Julresa del 1 - Ullared

Även i år blev det en julresa. För två veckor sedan åkte vi iväg mot Åbo. Första pausen blev i Björneborg där vi åt sushi och gick på loppis. Sedan blev det en matpaus i Raisio innan vi åkte ombord på Viking Grace. 


Vi var förberedda på storm 23-25 m/s och hade inhandlat åksjuketabletter och åksjukearmband. Klockan var redan nästan 21 då vi kom ombord, men vi hann leka i lekrummet, träffa Ville Viking och gå runt lite på båten innan det blev dags att gå och sova. Visst blåste det, men vi kände inte av det så mycket som tur var.


Det blev tidig väckning, körde av båten i Stockholm och körde vidare mot Ullared. Det blev en paus vid Rasta i Nyköpingsbro, häftigt att nästan stå mitt på motorvägen.


Vackraste vägen längs motorvägen till Jönköping är nog vägen förbi Gränna fram till Jönköping. Lika fint varje gång.


Bilresan fram till Ullared gick ganska snabbt, vi var framme lite före kl.13. Lite högljutt var det i baksätet mellan varven, men det är sådant man får räkna med då man ska köra ca 470 km på en gång 🙈😅. Som tur var "plattan" med 🙈.


Framme i Ullared blev det lunch i restaurangen och sedan shopping. Vi hittade nog saker att fylla kärran med, men Wilma tyckte nog att butiken var väl stor. Så några kläder åt mig var det inte frågan om att titta på, isåfall borde jag ha sett ut dem på förhand som jag gjorde sist. Men alla hittade vi nog en hel del, förstås blev det några julklappar köpta. Fler skulle det förstås ha blivit om jag åkt själv till butiken 😅.


Vi övernattade på hotell Ulla som låg ca 2 km från varuhuset. Ett helt ok och prisvärt hotell, ganska små rum, men frukosten ingick. På kvällen sökte vi efter en lekpark, hittade en på campingen bredvid, dock var den inte upplyst. Tur det finns ficklampa på telefonen 😅.


Följande dag åkte vi vidare till Göteborg, men mera om det en annan dag 🙂.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0