Kladdkaka
Kladdkaka/Chokladkaka
4 ägg
150 g smör
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl rysk yoghurt
0,5 dl pofiber
0,5 dl sukrinmelis
0,5 dl kokosmjöl
50 g hackad mörk choklad
0,5 dl kakao
1 tsk vaniljpulver
Moccatopping
200 g färskost
100 g rumstempererat smör
0,5 dl kakao
0,5 tsk vaniljpulver
0,5 dl sukrinmelis
2 msk kaffe
Smält smöret. Blanda i sukrinmelis, yoghurt och vispgrädde. Rör sedan ner övriga ingredienser och blanda väl till en jämn smet. Smöra och bröa en kakform. Använd pofiber eller mandelmjöl som ströbröd. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 12-15 minuter på 175 grader.
Låt kakan svalna innan du brer på toppingen.
Vispa ihop samtliga topping-ingredienser med en elvisp tills smeten blir fluffig. Bred över chokladkakan. Låt gärna kakan stå svalt i 1-2 timmar innan servering. Servera med grädde och färska bär.

såg gott ut äter ni enbart lchf eller bara ibland