Stockholm i juletid

Från Skansen tog vi sedan spårvagnen till centrum igen. Steg av lite tidigare och promenerade genom den julpyntade staden. Förstås måste vi se NK:s julskyltfönster, de var häftiga. 





Inne på NK satt plötsligt jultomten. Ingen kö var det till honom heller, så Wilma passade på att ta en bild med honom. Önskelistan satte hon i hans brevlåda 🎅.


Sedan blev det pizza inne i Gallerian. Innan vi tog tåget tillbaka till hotellet hann vi med lite shopping också.


Följande morgon checkade vi ut från hotellet. Tog bilen till Skärholmen och hoppade på tunnelbanan till centrum igen. 


Det blev shopping på Drottninggatan. På Åhléns hittade vi jultomten 🙂.


Gick över till Gamla stan på julmarknad. Det var lördag eftermiddag så där var det trångt om saligheten så man såg inte så mycket av vad de sålde. Wilma metade lite och fick godis, sedan var vi nöjda med dagen och begav oss till tunnelbanan igen.






På kvällen var det dags att ta båten hem igen. Kände nog att vi kunde ha varit några dagar till i Stockholm. Där finns ju så mycket att se.

På båten blev det lek i lekrummet och lite shopping innan vi sökte oss till hytten för lite sömn. Denna natt sov jag på en madrass på golvet då ingen av oss ville sova i nån övre säng. Måste säga att det var ett bra beslut och knappast sista gången jag sover på golvet. Sov betydligt bättre än i en högsäng som man knappt kommer upp i och så behövde jag inte ligga och vara rädd för att ramla ner 😅.



Vi kom tidigt iland i Åbo. Åt frukost på Abc. Körde runt lite så Wilma fick sova lite till. Sedan blev det bad på Caribia. Lite besvikna blev vi då det inte kom några bubblor i bubbelbadet, samt att ute bassängen var stängd. I dessa spartider så förstår man ju nog att de vill spara, men någonstans kunde det ju ha stått att läget är som det är. Dyrt var det dessutom, så vet inte om det var värt 63€ för oss alla tre. Ångbastun var dock som vanligt bäst.


Efter ett par loppisbesök (ja vad trodde ni annars), så kunde vi börja köra hemåt igen. Tänkte nästan inte ha tid att äta någon mat, men till sist då vi både simmat och varit på loppis och kört en bit utanför Åbo så hittade vi äntligen ett matställe. Så då vi åt vår lunch var klockan nästan 16 😅. Så går det då loppisarna stänger så tidigt och man måste prioritera dem framför mat 🙈. Det blev en lång väg hem, speciellt den sista biten då Wilma var både trött och hade tråkigt. Men hem kom vi oss till sist 🙂.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0