Dagar i juni

Tänkte först att få se om det alls kommer upp några förgätmigej i år, men jag kunde vara lugn, nu blommar det för fulla muggar. Växer gör också ogräset på gården. Att få gården ogräsfri är nog omöjligt, man vill ju nog göra annat i sommar än bara sitta och rensa. En dag fick jag ihop en hel skottkärra med ogräs.
 
 
En annan dag fick jag syn på muminmuggar och skålar på loppis, vet ni vad, jag kunde hålla mig! Då menar jag alltså att jag kunde hålla mig ifrån att köpa. Muggen var dessutom dyr, betalar inte 40 euro för "Primadonnas häst". Har också kommit fram till att jag för tillfället inte behöver fler muminskålar. Istället skulle jag vilja ha flera assietter eller tallrikar så man kan duka med både mugg och tallrik då man har gäster.
 
 
Ännu lyser sommarvärmen med sin frånvaro. Får ta vara på de solstrålar man kan. Äta ute på terrassen där det för tillfället är lite lä. Skulle det inte blåsa skulle det vara mycket varmare. Tycker det har blåst färdigt för i år nu.
 
 
På vår gård står nu en sån här stor sak. Den ska grävas ner i gräsmattan i juli. Vi ska alltså förnya vårt avlopp. De gamla brunnarna har gjort sitt, de faller snart ihop (är endast uppradade stenar). I ett års tid har vi dessutom haft en stor vattenpöl nedanför den sista brunnen, vattnet försvinner ingenstans. Och det luktar inte precis så gott. Får hoppas det här systemet fungerar bättre.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0