Ett växthus

Fick inte bara skåpet till present av Johnny, fick också en bok samt ett växthus. Det var inget dyrt växthus, men ändå. Får se hur länge det håller. Håller också tummarna för att det inte blåser bort. Det var en hel del delar som skulle ihopsättas innan vi kunde dra på plasten. Visst blev det ett växthus till sist. Kan hända inte det finaste, men nog duger det här riktigt bra. Jag som alltid har bannats över då gurkorna och tomaterna inte vill växa, får hoppas de trivs bättre här inne än invid husväggen.
 
 
Det vita linorna som håller fast växthuset är inte så vackra, men ett måste om man inte vill att växthuset blåser iväg direkt. Lite besvärligt att klippa gräset blir det ju, men nog ska det väl gå. Den här veckan ska jag åka och köpa gurkplantor, tomatplantor, squash, äggplanta och frilandsgurka. Ska bli intressant att se om vi lyckas bättre med skörden i år nu då vi har både växthus och bättre odlingslådor. Något evighetsväxthus är det inte, men nu kan jag åtminstone börja odla "på riktigt" i väntan på det riktiga växthuset eller orangeriet som ska byggas bredvid jordgubbslandet. 
 



Provuppsättning av det nya tältet

I höstas (eller var det vintras?) köpte vi ett nytt tält. Igår testade vi att sätta upp det för första gången. De som körde förbi kanske funderade varför vi satte upp ett tält där i sluttningen, men som sagt, vi testade ju bara att sätta upp det. Skulle nog inte ha velat sova där så som det stod, var lite snett. 
 
 
Det var inte så svårt att få upp som man kanske skulle tro. Det var värre att få in det i påsen tillbaka. Tältet ser nästan litet ut nu så här på bild, men jag lovar, det är inte så litet som det ser ut. Nästan dubbelt så stort jämfört med vårt förra tält (som också var stort). 
 
 
I tältet finns det två sovalkover, men man kan också ta ner väggen där emellan och få ett större sovrum. Alternativt kan man ha väskor och sådana saker i det ena rummet. Vi tänker inte sova i varsitt rum. Det finns flera öppningar på tältet och myggnät på alla dörrar. Dessutom stora fönster på ena sidan så man kan sitta och titta ut. Det ville bli lite instängt i det förra tältet då det bara fanns något fjuttigt litet fönster och inget myggnät framför dörren.
 
Det här tältet känns ganska lyxigt, förstås inte lika lyxigt som ett hotellrum, men nästan. Bara wc och rinnande vatten som fattas. Vi har ju faktiskt en campingtoalett som vi använde en tid i föjset, kanske den ena sovalkoven blir wc? Nå nej, tror inte det. Helt luktfri är toaletten inte, och några ljudisolerade väggar följde inte med, hehe. 
 
Ett problem kan dock vara att hitta en tillräkligt stor plats att sätta upp tältet på. På vissa campingplatser kan det ju vara ganska trångt, inte så lätt att sätta upp det här tältet mellan några träd. Dessutom måste vi köpa mera tältpinnar av metall. De som följde med tältet var av plast och väldigt grova. Lycka till att sätta upp tältet på en grusplan med de pinnarna. Ännu har vi inte besökt någon camping där de haft en gräsmatta med bara matjord under, alltid kommer det någon sten ivägen. 
 
Åh vad jag längtar efter att få fara och tälta! Vill helst åka iväg direkt...
 



Presentbordet

Det var den helgen det! Och vilken helg sedan. En riktigt bra en. Det blev dock inte mycket sömn, men idag har jag fått vila ut. Vi somnade nästan i soffan båda två igår kväll så då var det nog bara att söka sig till sängs. 
 
Presentbordet har jag ju inte visat. Som ni säkert kan gissa blev det en hel del mumin saker. Men också en del annat smått och gott. Uggle trenden sitter i ännu. (Uggle lampan som står i mitten fick jag ju inte nu).
 
 
Det gör absolut ingenting att jag fick dubbletter av vissa muminmuggar och tallrikar. Egentligen skulle jag ju vilja ha åtminstone två av alla muggar, men så rik är jag inte. Har jag två av samma sort använder jag den ena och sparar den andra som oanvänd. Vem vet om de blir värdefulla, eller om någon mugg går sönder. Använder som sagt bara de muggar jag har dubbletter av samt de muggar som fortfarande finns att köpas i butik.
 
Nu är det dags för slutspurten. Jobbar fem dagar nu fram till fredag, sedan får jag SEMESTER!!! 
 



En till kalaskväll och överrasknings presenten

Andra och sista kalaset är över för i år. Blev en riktigt bra kväll. Vädret var perfekt. Riktigt passligt så vi kunde sitta ute. 
 
 
Än en gång, tusen tack för alla fina presenter! På tal om presenter så skulle jag ju visa vad jag fick av Johnny. Han har snickrat ihop ett hörnskåp som ska stå i vardagsrummet. Ett Björkö inspirerat Voitby skåp. Det ska ännu målas (av någon som kan), men redan är det ju så fint. Så värst länge tog det inte heller att snickra ihop skåpet, inte ens två månader. 
 
 
Slutresultatet ska bli ungefär som den sista bilden. Något helvitt skåp blir det inte, hehe. Nu måste vi bara hitta någon som vill och kan måla skåpet. 
 



Busiga kissor i försommarträdgård

 
Molly och Whiskas njuter också av den här tiden på året, varma dagar då de kan vara ute hela tiden. Ibland hittar de något spännande, te.x. ett halvt fågelägg som matte placerat på trappan. Det luktade nog säkert gott. Ett och annat grässtrå slinker också ner, men matte är inte lika glad då grässtråna sedan ligger i en blöt pöl bredvid sängen ihop med lite andra matrester.
 
Regniga dagar vill de förstås inte tillbringa dagarna ute, då är det bra att det finns ett stort uthus som de kan springa omkring i. Ja varför inte sitta högst uppe under taket i uthuset och spana ner på fåglar, möss och andra katter. I alla fall Molly hade riktigt bra utsikt här om dagen då jag gladeligen klättrade upp på föjsvinden och mittiallt såg Molly sitta där uppe i taket balanserandes på en bjälke. Tyvärr var kameran långt borta då. 



