En hel hög med fina kläder

Idag blev det ett besök vid rådgivningen. Allt såg bra ut. Det blev de vanliga mätningarna. Hade gått upp några gram för mycket per vecka och så var blodtrycket lite högt. Vet ju dock med mig själv att jag inte kan mäta blodtrycket om någon ser på, då blir det högt oberoende. Så skulle mäta själv några gånger i veckan. Förövrigt tycker jag, eller det känns ju, att jag har haft lägre blodtryck nu än vad jag haft på länge, så tror inte det är något att oroa sig för just nu.
 
Sedan blev det träff med en barndomskompis som jag inte sett på länge. Fick en hel hög med fina barnkläder som de inte behövde längre. TUSEN TACK!
 
 
Sedan blev det ett besök på loppis, kom inte tomhänt ut därifrån heller, men mera om det en annan dag. 
 Picknick på isen

Igår blev det ett besök på Lillö. Solen kom just och just fram bakom molnen och det var nästan -10 grader kallt. Vi tog med oss varm choklad, smörgåsar och yoghurt och hade en liten picknick på isen. Var riktigt skönt och avkopplande. Till och med någon fågel kvittrade så man kände nästan våren i luften.
 
 
Var precis det jag behövde för att orka jobba en natt. Natten gick bra, men nu känner jag att det värker i ryggen och ljumskarna, inte så farligt, men ändå. Ska nog inte göra några storverk, kan hända jag somnar på soffan. Ute skiner solen igen och det ser ut att bli en fin dag. 
 
 Några krämpor men ändå mår jag ganska bra

Ännu en lördag är förbi och det är redan söndag. I fredags började jag känna av lite foglossning, tror i alla fall att det är det, känner av det lite till och från mest i ljumskarna och baken. Bara lite i ryggen. Än så länge är det inte så farligt, så ska inte klaga. Kände av det första gången redan för flera veckor sedan  Vet hur det känns att inte kunna röra på sig alls p.g.a. ryggvärk så hoppas jag slipper det. Vet ju att jag har förslitningar i nedre delen av ryggen så får se hur mycket de ställer till med längre fram. Ska tydligen inte gå så mycket extra om jag dessutom har sprungit av och an på jobbet. Det är främst efter en promenad som det börjat värka i ljumskarna, och då behöver det inte ens vara efter en lång promenad. På fredagen hade jag gått mycket på jobbet. Risken för problem med foglossning/bäckensmärta ökar tydligen om man ofta lyfter tungt samt om man tidigare haft ont i ryggen. Låter inte så bra det där då jag får svara ja på båda punkterna, lyfter ofta tungt på jobbet och problem med ryggen har jag ju redan från förut.
 
Hittills har jag ändå fått må ganska bra. I början av graviditeten mådde jag inte alls så illa som många talat om att man kan göra. Kastade inte upp en enda gång. Tur det.  Det är ju inte så vidare trevligt att ligga på wc golvet. Trött är jag väl mest hela tiden, men var nog mera trött i början. Beror förstås på vad man gjort under dagen. Ofta somnar jag i soffan på kvällen. Halsbränna känner jag av vissa dagar, men ännu är den inte så besvärlig. Huvudvärk och nackont är det som plågat mig mest, men då är jag ändå van att ha huvudvärk. Dock får jag ju inte ta Burana, och Panadol hjälper inte så mycket. Egentligen vill jag inte ta någon tablett alls, utan lider så länge jag kan tills jag till sist måste ta en Panadol. En del andra småkrämpor som urinvägsinfektion och graviditetsdiabetes har jag också fått ta itu med. 
 
Men nog om krämpor nu. Igår kväll hade vi besök av Johnnys föräldrar. Vi bjöd på lite onyttigheter som någon slags glass/maräng tårta som skulle röras om till en enda röra. Gott var det! Sedan blev det en titt på vagnen också. Ja vi köpte ju nämligen en vagn i Seinäjoki. Det var det dyra inköpet jag talade om. Ännu har vi inte fått hem alla delar, saknar liggdelen ännu. Den var för tillfället slut i butiken men skickas hem då de får den. Så bilder på vagnen kommer sen då vi fått alla delar. 
 
 
Nu ska jag njuta av den nästan lediga söndagen. Ikväll blir det nattjobb. Imorgon kväll är det dags för vattenjumppa igen. Var nog ett bra beslut att anmäla mig till kursen Vattengymnastik för gravida.  Imorgon är det den femte och sista gången på den första kursen, men jag har redan anmält mig till kurs 2 och 3 så vattenjumppan fortsätter jag med till maj månad. Gymkortet har jag på paus så känns bra att få lite motion i alla fall. Skonsammare att träna i vatten än på gymmet just nu.
 I ljusens sken

Åh vad skönt att komma hem efter en lång arbetsdag. Dessutom jobbade jag kväll igår, så känns nästan som jag jobbat i ett. Skönt med en ledig kväll då jag varit borta varenda kväll denna vecka. Imorgon blir det tidig väckning då jag börjar 7 på morgonen, men då igen får jag ju sluta ganska tidigt på eftermiddagen.
 
