Kladdkaka

Igår kväll lagade Johnny en god kladdkaka. Här kommer receptet lånat från lchfklubben.se.
 

Kladdkaka/Chokladkaka

4 ägg

150 g smör

0,5 dl vispgrädde

0,5 dl rysk yoghurt

0,5 dl pofiber

0,5 dl sukrinmelis

0,5 dl kokosmjöl

50 g hackad mörk choklad

0,5 dl kakao

1 tsk vaniljpulver

 

Moccatopping

200 g färskost

100 g rumstempererat smör

0,5 dl kakao

0,5 tsk vaniljpulver

0,5 dl sukrinmelis

2 msk kaffe

 

Smält smöret. Blanda i sukrinmelis, yoghurt och vispgrädde. Rör sedan ner övriga ingredienser och blanda väl till en jämn smet. Smöra och bröa en kakform. Använd pofiber eller mandelmjöl som ströbröd. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 12-15 minuter på 175 grader.

 

Låt kakan svalna innan du brer på toppingen.

 

Vispa ihop samtliga topping-ingredienser med en elvisp tills smeten blir fluffig. Bred över chokladkakan. Låt gärna kakan stå svalt i 1-2 timmar innan servering. Servera med grädde och färska bär.

 

 

Kommentarer
Postat av: Anonym

såg gott ut äter ni enbart lchf eller bara ibland

Svar: För det mesta blir det nog lchf men fuskar nog ibland :)
Caroline

2013-11-09 @ 16:27:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0