Kalaskväll del ett

Dagen började inte så bra, men slutade desto bättre. Var irriterad genast då jag steg upp och det blev bara värre under dagens lopp. Var som sagt stressad, ganska så mycket stressad. Slutade jobbet lite tidigare, for och köpte jordgubbar samt en sväng via loppis och redde upp lite (säljer ju sista dagen imorgon så tänkte att det måste ju se snyggt ut så kanske jag får sålt mera). Tyngde gasen i botten och körde hem...tur att inte polisen var i farten.
 
Jag hade ju gett mig in i ett kakprojekt, så då jag kom hem var det hög tid att fylla kakan. Det var inte det lättaste, men efter några liter grädde på golvet så blev det nog en kaka till sist. Hann just och just torka håret innan gästerna anlände. Kunde pusta ut. 
 
 
Det blev tårtätning, högläsning samt skotvättning. Ja och en hel del annat skoj. Tack för alla fina presenter! Bilder kommer snart. Fick också min hemliga present som Johnny hållit på och snickrat i föjset, men ni som inte redan vet vad det var får vänta en stund ännu. Måste ta några bra bilder först innan jag berättar vad det var, men så mycket kan jag säga att det var ingen liten sak och riktigt fint var det. Så den som väntar på något gott...hehe.
 



Kalasförberedelser och andra funderingar

Här jobbas det för fullt samtidigt som jag förbereder inför kalas. Blir kalas nu i dagarna två, som vanligt oberoende vad jag fyller. Blev lite smått stressigt då jag förstås måste jobba just dagen före samt idag och imorgon, men nog ska det gå. På onsdag kväll då jag skulle gå och sova kände jag stressen komma, pulsen steg, men jag kunde lugna ner mig och inte tänka på allt jag måste göra följande dag. Det är ju så onödigt att stressa upp sig för ingenting. Ibland är det dock lättare sagt än gjort. Jag känner dock mig själv så bra så jag vet att jag åtminstone vill ha något att bjuda på då jag bjudit gäster, ja vem vill inte det, och några varv med dammsugaren är ett måste. Har man inte städat på två veckor och det ligger oststrimlor och kattmat över halva köksgolvet så vill man nog inte bjuda in någon innan dammsugaren fått göra sitt. 
 
 
Gården får se ut som den gör, med ogräs lite här och där. Någon vacker blomma sticker dock upp på vissa ställen och förgyller tillvaron lite grann. 
 
 
Körsbärsträdet har också börjat blomma, får se om vi får några körsbär i år. 
 
 
Nu väntar jag på en rolig helg och sedan har jag bara en vecka kvar tills semestern börjar. Tänk vad tiden har gått snabbt, snart är juni månad här och det är sommar på riktigt. 
 



Färdigt oljat för denna gång

Igår var det inget vidare sommarväder, men i förrgår kunde vi olja in både farstutrappan, trappan vid köksingången samt balkonggolvet. Nu oljar vi inte in något mera på en tid, nån måtta får det ju vara. Sidorna runt terrassen får nog vara som de är, åtminstone denna sommar. 
 
 
Igår stod jag i köket hela dagen och bakade, idag blir det städning före kvällsjobbet. Skulle verkligen inte ha tid att jobba nu de kommande tre dagarna, men så kan det vara. Ser i alla fall framemot helgens kalas.
 



Blåbärsmuffins

Nu har jag frysen full av blåbärsmuffins. Måste använda upp lite blåbär så jag får plocka nya då den tiden är inne. Dessutom vill jag ju ha något att bjuda på i helgen då här vankas kaffe och tårtbjudning. Följande recept hittade jag HÄR. Modifierade dock mängderna lite.
 
ca. 12 muffins
 
4 ägg
4,5 dl mandelmjöl
1 dl smält smör
1 dl vispgrädde
1 dl sötströ 
1 kryddmått Dr Oetkers vaniljarom
1 rundad tsk bakpulver
1 msk citronjuice (koncentrerad)
2,5 dl frusna blåbär
 
Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
Vispa ”socker” och ägg pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner dem (vispa ej!). Blanda sedan i resterande ingredienser och till sist blåbären. Portionera upp i muffinsformar. 
Grädda i ca 20-25 min.
 
 
 



Häggen blommar

 
Äntligen har häggen slagit ut i blom. Nu ska jag njuta av dess doft så länge den varar. 
 



Terrassen inoljad

Nu är det gjort. Terrassen är inoljad. Ja, i alla fall trädäcket man går på och den ena trappan. Hur vi ska göra med sidorna runtomkring samt räcket vet vi inte riktigt ännu. Räcket blir åtminstone inte brunt. 
 
 
Det gick relativt snabbt att olja in hela golvet med hjälp av en svamp. Jag hade som uppgift att måla med pensel på alla ställen där man inte kunde komma åt med svampen. 
 
 
 
Vad tycker ni, ska vi olja in sidorna runt terrassen också? Eller lämna dem som de är? 
 
 
Oljan tog slut så vi måste köpa lite mera. Ska ännu olja in den ena trappan på terrassen, farstutrappan samt balkonggolvet. Det är inget billigt nöje det här. Men sånt som måste göras. Som tur tog det inte hela kvällen så vi hann med lite avkoppling i solen också. Äntligen lite sommarvärme!
 



Tak till odlingslådorna

Johnny har varit i farten i snickeboa igen. Igår kom han ut med två "tak" till de nya odlingslådorna. De här borde hålla lite bättre än de andra som är av tyg. 
 
 
De blev lite höga, kan hända vi lyfter bort den översta pallkragen från båda lådorna nästa år, i år får det vara så här. Riktigt fina tycker jag att de blev! Nästa vecka ska jag nog åka och handla squash, äggplanta och frilandsgurka. Får se, kanske jag köper gurka och tomat också, men det beror på vädret. 
 
