En liten glimt...




Kanske en liten paus...

Nu blir det tyst här på bloggen i ett antal dagar...kanske det dyker upp något inlägg ändå, man vet aldrig ;)
 
Ha det så bra alla så hörs vi snart igen!



Midsommardagen 2012

Midsommardagen spenderades, som vanligt, på Lillö där vi samtidigt firade pappa som fyllt. Var årets första riktigt varma dag, 24 grader, och vi kunde njuta av både sol och bad. Jag tog årets första dopp! 
 



Midsommarafton 2012




Midsommarblommor

Blev inga midsommarkransar ej heller någon midsommarstång, får njuta av dessa blommor istället :)
 
 



Äntligen SEMESTER samt Midsommar! :)

Oj vad skönt att ÄNTLIGEN ha semester! Tillbaka till jobbet först fre 27.7. Idag är det midsommarafton och kvällen kommer att spenderas hos Mia o Tomi. Blir väl nog en traditionsenlig midsommar, med kvällspromenad ikväll :). Nu är prosciutto rullarna färdiga så nu tänker jag ta det lugnt innan firandet börjar, resten av maten fixar Mia och så hjälps vi åt med resten sen ikväll. Blir nog säkert bastubad någongång idag också :).
 
 
Jag önskar er alla en TREVLIG MIDSOMMAR! :)
 



Begravning i Kristinestad

Är nu hemkommen från begravningen. Var nog en fin begravning! 
 
 
Såg ett fint gammalt hus :)
 
 
God mat och tårta fick vi, fast jag undrar hur den vegetariska tårtan smakade...;)
 
 
Nu är det snart dags att jobba sista natten före semestern, exakt 9.36 imorgon så får jag SEMESTER!!! :)
 
 



På begravning

Kom just hem från jobbet och nu ska vi genast iväg till Kristinestad på Johnnys farmors begravning. Blir nog säkert en fin begravning med mycket folk antar jag. 
 
Såg just att rhododendronbuskarna snart börjar slå ut, får hoppas de blommar fortfarande då vi kommer hem från vår semesterresa, tycker de är så fina då de blommar, de skulle få blomma hela sommaren!
 
Sen blir det bara i och ur igen, ska till jobbet igen till kl.18 för att jobba min sista natt före SEMESTERN!
 



Handlat inför midsommar

Idag var jag och Mia och handlade inför midsommar.Skönt att få det undan! Misstänker att jag nog ändå måste via butiken på midsommarafton, men slutar ju jobbet 9.36 då så är ju bara att svänga in på vägen hem.
 
Det känns mycket bättre i munnen idag, tar inte lika sjukt som igår så förhoppningsvis slapp jag lindrigt undan till skillnad från vissa andra. Nå, det gick ju bra förra gången de tog bort en visdomstand också så varför skulle det inte gå bra denna gång också. 
 
Idag ska jag på jobb 16-07 efter nästan en veckas ledighet, har bara dubbelnatt kvar och sen SEMESTER! :) Imorgon ska vi dock på begravning så det är ju inte lika trevligt, men nog ska det väl gå bra det också. 
 



Fördrivit tiden

Idag har jag fördrivit tiden med att ligga och se på Teen Wolf på nätet. En bra serie! Du kan se den och många andra bra serier här
 
Annars har jag inget intressant att berätta. Har fortfarande sjukt i munnen efter visdomständerna, blöder nog lite ännu också men inte mycket. Snart får jag ta sista värktabletten för idag, har väntat MÅNGA timmar på att få ta den så hoppas den hjälper.Hoppas man får sova inatt nu då, hoppas på det bästa :).
 



Två visdomständer borta

Nu är två visdomständer utdragna! Trodde bara de skulle ta bort 1 men som tur tog de 2! Har en kvar att ta bort, blir troligen i Oktober.
 
Så blir att ta det lugnt resten av dagen nu då, med gott samvete dessutom :) Måste bara efter loppissakerna senare, men fram tills dess ska jag nog bara se på något bra på tv samtidigt som jag har en ispåse på kinden. Får se om jag vågar visa mig utanför dörren senare, men loppissakerna ska hämtas idag så är väl så illa tvungen att fara efter dem...



Sten, blomma, syrénhäck

Ikväll har jag rensat bort mossa och annat skräp från en sten. Ska i något skede plantera blommor runt stenen.




Fick också oväntat besök och vi fick en fin blomampel som inflyttningspresent, tack, tack! :)





Planterade också de sista syrénhäcksplantorna.



