Iskmo-Jungsund vandringsled

Det blev en lite längre promenad igår. Vi bestämde oss nämligen för att gå Iskmo-Jungsund vandringsled, dock inte hela rutten på 12 km, utan sammanlagt 8 km. Då vi kom fram till sportplan där vi skulle parkera, så var nästan hela parkeringen full med bilar. Tydligen många andra som hade kommit på samma idé. Det kändes varmt, så jag fick börja med att ta av mig en långärmad tröja och bara ha kortärmad innanför jackan. Sedan traskade vi iväg över stock och sten och upp för backar och ner för backar. 
 
 
Vi hade printat ut en karta så vi säkert skulle hitta rätt. Leden var dock så bra utmärkt så vi behövde ingen karta egentligen. Några gummistövlar behövde vi inte heller (som tur var), men det var nog vått och lerigt på många ställen. 
 
 
Efter två km kom vi fram till den första rastplatsen vid Strömssund. Där satte vi oss ner och åt vår medhavda matsäck. Skulle ha varit gott med grillad korv, men det får bli en annan gång.
 
 
Sedan fortsatte vi vår vandring. Mötte mycket folk efter stigen, sammanlagt kanske 20 personer, så stigen var vältrafikerad. Några älgjägare såg vi också samt en älg hund, men inga älgar eller älgflugor! Jag är faktiskt förvånad hur vi kan ha klarat oss utan att helst se en enda älgfluga på hela vandringen. Här hemma behöver man inte gå långt innan det fullkomligen kryllar av dem.
 
 
Efter ytterligare 2 km var vi framme vid Hallonnäs. Skrev våra namn i häftet som fanns vid informationstavlan. Här fortsatte leden vidare till Björnhällorna, men 8 km fick nog räcka för oss. Så vi vände här. Sedan var det bara att gå samma väg tillbaka. En annan stig skulle nog ha varit roligare att gå, men nu kunde vi ju vägen åtminstone. 
 
 
Svettiga men nöjda kom vi tillbaka till bilen efter ca 2 timmar och 15 minuter. Någon brådska hade vi inte haft. Roliga timmar blev det och efteråt var vi nöjda att vi kommit igenom hela leden. Kändes nog i benen att vi hade gått i skogen. Skulle kunna vandra i skogen varje dag. Njuter av skogens doft och den friska luften. Vill gärna hinna med någon annan vandringsled innan vintern är här, men vi får se.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0