imorgon och nästan på onsdag också, ska först till natten till kl.21 då.
 
Igår hittade jag mina stenar som jag plockade på Gotland då vi var dit för över 10 år sedan. Har haft dem i en påse sedan dess. Nu har de varit i Johnnys rum där hemma i några år så nu tyckte jag det var dags att göra någonting av dem.
 
 
Ska lägga dem i något fönster, men vet inte i vilket ännu.
 



Mera snö

Som sagt, idag kom snön. Men det var inte mycket som lämnade kvar på marken, smälter nog snart bort.
 
 
Idag har vi spelat Ticket to Ride och hälsat på Fiffi bakom soffan.
 
 
Nu är det dags för bastu. Ska bli skönt med sovmorgon imorgon!
 



Semester planering

Är inte många månader innan sommaren är här. Håller på och surfar runt på nätet för att se vart vi ska fara på vår sommarresa. Vi har talat om Gotland, men nog är det dyrt att ta båten dit. Jag har varit till Gotland en gång, var år 2000 om jag inte minns fel. Då sa jag att jag ska fara dit pånytt. Johnny skulle vilja fara till Sandhamn i Stockholms skärgård, men dit far man nog bara över en dag.
 
Far nog inte på en lika lång bilresa som ifjol, tror jag. Valen är många. Så många ställen man vill fara till. Ska i alla fall kombinera resan med Rihanna konserten i Globen 22.7. Får bara hoppas jag har semester då. Borde börja boka båt redan om man ska få det lite billigare. 
 
Andra ställen jag skulle vilja fara till är Oslo, Pite Havsbad, ja och resten av Europa. Längre än så tar man nog inte bilen. Vill se mera av Tyskland, såg ju bara en liten del ifjol, men det får nog bli ett annat år. En sak är i alla fall säker, vi kör inte från Stockholm till Göteborg eller från Stockholm till Skåne i år, har kört de vägarna nu två år i rad så det får räcka. Vill se något nytt.
 
Har du några tips på vart vi kunde fara? 
 
Jag tycker om att planera bilsemestrar. Planerar nästan in i minsta detalj, men behöver sedan inte följa planeringen om jag inte vill. Tar alltid reda på var det finns bra badinrättningar, inredningsbutiker, loppis, sevärdheter m.m. efter vägen vi ska köra. Oftast är det inte de stora sevärdheterna som man minns utan de små udda ställena man besökte. Ibland går det inte heller som man planerat (som då det ösregnade och alla stugor på alla campingplatser var fullbokade). En bilsemester är som bäst då man får ta dagen som den kommer och bara njuta av semestern.
 
Jag på vår semesterresa 2006.
 
 



Dagens

 
Har också ätit fårkött (inte min favorit). Hackat is. Fusktvättat bilen. Njutit av solen. Tvättat. Sett på tv. Nu blir det snart nattjobb. Med min tur blir det ingen lugn natt, men får hoppas på det bästa för jag vill sova :). 



6.4.2013

Gäsp! Vad man kan vara trött! Var nog en lugn natt på jobbet, men har knappt sovit ändå. Konstiga drömmar drömmer jag alltid på jobbet. Inatt drömde jag att jag hade glömt en klient ute på terassen hela natten. Som tur hade jag inte gjort det :). 
 
Ser ut att bli en solig dag idag också. Får bara hoppas att det inte kommer snö imorgon, ser nämligen ut som det. Får nog hellre regna så all snö smälter bort. 
 
 
Har inga planer för dagen. Kanske vi grillar något gott. Kissona vill säkert gå ut och leta upp varsit smaskigt möss.
 
 
Nu gäller det bara att få upp Johnny, tycker det är hög tid att stiga upp nu. Kanske bäst att koka lite kaffe så kanske han piggnar till av kaffedoften.
 
 



Loppis kläder

Hittade lite kläder på loppis idag. Skulle gärna ha velat hitta ett par byxor också, men hittade inga passliga. Köpte en till spetströja, ganska lik den förra jag köpte, bara att den här har längre ärmar och är en storlek mindre. Den här sitter nog bättre än den andra. 6€ fick jag betala för den.
 
 
Brukar inte köpa underkläder på loppis, men gjorde ett undantag idag. Hittade en sport-bh som var oanvänd för 4€, vilket jag inte tyckte var dyrt.
 
