Villaavslutning 2017

På lördag åkte vi ut till Lillö mitt på dagen. Det kom något skur på vägen dit, men väl framme var det uppehåll. Hela 9 grader visare termometern i bilen. Det blev en ganska mulen dag, men lite sol såg vi nog. Johnny började med att bära in den nya bastubänken som han snickrat. Den passade perfekt! Mamma hade beställt den redan ifjol, men först nu hade han fått tid över att tillverka den.
 
 
Vi grillade också korv, men måltiden åt vi inomhus. Sedan kom Elisabeth och Matti också dit. Lite senare blev det några omgångar "När då då?". Jessica och Kim kom också på besök en stund så då passade vi på och tog en kaffepaus. 
 
 
Såklart måste vi ut med båten, men det blåste väl hårt så det blev ingen lång båtfärd. Dessutom blåste Johnnys sittdyna till sjöss, men som tur hittade vi den och kunde fiska upp den igen. 
 
 
Just före det var dags för mat igen kom Ulli och Ove med familj. Sedan var det hög tid att börja ställa iordning med maten. Johnny rökte räkor och så blev det en massa annat gott som kräftor, pajer m.m.
 
 
Efter maten blev det bastu. Sedan blev det allt mörkare och mörkare. William hjälpte till att tända alla ljus som jag tidigare på kvällen hade ställt ut lite här och där. 
 
 
Sedan var det dags för fyrverkeri. Ingen villaavslutning utan raketer. Några "sprakanstickor" hade jag också köpt. William hade roligt med några "smällare".
 
 
Efter fyrverkeriet for alla hem. Alla förutom vi båda. Vi tog istället en filt och satte oss ute på bryggan och såg på andras fyrverkeri. Åtminstone en halvtimme satt vi där, sedan gick vi in igen och såg på tv en stund innan det var dags att gå och sova.
 
Idag vaknade vi utvilade och pigga. Det blev en riktigt fin dag. Något regn såg vi inte skymten av. Satt flera timmar och läste utomhus i solen. Några omgångar "När då då?" blev det också tillsammans med mamma och pappa som kom dit igen på dagen. På kvällen var det dags att åka hem igen. Såklart blev det varsin mjukglass vid Bernys före vi kunde åka hem.
 
 
Det blev en riktigt bra villaavslutningshelg!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0