En utflykt till Las Palmas

Länge hade jag väntat på att få åka till Las Palmas och speciellt till en butik, Primark. 27.3 blev det äntligen av. Vi tog bussen från Playa del Ingles fram till huvudstaden. Blev något på 11 euro per person/väg. Så allt var inte dyrt där!  Även om ni kanske fick det intrycket efter förra inlägget då jag tyckte det mesta var dyrt, hehe. Ja nå ni som känner mig vet ju hur jag är, jag tänker pengar hela tiden. Men denna resa skrev jag faktiskt inte upp hur mycket pengar som gick åt och vad allt kostade, men nog vet jag ändå på ett ungefär eftersom vi endast använde kontanter.
 
 
Bussresan tog ca 1 timme (skulle ha gått betydligt snabbare med bil), det var ändå bara 52 km. Visste ni förresten att det finns ett IKEA på Gran Canaria? Ja det visste inte jag före vi såg det på vår väg till Las Palmas. Tyvärr kunde vi inte stanna, men nu vet vi åtminstone var det finns. Skulle ha varit intressant att jämföra priser.
 
Vi steg av vid San Telmo busstation och promenerade genom staden, gick i några butiker. Vårt mål var Santa Ana katedralen. Hade först lite svårt att hitta dit, men vi kom nog fram till sist. Det märktes att jag inte hade planerat resan lika noga som jag brukar. 
 
 
Jag ville också gå in i kyrkan så det gjorde vi. Johnny tyckte jag skulle vara nöjd då jag ens fått vara in i 1 kyrka på vår resa. Annars brukar jag vilja besöka alla möjliga gamla kyrkor på våra resor, men det fick alltså räcka med en denna gång (såg inte så många andra heller).
 
Katedralen, eller kyrkan var byggd på 1400-talet och riktigt fin. 
 
 
Sedan satte vi oss i en taxi och åkte till andra sidan stan, till Las Arenas köpcentrum.
 
 
Där inne fanns en hel del butiker och restauranger, bl.a. Primark. Men vet ni vad? Jag köpte INGENTING i butiken. Bara några små saker i andra butiker. Konstaterade att de nog är mera turistinriktade på södra sidan av ön för här inne i köpcentret hittade man inga menyer eller reklam på engelska. Bara på spanska. Det var faktiskt tur att vi inte köpte så mycket, för i flera butiker hade de något konstigt kassa system. Alla stod i en kö och så ropade de upp nummern på kassan som var ledig. Jag har ju faktiskt läst spanska, en kurs, men det är inte mycket jag minns från den. Kan typ säga vad jag heter, inget annat. Nåja, vi behövde åtminstone inte stå i någon konstig kassakö och se dumma ut då vi inte kunde siffrorna, hehe. 
 
På andra sidan köpcentret tvärs över vägen kunde man se Las Palmas mest kända strand, Las Canteras. Där fanns flera surfare som testade vågorna, för det var faktiskt ganska stora vågor. Ja i alla fall då man jämför med vågorna här hemma. Konserthallen "Auditorio Alfredo Kraus" låg också där bredvid.
 
 
Timmarna hade gått snabbt och nu tyckte vi det var dags att bege oss söderut igen. En timme senare var vi tillbaka i Playa del Inglés. Blev en mycket lyckad utflykt till Las Palmas och jag skulle nog ha ångrat mig om vi inte åkt dit då vi nu en gång var på ön.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0