Olika euro mynt

Jag ser ofta på baksidan av de euro mynt som kommer i min hand. Lägger undan de som är från olika länder. Kommer inte alltid ihåg att kolla, men oftast gör jag det nog. Har en liten samling mynt från olika länder, men någon komplett samling är det inte. Vissa utländska mynt förekommer oftare, t.ex. tyska, men det beror säkert på att det ändå är så pass nära Finland jämfört med många andra länder.
 
Är det någon annan som samlar på euro mynt? Eller i alla fall måste kolla på baksidan och se från vilket land myntet kommer ifrån?
 
Idag fick jag syn på ett två euros mynt med Helene Schjerfbeck på. Har aldrig sett myntet förut så blev glad över att ha hittat ett nytt samlarobjekt. Några stora pengar är det inte fråga om eftersom myntet ändå inte är oanvänt. Men skulle man beställa det kostar det nog några tior.
 
 
Har många andra special mynt också, men de är inte heller värdefulla. Men vem vet, kanske de blir det i framtiden. Jag samlar inte på mynten för att de kanske är värda mer än siffran som står på dem, samlar helt enkelt för att det är roligt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0