En liten kantarellplockare

Den här hösten har det verkligen funnits kantareller att plocka i skogen. Kan bara tänka mig alla kantareller man missat bara för att man inte vetat om att de funnits just där. En kväll i början på månaden fick jag med mig Wilma till skogs. Oftast har jag fått ett nej till svar då jag frågat om hon vill gå och plocka kantareller 🙂.


Det var första gången hon kom med mig så långt in i skogen. Som tur var träffade vi inte så många älgflugor. Kan nog hända det skulle ha varit sista gången hon skulle ha kommit med mig till skogs annars då hon är rädd för alla småkryp 🙈🙃.

En lyckad svamptur blev det, synd då jag inte tycker om att äta kantareller 😅.




Första helgen i september 🍄

Det blev åter igen en helg på Lillö. Nu märkte man att det blivit allt mörkare om kvällarna. Bra med batteridrivna lampor och ljus👍.


På lördag morgon bar det av till Sundom på loppisrace. Det får man ju inte missa. Morgonen var ganska grå, men sedan kom solen fram och det blev en varm dag ☀️.



Vi fyndade nog en hel del, mest hittade Wilma och Johnny 🙂. Sedan var det hög tid för mat så då åkte vi till Thai House, första gången för mig. Stället fick nog godkänt, men nog finns det ännu bättre matställen. Efteråt åkte vi till Lillö igen.


Blev avkoppling i solstolen. Sedan en skogspromenad. Hittade inga kantareller denna gång, bara en massa andra svampar 🍄.





Då jag gick tillbaka efter vägen från skogen fick jag syn på två rådjur i skogen, tyvärr var de för långt borta för ett bra foto. 
Fick se en fin solnedgång innan det blev bastu. Sedan invigde vi ett loppisfynd, spelet "Tjuv och polis".




På söndagen var det också fint väder. Fammo och faffa kom ut på mat. Blev lite spel också. Mot kvällen åkte vi därifrån och vidare till Västervik för att hälsa på Wilmas mommo. 


En skön ledig helg blev det 🌸. Med oväntat varmt väder ☀️.




Villaavslutningshelgen 2023

På fredagen åkte vi till Lillö efter jobb och dagis. Det var lite regnigt, men vad gjorde nu det 🙂. Jag var till skogs och hittade 1,5 liter kantareller.
 
 
Lördagen började med pajbakning. Jag gjorde en ananas/skinkpaj och Johnny bakade en västerbottenostpaj. Det är lite knepigt att baka i gasugn, men man lär sig 😅.
 
Lite senare hämtade Johnny Wilmas mommo. Till lunch blev det både fisk, kött och annat gott. 
 
På eftermiddagen kom Wilmas fammo och faffa dit. Peppe och Matti kom med båt. Vi drack kaffe ute. Det blev riktigt fint väder och var ca. 20 grader ☀️. Jessica och Kim kom också ut en stund. Wilma hade räkneuppgifter åt alla gäster 😄.
 
 
Lite senare var det dags att förbereda kvällens villaavslutningsmiddag. Det blev den vanliga villaavslutningsmaten, kräftor, rökta räkor, pajer m.m. Dukade upp maten inne men åt ute på bastuterrassen. William kom också dit på mat. Peppe och Matti samt Jessica och Kim åkte till deras villa just före maten. Det var riktigt skönt väder att sitta ute och äta, njöt för fullt av värmen och solen.


 
Sedan blev det väntan på fyrverkeriet. Wilma och William spelade spel. Då klockan blev 21.30 gick jag ut och tände lite ljus och marschaller. 
 



Lite senare blev det fyrverkeri 🎆. 



William fick agera fyrverkeri mästare. Vi andra såg på 🙂.


Då fyrverkeriet var slut åkte alla andra hem förutom vi som stannade kvar ännu en natt.

På söndagen blev det ännu en skogspromenad, men hittade inga kantareller denna gång. 


Sedan blev det lek vid stranden. Plockade lite havtornsbär också.



På kvällen åkte vi hem igen.

Det blev en riktigt lyckad villaavslutning. Perfekt väder och bra sällskap 😍☀️.




En femåring bakom kameran

Flera dagar har Wilma kommit på att hon vill gå runt med min telefon och ta foton. Det har förstås blivit en hel del foton tagna, och en hel del som man knappt ser vad det föreställer 🙈. Men andra blev riktigt lyckade 🙂. Här kommer ett urval ☀️.


Det räcker säkert inte länge tills hon vill ha en egen telefon 🙈. Men ännu har frågan inte kommit. Får nog försöka dra ur på det. Då dagen väl är här skulle det vara bra att ha en gammal, men fungerande telefon att ta fram. Men som ni vet så håller en telefon inte så länge för mig. Finns dock säkert 10 st gamla telefoner i en låda, dock fungerar de inte så bra 😅.





RSS 2.0