Julöppning i Vasa

Den traditionella julöppningen på Vasa torg hölls i år helgen 18.11-19.11. I år blev det dock bara en snabb sväng till stan då Johnny skulle vidare på fest.


Som tur var det inte någon lång kö till tomten. Wilma önskade sig lego till julklapp 🙂. Sedan åkte jag och Wilma ett varv i karusellen på torget.


Gick sedan ett varv runt torget, köpte en slickepinne och for hem igen 🎄.





Korsholms kalaset

Korsholm firade 675 år med att bjuda in alla på kalas i Botniahallen. Jag jobbade, men vandrade iväg med två servicetagare till Botniahallen på förmiddagen. Måste köa en stund i kylan, men kom sedan in i värmen och blev bjudna på kaffe och bakelse 🍰. Alla blev nöjda 👍. Wilma och Johnny var också där och kom och hälsade på oss snabbt, sedan fick Wilma bråttom att se en show som Buu klubben ordnade. Vi vandrade runt hallen och såg på allt fint.


Wilmas dagis hade gjort en jumppa film som fick hedersomnämnande 🥰.


Vi gick bara snabbt igenom allt medan Johnny och Wilma stannade kvar nästan tills de stängde. Bl.a detta hade de gjort:


Roligt då det ordnas något sånt här för alla 🌞.





Jul i vårt hus

Julen smyger sig på. 16.11 kom de första julgardinerna upp. Stjärnorna kom upp i fönstren. Fick genast lite julstämning ✨️. Apan uppe på skåpet fick sin tomteluva. Wilma hittade sin luva i skrubben också 🧑‍🎄.


Borde nog ha tvättat fönstren före, men nu blev det som det blev. Får göra det senare i vår. 


Vi bakade årets första jultårtor, lika goda som vanligt. 

Ännu är inte allt pynt uppe, någon utebelysning har heller inte kommit på plats. Men vi hinner väl 😉. 

Har som tradition att stjärnorna ska upp i fönstren senast på julöppningshelgen, och så blev det ju ✨️.




Disco i Nykarleby 💃

En lördag åkte vi norrut redan tidigt på förmiddagen. Siktet var inställt på Nykarleby, men vi åkte först till Jakobstad. KorvGörans firade 50 år och ordnade skattjakt och bjöd på smått och gott. Då Wilma gått färdigt skattjakten fick hon en gratis hotdog måltid 👍. 




Sedan blev det lite shopping och loppisbesök. Då det började skymma körde vi tillbaka mot Nykarleby. Det var dags för årets Babydisco, för barn upp till 5 år. 


Där bjöds det på en massa gott. Då inträdet var betalt var det bara att äta och dricka så mycket man ville 🙂.



Det var fullt ös hela kvällen. Roligast var nog såpbubblorna och att man fick äta så mycket popcorn man ville. Roligt att jag också kunde vara med i år då jag missade fjolårets disco 😉.




Halloween 2023

I år blev Halloween firandet några veckor försenat pga att jag jobbade, men bättre sent än aldrig 👻.


Egentligen firade vi nog lite på rätta dagen 31.10 också. Efter jumppan kom Gunvi och Jussi och Tommy till oss. Tommy bjöd på goda donuts.

Utklädandet sparade vi till 12.11 då det blev halloween/farsdags middag.


Mommo, fammo,faffa och Tommy kom på mat. Den ena hemskare utklädd än den andra 🎃. Johnny lagade god mat, blev både älg och nöt kött och flera andra goda saker. Jag smakade faktiskt på älgköttet, men håller fast vid min åsikt, inte något för mig 😅.






Det blev en bra och spöklik kväll 👻. 




Allhelgona

På Allhelgona blev det såklart ett besök till gravgårdarna, 3 olika åkte vi till denna gång. Får se om det blir fler i jul. I år fanns det en del snö på marken, annars brukar det ju vara ganska snöfattigt på Allhelgona ❄️.


Vid Gamla Vasa gravgård bjöds det på varm saft och pepparkakor ✨️. Det var gott i regnet 🌧.


Det blev några stämningsfulla timmar ✨️.




Lego evenemang i Seinäjoki

Redan tidigt i höst såg jag reklam om ett Lego evenemang i Seinäjoki som lät intressant. Bokade in dagen i kalendern. För två veckor sedan var det dags. Hade egentligen inte så höga förväntningar, sommarens besök till Legoland är ganska svårt att toppa. Wilma var förstås glad att få bygga med tusentals legobitar. 




Det var ett intressant evenemang. Johnny trodde dock att utställningen skulle vara större, men riktigt passligt tyckte jag och Wilma.

Man kunde gå runt och beundra andras legobyggen. Vissa mer avancerade än andra. Det fanns flera långbord med legobitar där man fick bygga vad man ville. Man kunde också köpa lego (var dock väl dyrt). 











För en liten slant kunde man köpa en ballongfigur eller två. Wilma ville ha en fjäril 🦋.


Ett evenemang vi gärna besöker igen 👍😀.




Höstfärger och nya möbler

Vintern den kom plötsligt. Före det fick vi njuta av hösten några veckor. 



Saknar redan fredagsmyset på Lillö. Den öppna brasan, levande ljus och ett sällskapsspel. Hemma blir det sällan att vi spelar något spel på kvällen. 


Måste dock medge att det är skönt att slippa gå ut i mörkret och kylan nattetid för att gå på wc 😅. Någon gång ska nog Lillö huset isoleras bättre, men någon inne wc blir det nog inte i första taget.


För två veckor sedan skruvade Johnny ihop ett nytt skåp att ha tv:n på. Samtidigt fick vi lite mera förvaring. Har i över ett års tid funderat vilken form av förvaring vi vill ha. Var nu skönt att slippa bokhögen på köksgolvet. 


Wilma hjälpte till lite 🥰. Ännu är möbleringen inte riktigt färdig. Har en hel del prydnadssaker och annat som ska genomgås och se vad som ska in i vitrinskåpet och vad som inte ska in dit.


Det får duga så här för tillfället. Är riktigt nöjd med skåpet. Fick undangömt massor av spel och andra saker där. Vitrinskåpet har stått i källaren på Målarbackan sedan vi flyttade från Smedsby 2010. Det skulle visserligen ha fått vara vitt, men får se om det kanske kan bli det nångång framöver. Just nu är det bra så här. Då vi får inkopplat solpaneler nästa sommar så kan man dessutom tända lampan inne i vitrinskåpet. Hyllorna fyndade jag på loppis för något år sedan men har inte haft någon plats för dem före nu. Skönt att få detta färdigt före vintern. Har funderat hela sommaren (ja förra sommaren också), på hurudant skåp vi ska köpa men inte hittat något. Hittade detta på Jysk.



Det blev två fina dagar på Lillö den här helgen för två veckor sedan, fastän vi inte sov över. Golvet blev ordentligt dammsugat också efter sommaren. Tvätta golvet får jag göra på våren. 

Nu vill jag ha vår och sommar, helst direkt 😉☀️.







Pilvimaja night trail run 2023

Senaste fredag gick loppet "Pilvimaja night trail run" av stapeln. Wilma deltog även detta år. Först skulle hon inte delta, men då hon skulle få ha pannlampan kom hon på andra tankar 😅.




Vi gick/sprang tillsammans runt elljusspåret, 1,7 km. Efteråt fick hon en godispåse och lite annat smått och gott 🥰. 




RSS 2.0