Som ni ser på bilderna så behöver gräset klippas. Idag är det passligt väder så nu ska jag gå ut och börja på. Tror dock inte jag blir färdig med det idag, ikväll ska vi nämligen olja in terrassen och det tar säkert hela långa kvällen. 
 



Hamburgare, revbensspjäll och en icke blommande hägg

Det är sällan jag jobbar 6 dagar i rad, men nu börjar jag se ljuset. Jobbar kommande natt och sedan är jag ledig till torsdag eftermiddag. 
 
Läste att häggen blommar i Vasa, men här hos oss har den inte slagit ut riktigt ännu, men snart!
 
 
Annars har det inte hänt så mycket de senaste dagarna. Har som sagt jobbat. Igår kväll satt jag och prissatte loppissaker hela kvällen. Johnny fortsatte med sina projekt i föjset. Molly och Whiskas var ovanligt snälla med varandra.
 
 
Är tur att jag är ledig några dagar kommande vecka, har en hel del jag borde baka inför nästa helg. På tal om ätbart så blev jag bjuden på supergod söndagsmat förra söndagen. Brödet i en hamburgare är verkligen överskattat, mycket godare utan!
 
 
Igår blev det också god mat, revbensspjäll med lite andra tilltugg.
 
 
Ja nu börjar det bli dags att åka till loppis med de resterande sakerna. Sedan håller jag tummarna för att solen tittar fram idag, jag hade ju tänkt klippa gräset idag, men får se hur det bli med den saken, är fortfarande så vått i gräset. 
 



Äntligen ett loppisbord

Jag har väntat på ett loppisbord på Combo i lite över en månad. Igår på eftermiddagen ringde de och bjöd ut ett bord, från och med söndag. Var så illa tvungen att tacka ja till bordet då jag väntat och väntat på att få ett bord, men tajmingen var lite dålig. Jobbade kväll igår och har jobbat till klockan fyra idag. Men hann faktiskt prissätta lite igår kväll. Idag efter jobbet var jag dit med lite saker samt hämtade ut mera prislappar. Vet ju vad jag ska göra resten av kvällen nu då...Nå ja, regnet öser ju ner där ute så har nog inte så mycket annat att göra heller. Sist och slutligen är det ganska roligt att prissätta. 
 
 
Någon bra film ska vi säkert också hinna med att se ikväll. Riktigt skönt att ha en ledig lördagskväll. Någon hockey ser vi inte på här i huset, ej heller någon Stafettkarneval. Hittar vi ingen film att se på så blir det säkert ett avsnitt av Cirkus Magaluf, har några avsnitt att se innan vi kommer ikapp. 
 
Hoppas ni har en fin lördagskväll!



En kväll bland torv och jord

Igår kväll kom de nya odlingslådorna på plats. Det är nog otroligt hur mycket jord och torv som kan rymmas i dem. För att inte tala om hur tung torvsäcken var! Tog ca en halvtimme innan vi hade skrapat ur och tömt torvsäcken i båda lådorna. Whiskas var förstås nyfiken.
 
 
Ännu har vi inte sått något i dem, är lite svårt att veta när man vågar lägga dit en squash planta, frilandsgurka och kanske en äggplanta. Nå de har ju lovat varmare väder nu igen, så kanske nästa vecka. 
 
 
Det är en viss nyansskillnad  mellan de nya och de gamla lådorna. Nästan så att de gamla ser finare ut då de är gråa. För några veckor sedan sådde vi ju sallat och lite annat smått och gott i de gamla odlingslådorna. Åtminstone sallaten har kommit igång och börjat gro.
 
 
Ska bli gott med egenodlade grönsaker!
 



Mitt i veckan

Igår pysslade jag och på här hemma. Såg på lite Paradise Hotell, gick en runda runt gården, tvättade kläder och bakade några muffins. Ute envisades det med att vara grått och regnigt. 
 
 
Idag blev det ett gympass efter nattjobbet. Får se vad jag hittar på att göra ikväll, beror väl på vädret. Just nu skiner solen mellan molnen så hoppas det klarnar upp. Terrassen skulle vi vilja få inoljad så snart som möjligt, men då måste den nog ha torkat någon dag, oljan är redan inköpt, så vi väntar bara på passligt väder. Farstu trappan borde nog oljas in den också. 
 
Nu ska jag nog kasta upp benen i soffan och se på någon bra serie, känns i benen att jag redan gått över 13000 steg idag. 
 



Nedräkningen har börjat

Det är ju visst onsdag idag, eller? På något sätt trodde jag det var fredag idag. Tänkte att jag skulle fara på det och det passet på gymmet före jobbet, men sen mitt i allt kom jag på att det är ju onsdag! Får ändra mina planer lite då, hehe. Än så länge är det mulet ute, regnar kanske lite också. Egentligen är detta väder riktigt passligt baknings väder, men vi får se om andan faller på. Hinner nog baka nästa vecka också, men då ser det ut att bli varmt och fint väder (om man ska tro på foreca), så skulle ju inte vara roligt att sitta inne om det är bra väder. 
 
 
Paviljongen har inte varit i så flitig användning förra veckan och inte heller den här veckan. Filmkvällarna kom av sig lite. Ja det gjorde ju finvädret också. Hoppas på att kunna sitta där lite mera nästa vecka. Satt förresten sönder en av solstolarna här om dagen. Skulle bara sätta mig ner lite försiktigt och så BRAK så satt jag på marken...är bara andra solstolen jag sitter sönder (dock inte i år). Bara att konstatera att just den där sorten inte tål solljus så bra. 
 
 
Äppelträden växer och gror. Några små blad har redan börjat spricka ut. Ska bli spännande att se hur mycket äppel som kommer i år, ja för att inte tala om päron. Det kommer inga stora päron, men de små som kommer är desto godare.
 
Nu jobbar jag 6 dagar i rad, men då är två nätter också inräknade. Sedan är jag ledig två dagar, jobbar tre, ledig en (på min födelsedag), jobbar fem och sedan har jag SEMESTER! Så nu har nedräkningen börjat på allvar. 
 
Låt sommaren komma på riktigt NU!
 



