Kycklingsoppa och äppelpaj

Hade absolut ingen motivation till att laga mat då jag kom hem igår, men gick in på Facebook och där hade en vän lagt upp ett smaskigt recept på en äppelpaj. Sedan surfade jag in på Sofias blogg som jag läser dagligen, och där hade hon lagt upp ett recept på kycklingsoppa. Min dag var räddad! 
 
Kokade kycklingsoppa (om än lite modifierad då vi inte hade någon kokosmjölk), samt bakade en äppelpaj. Tror dock att jag hade lite för stor form, så har ökat mängden på vissa ingredienser i receptet nedan. Hoppas det är okej att jag kopierar era recept. De var helt enkelt för bra för att tappa bort så vill gärna ha dem här på bloggen så har jag dem på ett och samma ställe.
 

Kycklingsoppa med kokosmjölk

Du behöver:

  • Ett paket naturell broiler, 300-400 g (strimlor eller filéer)
  • 1 påse räkor
  • 3 stora potatisar
  • 4 små morötter
  • Ett halvt blomkålshuvud
  • 1 burk kokosmjölk
  • Sojasås
  • Söt chilisås
  • Salt, peppar

Gör så här:

Använd en teflonkastrull. Stek broilerbitarna i en klick olivolja. Tillsätt en skvätt sojasås och en klick söt chilisås och låt puttra en stund. Krydda med salt och peppar och häll sedan över kokosmjölken. Skala och skär potatisen och grönsakerna i bitar och lägg dem med i kastrullen vartefter. (Man kan lämna bort potatisen och lägga till fler grönsaker om man så vill). Låt koka tills alla grönsakerna är mjuka. Lägg till sist med de upptinade räkorna och låt dem bli varma. Klart!

 

 
 
 
LCHF Äppelpaj

4-5 äppel
1 msk kanel
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
½ dl mandelflarn
½ dl hackade hasselnötter
1 tsk vaniljpulver
100 g smör

175 grader varmluft. 
Skala, skiva äpplen, lägg i smord form.
Kanel på.
Blanda allt torrt, rör sedan ner smör.
Fördela degen över äpplena.
Cirka 20 min i ugn.

 

 
Servera med en klick vaniljsås.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0