Molly och Whiskas har också varit ut och busat ikväll :)






Liljekonvalj






Nervös inför morgondagen

Vad ska man göra en solig dag som denna? Tror jag ska njuta av att inte behöva fara och dra ut någon tand idag för imorgon ska jag nämligen och dra ut en visdomstand...ser inte framemot det precis...Nej usch, hoppas inte det värker många dagar efteråt. Då jag inte minns hur det var sist jag var och drog ut en, har en oöppnad värkmedicinsförpackning från det tillfället så tydligen kan det inte ha tagit så sjukt efteråt...men man kan inte hoppas på samma tur denna gång då denna tand är betydligt snedare än den förra.

Blir väl nog en sväng till loppis idag också, imorgon före stängningsdags ska bordet tömmas så hoppas jag är i skick efter tandutdragningen så jag helst kan säga någonting :). Börjar bli riktigt nervös inför morgondagen så nu ska jag tänka på någonting heelt annat...men vad :) Kanske jag borde gå ut och räfsa ihop lite gräs som Johnny trimmat ner, tänker dock inte räfsa överallt, det skulle bli ganska så många skottkärrslass med gräs.




Trimmat gräs

Ikväll har Johnny trimmat gräs överallt på gården och längs vägen. Skönt att slippa allt gräs samt utblommade maskrosor.








En lat söndag

Idag blev det en sväng via loppis, mera saker var borta. Misstänker dock att en sak var stulen för prislappen var kvar men inte själva saken...nå var ingen dyr sak, 5€, men i alla fall...

Sen blev vi hungriga så for till Pikki Quattro på mat. Har kvällsmaten räddad också för orkade inte med allt så tog hem hälften :).

På vägen hem svängde vi in mot Stormossen, men for ner efter en annan väg som gick ner till ett ställe där de hade en massa grus högar. Kändes som om man kommit någon helt annanstans då det var stora bergsväggar runtomkrig.







Satt ut båten och en dag på Lillö

Satte ut båten vid Replotbron i år, var så lite vatten på Lillö så lika bra att lägga ut den där det är lite mera. Vet inte hur hårt det blåste för vindmätaren vid bron visade 0, men den var säkert avstängd för det blåste nog ganska hårt där ute. Stora vågor var det också. Var nog dagens jumppapass. Kändes i alla fall i magen och hela kroppen sen då vi äntligen kom oss iland. Satt ju inte precis stilla i båten, det var nog bara att greppa tag i något och se till att man hölls i båten då det hoppade och skuttade som bara den!





På Lillö var det fint och soligt väder. Blev att gräva i en låda efter shorts för trodde inte det skulle vara så varmt idag. Tur då det finns reservkläder!



Förutom mamma och pappa så var Matti också där, han hjälpe till att mura en bänk brevid den "nya" spisen. Senare kom också Peppe och Jessica dit.




Var ut och gick till fladan en sväng, där var det lugnt och fridfullt.





Roddbåten sattes också ut idag så nu är det bara att välja vilken av de tre båtarna man ska ta sig en tur med.



Sedan fick vi sitta på med Jessica till Replotbron där vi hade lämnat bilen. Tack för skjutsen! Sen for vi på en glass till Bernys. Kan ju inte åka förbi där utan att äta en glass :). Sen skulle vi egentligen fara hem, men for ut och körde till Sommarösund, Klobbskat och Panike.



Sommarösund



Klobbskat


Panike




Båten ska ut

Idag ska båten sjösättas! Är på tiden! Så snart bär det av mot Lillö. Frågan är bara var vi ska lägga ut båten, vid Replotbron eller vid villa grannen. Beror på om det blåser hårt eller inte...Synd bara att solen inte syns till idag, nå huvudsaken det inte regnar.




Hittad! :)

Hittade äntligen laddaren till kameran så nu kan jag ta bilder igen :). Gick en sväng runt gården och förevigade den blommande trädgården.


I helgen ska båten ut!


Johnnys pågående projekt - få bort stora stenar från gräsmattan.











Nog är det skönt med FREDAG! :)




Äntligen fredag

Äntligen fredag och ledig helg :). Blir nog en sväng till gymmet idag och via loppis. Sen städa städa. Eller i alla fall plocka upp lite skräp här inne.



Hoppas det blir en fin och solig dag idag också :).


Inga bilder

Var till loppis och kollade läget. Några saker var nog borta så har gått på plus nu åtminstone. Får hoppas det går lika bra hela veckan :). Var också efter två gurk och två tomat plantor, får hoppas de överlever :).

