Tunnelbana, slottet och en stor lekpark

Det är hög tid att berätta om de sista dagarna av sommarresan. 

Andra dagen i Stockholm parkerade vi bilen i Skärholmen och tog tunnelbanan in till Stockholm city. Det var första gången Wilma skulle åka tunnelbana, så det var spännande 🤩.



Vi steg av i Gamla stan. Sedan gick vi till slottet och Livrustkammaren. Gratis inträde 👍(till det sistnämnda). 


Inne på museet såg vi bl.a. fina kungliga gamla kläder och vagnar. Värt ett besök! Vi gick ju dit mest för att det var gratis 🙈😀.








Då vi kom ut från museet luktade det krut. Tänkte att de kanske haft nån uppvisning på slottet. Men då hörde vi oljud från bilar samtidigt som det kom en orkesterparad. Lukten av krut kom från bilarna. Folk hängde ut genom fönstren och hade bengaliska eldar i händerna. Det var ett sånt oljud från bilarnas avgasrör som smattrade samt motorerna som varvade. Wilma blev rädd och bara skakade och ville därifrån ☹. Måste erkänna att jag också blev lite rädd. Man har ju hört om så många incidenter med bilar och stora folkmassor. 


Vi stod en stund på sidan om men oljudet kom man inte ifrån så bestämde oss för att försöka ta oss till andra sidan vattnet. Det var lättare sagt än gjort då trottoarerna var fullpackade med folk och bilarna körde runt slottet i cirklar. Till sist kom vi oss över bron och kunde ta oss till Hötorget där det blev lunch 😋. Frågar man Wilma vad hon såg i Stockholm är bilarna det första hon nämner och hon vill inte att man ska tala om dem, så det var minst sagt en traumatisk upplevelse. 




Kungshallen är ett måste då vi besöker Stockholm. Där finns många olika slags restauranger och maträtter att välja bland. Wilma och jag åt mat från Tacobar och Johnny åt någon biff från en annan restaurang. 


Sedan gick vi på loppis på Hötorget och shoppade på Drottninggatan.


Eftermiddagsfikat intogs på Espresso house. Sedan stod vi i en lång wc-kö och tänkte svettas ihjäl 😅.


Färden tillbaka med tunnelbana var minst lika häftig som vägen dit.


Följande morgon var det dags att säga hej då till stugan. Sedan blev det mera shopping och loppisbesök i Kungens kurva. På Stockholms stadsmission Secondhand nära City gross fyndade vi 10 dvd filmer och 10 barnböcker för 20kr sammanlagt 👍. Det kom lite åskregn men under tiden hittade vi en stor godisbutik så det gick ingen nöd på oss 😀.


Då kvällen kom åkte vi till hamnen igen. Resan började närma sig sitt slut. Lite senare blev det lek i leklandet ombord innan vi sa tack och godnatt.


Det blev ingen lång natt och tidig väckning. Wilma var inte på sitt bästa humör då vi skulle äta frukost i en park i Åbo. Men lite senare blev det nog bättre då vi lekte i den stora lekparken bredvid.




Vi lekte fram tills badet Caribia hade öppnat och vi kunde fara och simma. Det var roligt! Sedan blev det ännu några loppisbesök (hann inte med alla) innan vi körde hemåt igen. 


Både jag och Wilma väntar redan på att få åka med "stora båten" till Sverige igen. När det nu blir. Ja säkert vill nog Johnny komma med också 😅. Förhoppningsvis kommer vi oss iväg ännu en gång till före jul 🙂.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0