Skansens julmarknad 2022

Wilma vaknade tidigt den här fredagsmorgonen. Dessutom hostade och snörvlade hon lite, så hann tänka att får se vad det här blir för en dag. Nåja, vi hann se lite på julkalendern och andra barnprogram på telefonen innan det var dags att gå och äta hotellfrukost.
 
Efter frukosten tog vi pendeltåget in till Stockholm city. Därifrån fick vi ta bussen (egentligen skulle vi ha tagit spårvagn men det fanns för tillfället för få vagnar så blev buss istället.) Vi steg av utanför SKANSEN. Målet med vår resa var ju förstås Skansens julmarknad. Tror det var tredje gången gillt för mig. Men första gången för Wilma (om man inte räknar 2017 då hon fanns i min mage 💗). 
 
 
Föregående vecka hade de haft mycket snö i Stockholm. Nu fanns det inte mycket kvar, bara några snövallar och snöhögar visade hur mycket snö de verkligen hade haft. Det var snarare lite grått och någon plusgrad. Lerigt blev det om fötterna på vissa ställen. Så lite mera juligt väder kunde man ju ha önskat sig, men allt kan man inte bestämma 😊.
 
 
Wilma hade från början siktet inställt på pysselhuset. Så att säga att vi skulle se en massa annat före var ju lättare sagt än gjort. Men en snabbvisit in till glasblåseriet blev det. En pepparkaka köpte vi efter vägen och sedan såg vi äntligen Pyssel skyltarna som vi kunde följa vägen fram. Var ju bäst att få pysslet "ur världen" så vi kunde se julmarknaden sen.
 
 
Wilma ville laga en smällkaramell, den blev riktigt fin! Men hann inte ta något foto av den just då (men den som väntar så får säkert se den här framöver). 
 
 
Då vi pysslat färdigt gick vi ett varv genom julmarknaden, köpte lite smått och gott. Åt en god älgklämma. 
 
 
Besökte Seglora kyrka och lyssnade lite på orgelmusik också. Kanske mest nog för att värma oss (mig). Var väl bara jag som frös. Wilma fick inte ta in sin slickepinne i kyrkan så hon blev lite sur då hon måste sätta undan den.
 
 
Då vi värmt oss en stund kunde vi fortsätta längre in på Skansen. Gick till "Lill skansen". Där inne fanns det ställen för barn att leka på samtidigt som där fanns många olika slags djur som sköldpaddor, kaniner, ormar, katter m.m. 
 
 
Utomhus såg vi också en del djur, men vi gick inte runt hela Skansen, så vi missade nog några. T.ex. björnarna sov ju. Sälarna var roliga att se på.
 
 
Vandrade vidare, såg fina hus. Var in i några där det berättades någon historia. 
 
 
Till sist kom vi fram till Galejan, tivoliområdet på Skansen. Så här står det på Skansens hemsida om Galejan: "Galejan har tillhört Skansen sedan 1901. Här finns ett tivoli med karuseller, lotterier och fiskdamm som fortfarande ser ut som det gjorde på 1940-talet. "
 
 
Klockan närmade sig stängningsdags när vi kom oss dit, var inte många andra människor i farten där. Trodde nästan att de stängt, men till sist såg vi personal och Wilma kunde åka i flera karuseller.
 
 
Till sist blev det en snabb visit till huset bredvid, Baltic sea center. Där fanns maneter, fiskar och en massa annat att se, uppleva och lära sig, men som sagt, klockan var mycket, så vi gick bara snabbt igenom huset.
 
 
Då klockan var 16 tackade vi för oss och var säkert bland de sista som gick ut genom portarna denna dag. Något snörvlande och hostande såg vi inte skymten av desto mera som tur var. Och alla ben orkade gå runt Skansen. Den yngsta skulle nog säkert ha somnat direkt efteråt om vi haft bilen med oss, men nu tog vi spårvagnen därifrån så var ju lite spännande. Tror nog det blir Skansen sommartid inom en snar framtid. Känns ju som att vi inte hann med allt fastän vi nog hann med tillräckligt på fem timmar😊.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0