Blir irriterad på telefonen! Har tagit flera bilder, men nu vill inte datorn visa upp dem!! Suck...Dessutom har jag inte hittat laddaren till kameran, måste söka imorgon.

Ikväll har jag klippt gräset. Johnny har slipat bort toppen av flera stenar i gräsmattan så det ska gå bättre att klippa gräset. Hoppas bara han inte gräver sönder hela gräsmattan...:)

Nu ska jag ta det lugnt och njuta av dagens sista solstrålar, Whiskas håller mig sällskap i paviljongen :).

Vad tråkigt det blev utan bilder...lägger in en bra låt istället.




En till sommardag

Då var denna veckas arbete över, ska i jobb först på onsdag kl.16, skönt med lite längre ledigt, måste ju öva inför semestern :) Har nämligen bara 2 nätter kvar ons-fre nästa vecka och sen får jag semester! :)

Idag har jag hittills hunnit med att rensa lite ogräs på gården, tycker om att rensa ogräs bara jag inte skulle så få sjukt i ryggen...



Nu blir det matpaus och sen en sväng via loppis och se om det minskat på loppisbordet eller inte. Tror jag ska fara via Blomtorget också och köpa nån gurk och tomatplanta. Egentligen skulle jag vilja köpa dem först sen då vi kommer hem från resan, men då kan det hända de inte finns att få tag på i butiken (var så ett år). Så bäst att köpa dem nu då.


Whiskas ligger och myser. Undrar vad hon funderar på...:)




Blommor från trädgården

Nu är bilen fullpackad med saker! Väntar bara att klockan ska närma sig 12 nu så man får fara till loppis med sakerna. Hoppas hoppas nu nån köper så man får in mera pengar till semesterresan. Det är alltså bord nummer 283 som ni ska handla från på Suvikirppis! :)

Just den här årstiden tycker jag om, då man bara kan gå runt på gården och plocka en blombukett, slipper fara till butiken och köpa dyra (och onödiga) blommor.

 



Nog blir ju hemmet lite vackrare med blommor.




Dags för jobb

Det gråa vädret blev till soligt väder nu på eftermiddagen :). Jag har prissatt alla saker, skönt att ha det gjort! Sen blev det en cykeltur på gården (på motionscykeln alltså). Kombinerade lite motion med att sola samt se på en film samtidigt :).




Nu är det dags för nattjobb 16-07 natt 1 av 2.




Grått grått

Usch vilket grått och trist väder det är idag, dimmigt dessutom. Fick prissatt ganska många saker igår, men ska nog fortsätta idag. Imorgon 12 tiden blir det att fara till loppis med sakerna så hinner ju prissätta imorgon också om så skulle behövas.

Idag är elektrikern här och kopplar lite småsaker som brandvarnare och sådant. Bra bra!

Ska nog surfa vidare en stund, lockar inte att gå ut och prissätta saker riktigt ännu...




Bokat bord

For på en loppisrunda, Fyndis, Eva o Adam samt Suvikirppis. Hittade en fin blommig tunika för en billig peng på Suvikirppis, bokade också bord där från o med onsdag. Kom fram till att jag gör ett försök där. På Eva o Adam blir man alltid av med någon sak och så är det inte sagt att folk orkar se igenom allt då det är så stort. På Fyndis fanns det knappt något ledigt bord och jag vill sälja från onsdag så valet föll på Suvikirppis. Har dock inga höga förväntningar, bäst så, huvudsaken man säljer något, bordshyran var inte så dyr heller, 17 €.



Vet ju vad jag ska göra ikväll nu då...prissätta sakerna! Kommer ju att ta en stund...:) Synd att de inte duger de prislappar jag redan har på sakerna.




Ledig måndag

För någon dag sedan kom Johnnys klocka upp ovanför tv:n. Den passar nog bra där! :)




Idag är det tvättning och städning som står på schemat. Ska nog fara och boka ett bord på loppis också så man blir av med mera saker, men har inte kommit mig iväg ännu...


Soluret på plats

Nu har soluret hittat sin plats på gården. Igår flyttade Johnny en sten som han sedan satte ovanpå en annan sten och till sist soluret ovanpå. Blev nog riktigt bra! Dessutom fungerar klockan också. Om du ser riktigt noga kan du se ett streck just före 8 på soluret, klockan var alltså lite före 8 :).






Gårdsloppis

Idag har vi haft gårdsloppis. Blev inte på så bra humör imorse då jag såg att det regnade, men trots regnet har det varit folk här i princip hela dagen. Affärerna gick mycket över förväntan så var nog en bra dag i allafall :). 