Annars har vi inte några planer inför helgen. Hinner inte med så mycket annat än att jobba. Eller rättare sagt, orkar inte med så mycket annat. Räcker bra med det. 
 
Nu har jag tänt "några" ljus, så nu blir det fredagsmys. Har många program inbandade som vi inte hunnit se den här veckan, så vi blir inte utan att se i första taget. 
 
Hoppas ni har en bra kväll!
 
 Två ska bli tre

Ja de flesta i min omgivning vet väl om det redan, men nu är det nog dags att berätta nyheten här också. En del av er såg det på Facebook igår. Nu är det så att vi två ska bli tre. Ja vi hoppas förstås att allt ska gå bra, för overkligt känns det ännu, fastän jag fått se "bevis" på att det faktiskt finns någon i min mage. Vi ska få barn, trodde aldrig jag skulle få säga de orden. För tillfället är jag i vecka 22 och hittills har tiden gått snabbt. Just nu känns det också att det  bor någon "där inne", känner små sparkar lite då och då. 
 
Jag har knappt kunnat hålla mig från att säga något här, men vi ville ändå vänta lite med det. I mitt huvud kretsar inget annat än babysaker och babykläder just nu så är lite svårt att tänka på annat. 
 
Vid ultraljudet i vecka 13 såg bebisen ut så här. Då fick vi tyvärr inte med någon bild hem utan fick själva ta foto med telefonen. 
 
 
Igår var vi på det tredje och sista ultraljudet (vi var första gången i vecka 8). Allt såg bra ut som tur var. Hade knappt sovit något natten före för jag var så nervös. Nu fick vi även se att det högst troligen är en liten flicka som gömmer sig där inne.
 
Mumindräkten hittade jag på loppis redan i höstas. Det är från den som mamma tagit ut mönstret till mina muminvantar. 
 
 
Har så mycket att berätta, men vi börjar så här. Sedan får vi se hur mycket jag delar med mig av här på bloggen. 
 
Vi håller tummar och tår för att allt går bra. Nu väntar vi till slutet på juni ❤.
 Alla hjärtans dag

Redan igår kväll stod det en fin alla hjärtans dag bukett på bordet. Ja en fastlagsbulle också. Johnny i sin tur fick lite chokladhjärtan och Star Wars kalsonger. 
 
 
Denna dag började riktigt bra. Bara positiva nyheter. Ikväll blir det pizza och bio, en perfekt alla hjärtans dag ♥.
 Snorkfröken

På loppis i Seinäjoki hittade jag den gula snorkfröken tallriken. Till ett helt okej pris dessutom, så kunde inte motstå den. Måste bara ha den. Nu vill jag ha den röda muminmamma tallriken också, ja och många andra tallrikar dessutom. Är så behändigt att duka med dem. Vill ha matchande tallrikar till alla muggar.
 
 Gott med fastlagsbullar

Igår kväll kom mamma och pappa hit på kaffe. Tidigare på dagen hade svängt in via ett bageri och köpt stora fastlagsbullar. Oj så goda bullarna var!
 
 
Idag har jag faktiskt inte gjort så mycket annat än sett på tv. Johnny var duktig och for en sväng till simhallen, men jag orkade inte fara med. Har haft sjukt i nacken och huvudvärk nu i vem vet hur många dagar så var inte riktigt på humör att fara och gymma eller simma. Imorgon är det slut på semestern. Som vanligt gick en vecka snabbt. Jag kunde gott ha varit ledig länge till. Men det är nog bara att bita ihop och stiga upp imorgon bitti, har ju hellre morgontur än kvällstur. Sedan har jag två lediga dagar som är fulla av program, dock mestadels roliga saker.
 En natt i Tuuri och en ny telefon

Igår kom vi hem från vår lilla "semesterresa". Började med att shoppa loss i Seinäjoki, hittade både dyra saker och lite billigare saker. Förstås blev det några loppisbesök också. Då det närmade sig kväll körde vi vidare till Tuuri där vi checkade in på hotellet. Tidigare har vi bott några nätter på campingen, men detta var första gången vi övernattade på hotellet. Positivt överraskade blev vi! Visserligen var det inget billigt rum, sådär medeldyrt kan man väl säga för en natt. Det beror förstås på vad man jämför med. Vi var åtminstone nöjda. Dessutom ingick det både kvälls och morgonbastu. Ja och en chokladplatta. Självklart hotellfrukost också. Rummet på 40 kvadrat kändes stort och lyxigt.
 
 
Gårdagen började med några loppisbesök i Alavus och i Tuuri. Sedan spenderade vi resten av dagen i Tuuri butikerna. Då vi hade shoppat klart körde vi hem igen. Denna gång blev bilen minst sagt full, men mera om det en annan gång. 
 
