Sommarresan 2023 del 1 - Brahehus, Falkenberg, Ullared och Rostock

Resan började 8.6 då vi åkte ner till Åbo. Förstås blev det några loppisbesök efter vägen 😉.
Då vi kom ombord på båten blev det lite lek innan vi sa tack och godnatt. Tidig väckning väntade.




Följande morgon väntade en dag med många timmar i bilen. Vi åkte vidare från Stockholm mot Falkenberg. Pausade vid Brahehus nära Gränna. Denna gång tog vi oss tid att besöka ruinen också.



Så fint där! Verkligen värt att stanna och inte bara susa förbi på motorvägen.

Färden fortsatte till Falkenberg. Johnnys enda önskemål med resan måste ju uppfyllas. Äta pizza vid Lilla Napoli. Som tur hade vi bokat tid redan tidigare, stället var fullbokat då vi kom dit. Före pizzan hann vi leka lite i en lekpark bredvid.




Då vi steg ut ur bilen i Falkenberg möttes vi av sommarvärme, äntligen! ☀️ Det var verkligen varmt. Pizzorna var supergoda, men jag borde ha beställt samma sort som Wilma 😅.

Sedan åkte vi tillbaka en bit, ca 30 km norrut till Ullared. Kunde ju inte åka förbi utan att vika in där 😉. Det blev en snabb runda på några timmar där vi bara gick igenom varuhuset. Lite shopping blev det nog. En "kändis" såg jag också. Måste dock googla efteråt och jo, nog hade deckarförfattaren Nilla Kjellsdotter varit i Ullared samtidigt som vi 🙂.



Vår bilresa stannade inte där, utan dagens sista destination var Trelleborg. Alla började vi nog vara trötta vid det här laget, vi hade ju redan kört många hundra kilometer. Då vi kom fram till campingen i Trelleborg hade receptionen redan stängt, så var spännande att se om vi hade någon nyckel till stugan i en brevlåda. Som tur hade vi det 👍. Hade bokat en stuga eftersom jag visste att klockan skulle bli mycket innan vi kom fram. Den dagen körde vi över 800 km 😅🤪. Vi hann med mycket.


Följande morgon blev det också tidig väckning. Båten till Rostock gick 7.30. Frukost åt vi på båten 👍. Färden över tog 6 timmar. Vi hann räkna, pyssla, leka i lekrummet, shoppa och äta lunch.




Då vi kom iland åkte vi raka vägen till campingen Ostseecamp Graal-Müritz, ca 30 km från Rostock norrut vid kusten.



Det var en fin camping. Mysigt med alla stora träd. Dessutom var stranden precis bredvid. Sanden som fanns under träden var också fin, men man blev svart av den. Johnnys vita t-skjorta var helt svart fläckig då vi satt upp tältet 😯😠. Fötterna/strumporna blev lika svarta 🙈. Då tältet var uppe var det hög tid för lite mat. Sedan blev det ett dopp i det blå 🏖.




Hittade en manet på stranden, häftigt! Vattnet var inte så varmt och så var det stora vågor, men alla tog vi oss ett dopp.


Lite senare var vi hungriga igen, så då blev det pizza till kvällsmål vid campingens pizzeria.


Efteråt gick vi till stranden för att njuta av solnedgången. Jag kan inte få nog av solnedgångsbilder, så här kommer några 😅. Samtidigt plockade vi stenar och snäckor.




De första dagarna på resan blev händelserika. De följande dagarna skulle bli kanske ännu roligare 😀. Men mera om dem i nästa inlägg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0