Födelsedagshelg på Lillö 26.5-28.5

I år blev det också en födelsedagshelg på Lillö. Ifjol hade vi dock corona, då blev det inget kalasande. Så i år fick det bli tårtbjudning 🎂.

Redan på fredagen åkte Wilma och jag dit på eftermiddagen. Jag hade ju haft semester hela veckan, och Wilma var ledig från dagis både torsdag och fredag. Tanken var nog att komma oss iväg redan flera timmar tidigare, men då vi skulle ha med oss alla saker inför sommarsäsongen som vi haft hemma under vintern, så blev det en hel del packning 😅🙈.


Direkt vi kom dit började vi elda för att få upp värmen, 10 grader inne var lite väl kallt 😅. Brandvarnaren i kamarin fick vi också testat då den började tjuta då ena eldgaffeln fallit bakom spisen, och handtaget av plast börjat smälta (inte första gången 🙈).


Wilma räknade snabbt ut en räknebok 🤩. Måste tydligen köpa svårare nästa gång.



Vädret var varmare än där hemma, men förstås blåste det. Lite senare kom Johnny dit. Då passade jag på att springa till bommen och tillbaka. Passligt väder för det. Sedan blev det bastu innan vi sov över för första gången i år.


Lördagen var lite kallare och blåsigare. Vi höll oss inomhus på förmiddagen, men lite gräs klippte/trimmade vi också. På eftermiddagen blev det glass och kaffe vid Bernys.


Testade sedan att laga fröknäcke i gasspisen. Var nog lite knepigt då det endast är undervärme. Dessutom vet man inte riktigt vilka grader man har ugnen på. Så det är alltid spännande att se vad slutresultatet blir 😅. De blev nog helt okej, men lite mörka undertill blev de nog 🙈. 

På söndagen vaknade vi till regn. Passligt att ställa sig i köket och baka mera. Jag kände mig lite stressad. Skulle vi få allt klart i tid? Skulle ingredienserna räcka? Skulle pajen bli svart undertill? Ja det finns mycket som kunde gå fel 🙈. Då hade jag ändå förberett mig hemma med att baka muffins ×2, småbröd, rulltårta samt tårtbottnarna och vaniljsåsen. På Lillö bakade jag en glutenfri paj, samt 1 plåt pizza som jag skar i bitar. Valde att baka det mesta efter lchf recept för då kunde alla äta det då det var både glutenfritt och sockerfritt 👍.

Det blev Johnnys uppgift att sätta ihop tårtan. Jordgubbar ur frysen hade jag med, så de fick bli till sylt att sätta i tårtan. Vaniljsåsen som var rinnande hemma hade nu blivit mera som fromage, så den var inte så lätt att breda ut 😅🙈.


Sist och slutligen blev allt nog ätbart 😅.


Riktigt gott blev nog det mesta. Men tårtan skulle ha fått vara lite saftigare, men det skyller vi på vaniljsåsen som inte var den konsistensen som den skulle vara 😅. Ska nog laga såsen samma dag som tårtan nästa gång. Några recept kommer nog snart här på bloggen 🙂.

Tusen tack för alla fina presenter 🩷.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0