 
Det blev en riktigt avkopplande och trevlig utflykt. Men lite ofrivilligt hamnade jag att köpa en ny telefon. Så kan tipsa er alla om att man inte ska testa om telefon kan simma i wc-byttan. Oftast så fungerar den inte så bra efteråt. Någon gång kom den på, men nu är den så gott som död. Så var nog bara att köpa en ny, i princip den billigaste jag hittade. Vet ju att det är onödigt att sätta pengar på en telefon. Billig eller dyr, den håller ändå inte så länge. 
 
Idag blev det en tur in till stan. Måste tydligen ha ett nytt SIM kort till den nya telefonen, passade inte med det gamla. Nu är jag bara irriterad över att jag har en massa saker sparat på den gamla telefonen, typ foton och anteckningar som jag inte har någon annanstans. Suck. Håller tummarna för att den ännu vaknar till liv och att jag kan flytta över allt till datorn. 
 
Önskar er alla en fortsatt trevlig lördag!Liten semester utflykt

Äntligen är det torsdag! Har väntat på den här dagen hela veckan. Har dock inte sovit så jätte bra inatt. Molly kom och väckte mig 2.45, slickade mig på näsan och tyckte säkert det var dags för mig att stiga upp. Jag tyckte dock inte det, men somnade ändå inte om på flera timmar. 7.20 var jag ändå klarvaken och steg upp. Lika bra det. Johnny fick sova en timme till. Nu ska vi snart susa iväg mot Seinäjoki och sedan blir det Tuuri. Får se om vi kommer hem med bilen full av saker, eller inte, hehe. 
 
 
 Muminvantar

Förra veckan fick jag fina muminvantar som mamma stickat. Nu är bara frågan den om jag vågar använda dem, vill ju inte tappa bort dem. Ibland är jag nämligen expert på att tappa bort vantar, men det var länge sedan sist. Så nog ska jag använda dem, men kanske inte dagligen. Har ju en hel låda full med andra hemstickade vantar också. Dock har jag inte stickat ett enda par själv, kanske kommer den dagen, kanske inte. I januari ifjol började jag ju sticka ett par sockor. Jag har fortfarande bara stickat en socka, inte ens börjat på den andra och minns inte alls hur jag gjorde heller. Det är nog lugnast för allas nerver om jag inte stickar alls, hehe. Som tur är mamma duktig på att sticka. Men man ska aldrig säga aldrig.
 
 
 Februarisol

Fastän termometern visade -12 grader gav jag mig ut på en promenad i solskenet. Kameran tog jag förstås med mig. Ingen promenad utan kamera. Det blev den vanliga rutten efter skogsbilvägen. Lite tungt att gå efter den oplogade vägen var det, men det gick. Skönt med sol i ansiktet.
 
 Födelsedagskaffe

Idag har det varit en lugn dag här hemma. Johnny har bl.a. bakat surdegsbröd, de blev riktigt goda.
 
 
På kvällen åkte vi till Västervik för att fira mamma som fyller år imorgon. Vi var samlade hela "gänget" som vanligt och det bjöds på både salt och sött. Mamma fick tre stycken Arabia Ruija tekoppar av oss. 
 
 
Känns nästan lite konstigt att vara ledig en söndagskväll efter att ha jobbat de fyra senaste söndagskvällarna, men jag klagar inte. Imorgon ska jag sova så länge jag vill och sedan har jag inga stora planer förutom vattenjumppa på kvällen. 
 Semester

Äntligen är semestern här! Dock bara en vecka, men ändå skönt med lite ledigt. Igår kväll tog vi det bara lugnt, lagade Tortillas och såg på fyra avsnitt av Shameless. Lite bastubad blev det också. Idag vaknade vi till kallt väder, -15 grader visade termometern. Brr. Vill nog inte vistas utomhus mer än nödvändigt idag. Fryser ju redan här inne fast jag sitter invirad i en filt. 
 
 
Brasan är tänd och det blir en stund framför datorn. Sedan kanske det blir en sväng till stan bara för att det är så sällan man åker dit. Imorgon ska vi fira mammas födelsedag. Det blir nog en bra helg.
 Årets första bukett

Igår då jag svängde in via matbutiken kände jag att jag behövde en tulpanbukett. Ja eller behövde och behövde, jag ville ha en. Så fick det bli. Nu står årets första tulpaner i en vas. Denna gång fick det bli en färggrann bukett. 
 
 
Nu sitter jag och funderar över om det ska bli snöoväder eller inte. Återstår att se. Börjar säkert snöa passligt till att jag ska på kvällsjobb. Blåser gör det redan. En halvmeter med snö hade de lovat på vissa ställen på andra sidan kvarken, hoppas inte det kommer så mycket här. Det räcker med den snö som vi har. 
 
Annars så väntar jag till imorgon klockan 16 då jag får semester. Ska bli så skönt! För att inte säga välbehövligt. Tror det får bli tortillas imorgon kväll för att fira semestern. Idag blir det nog bara rester. 
 
Hoppas ni får en bra dag!
 RSS 2.0