Sommarresan 2023 del 2 - Dinosaurier, sightseeing i Rostock och Schwerins slott

Efter första natten i tält kom jag på vad jag glömt hemma. Stickasockorna. Ja och hårtorken. Det sistnämnda kunde vi dock klara oss utan. Jag som alltid fryser om fötterna fick vira in dem i stickatröjan istället 🙈. Inte för att det var kallt på natten, ca 10-11 grader, men tillräckligt för att jag skulle sakna stickasockorna.
 
På campingen utanför Rostock skulle vi stanna två nätter. Den första morgonen satte vi oss i bilen igen och åkte till ön Rügen och Dinosaurielandet. Det var spännande! Som tur blev vi inte uppätna 😉. Vissa dinosaurier både rörde sig och morrade.
 




 
Förutom dinosaurier fanns där också modeller av andra förhistoriska djur.
 











 
Leden var ca 1,5 km lång, men totalt gick vi nog längre. Här och där längs stigen fanns mindre och större lekplatser. Man fick också "gräva ut" ett dinosaurieskelett.
 
 
Nästa programpunkt blev bad på Hansedom i Stralsund. Bra och stort bad. Betalade lite extra och fick tillgång till bastuvärlden med 10 olika bastun. Enda minus och som förstörde resten av dagen var att min påse med dricka och Wilmas och mitt shampo/bodywash försvann. Vi var och drack lite, gick 20 minuter till bastuvärlden och skulle sedan duscha. Påsen var borta. Sökte överallt och frågade personalen om hjälp, men påsen hittade vi inte. Fick tvätta oss med endast vatten då det inte ens fanns tvål vid duscharna 😠.
 
Det blev en sen middag kl.20.30 vid en restaurang på campingen. Wilma åt knappt något,och precis gratis var det inte 🙈🤪.
Smöret smakade Blä sa hon och något suggrör hade hon inte så då gick det inte att dricka 🙃.
 
 
Sedan måste jag föreviga en till solnedgång 🌅.
 

 
Plockade några kg med stenar och snäckor igen 😉.
 
Nästa morgon packade vi ihop tältet (som tog några timmar). Ja räkna till en otålig 4-åring dessutom 🤪. Resans räddning har nog varit plattan och telefonen 🙈.
 
Blev några timmars sightseeing i Rostock innan färden fortsatte.
 

 
Besökte två kyrkor, Sankt-Petri Kirche och Sankt Marien Kirche från 1200-talet. I den sistnämnda finns ett astronomiskt ur från 1400-talet (som vi såg senast vi besökte standen också).
 









 
Resan fortsatte sedan ut till kusten igen till Warnemünde strand. En mycket populär strand lite norr om Rostock. Där var det VARMT. Tyvärr hann vi bara med ett snabbt besök, borde nog ha stannat och simmat. Hit återkommer vi säkert en annan gång. Stranden var full av badhytter (som förövrigt är populärt på stränder i Tyskland). Man fick hyra en för en liten slant, men vi köpte bara en glass. Eller Wilma skulle ha en glass. Sen var det fel sort och så rinnande så jag fick äta upp den (har tappat räkningen över hur många glassar jag fått äta upp förutom mina egna under resans gång 🙈).
 
 
Vi fortsatte sedan till Schwerin och stadens berömda slott. Tyvärr hade själva slottet stängt (det var måndag), men trädgården var öppen. Var verkligen värt att svänga in där via och beundra trädgården samt slottet från utsidan.
 







 
Dagens mål nådde vi sent på kvällen. Alla var vi hungriga och trötta. Klockan var över 21 då vi kom fram till campingen Stover Strand ca 30 km utanför Hamburg. Det låg två campingar bredvid varandra. Vi körde såklart in till den första, glada över att vara framme. Receptionen hade stängt. Hur skulle vi nu checka in? Gick runt lite men hittade ingenstans att checka in. Började googla, se oss omkring. Hade inte campingen en annan vägnummer? Jo visst, vi körde en bit framåt. Där var den rätta campingen. Men också där var receptionen stängd. Restaurangen var öppen men där kunde vi inte checka in. Istället visade de oss en incheckningsautomat. Allt gick bra tills vi skulle hitta vår plats. Vad hade jag bokat? Det fanns ingen plats med den nummern hur mycket vi än letade. Fick till sist fråga några som bodde på campingen. De kunde inte mycket engelska. Men jag förstår ju nog tyska bättre än vad jag pratar tyska, så kom fram till att platserna inte är numrerade. Varför stod det då en platsnummer på pappret vi fick? Nåja vi satte upp tältet var vi ville och hoppades på det bästa. 
 
 
Det blev en sen middag. Wilma hade beställt stekt ägg, så då blev det så, fastän klockan närmade sig 22. Wilma fick äta först medan vi la upp tältet. Sedan då vi skulle äta så skulle Wilma förstås äta mera, kvällsmål förstås, hon hade ju bara ätit middag just 😅. 
 
 
Så den kvällen blev nog annat än lugn och avslappnande 🤪. Såg dock framemot att nästa dag få åka in till Hamburg och se vad staden hade att erbjuda. Egentligen hade vi tänkt åka en sväng till Bremen, men kände att vi ville ha en lite lugnare dag 😅.
 
Fortsättning följer en annan dag 🙂.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0