Lågt vatten och dramatisk båtupptagning

Det har varit relativt högt vatten hela sommaren. Men nu i september har det varit tvärtom, mycket lågt. Båten har legat på botten i flera veckor.





Bilderna ovan togs 10.9. Då var det inte precis något båtföre. Då borde man ha haft en grävmaskin och grävt bort all gyttja.

Vattnet har sakta stigit, men sjunkit igen. I helgen var det så pass mycket att båten flöt, så vi bestämde oss för att ta upp den. Det visade sig att vara svårare än vi trott 😅🙈.



Det var ändå så pass lågt vatten att det var mjukt och lerigt där vi skulle ta upp båten. Normalt brukar man inte behöva köra bilen så långt ner mot vattnet. Dessutom kilade ena båtkärrshjulet fast bakom en sten. Inte ens med två bilars draghjälp fick vi upp båten. Framhjulen på bilen bara snurrade runt. Till sist fick de stå och lyfta upp båtkärran för att få loss hjulet som var fastkilat. Vi turades om att gasa och buffa på. Till sist efter 1,5 timme fick vi upp båten på land. Den ena blev mera våt än den andra, men alla överlevde som tur var 🙈🤪. 

Nu var det slut på båtsäsongen för i år. Får hoppas på en mindre blåsig sommar nästa år så man får åka ut och köra ännu mera, önska får man ju alltid 😉.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0