Loppisrunda i Seinäjoki 17.5

Hade egentligen tänkt vara hemma hela dagen, men så kom jag på att jag ville fara på en loppisrunda till Seinäjoki. Hade tänkt fara dit för två veckor sedan, men då blev det inte så. Regnade lite då jag for, men i Seinäjoki sken solen. Tog en runda via fyra lopptorg innan jag for hem igen med några små fynd.
 
 
Håller för tillfället på och förnyar min garderod lite. Ska sälja bort några kläningar/tunikor jag inte använder längre. Därför passar jag nu på och köper "nya" klänningar på loppis. Idag hittade jag två riktigt fina. 
 
 
Köpte ett par söta gardiner också. Kunde inte motstå dem fastän jag tyckte de var lite dyra...De var inte så långa som jag trodde, men inte för korta ändå. Passar i princip i vilket rum som helst på övrevåningen.
 
 
Nästa gång jag far på en lite längre loppisrunda skulle jag vilja åka norrut, närmare bestämt till Kokkola. Det blir nog säkert en sådan runda någon gång i sommar.
 



Grattis Molly!

Idag fyller Molly hela 11 år. Känns dock nästan som igår då vi var efter henne till Sundom, men tydligen var det 11 år sedan. Ifjol firade vi stort med tårta, i år får hon nöja sig med lite mindre. Hade ju till och med glömt bort att det är hennes födelsedag idag, före jag gick in på Facebook och såg vad som hände på den här dagen för ett år sedan. Ja just ja, det är ju 17 maj, Norges Nationaldag och Mollys födelsedag! Molly såg dock inte ut att ha blivit sur fastän hon inte fick några presenter imorse, hon fick ju ändå en extra bit påläggskorv och lite turkisk yoghurt.
 
 
GRATTIS på din dag ♥Molly♥!
 



Planterat i gult och orange

Tyckte det såg så tomt och fjuttigt ut med bara en blomma på trappan, så idag har jag köpt några fler blommor. Planterade tagets nedanför föjsfönstret också. Som tur hade Johnny satt upp en svart sopsäck framför fönstret
 
 
Ute vid vägen såg det också tomt ut då jag tagit bort lyktan som hängt där hela vintern. Det fick bli det vanliga "pyntet". En mjölkhink med en blomma i.
 
 
Prydnadskatten som Johnny fick för några år sedan fick också komma fram.
 
 
Får räcka med blommor för tillfället. Det kommer nog säkert att komma någon till blomma innan sommaren är slut. Vem vet, dessa kanske fryser bort? Nej, nu ska vi inte tänka så. Nu hoppas jag att sommarvärmen snart är här igen.



Megaloppis i Botniahallen 2016

Idag var det dags för nästa loppis händelse. Hann bara hem och byta om efter att ha jobbat natt, sedan begav vi oss till Smedsby igen. Det var dags för årets stora loppis i Botniahallen. Hade ett tag tänkt om jag själv skulle ha sålt där, men det var nog tur att jag inte anmälde mig till något sådant, skulle inte ha orkat. Det var ju final i Eurovisionen igår kväll, och såklart måste jag ju se på den på jobbet, så blev inte många timmars sömn inatt. Ukraina vann Eurovisionen, förstår dock inte vem som röstade på låten. Den var totalt intetsägande för mig och absolut ingen låt som fastnade i mitt huvud. Kom inte ens ihåg vilken låt det var då vinnaren korades. Mina favoriter var Ryssland och Australien.
 
 
Loppisen öppnade klockan 10 och vi kom dit nästan exakt då klockan var slagen. Det var dock redan fullt av folk inne i hallen redan då, I år fanns det 220 försäljare på plats och gångarna var mycket bredare än ifjol, nu kunde man röra sig mycket bättre då det fanns mera utrymme. Där såldes allt mellan himmel och jord, men förstås en hel del kläder, leksaker och porslin. Priserna var nog i överkant, i alla fall då jag såg på muminporslin. Ibland kan jag bli lite irriterad då jag ser hurudanna priser folk har på sina saker, det var ju ingen samlarmässa eller antikmässa, utan ett loppis. På ett loppis ska det vara loppispriser. Åk till Sverige och jämför. I alla fall jag jämför med storloppisen i Luleå. Där kostar de flesta saker 10, 20, 30 kronor, här kostar motsvarande saker 5, 10, 15 euro. Lite skillnad. 
 
Jag fyndade till sist en tunika/klänning för 3 euro, inte desto mera. Säkert kunde jag ha hittat mera intressanta saker om jag skulle ha orkat gräva i allt och gå igenom varje plagg. Tyckte dock det var lite svårt att se på kläder då det inte fanns något provrum nära till hands. 
 
I år måste man betala två euro i inträde. Ifjol var det gratis. Får se hur det blir nästa år. Kommer folk då de måste betala inträde? I år tror jag det var flera som inte visste att det kostade att komma in, men har man en gång tagit sig dit så betalar man nog in sig. Två euro är ju inte så farligt, men kommer en stor familj kan det ändå kännas dyrt. Ta betalt för parkeringen istället tycker jag.
 
Nåja, oberoende är det ett roligt evenemang och jag hoppas att det ordnas pånytt nästa år. Kanske jag tar mig i kragen och får bokat ett bord då.
 
Vad jag skrev om loppisen ifjol kan du läsa HÄR.
 



Gårdsloppis i Petalax

Igår var det dags för årets första Gårdsloppis. Som jag har väntat! Det var inte precis något loppisväder, 6 grader, blåsigt och regnigt. Men det finns inget dåligt loppisväder. Är det loppis så är det. Det var 20 gårdar som var med, vi körde runt till dem alla. 
 
 
Några halvdåliga bilder tog jag i all hast. Fyndade jag något då? Nå ja, inget åt mig själv, bara en julklapp samt några fiskfat som mamma ska få ta till Lillö. Det var inte några stora fat, två mindre och ett lite större. På de mindre kan man t.ex. lägga äggskivor eller något liknande. Riktigt fina tyckte jag de var och 1,50 för alla tre var ju inte så farligt dyrt.
 
