Julmarknad i Tallinn

På fredagen bar det av ner mot Helsingfors. Vi hann springa igenom ett loppis också före vi hoppade på båten mot Tallinn. Vad jag köpte på loppisen får ni se en annan dag.
 
Jag har då aldrig varit med om en värre båtresa måste jag säga. Det gungade och det gungade. Vi gick till buffén för att äta, men det var nästan olidligt att sitta där. Maten fick vi ner, men mera skulle vi nog ha fått ner om det inte skulle ha gungat. Vi satt på åttonde våningen, i fören och åt. Vågorna sköljde över fönstren. Så sådant trevligt väder var det. Resten av båtresan satt vi i korridoren på golvet och försökte "överleva" resten av båtresan. Vi kom oss i land till sist, med maten i behåll dessutom. 
 
Då vi kom iland var det bara att traska iväg mot hotellet, ca 1,2 km senare hittade vi det mysiga lilla hotellet i utkanten av gamla stan. 
 
 
På hotellet skulle vi stanna tre nätter. Förmånligaste hotellet jag hittade, ett bra hotell som vi gärna besöker igen. 
 
Vi åkte till Tallinn mest för att få gå på den omtalade julmarknaden som ordnas på Rådhustorget i gamla stan. Det var inte så lång väg att gå från hotellet till torget, så vi kunde ta oss en tur till torget och marknaden varje kväll. Någon snö fanns ej på marken, men det blåste friska vindar och var kallt så då var det gott med en värmande glögg. Och glögg fanns det i mängd och massor. I vart och vartannat bås såldes den varma drycken. 
 
 
Förutom glögg såldes det förstås en hel del hantverk och andra saker också. Johnny köpte korv och jag köpte en liten julklapp. 
 
På lördagen promenerade vi till Balti Jaam, Tallinns tågstation. Försökte hitta ett loppis också, men hade fel adress, hittade bara ett nerbrunnet hus. Nåja, det blev inget loppis. Istället tog vi bussen till köpcentret Rocca al Mare. Bussen vi egentligen hade tänkt åka med gick inte så vi fick ta en annan buss. Vi trodde vi skulle hamna fel, men hamnade precis rätt. Vilken tur!
 
 
Vi spenderade många timmar inne i köpcentret. Huvudmålet var dock inte klädbutikerna utan Mack Bar-B-Que. Ett av våra favorit matställen i Tallinn. Oj det var så gott så gott det vi fick. Samma sak som förra gången. Men denna gång tog vi också varsin milkshake till efterrätt, smaskens!
 
 
Söndagen spenderade vi i gamla stan samt i en del butiker. Mera om detta får ni läsa om imorgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0