Årets första kräftskiva och första maj

Igår kväll firade vi Valborg i lugn och ro här hemma. Kissona var förstås också med. Det blev årets första kräftskiva på terrassen. Hade köpt en förpackning med kräftor då de var på specialpris i höstas, nu var det dags att äta upp dem tyckte vi. Till efterrätt blev det glass med jordgubbar, smaskens även det!
 
 
Idag åkte vi förstås ett varv via första maj torget. Köpte dock inget där. Sedan såg vi på då veteranbilarna körde förbi torget. Har blivit en tradition att se på dem varje år. Ja det är ju nog en tradition att åka till torget varje första maj också, har bara missat det något enstaka år p.g.a jobb. 
 
 
Det var vanligt första maj väder, blåsigt och kallt. Dock ingen snö. Jag var vinterklädd med vinterjacka, stickatröja, dubbla byxor och mössa. Kallt hade jag ändå. Efter bilparaden åkte vi raka vägen till Lillö. Mamma och pappa var redan där. Sedan kom Ulli, Ove o William dit också. Johnny agerade grillmästare. Det bjöds på smaskigt kött, fyllda champinjoner, potatissallad och vanlig sallad. Kaffe, äppelpaj och lite annat smått och gott till efterrätt. Fick dock inte någon bild på maten, jag var så hungrig så den försvann direkt, hehe.
 
 
Då vi ätit klart började det regna. Vi åt ju ändå inomhus, så regnet störde inte oss så myket, blev ingen brådska att bära in allt åtminstone. Termometern visade hela 3 grader utomhus då vi kom dit, men då vi åkte därifrån var det lite varmare. Inomhus var det ungefär lika kallt till en början, om inte kallare, men efter att pappa eldat lite blev det nog lite varmare. Jag var dock fortsättningsvis vinterklädd från topp till tå, kallt hade jag ändå. Fick dock upp värmen i bilen på vägen hem.
 
Det blev en lugn och skön Valborg och första maj. Nu hoppas jag på varmare väder igen! Börjar nämligen bli lite knepigt att knyta mina skor, så längtar efter att kunna använda ballerinas som jag bara kan sticka in fötterna i. Hittills har jag gått omkring i vinterstövlar här hemma, konstaterade att jag tydligen har kastat bort alla gummistövlar...måste nog köpa ett par nya i något skede.
 
Hoppas ni fick en fin Valborgshelg!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0