Känner att jag har varit social nu så det räcker för flera veckor framöver. Ska nog bara lägga mig ner i soffan nu och bara vara. 

Ett stort tack till alla som kom och besökte oss!


(Borde ladda kameran så jag kan ta ordentliga foton)




VIP-lördag

Oj oj, blev en stressig förmiddag med allt iordningställande inför loppis, men jag överlevde. Var en trevlig eftermiddag då vi besökte andra säljare och andra besökte oss. Fynd gjorde vissa, men inte vi. Passligt väder för en cykeltur var det också :).




Nu blir det att skynda iväg till jobbet och nattjobb 18-09, skulle egentligen inte ha tid...

Imorgon är det alltså dags för Gårdsloppis kl.10-16 hos oss samt 8 andra gårdar i Voitby/Veikars/Anixor. Välkommen att göra fynd!




Skåp i kvisten

Idag är det VIP-lördag, då alla som ska sälja på gårdsloppiset imorgon får fara hem till varandra och fynda. Före det är dags för det har jag ännu mycket att göra, alla saker ska plockas ut på gården, gräset ska klippas och det ska städas här inne. Bäst att jag börjar på NU!

Igår kväll kom skåpet i kvisten upp. Blev nog som vi tänkt oss fastän man vid första anblick tycker att kvisten blev mycket mindre, men skönt att slippa se alla rör och äntligen en helfigursspegel så man ser hur man ser ut då man far iväg :).


Före





Efter




Regnbåge

Idag har jag jobbat 7-16. Var både soligt och regnigt väder då jag for till jobbet imorse. En fin regnbåge såg man också :).




Ikväll blir det att ställa iordning inför gårdsloppis. Loppis är på söndag, men imorgon är det VIP dag då alla som säljer får besöka varandras gårdar och på så sätt också kunna göra fynd. Synd bara då jag måste till jobbet till kl.18 imorgon, hinner bara besöka 2 ställen före det.


Kväll 7.6.2012





(Fattas ett handtag ännu)


Blommor

Har varit skönt med en ledig dag idag. Mamma o pappa var hit en sväng med några loppissaker. Sen for jag på blom och mat uppköp. Köpte två blåa amplar som ska hänga vid trappan samt lite andra sommarblommor. Den ena sorten är jag lite missnöjd med men får se om de tar sig. Dessutom måste jag nog köpa en till blomma till blombänken eftersom jag borde ha köpt 4 och inte 3.




De här ser lite hängiga ut men hoppas de tar sig...





Skåpen har kommit! :)

Denna dag har gått åt till att prissätta loppissaker samt söka fram loppissaker. Sen tog Whiskas och jag en paus och satte oss ute i solen och njöt en stund.




För en stund sedan kom äntligen skåpen till kvisten och mittersta rummet. Ska bli spännande att se hur det börjar se ut då de kommit upp. Ska bli skönt att slippa se bergvärmeskåpet och alla rör!

'




Gårdsloppis 10.6

söndag 10.6 är det dags för gårdsloppis i Älvbyarna, dit Voitby också hör. Det är sammanlagt 9 gårdar som är med varav vi är en av dem.

(det blev lite smått, men hoppas det går att läsa) Bilden lånad
härifrån.


De flesta gårdar som är med finns inne i Veikars centrum, men jag hoppas att många letar sig ut till Voitby också. Är inte så långa avstånd. Från Veikars centrum är det ungefär 4,5 km till oss mot Vallvik. Om man inte vill cykla kan man nog ta bil också :).

Hos oss bjuder vi på kaffe/saft med dopp. Kan vara skönt med ett läskande saftglas efter en cykeltur. Lite av varje kommer att finnas till salu hos oss, t.ex. porslin, en del möbler, kläder (herr o dam), gamla fönster och dörrar m.m. Det mesta kommer att finnas till salu på gården (vid regn under tak). För den som är intresserad finns dörrar och fönster inne i uthuset.

Blev du nyfiken? Då är det att lägga 10.6 kl. 10-16 på minnet. Jag hoppas vi ses!




Vem har hällt ut ett gruslass på lindon??

Det kan man fundera...Ikväll har vi plockat bort MÅNGA stenar från lindon, där det är påväg att bli gräsmatta. Är bäst att plocka bort alla eventuella stenar före gräset har börjat växa ordentligt. Tror dock inte att vi hittar alla stenar, säkert kommer man att köra på nån liten sten med gräsklipparen, men huvudsaken de största är borta.



