Julresa del 2 - Göteborg och Jul på Liseberg

Från Ullared till Göteborg är det bara ca 100 km, så det gick ganska snabbt att köra. Men före vi for vidare blev det en runda till i varuhuset 😅. Så det hann ändå bli mörkt innan vi kom oss fram till Göteborg.


Checkade in på Spar Hotel Majorna. Ett lite lyxigare hotell än det föregående, men ändå billigaste jag hittade. På kvällen blev det en promenad till en matbutik och lek i en lekpark på vägen dit. Lite senare testade Johnny bastun på hotellet medan jag och Wilma testade gymmet 🙂.


Följande dag tog vi spårvagnen in till centrum. Gick runt i den gamla stadsdelen Haga där det ordnades marknad längs en gågata. Mysigt men kallt. 






Tog spårvagnen vidare till Liseberg. Enkelt att hoppa av nästan utanför ingången. Vi började med att åka upp i pariserhjulet. Ingen kö som tur var. Fin utsikt.



Det är inte riktig snö på bilden ovan. Det var barmark i Göteborg. Som ni kan se har Wilma lånat min halsduk. Hon hade sin hjälmössa på någon timme, sedan var den våt då hon haft den i munnen, gick inte att använda 🙈. Som tur hade jag en annan mössa med, men något halsskydd skulle hon absolut inte ha. Så jag fick snällt ta av mig min halsduk och lägga på mig hennes halsskydd 😅.


Det fanns många vinteröppna karuseller och annat att åka i, nästan allt var öppet. Vi turades om att åka med Wilma. Men Johnny åkte nog med henne mest. Vissa saker kunde hon åka själv i. Vi snurrade också på några hjul, men några vinster blev det inte.


Mitt i allt hamnade vi på kanin disco 😃. På många ställen kunde man ta foto tillsammans med en av Lisebergskaninerna.


Det blev mörkt och genast mera stämningsfullt. Otroligt fint med alla ljusslingor överallt ✨️.



Vi vandrade vidare till Tomtebyn. Vi kom passligt till en tomte show. Wilma skrev önskelista och hälsade på jultomten 🎅.


Vi sökte efter nissedörrar i "Nisseäventyret". Man skulle följa en karta och leta upp nissarnas magiska dörrar. Vid varje dörr fanns en ledtråd i form av ett julrim (svårt tyckte jag). Då man hittat ledtråden skulle man sätta rätt klistermärke vid rätt symbol.



Wilma klarade allt (med ganska mycket hjälp 😅). I slutet av banan fick hon gå upp på en scen med några nissar som höll en kort ceremoni för alla som klarat banan, som pris fick hon godis 🙂.


Vi var också in i tomtens verkstad. Man kunde också köa för en pratstund med tomten, men det skippade vi, hade ju redan pratat med honom. För att komma till verkstaden fick man gå genom en häftig gran "skog".



Klockan började bli mycket, någon timme till skulle vi gärna ha haft för att riktigt hinna med allt. Parken öppnade först 12 men stängde först 21-22 tiden (minns inte riktigt). Vi var dock inte så länge, skulle ju äta något och ta oss till hotellet. Så varför inte öppna redan 10? Det skulle ha varit bättre för oss, och säkert för andra barnfamiljer.


Där fanns också en skrinnskobana, men vi åkte inte denna gång. Tackade Liseberg för denna gång. Vi kommer helt säkert tillbaka en annan gång. Jag tyckte detta var roligare än Jul på Skansen. För visst fanns det julmarknad här också, på flera ställen i parken. Vi hade dock inte tid att titta så mycket på vad som såldes då det var bråttom till nästa karusell eller fritt fall 🎡.

Det blev en dramatisk avslutning på dagen. Tog bussen tillbaka in till centrum. Skulle ta spårvagnen vidare till hotellet, men den kom inte. Var något problem på spåret. Så vi gick och åt hamburgare på Avenyn. Tänkte ta taxi. Då vi kommer ut på gatan igen ser vi rätt spårvagn komma förbi. Då var det bara att springa rätt över Avenyn och över till andra sidan där spårvagnen stannade 😅. Vi kom oss tillbaka till hotellet 🙂.

En mycket lyckad och rolig dag!






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0