Julresa del 3 - Julshopping i Stockholm

Från Göteborg åkte vi tillbaka till Stockholm igen. Längs vägen blev det mer och mer vitt på marken, sen började det snöa. Vi stannade på Ikea i Linköping, där blev det mat och lite shopping. Var in till ett loppis i närheten också 🙂. I Norrköping handlade vi lite mat och kvällens middag. Sedan checkade vi in på Connect Hotel i Älvsjö för två nätter. 


Följande dag tog vi pendeltåget in till Stockholm city. Steg av vid centralstationen. Det blev shopping dagen lång. En titt i NK:s julfönster är ett måste.



Vi gick ett varv inne på NK. Såg på dyra saker, men köpte inget 😅. Tomten var tyvärr inte på plats, men Wilma skrev en önskelista igen.





Tog en runda genom Kungsträdgården, där kunde man skrinna, men det gjorde vi inte. Mat blev det vid Kungshallen. Tyvärr hade de stängt flera av restaurangerna där nere, både taco och biff restaurangen, så det fick bli kebab och pizza 😋.




Från Hötorget gick vi längs Drottninggatan till Gamla stan. Vek förstås in i en hel del butiker efter vägen.





En fika paus blev det också. Wilma ville ha en dyr kakbit, vi andra fick nöja oss med mindre 😅.


Det började skymma och all julbelysning gjorde staden stämningsfull 🎄.





I Gamla stan ordnades traditionell julmarknad.




Fyndade en del på ett loppis just bredvid julmarknaden. Måste komma ihåg loppiset nästa gång, för det var ett intressant ställe. Sedan tog vi tunnelbanan och pendeltåget tillbaka till hotellet. 


Sista dagen i Stockholm blev det mera shopping, men denna gång i Kungens kurva. 


På eftermiddagen hoppade vi på båten igen. Blev rutten Stockholm-Helsingfors som omväxling. På båten åt vi god mat vid buffén. Var med i en musikkorsordstävling men vann inte. Det blev också lek i lekrummet innan vi sa god natt.


Då vi kom iland i Helsingfors följande morgon körde vi raka vägen hem, pausade bara i Tammerfors vid Ideapark. 

Åter igen blev det en bra resa! En vecka var vi borta, färre dagar än så skulle ha blivit stressigt. En dag till i Stockholm skulle jag gärna ha haft, hann ju inte till alla butiker jag tänkt 😉.

Får börja planera inför nästa resa nu då, får se vart det blir.





Kommentarer
Postat av: Anonym

Fina bilder! God Jul till er! 💝

2023-12-16 @ 11:33:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0