 
Idag är det dags för nästa loppisrunda. Denna gång i Botniahallen.



En kväll på Wazaca

Igår hade vi en bra kväll på Wazaca tillsammans med våra vänner från jobbet. Riktigt god mat och bra service. Efter maten fick de som ville ta sig en svängom på dansgolvet. 
 
 
Den gitarrspelande mannen här ovanför hade tydligen inte fått mat på längre, hehe. Vi andra kunde mätta och belåtna åka hem igen efter en rolig kväll.
 
Idag blir det Gårdsloppis i Petalax, hoppas det inte ösregnar. Sedan blir det nattjobb igen för mig.
 
Hoppas ni har en bra lördag!
 



Doften av gräs och helgens planer

Fick faktiskt igång gräsklipparen igår, nästan på första försöket. Var beredd på att den inte skulle starta. Klippte först hela gräsmattan mot vägen. Tog en timme. Sedan blev det en paus innan jag fortsatte med en del till. Sista delen klippte jag senare på kvällen. Tog nog sammanlagt ca 3 timmar innan allt var klippt. Ja då klippte jag inte upp till skogen som vi brukar göra ibland. 
 
 
Kände mig nästan lite duktig. Ifjol klippte jag inte allt gräs så många gånger. Johnny hann alltid före. Denna gång hann jag först, hehe! 
 
Idag har vi fredag. Jag har en jobbhelg framför mig. Dubbelnatt med andra ord. En helg bestående av lite sömn är kanske inte vad jag skulle behöva just nu, men inatt sov jag faktiskt bra. Dessutom har jag två lediga dagar efter helgjobbet. Ikväll blir det ingen vanlig kväll på jobbet. Det blir Boccia supé på Wazaca i Vasa. Blir säkert en bra kväll.
 
Då jag önskade att jobba natt denna helg hade jag nog helgens alla lopptorg i åtanke. Imorgon är det Gårdsloppis i Petalax. På söndag är det ju dags för Storloppis i Botniahallen. Passar bra med lönedag idag, hehe. Nå ja, jag har nog inte tänkt handla så mycket, om jag inte hittar något så är det lika bra. Men säkerligen hittar jag väl något litet att köpa. Börjar dock vara fullt med möbler i detta hus, så tror inte jag bär hem någon soffa. 
 



Sömngång, grönska och en ledig dag

Inatt var jag med om något obehagligt. Så hemskt var det kanske inte men ändå inte roligt. Mitt i allt vaknar jag av att jag halvligger i soffan. När gick jag dit? Varför ligger jag inte i sängen? Usch vad obehagligt. Att inte minnas att jag stigit upp ur sängen och gått och sova på soffan. Och varför? Jag har gått i sömnen förut, mest då jag var liten, men också senare. Det är dock länge sedan det hände senast. Som tur har jag min stegräknare på mig hela tiden. Kunde inte somna om utan att ha kollat vad den sa. Jag kan ju se hur jag sovit med hjälp av den också, så tydligen hade jag stigit upp ungefär 1.30 och sedan sovit på soffan till lite före fyra. Djupt hade jag tydligen också sovit. Hoppas jag får sova ostört nästa natt. Är inne i en dålig sömnperiod just nu så lite sömn skulle inte skada. Sover ofta så ytligt att jag vaknar för minsta lilla ljud, sedan har jag svårt att somna om. Tydligen är risken för att gå i sömnen större om man har sömnbrist. 
 
 
Idag har jag en ledig dag. Min enda lediga dag denna vecka. Ska försöka passa på och gå ut då det är soligt väder, den kommande helgen ser ju tyvärr ut att bli regnig. Gräset borde klippas, frågan är bara om jag får igång klipparen och om det finns någon bensin i den. Tycker om att klippa gräs, men gräset ska klippas med en vanlig gräsklippare, vill inte sitta på någon sittgräsklippare, det är inte samma sak. Måste ju förena nytta med nöje och få lite motion på¨samma gång. 
 
 
Just nu är det så fint utomhus. Björkarna har slagit ut sina blad och det är så grönt och vackert överallt. Ibland skulle man vilja pausa tiden. Det är ju den här tiden man gått och väntat på hela vintern, den här tiden som går alldeles för snabbt i jämförelse med den lååånga mörka hösten. Bara jag får till doften av nyklippt gräs nu så är dagen räddad. Doften av nyklippt gräs är ju ändå en av sommardofterna, en av mina favoritdofter.
 
Önskar er alla en fin torsdag!
 



En helg jag väntar på

I slutet av denna månad fyller jag år (fastän jag egentligen stannat på 17 så fyller jag lite mera än så). Ibland brukar det vara lite knepigt att ställa till med kalas i slutet på maj, ibland har min kalashelg varit samma helg som skolavslutningshelgen, men så blir det som tur inte i år. Nu är det bara det att jag inte kan vara ledig hela helgen, så får börja baka och förbereda i tid. Något stort kalas har jag inte tänkt ha, men det blir ganska många ändå fastän bara den närmaste familjen och vännerna kommer. 
 
 
2013 fick jag min nuvarande telefon till present. En med "touch screen". Jag som inte ville ha någon sådan. Men jag blev van. Nu skulle jag inte vilja byta bort den mot den jag hade innan. Men behöver jag någon ny igen? Nej knappast. Någon tekniknörd är jag inte. Huvudsaken jag kan ringa och skicka mess, Facebook går jag också in på lite då och då. Något instagram har jag inte (och har inte tänkt skaffa) och bloggen sköter jag från datorn (finns ingen app till windows telefoner). 
 
 
2014 då jag fyllde jämna år blev det en hel del salta och söta tilltugg, riktigt så invecklat har jag inte tänkt göra det i år, det får räcka med mindre.
 
 
Vad önskar jag mig i år då? Ja det är frågan. Egentligen har vi huset fullt av saker så det ryms inte så mycket mera i skåpen, MEN mumin saker ryms alltid. Som till exempel dessa:
 
Sommarmugg och tallrik samt vänskaps skålen. Dessutom har jag ju inte de nya Tooticky eller Förfadern muggarna och tallrikarna heller. 
 
