Uleåborg

Börjar komma till slutet av berättelsen om vår campingresa, det tog några veckor att knåpa ihop. Från campingen i Frevisören åkte vi vidare mot den finska gränsen, kändes ledsamt att lämna Sverige. Stannade några timmar i Haparanda och Torneå, gick på några loppis på finska sidan samt i några butiker och Ikea på svenska sidan. 
 
 
Sedan åkte vi vidare till Uleåborg och Nallikari camping, en av våra favorit campingplatser som vi besökt många gånger. För mig blev det ett kvällsdopp.
 
 
Lite senare blev det lite kvällsmat och så fick vi besök av en lite fågelunge som inte kom sig bort från biltaket.
 
 
Stackaren var där hela natten. Följande morgon fick jag lyfta ner den på marken, men den flög upp igen. Tog sedan den på en tidning och satte den på en gren, under dagens lopp hade den nog försvunnit. Den här dagen bestämde vi oss för en stadsdag och åkte in mot Uleåborg centrum. Ja något loppis blev det också förstås.
 
 
Det var minst sagt en varm dag, varmaste på hela resan. Då vi kom tillbaka till campingen blev det dimma och kallt. Då var det passligt väder för att besöka det intill liggande badet Eden.  
 
 
Efter simturen hade dimman försvunnit. Gick och köpte lite gott att äta och dricka.
 
 
Sedan tog vi oss en promenad till stranden. Började mitt i allt ösregna, men det lugnade i sig så vi fortsatte vår promenad runt campingen.
 
 
Följande morgon åkte vi hemåt igen, nöjda och belåtna med årets campingresa. Väntar redan på nästa campingresa.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0