Isläget i Kyro älv 15.4 och 17.4

Vattnet det stiger i Kyro älv. På söndag kväll var vattnet ännu inte så högt, men det stiger varje dag. Är bara att följa med hur läget är. Vårt hus är det som sagt ingen fara med, men vid f.d. banken kan läget bli kritiskt om det vill sig riktigt illa. Utanför Marhagården här i byn stiger vattnet sakta men säkert.  Så här såg det alltså ut i söndags.
 
 
 Vid Golkas bro i söndags.
 
 
Ikväll blev det också en rundtur för att kolla isläget. Vid Mathagården hade vattnet kommit upp till stället där påskbrasan låg, på några andra ställen såg man inte mycket av åkrarna.
 
 
Vid banken kommer vattnet närmare och närmare. Bakom uthuset var det nu vått och båten som legat högt uppe på land låg och skvalpade i vattnet.
 
 
Vid Skatila bro var läget detta ikväll.
 
 
Sedan körde vi till Lillkyro och svängde. Körde tillbaka på andra sidan älven. Där var det riktigt vått på vissa ställen, vattnet gick över vägen.
 
 
Vid Golkas bro var det till och med bilkö, vi var inte de enda som ville se på isläget.
 
 
Det kommer att bli en spännande vecka. Får se när isen far helt och hållet. Än så länge har den bara släppt på vissa ställen, vid forsar och liknande. I Lillkyro såg vi att de som vanligt hade lagt ut en skylt på isen där det stod, "Jääveikkaus" om jag inte minns helt fel. Man har alltså kunnat gissa när isen far just där. Är nog svårt att gissa vilken dag det händer, har dock på känn att det kommer att ske denna vecka. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0