 
En sån här vill jag också ha i min samling, den gröna och nyaste kexburken som just har kommit ut i butikerna.
 
 
 
Men helst av allt hoppas jag ju på en rolig kalashelg tillsammans med familj och vänner. Fint väder tackar jag förstås inte heller nej till. Det är ingen skillnad vad jag får för presenter (om jag får några, fast jag skulle ju nog bli lite besviken om jag inte fick några alls). Det är ju ändå de roliga stunderna tillsammans man minns ♥.
 



Majblomster

Förutom djur och natur är nog blommor ett av mina favorit foto objekt. Nu är tiden snart här då den här bloggen kommer att svämma över av blommor och andra natur bilder. Jag tycker det är roligt att kunna gå tillbaka i bloggen och jämföra hur det såg ut i t.ex. maj månad förra året. När blommade de här blommorna osv. Ibland minns jag dessutom inte hur blombänken såg ut ifjol eller året förut, kanske det är så att några blommor inte har kommit upp i år. 
 
 
Ännu är det ganska glest i blombänken. Då vissa blommor blommar för fullt hos andra, räcker det lite längre innan de börjar blomma här i skogsbacken. Vi får nog vänta en tid ännu innan tulpanerna slår ut i blom.
 
 
På söndag kväll var vi bjudna på kaffe till Målarbackan. Också där hittade jag en och annan blomma att föreviga.
 
 
Idag är jag nästan ledig. Ska till jobbet först kl.21 ikväll. Så skönt att få fara den tiden istället för till klockan 18. Men då slutar jag först 12 imorgon istället. Vi har möte på förmiddagen så får hoppas jag kan hålla ögonen uppe. 



Dill, persilja och sallat

Här var det sått! Igår kväll sådde vi i de två odlingslådorna som står på gården. Nu hoppas vi på att sallaten, persiljan och dillen ska växa och gro. 
 
 
De små vita skyltarna fyndade jag på loppis för någon månad sedan. Riktigt snygga tycker jag att de är, så köpte alla som fanns, nio stycken tror jag det var. Får se nu om texten regnar bort eller inte, är ju skrivet med krita, så risken finns. Är det så att texten inte vill hållas kvar får jag lägga skyltarna i växthuset (då vi nu får upp ett växthus). 
 
Johnny fick två odlingslådor till då han fyllde. Igår kväll oljade han in dem så de är pågång. Nu behövs bara mera jord och torv. Ja och så behövs det väl nån bräda till som ska vara undertill. Vet inte riktigt var han har tänkt sätta dem ännu. Klart är i alla fall att en squash planta och en frilandsgurka kommer att sås i de nya lådorna. Dessutom vill jag få plats med basilika och lite oregano också. Jag kan äta hur mycket basilika som helst, är så gott!
 
Nu gäller det att komma ihåg att vattna också...
 



Morsdag vid Hunurijärvi

Igår åkte vi iväg hela 14 personer för att fira alla mödrar på deras dag. Vädret kunde inte ha varit bättre, 22-23 grader och sol. En riktig sommardag då man kunde gå barbent.
 
 
Vi blev bjudna på riktigt god mat. Bästa jag ätit på länge. Förrätt, kallrätt och varmrätt och efterrätt. Jag blev åtminstone mätt.
 
Mamma fick ett halsband i samma serie som broschen hon fick då hon fyllde. 
 
 
Efter lunchen gick en del av oss på en promenad runt området. Vi fick sällskap av en huggorm!
 
 
Det var inte första och inte sista gången vi besökte stället. Helt klart att rekommendera, men kolla först när de har öppet för de har inte öppet hela tiden. Stället ligger mellan Vörå och Alahärma (enkelt förklarat). 
 
Det blev en riktigt bra morsdag!
 



Ingen brunch och inlåst på "tuppen" - en rolig och annorlunda lördag

Igår blev det loppis, umgänge med goda vänner, kalas och en hel del annat skoj. Fyndade dock inget på loppisen i Gerby Uf, tog bara några minuter så hade jag sett det jag ville se. Hade lite tid över så jag åkte till Brändö loppisen, provade några klänningar, men de var för dyra för att vara loppisfynd så köpe inget.
 
 
Träffade Malena och Sofia i stan. Vi hade beställt brunch vid resturangen Gustav Vasa. Vi hittade först ingen dörr in och då vi hittade dörren var den låst. Konstigt! Ringde nummret som stod i "brunch annonsen", jo vi hade nog ett bord bokat åt oss...på Gustav Vasa resturangen i HELSINGFORS!!! Vi var inte första som ringt och avbokat pga samma misstag och knappast sista heller. Alltså tillåt mig att le. Kommer aldrig att glömma det misstaget. Men ingen större skada skedd, fastän vi var lite besvikna, vi var ju förberedda på brunch. Blev lunch på Amarillo istället.
 
 
Mätta i magen blev det lite mera loppis. Sedan styrde vi kosan ut mot Replot och Bernys där vi åt lite smått och gott. Sedan var det dags för nästa missöde. Jag hann bara smaka på min glass, sedan föll den halvt i väskan och på telefonen och på bordet. SUCK! Nåja, jag fick en ny glass åtminstone, och den var god.
 
 
Sedan föreslog jag att vi skulle åka ut till Salteriet och utsiktstornet Saltkaret i Björkö, då vi nu för en gångs skull var så pass nära. Det tyckte de två andra var en bra idé. Så blev det. Det var ingen lång promenad från Salteriet till utsiktstornet, 0,8 km en väg. Riktigt passligt med andra ord. Vi var ju inte riktigt klädda för någon längre promenad.
 
 
Sofia tog en fin bild på oss tre, hoppas det är okej att jag lägger upp den här. 
 
 
Sedan då vi kommit oss ner från utsiktstornet såg jag ett lämpligt dass att besöka. Låste dörren med en hasp inifrån. Då jag sedan skulle ut igen var haspen på från utsidan! Hur detta nu var möjligt, ingen hade varit i närheten av dörren. Jag hade ingen möjlighet att ta mig ut före jag ropat åt Sofia att komma och öppna. Haspen hade varit helt fast från utsidan. Nästan så man blev lite rädd. Kanske det var något spöke i farten, vem vet?
 
