Båtresa, bingo och ett lyxigt hotellrum

30.11 körde vi ner till Helsingfors, därifrån tog vi båten över till Stockholm. Bilresan ner gick bra, Wilma underhöll sig med pysselböcker och plattan. Det blev en kort paus vid Juustoportti och sedan matpaus nära Tavastehus. Ett kort loppisbesök hann vi också med utanför Helsingfors innan vi steg på båten 🙂.
 
 
På båten lyxade vi till det och åt god julmat vid buffén. Wilma trivdes också bra i bollhavet.
 
Lite senare passade vi på att spela bingo och lite andra spel. De har ju inget bingo om man åker nattbåt från Åbo, men nu åkte vi ju från Helsingfors och båten gick redan 17.00. Glad blev åtminstone jag då jag såg att det ordnades bingo 😀.
 

 
Wilma tyckte också det var roligt att spela 😀. Bäst var det då hon hittade siffrorna själv ❤️. 
 
 
En god natts sömn blev det då vi inte behövde ha någon brådska. Dessutom hade vi en lite bättre hytt med dubbelsäng och högsäng.
 
Följande morgon åt vi frukost i buffén. När har vi gjort det senast? Det är nog många år sedan. Minns inte ens. Men vi hade ju inte bråttom, båten kom iland klockan 10. Innan vi steg av hann Wilma träffa Ville Viking och vara med i en tävling i lekrummet 🙂.
 
 
Då vi kom iland åkte vi raka vägen till Kungens Kurva där vi rundade de vanliga butikerna samt Ikea. Lite godis måste vi ju också köpa 😉. Vi hittade lite julklappar, fyndade på loppis och åt både på Ikea och Skhlm. Först sent på kvällen kom vi oss fram till hotellet i Älvsjö.
 
 
Det var inget litet hotellrum, det var TVÅ! Eller ett familje rum var det väl. Visste nog vad jag bokat, men visste inte att det skulle vara dubbelsängar i båda rummen. Riktigt lyxigt. Wilma fick ha eget rum, förstås valde hon det större 😃. Det var inte dyrt fastän vi bokat familjerum, ca 100€/natt, så slapp ju billigare undan än om vi skulle ha bokat ett litet hotell rum inne i city. Dessutom låg hotellet nära pendeltågsstationen.
 
 
Följande morgon vaknade vi till en spännande dag, men mera om det i nästa inlägg.
 
(Det här inlägget har jag försökt skriva i en veckas tid, men blogg.se har något problem så får det inte att fungera på telefonen, Fick till sist ladda alla foton till datorn och gå in där och skriva, då fungerade det. Får hoppas de snart har fixat så det går att ladda upp inlägg via telefonen också.)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0