Lillö i januari

Första gången till Lillö i år. I helgen blev det äntligen av. Oftast hör det till att fara till Lillö på nyårsdagen eller de första dagarna i januari. I år hann det nästan bli slutet av månaden innan vi kom oss dit. Det har varit för halt, för mycket snö och så halt igen. Nu var dock vägen helt perfekt, ja eller så bra den nu kan bli 🙂.


Någon lång stund där blev det inte. Jag skulle på jobb. Städade undan julpyntet och sopade bort lite snö från trappan. Tyckte det var ovanligt lite snö där, men det har ju varit på plussidan mellan varven. 



Längar till våren och sommaren. Vill snart börja sova över här igen. Hoppas sommaren kommer tidigt i år och varar länge. Har en semestervecka i mars. Sommarsemester blir det antagligen först i augusti ☀️.




❤️ Molly ❤️ 17.5.2005-18.1.2023




Älskad och saknad ❤️😪.





Nyårsdagen ☀️

Det nya året började med solsken, men halt på vägarna. Wilma och jag tog en sparktur till Målarbackan ☀️. Johnny tog bilen dit lite senare.



Där blev det lek, mat och spel, dagen lång.



Det är sällan det finns tid för att spela sällskapsspel dagen lång, men detta blev en sån dag. Ticket to ride skulle jag kunna spela varje dag, ja om någon skulle vilja spela med mig 😅.




Nyårsafton 2022

Nyårsafton firades detta år här hemma. Ett ledigt nyår för min del, vilket var skönt. På kvällen kom Wilmas fammo och faffa samt Tommy hit på mat. Det blev inte lika många sorter som på julen, men gott var det ändå.


Efter middagen gick vi ut för att tända på några sprakanstickor. Det blåste hårt så var knepigt att tända både sprakanstickor och marschaller men det gick till sist.
 
 
Vi hade tänkt spara raketerna tills lite senare, men det var så blåsigt och "kallt" så vi bestämde oss för att skjuta dem då vi nu en gång var ute.



Sedan blev det lite spel, ja i alla fall för några av oss.


Sedan blev det kaffe och tennstöpning. Molly ville också vara med.


Sedan var det dags för Wilma att gå och sova. Vi andra såg på tv, åt lite mera smått och gott och skålade in det nya året 🥂.


Gott nytt år 2023! 




Fyrarätters på FRÖJ

28.12 firade vi vår årsdag, 21 år tillsammans och 17 år förlovade ❤️. Tyvärr var jag sjukskriven den dagen så den spenderades bara hemma. På fredagen den 30.12 passade vi istället på att fara till stan och äta god mat. Kvällen före hade jag bokat bord till en av Vasas nyaste restauranger, FRÖJ. Vi valde fyrarätters menyn. Har nog aldrig förut varit på en sån "fin" restaurang. Det var nog lite annan mat än Amarillo och Hesburger 😅.


Vi inledde vår middag med glögg. Var super gott med rostade hasselnötter i glöggen istället för russin och mandel. Sedan fick man välja till ett dryckespaket med olika sorters vin till varje rätt. Vi valde dock inte dryckespaketet denna gång. Det serverades också gott bröd till maten, men det hamnade tyvärr inte på bild.


Menyn bestod av två förrätter, en varmrätt och en efterrätt. 

Det här åt vi:

Kryddsotad öring, krusbär, äpple, rättika, nordisk wasabi & rostad rapsolja.


Svarvad potatis, lakrom, inkokt purjolök, yuzu, stjälkselleri & smörmixad rökt lakbuljong.


Lokalt lamm, espelette peppar, glaserad gulbeta, ostronskivling, getyoghurt, vitlöksstänglar & lammsky med grillat brynt smör.


Chokladpastej, rostad päronglass, tallbarr, färskostskum, karamellflarn & granskott.


Den första förrätten föll mig inte riktigt i smaken, men resten av maten var över förväntan. Dessutom blev jag mätt 😋. Det är nog inte en restaurang man åker till varje vecka, men en gång i året kan vi nog kosta på oss 🙂. Rekommenderas verkligen om man vill lyxa till vardagen lite ❣️.




Wilmas julklappar 2022 🎁

Snart får vi nog bygga ut huset, Wilma fick så många julklappar 🙈🙂. Ja snäll hade hon tydligen nog varit.