Molly ville också hjälpa till :)



Nu är det dags för nattjobb 21-07, kortaste nattskiftet man kan ha, men sällan man har det :)




Klocka

För flera år sedan gjorde Johnny denna klocka på snickarkursen. Riktigt fin är den!




Den har nu hängt i Johnnys rum hos hans föräldrar sedan vi flyttade från Smedsby för 2 år sedan. Vi har nu tagit hit den och frågan är nu var den ska hänga. Tror det blir att flytta på klockan som vi har ovanför tv:n och hänga denna där istället.




Äntligen fungerar internet!

Slapp inte in på internet igår, därav tystnaden här. Var kanske bra att slippa nätet för en dag, kände nog att abstinensen kom smygande, men en dag klarade jag nog :).

Gårdagen var nog inte så händelserik heller. Provkörde nya gräsklipparen och det gick nog bra förutom att jag fick sjukt i ryggen då jag inte visste hur man skulle ställa höjden på handtaget. Den var också lite tyngre än den gamla, men man vänjer väl sig.

Sen jobbade jag 12-21 så där for den dagen! Idag blir det möte 9.15-12. Sen tänkte vi fara och ta passfoton och ansöka om pass. Kom på att det kan vara bra (vet ej om man måste) ha pass då man far till Tyskland.




Gungstol och spinnrock

Kvällen blev inte så lugn som jag väntat mig, men det gör ingenting. Började med att fara på mat till Tesses cafë då ingen av oss orkade laga mat. Sen körde vi en intressant väg hemåt. Svängde in vid Mia o Tomi och såg hur fint de fått det nu då de har både kök och vardagsrum i användning. Bjöd på kaffe gjorde de också :). Packade sedan bilen full vid Johnnys föräldrar och körde hem igen.

Nu är den ena gungstolen samt spinnrocken på plats inne i huset! :)




Gungstolen köpte jag för några år sedan på en auktion, den var då i flera delar och i dåligt skick. Sedan fixade jag upp den och målade den, den blev nästan som ny!



Även spinnrocken är köpt på en auktion.




Trött!

Är sååå trött! Kom just hem från jobbet. Hade tänkt fara på zumba efter jobbet men orkade inte. Får nog bli en lugn kväll ikväll också. Just nu vill jag ha det tyst runtomkring mig, ibland känns det så då jag kommer från jobbet. Tv:n får på sin höjd vara på, huvudsaken jag inte behöver prata :).




Skönt med bastu tycker Molly :)

Igår kväll njöt Molly av en fin solnedgång.




Ikväll tyckte hon det passade bra med ett bastubad! :)





Ett solur

Medan jag har jobbat 8-16 idag har Johnny varit på auktion till Munsala. Dagar som denna är det ganska irriterade att behöva jobba helger, men vad gör man. Får tänka positivt, jag slösade ju inte bort några pengar då jag inte var på auktion. Han hade till min förvåning till och med köpt någonting (väldigt sällan han köper något). I kvisten står nu ett solur som så småningom ska hitta sin plats utomhus.




Nu ska i alla fall jag slänga mig på soffan och hoppas huvudvärken försvinner!




En spis hit o en spis dit

Blev att fara till Lillö en sväng ikväll. Förde dit en av spisarna som stod i verkstan och som vi inte har någon användning av här.



Innan de kunde bära in spisen måste den gamla ut. Det gick lättare än väntat! :)






Den gamla spisen släpade vi hem. Får se nu vad Johnny har för planer med den.

Annars var det lite vatten ännu. Får se när vi kan sätta ut båten. Tar väl nån vecka ännu.




Reselitteratur

Var via bibban idag och lånade lite böcker om Danmark och Tyskland. Tyckte de hade ganska dåligt med litteratur om Danmark, men jag tog vad jag hittade. All info finns ju nog på nätet, men en bok är mera överskådlig. Vi har så bra böcker som handlar om Finland och Sverige där alla sevärdheter finns osv. Skulle ha velat hitta en liknande bok om Danmark, men det fanns bara gamla böcker.

Har DU något tips på sevärdheter eller saker man inte ska missa då man besöker Danmark?




Äntligen en ny...

...GRÄSKLIPPARE! :) Blev både förvånad och glad då Johnny kom hem med en ny gräsklippare igår. Behövdes ju verkligen!



Idag blir det nog ett besök till biblioteket, ska låna lite böcker om Danmark. Tror också det blir ett besök till den nya inredningsbutiken Riviera Maison (eller vad den nu heter) i gamla spetsfabriken efter Gerbyvägen.




RSS 2.0