En nyttigare paj

Igår kände jag för att laga en paj. Hittade ett passligt recept HÄR som jag modifierade lite. Det blev en broccoli, squash och champinjon paj. 
 
BROCCOLI/SQUASH/CHAMPINJON PAJ
 
Pajdeg:
  • 3,5 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl skalade sesamfrön
  • ½ tsk vitlökspulver
  • 1 msk fiberhusk (psyllium)
  • 1 tsk salt
  • 50 g smör
  • 1 ägg
Fyllning:
  • smör
  • 1 purjolök, eller en vanlig gul lök
  • 1 stor zucchini
  • 1-2 små burkar champinjoner
  • fryst broccoli efter behag
  • 3 ägg
  • 1 msk oregano
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt, peppar, paprikakrydda, chilikrydda
  • 2,5 dl riven ost
Gör så här: 
Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en mixer. Lägg mjölblandningen i en skål och blanda ihop med resterande pajdeg ingredienser.
 
Smöra en liten form och tryck ut degen. Grädda skalet i 170 grader i ca 15 minuter tills skalet fått lite färg. Ta sedan ut och höj värmen till 200 grader.
 
Skär squash, lök, broccoli och champinjoner i mindre bitar. Fräs grönsakerna tills de fått fin färg och blivit mjuka. Krydda grönsakerna med salt, peppar, paprikakrydda, chilikrydda och oregano.
 
Vispa ihop ägg och riven vitlök. Vispa ner den rivna osten. Blanda ner grönsakerna. Häll upp i pajskalet och grädda i 20-30 minuter.
 
 
Det blev en riktigt god och framförallt nyttig middags paj. Som tur räcker den till dagens middag också så jag slipper laga mat idag, tänk så skönt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0