En resa till Tuuri

Den 9.7 bar det av till Tuuri. Måste passa på då jag hade två lediga dagar. Slutade nattjobbet på söndag morgon. Hade knappt sovit något föregående dag efter jobbet, och nu blev det lika lite. Så var lagom pigg då vi startade vår bilfärd 😴. Men envis som jag är kan jag inte sova bort en dag, så vi startade mitt på dagen. Stannade i Seinäjoki och åt vid en restaurang nedanför slalombacken. Någon slalom åkte vi dock inte 😅.


Nästa stopp var förstås loppis. Där fyndade vi en del. Till Tuuri kom vi fram en 16 tiden. Där var det varmt och skönt väder ☀️. Checkade in på campingen. Wilma fick en bunt med kuponger på bl.a gratis inträde för en vuxen till tivolit samt flera kuponger på gratis saker som franskisar och glass. 



Satte upp tältet och tog det lilla tåget från campingen till butiken. Sedan blev det lite tuggbart innan Wilma sprang av sig i leklandet.


Lite senare blev det simning och bastubad vid campingen. Det tog på krafterna. Wilma skulle absolut inte simma, så hon gallskrek hela vägen till stranden. Sedan skulle hon nog simma, men det var för kallt vatten, så hon stod där vem vet hur länge och ropade varje gång hon kände på vattnet, men hon skulle simma 😵‍💫🥴. Så till sist blev hon nog doppad och hon kunde gå i bastun med sin pappa. Hennes mor hade ingen energi kvar så hon gick bara ensam i duschen 😴🙃. Sen gick det hur bra som helst med pappa i bastun, bra så 👍🙂.


Följande morgon gick vi den kilometer långa vägen till butiken. Efter en stund hade Wilmas fammo och faffa också tagit sig dit. Shoppade lite småsaker. Sedan blev det lunch. Efteråt gick vi till tivolit som precis öppnat för dagen.




Genom att visa Wilmas fpa kort vid infon vid butiken så fick vi ännu ett till kuponghäfte. Så då hade vi två gratis biljetter till tivolit. Under 13 år var det redan gratis, så det kostade inget för oss tre. Fammo och faffa ville bara titta på. Det var nog ganska mycket folk, så vi köade nog säkert 30 min om inte mera till pariserhjulet. Som tur var det inte lika långa köer till de minsta åkattraktionerna. Wilma åkte nog i många karuseller. Detta år vågade hon sig in i roliga huset också, men så värst roligt var det inte 😅.




Efter tivolibesöket köpte vi med oss churros med choklad, hoppade på tåget och åkte till campingen. Fammo och faffa kom också med. Det blev en fikastund vid tältet. Åkte sedan tillbaka till butiken för att handla lite mat och äta lite. Jag köade 30 min för 2 portioner gratis franskisar 🙈😅. Wilma lekte i leklandet. Fick sedan skjuts tillbaka till tältet då fammo och faffa skulle åka hem.



På tisdag morgon packade vi ihop tältet. Lekte lite i muminlekparken, men den kändes nästan för liten för Wilma. Har väl vant oss med lekparker av annan klass under vår semesterresa 😅. Så besöket där gick snabbt. Åkte via Tuuri loppis och sen på mat till den närbelägna bensinstationen. Sedan bestämde vi oss för att göra en avstickare till Ikalis badhotell. Jag sov hela vägen dit. Antar att jag säkert behövde lite sömn efter flera intensiva dagar.



Själva badet var inte så stort, men där fanns också två olika barnbassänger, två bubbelpooler, vattenrutschbana, utebassäng och flera bra bastun varav två gemensamma 👍. Måste nog åka dit igen. Är ju ett måste med gemensam bastu, Johnny kan ju sitta hur länge som helst, så lite svårt att veta om han kollapsat där om man inte kan gå in själv och kolla 😅. Mysigt också att kunna basta alla tre tillsammans 🙂.

Efter badet blev det picknick vid stranden nedanför hotellet. Sedan gick vi en sväng runt området. Fanns flera olika hotell där. 



Sedan åkte vi hemåt. Stannade dock på två ställen efter vägen. Hade ändå inte så bråttom hem. I Parkano blev det lite shopping, glass och besök i en spårvagn som fungerade som café. Sedan fortsatte vi till Kurikka där vi svängde in till ett utsiktstorn efter vägen. Har tänkt många gånger då vi kört förbi att dit ska vi fara nån gång. Nu blev det av 🙂.




Det var lätt att ta sig uppför trapporna till den första avsatsen. Sedan gick det smala spiraltrappor till den inglasade plattformen högst upp. Jag tog mod till mig och gick uppför de smala trapporna, Johnny och Wilma nöjde sig med den första avsatsen. Fin utsikt var det! 🙂

Sedan kunde vi nöjda åka hem igen ☀️.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0