Tack för en rolig dag mina vänner!
 
Kvällen avslutades med kalas. Systers flicka Cecilia fyllde år. 
 
 
Nu är det dags att fara iväg och fira mor.



Trädgårdssysslor, god mat och ett snickeriprojekt

Ännu en till solig dag har vi fått njuta av igår. Var dock inte lika varmt som dagen innan. Blåste lite svalare också. Dagen började dock med huvudvärk för min del, så fick avboka förmiddagens planer. Två burana, några timmar på soffan och en banan senare gick det att börja leva igen. Gick ut på gården och räfsade lite. Johnny gick till snickeboa.
 
 
Nu så här på våren finns det en hel del som kunde göras, både inne och ute. Det blir nästan för många saker att välja mellan. Då blir det ofta att jag inte har motivation till att göra något alls. Lämnar att sitta och sola i solstolen, eller framför datorn. Skulle allt vara ett måste skulle det inte heller vara roligt. Jag måste inte tvätta fönstren om jag inte vill. Jag måste inte rensa ogräs om jag inte vill. Jag måste inte räsfa om jag inte vill. Till sist gör jag det mesta ändå (förutom det där med fönstren). Jag räfsar dessutom bara en kort stund när andan faller på, stora kvistar och kottar som man inte kan köra över med gräsklipparen. De få löv som finns på gräsmattan försvinner ju då man klipper. Sist och slutligen tycker jag ju om att "påta" i trädgården.
 
 
Jag som trodde att han snickrade på min födelsedagspresent, men icke. Han gjorde ett litet sidoprojekt, nämligen en "skärbräda" eller uppläggningsfat. Brädan/fatet är gjort av en rönn som blåste ner här på gården för några år sedan. Vi kunde tydligen inte äta före vi hade ett passligt uppläggningsfat till maten.
 
 
På kvällen ville jag ut och köra, har ju varit hemma sedan torsdag morgon då jag kom hem från jobbet. Har verkligen varit duktig på att inte köra något onödigt den här veckan. Var bara via butiken och massören på måndag, sedan till jobbet på onsdag kväll och hem igen på torsdag. Resten av veckan har jag bara varit hemma. 
 
Vi körde in mot Stenhaga. Tydligen var Johnny hungrig igen för han stannade vid Burger King. Inte mig emot. Blev bjuden på både burgare och glass. Var minst sagt proppmätt efteråt. 
 
 
Sedan blev det en sväng via stan och sedan via Höstves för att se på Linda och Görans bygge, men där var ingen på plats så får åka dit en annan gång.
 
 
Nu var det slut på den "tråkiga" veckan. Helgen är full av program, skönt det för jag börjar vara trött på att bara vara hemma. Idag blir det träffis med Sofia och Malena. Blir bl.a. brunch vid Gustav Vasa. Före det tänker jag hinna via loppis i Gerby Uf. På kvällen är vi bjudna på Cillas kalas. Imorgon är det morsdag och det firar vi med att åka på mat till Hunurinjärvi. Roligt då det händer något.



Kristi himmelsfärdsdagen 2016

Igår njöt vi av det varma och fina vädret. Solstolarna kom fram, paviljongtaket och väggarna kom upp och utemöblemanget hittade också fram. Någon timme i solstolen blev det nog sammanlagt. Räfsade lite och bar bort kvistar från ett träd som vi fällde i höstas. Åtminstone en del av trädgården blev lite mera vårstädad. 
 
 
På kvällen grillade vi korv och såg på film i paviljongen. Det var varmt så länge solen var framme, men sedan måste vi nog ta fram långärmat och någon filt. Har väntat på den här dagen hela vintern, dagen då jag kan sitta utomhus och se på film igen. Tycker det är så mysigt att sitta i paviljonen. Här ska jag sitta och njuta ofta i sommar, ingen skillnad om det regnar eller är kallt. Från och med nu tillbringar vi filmkvällarna utomhus.
 



En solig promenad till Vallvik

Satte på mig skorna och vandrade iväg. Inte trodde jag att det var så varmt ute, tur att jag inte tog en långärmad under jackan. Det blev till och med för varmt med bara jacka och topp, men konstaterade att det inte riktigt var läge att vandra med bara armar riktigt ännu. Dessutom skulle solkräm ha varit välbehövligt. Kavlade upp ärmarna på jackan istället. Njöt av den friska luften, som tur var det förmiddag, kvällstid skulle det säkert ha "doftat" mera "skit" då bönderna är i full gång med att gödsla åkrarna. 
 
 
Satte kurs mot Vallvik. Vet inte om jag tidigare har gått den här rutten, men cyklat har jag nog. Åtta kilometer blev det sammanlagt innan jag var hemma igen.
 
 
Så skönt med soligt och varmt väder!
 



Två busar i skogsbacken

Jag var såklart inte ensam på min skogspromenad. Mina trogna följeslagare kom också med. De var dock noga med att inte gå för nära varandra. Trodde nästan Molly såg något odjur, men det var ju bara Whiskas såklart.
 
 
KOKKOO! Här är jag!
 
 



Vår i skogen

 
Då och då måste jag ta mig en tur i skogen här bakom för att kolla läget. Varje årstid har sin charm. Ännu grönskar det inte för fullt, men har på känn att det inte tar många dagar innan det grönskar överallt. Mest av allt längtar jag till doften av hägg, det är doften av sommar för mig. 



Ljusa kvällar

Igår då jag skulle gå och sova var klockan närmare tolv. Tittade ut genom fönstret och kunde inte slita mig. Måste hämta kameran för himlen var så fin.
 
 
Kändes nästan lite dumt att gå och sova då det ännu var så ljust ute. Det känns som om man borde ta tillvara på den här tiden, efter midsommar vänder det ju igen och blir mörkare. Men sova bör man ju göra, så drog ner rullgardinerna så det skulle bli lite mörkare i rummet. Somnade gjorde jag direkt, tydligen var jag nog trött.
 



