Julen närmar sig

Då jag såg julbelysning redan i början av november tyckte jag det var lite väl tidigt. Men vips har några veckor gått och det är hög tid att julpynta om man vill hinna njuta av pyntet en tid innan det är dags att plocka ner det igen. I slutet av förra veckan och i helgen blev det pyntat en del. Stjärnorna kom upp i fönstren, några ljusslingor kom upp inomhus och en och annan tomte hittade fram. 
 
 
I helgen tände jag höstens första ljus. Äntligen! Fram tills för någon vecka sedan kände jag inte alls att jag ville julpynta, men nu har pyntet ändå kommit fram. Behöver ju inte dra fram allt ur skrubben. Vill bara inte hitta tiden till att pynta som jag brukar. Gå av och an med saker och se var de passar. Plocka in saker från naturen som små granar och mossa. Det får bli den enklare varianten i år. Utan mossa och små granar. En stor gran ska vi ju förstås ha. Tänker heller inte byta till julgardiner här nere, de vita får duga. De har hängt där sedan jag tog ner julgardinerna efter förra julen, de hänger fortfarande lika bra där.
 
 
I söndags ordnades julöppning i stan, men för första gången på länge åkte vi inte till torget. Dock tog vi oss en tur med bilen så att Wilma skulle få sova, så då åkte vi passligt genom stan då fyrverkeriet pågick.
 
 
I helgen fick Johnny också hjälp med att få upp granen i flaggstången samt renen på stenen. 
 
 
Ännu fattas en del pynt. Ljusstakarna ska upp på vinden, två fungerade ej, förstås. Nu kommande helg ordnas det julmarknad på Stundars, då brukar julstämningen infinna sig.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0