En helg i Tuuri

För två veckor sedan spenderade vi två dagar i Tuuri. Vi hade bokat stuga en natt vid Sepänniemen lomakylä. En stor stuga. Vi började med ett varv i butiken samt en stund i det lilla leklandet inne i butiken. Snålades också över muminmuggssamlingen 🤪.




Var en kort stund i det stora leklandet bredvid cafét också. Stort och bra och framförallt GRATIS 😃.


Efter shoppingen åkte vi till stugan. Det var en stuga för 5-6 personer, så vi rymdes riktigt bra 😃. Nedanför fanns en fårhage, helt perfekt 🐑. Wilma var genast där och matade fåren.



Efter lite kvällsmat blev det ett dopp vid stranden. Det var avsvalkande efter den kokheta dagen 🥵.


Innan vi hade kommit upp på torra land igen började det ösregna ☔️. Vi behövde inga regnkläder då vi gick tillbaka till stugan, vi var ju färdigt våta 😅.

Följande dag fortsatte regnvädret. Vi checkade ut från stugan och åkte tillbaka till Tuuri. Det blev loppisbesök och så for vi via några andra omkringliggande butiker. Lite senare blev det mat så vi skulle orka med en eftermiddag på tivolit 🎡.


Vi tog det lilla tåget till tivolit. Samtidigt fick vi se campingen också, den hade blivit betydligt större sedan vi var där senast. Som tur hade det slutat regna, så vi kunde njuta av en tivolidag utan regn 👍.


Ifjol ville Wilma knappt åka i någonting, men i år ville hon åka i alla små karuseller, flera gånger dessutom 🙂. Vi köpte också till två engångs biljetter så vi kunde åka alla tre i pariserhjulet 🎡. Det var fin utsikt där uppifrån.



Såg på en akrobat show också. Wilma var så där måttligt intresserad 🙈. Men de flesta åkattraktionerna var stängda under showen, så kunde inte annat än se på 😅. Duktig var akrobaten, jag skulle inte ha velat cykla där uppe på linan.


Efter showen fick Wilma äntligen åka lite mera karusell 🙂.


Innan vi åkte hem efter två roliga dagar blev det ett besök till matbutiken och leklandet igen. Säkerligen blir det ett besök till Tuuri nästa sommar igen 🙂.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0