Terrasspremiär

På första maj blev det också terrasspremiär. Det blev en sen middag bestående av grillkorv och sallad. En av standardrätterna sommartid. Så nu är alltså sommarsäsongen officiellt inledd. 
 
 
Såklart skulle Molly och Whiskas också vara med. Molly tyckte korven var god. 
 
 
Solen sken och det var riktigt varmt uppe efter husväggen. 
 
Nu har de lovat fint och varmt väder de kommande dagarna. Får hoppas på det! Det får gärna vara fint väder från och med nu fram till september. Någon enstaka regndag kan vi väl klämma in, men annars klagar jag inte då solen skiner. 
 
Jobbar som sagt bara en natt denna vecka så känns nästan som semester. Igår gjorde jag egentligen inget vettigt. Såg på 4-5 avsnitt av Paradise Hotel Danmark, tvättade lite och plockade i och ur diskmaskinen. Senare mot eftermiddagen for jag och handlade och så blev det 45 minuter hos massören. Bokade in nästa tid först i augusti, så får hoppas axlarna och nacken är i skick nu då. 
 
Idag har jag inga stora planer. Ska vara hemma hela dagen. Tänker försöka att vara smart denna gång och inte fara till gymmet före förkylningen är borta (får se hur länge det tar och hur länge jag kan hålla mig). Det värker fortfarande i sidan från roskisdykningen, men det har nog blivit bättre. Tror jag. Svårt att säga. Får väl se hur det känns då jag börjar jobba och röra på mig på onsdag kväll. 
 
Hoppas ni får en solig och fin tisdag!
 
 



Brunch vid Bock´s

Igår började vi dagen med brunch vid Bock´s i Dragnäsbäck. Det var första gången det ordnades brunch där, så vi visste inte riktigt vad vi skulle förvänta oss. Priset var 20,50€/person, så helt okej pris. Det var riktigt fint uppdukat och det fanns mycket att välja på, både sött och salt. Visserligen finns det nog mera att välja bland på Astor, men vi saknade inget. Riktigt bra brunch var det, väl värt pengarna!
 
 
Det enda jag kan klaga på är att det inte stod vad de bjöd på, ej heller om det var laktos eller glutenfritt. Tydligen måste man fråga om sådana saker, men vi åt gladeligen fastän vi inte riktigt visste vad vi åt.
 
Åker gärna dit på brunch igen! Kommande lördag ska jag på brunch igen, men då blir det på Gustav Vasa, ska bli intressant att testa deras brunch också.
 



Första maj, bilparader och en sväng till Lillö

Det hör till att åka till stan och se på fina bilar på första maj. Efter brunchen vid Bock´s (bilder får ni se imorgon), så åkte vi till K-Rautas parkering där man kunde titta lite närmare på veteranbilarna.
 
 
Då vi sett färdigt for vi in till centrum för att se veteranbilarna köra genom stan. Det var mycket folk i farten som vanligt på första maj.
 
 
Gick också ett halvt varv genom torget, men det var inget nöje. Man kom sig knappt framåt, så vi gick snabbt därifrån.
 
 
Åkte vidare till Lillö där mamma och pappa bjöd på kaffe med dopp. Man kunde nästan ha tagit sig ett dopp i det blå också eftersom all is var borta, men det får nog bli en annan gång (då det är varmare vatten).
 
 
Det blev ingen lång vistelse på Lillö. Staden kallade igen. Klockan tre var det dags för nästa bilparad, denna gång "Amerikanarna".
 
 
Nu är vi hemma igen. Har inte tillbringat mycket vaken tid här hemma denna helg, men så kan det vara ibland. Förkylningen är inte över ännu, men till råga på det så föll jag nästan ner i en roskis här om dagen så nu har jag värk i sidan också. Jag hade pantat flaskor och skulle kasta bort plastpåsarna som flaskorna varit i. Då jag kastat påsarna i en roskis kom jag direkt på att NEJ! jag kastade ju bort pantkvittot också. Fick hänga över roskisen för att försöka få tag i kvittot. Plötsligt knakade det till i sidan, sträckte väl mig eller något liknande, inget borde vara av tror jag. En vänlig själ i personalen hjälpte mig till sist att fiska upp kvittot och jag kunde gå till infon efter min tjugolapp. Så här blir nog att vila resten av kvällen, känner att värkmedicinerna har slutat hjälpa nu så är nog dags att ta in nya.
 
Hoppas ni har haft en fin valborgshelg! Tänk att det redan är maj. Snart får jag semester!
 



Valborgsmässoafton 2016

Dagen började med jobb för min del. Sedan hem och byta om till kalaskläder och iväg till Böle. Det var Linda som bjöd på pizza och tårtor av olika slag. Själva "födelsedagsbarnet" hamnade inte på bild, men några andra gjorde nog det.
 
Evita kissen ville till en början också vara med på ett hörn, sedan fick hon dock nog och försvann någonstans.
 
 
Isac fick blåsa ut ljuset fastän det inte var han fyllde år. Han tyckte det var roligt att få blåsa ut det flera gånger då jag ville få en bra bild.
 
 
Felicia hade spring i benen.
 
 
Romeo var också med. 
 
 
Isac blev lite sur då han inte fick göra som han ville. Lite senare blev han glad igen och då vi skulle fara blev det kramkalas.
 
 
Mätta och belåtna lämnade vi kalaset. Körde en sväng genom stan och Vasklot. Var mycket folk i farten, bilar också för den delen. Tog länge att köra från Vasklot ut genom stan.
 
 
Då vi äntligen kom oss igenom stan körde vi till Bock´s där vi hälsade på "buckabessin".
 
 
Vid Bock´s var det trängsel och mycket folk så vi stannade inte så länge där. Idag blir det dock ett nytt besök dit då vi ska dit på brunch. Är så bortskämd med Astors brunch så får se nu om de kan slå den. Hoppas i alla fall att man blir mätt och belåten. Ett besök till första maj torget är förstås också ett måste.
 



RSS 2.0