 
Jag tycker det är roligt att hitta kläder på loppis. Tänk vilka pengar man kunde spara om man köpte mera från loppis än från butiken. Ofta hittar jag kläder, men i fel storlek. Jag köper inte vad som helst, de ska vara hela och rena. Kanske jag hittar ett par byxor nästa gång.



En vanlig fredag

Fredag idag och snart helg. Betyder dock inte ledigt för min del, jobbar natt hela helgen. Idag ska jag fara till gymmet samt via butiken, får se sen vad jag hinner med innan det är dags för jobb.
 
Mamma for till Stockholm idag, nästan så jag är lite avundsjuk, men får ju snart fara till Luleå. Avundsjuk på flygresan är jag i alla fall inte! 
 
Smält, smält, smält nu all snö!



Breaking Amish

Har fastnat för en ny serie, igen. Denna gång en lite mera verklighetsbaserad serie, Breaking Amish, Du kan se den och många andra bra serier om du klickar här. Serien handlar om ett gäng ungdomar uppvuxna inom Amish och Mennoniterna. Dessa ungdomar reser till New York för att för första gången se hur "vanliga" människor lever samt för att förverkliga sina drömmar om ett "vanligt" liv. 
 
Faktiskt riktigt intressant serie. Svårt att tänka sig att växa upp utan varken el eller wc/badrum i dagens samhälle. 
 
Annars har denna dag gått åt till att städa och tvätta och andra nödvändiga saker. Saker som bör göras. Betalade också resan till Luleå så i slutet på denna månad bär det av mot Sverige :).



Sakta men säkert

Våren kommer, men det går trögt i år. Har hjälpt till lite med att hacka lite is på gården. Kändes varmt i solen och man behövde inte ha någon tjock jacka på sig, skönt. 
 
 
Vill att det snart ska börja komma upp små blommor ur jorden så har tagit bort lite snö från blombänken.
 
 
Är betydligt mera snö i år jämfört med ifjol. Gå in här för att se hur det såg hur i slutet av mars förra året.
 
Sakta men säkert smälter snön, gräset börjar kika fram på några ställen.
 
 
Kissona njuter också av att det börjar bli varmare.
 
 
Nu blir det en paus i ishackandet. Dags för mat!



Bra musik

Mia tipsade mig om en ny bra låt, nämligen denna:
 
 
 
I låten hör du också influenser från Ice Mc - Think About The Way. Väntar bara på att "bom digi digi digi bom digi bam" ska komma, men som sagt, det är ju en annan låt, nämligen den här:
 
 
 
Think about the way är nog en av mina favoritlåtar genom tiderna, tröttnar aldrig på den och kan nästan ännu sjunga med till hela låten. Kanske lite svårt på rapp delen, men annars kan jag nog den utantill.
 
Vilken låt tröttnar du aldrig på?



En trälåda

Tog hem en trälåda från Västervik då vi var dit i helgen. Enligt mamma har jag fått den till julklapp av Ulli, själv minns jag inte. Under den står det att den är gjord på Gotland. Riktigt fin är den. Har börjat tycka mer och mer om den så därför tog jag hem den. Måste bara fundera var jag ska sätta den, och vad jag ska ha i den. Just nu finns där en chokladtomte och en chokladhare. 
 
 
Det är inte årets modell på chokladen så tror den får vara oäten...fast de ser nog goda ut. Men nej, tror de får åka i roskis. Hittar nog säkert någonting bättre att förvara i lådan.



Trött i benen

Är trött i benen och huvudet efter en intensiv arbetsdag. Imorgon blir det jobb 8-15. Får se om det blir gymmet eller simhallen sen efteråt. 
 
Nu ska jag sträcka ut benen på soffan och se på något bra på tv. Kommer ju Äntligen hemma, men tror jag vill se på någon annat, får se vem som får sin vilja igenom :). 
 
 
Denna häxa säger snart godnatt!



Vardag igen

Igår kväll var vi till Tropiclandia. Var riktigt avkopplande och en bra avslutning på påskledigheten. Nu ligger jag i soffan och funderar om jag ska orka fara till gymmet före jobbet. Är väl nog kanske bäst att jag far så jag får lite energi så jag orkar jobba sedan. Blir jobb 13-21.
 
 
Ha en bra dag!



Lillö 1.4

Var på en snabb visit till Lillö idag. Solen sken och det var härligt väder. Skulle ha kunna gå en bra bit på isen, men gick bara ut en kort bit.
 
 
Idag är det sista påskdagen och imorgon är det dags för jobb igen. Har varit en skön och avkopplande påsk.



RSS 2.0