Någon liten sak fattas nog, men i det stora hela var detta Wilmas alla julklappar. Skulle ha varit lättare att plocka ihop alla klappar om hon fått alla på samma dag, men i år blev det ju inte så 🙂.

Har tagit foto varje år av alla hennes julklappar. Är roligt sen efter något år att se vad hon fick. Gör ju alltid en fotobok om Wilmas år som hon får till julklapp. I år blev boken tjock, men då höll jag på att laga den i nästan fyra månader också 😅.

Tack, tack tomten ❤️.





Juldagens julfirande

Det blev jobb för mig 7-15. Sedan åkte jag hem och fixade inför kvällens julfirande. Lite senare kom Wilmas fammo och faffa samt Tommy. De blev bjudna på mat och lite annat gott 😋.
 
 
Julservisen kom fram. Måste ju använda den åtminstone en gång i året. Det blev många sorter på julbordet. Godast var nog kalkonen och de rökta räkorna 😋.
 
 
Sedan såg vi en rödklädd figur på gården. Det var tomten! Han kom med MÅNGA paket. Fastän han redan gett flera de föregående dagarna 🙈🎁🎅.
 
 
Efter julklappsutdelningen ville Wilma genast testa en av julklapparna. Det var ett roligt spel 🙂.
 
Så tusen tack tomten för alla paket. Vi hade tydligen varit snälla även detta år ✨️🎅.
 



Den stora julvandringen version 2022

I år blev det en lite annorlunda runda till alla gravar. Dessutom fick jag lämna bort några. Brukar ju besöka över 20 stycken annars. Tiden räckte inte till 🙈. Wilma och jag åkte till Malax 23.12.



Sedan fortsatte vi till pappas grav och alla andra närliggande gravar.


På julafton var Wilma och Johnny med ljus till Gamla-Vasa begravningsplan medan jag var på jobbet. På juldagen svängde jag in via Kvevlax och satte ljus på min farmor och farfars grav mfl.


Så blev det detta år. Förhoppningsvis hinner jag till fler nästa jul, ja och de som inte fick något besök nu vid jul kanske kan få ett ljus nu i januari istället ✨️.





Julafton 2022

Julafton började med en promenad tillsammans med Wilma i det fina vädret. Måste passa på medan solen visade sig ☀️.

 
Efteråt blev det traditionell julaftons bastu. Sedan blev det lite bråttom att hinna äta lite risgrynsgröt innan jag åkte iväg till jobbet. Så med andan i halsen kom jag mig iväg 🎅.


Jultomten hittade till jobbet också och sedan underhöll Kalle Anka under middagen. 

Wilma och Johnny var hos Wilmas fammo och faffa hela kvällen och tydligen hade Wilma ännu inte fått alla paket för tomten kom med ännu fler 🎁✨️.


Jag slutade jobbet klockan 21 och då kom Johnny och Wilma precis hem igen. Wilma var ivrig att visa vad hon fått och sedan blev det en lugn kväll framför tv:n 🎄.




Julfirande i Västervik 23.12

I år började vi julfirandet en dag för tidigt. Ganska bra måste jag säga. Jag skulle ju jobba över jul, så att fira med mamma och mina syskon med familjer som vi brukar göra var ju bara självklart. Tyvärr var vi inte riktigt alla med i år, men de flesta i alla fall.
 

Wilma och jag kom till mamma på eftermiddagen, flera timmar före alla andra. Hjälpte till att duka och ställa iordning inför kvällen. Det blev inte lika många sorter på julbordet i år, men lite kalkon, skinka, gravad lax, lådor och limpa. Ja och risgrynsgröt med plommonsoppa. Säkerligen har jag glömt bort något också. Jag är nöjd bara jag får kalkon 🙂. Gott var det i alla fall.


Efter maten knackade det på dörren. Det var tomten som lämnat paket på trappan. Wilma och Peppe hjälptes åt att dela ut alla paket. Wilmas pakethög blev STOR 🙈😀.

Lite senare blev det ännu lite ätbart. Klockan var 20.30 då vi tackade för oss och åkte hemåt. Det blev en bra dag ❤️🎅.





RSS 2.0