Pepparkakor på lchf sätt

I torsdags bakade vi årets första pepparkakor av degen som jag gjorde dagen före. Degen är gjord på allt annat än vetemjöl. Glutenfria är de såklart också.
 
Till två plåtar behöver du följande:
 
2 dl mandelmjöl
100 g smör
0,5 dl sukrin (sötning)
2 krm mald kryddnejlika
2 krm mald kardemumma
2 krm kanel
1 msk fiberhusk
0,75 dl kokosmjöl
2 st äggvitor
 
Gör så här:
 
1. Gör pepparkaksdegen dagen före och låt den vila i kylskåpet under natten.
2. Smält smör, sukrin och kryddor i en kastrull.
3. Rör ner mandelmjöl och fiberhusk.
4. Låt stå en halvtimme och svälla.
5. Vispa äggvitan hårt.
6. Vänd ner äggvitan försiktigt i kaksmeten.
7. Tillsätt kokosmjöl och blanda om till en fast deg.
8. Forma till en rulle och linda in i plastfolie.
9. Sätt ugnen på 200 grader.
10. Kavla ut degen och tryck ut pepparkakor med formar.
11. Lägg kakorna på en bakplåtspappersbeklädd ugnsplåt.
12. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0