Lillajulshelgen

Det blev en spännande lördagsmorgon. Vem skulle få alla paketen som låg under granen? De flesta var nog åt Wilma 🙂. 


I paketen fanns bl.a. en julkalender, saker att hänga i granen och några pysselböcker.


Sedan var det dags att åka på julmarknad. Denna gång åkte vi till Malax. Det ordnades nog marknad på andra ställen också, men kunde ju inte börja åka runt hela Österbotten 😅.


Wilma fick rida på en ponnyhäst också 🦄.


På väg till Wilmas mommo kom jag på att de hade "En dag på brandstationen" på olika brandstationer, så vi svängde in till Dragnäsbäck. Där var det full rulle, mycket folk och mycket intressant för barnen. Bättre evenemang än jag hade trott. Wilma fick sitta i en brandbil, plåstra om gosedjur, "släcka en brand" med riktigt vatten, se på hur det går om man häller vatten på en kastrull med fett som brinner och hitta ut ur ett "rökfyllt" rum. Dessutom bjöds det på grillkorv, saft, glögg och pepparkakor. Vi kommer gärna nästa gång det ordnas igen 🙂.


Sedan blev det bråttom till mommo som hade maten färdig. 


Satte i sladden till "himmeln" också, så nu har mommo lite julbelysning 🎄.

Då vi kom hem tände jag ljus utomhus och sedan kom Wilmas fammo och faffa på kaffe. 


Mitt i allt plingade det på dörren. Men ingen var där, där låg bara ett paket på trappan. Flera gånger plingade det och ännu fler paket låg där. Vi såg inte skymten av någon tomte, men efter en stund plingade det på dörren igen och då var det Tommy som kom.


Wilma hade tydligen varit snäll i år för hon fick många små paket den kvällen ❣️.

På söndag morgon tände vi det första ljuset i advetljusstaken. Ljusstaken kostade 2€ på loppis. Jag vill ju inte ha samma flera år i rad 😉. Men snart får jag väl nog söka fram några gamla ur skrubben till ett nytt år 😅.


Efter frukosten bar det av på julmarknad till Stundars. Den årliga traditionen 🎅.


Detta år köpte vi faktiskt en hel del. Brukar annars komma nästan tomhänta därifrån. Köpte julklappar, bröd, pepparkakor, godis m.m. Men ingen stundarsgris. Skulle ju på kalas efteråt 😅. 

Före vi åkte på kalas blev det pizza vid nya Prisma. Sedan åkte vi på Lucas 6-års kalas 🥳.


Lucas hade redan fått så många presenter, men han tog nog gladeligen emot fler 😀🎁. Som vanligt blev vi bjudna på en massa gott 😋.


Efter kalaset åkte vi hem via och sen till Lillö i mörkret. Johnny fixade på taket som de byggde förra helgen framför ytterdörren. Jag och Wilma lekte där inne. 



Då klockan var 19 kunde vi äntligen fara hem igen efter en händelserik dag. 

Den blev en lillajulshelg att minnas ❤️.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0